Velkommen til Lammatun 24!

Haugesund - Nordre Bydel

Spennende enebolig med usjenert og solrikt uteområde - Lekkert bad, nydelig kjøkken og 4 soverom - 38 kvm garasje!

Prisantydning:
Solgt
Eiendomstype:
Enebolig
P-rom/BRA:
138/139 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr Solgt
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
1983
Primærrom
138 kvm.
Bruksareal
139 kvm.
Soverom
4
Tomt
734 m²
Kommune
Haugesund
GNR
24
BNR
147
Oppdragsnr.
2-0026/23

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

I familievennlige nordre bydel ligger denne spennende eneboligen i Lammatun 24. På det herlige uteområdet med terrasse og stor hage oppholder en seg usjenert, og kan nyte solrike dager med sol fra tidlig dag til langt på kveld.

Kjekk planløsning for familien med gang, mellomgang, vaskerom med praktisk bi-inngang, toalett, bad, 4 soverom (evt. 3 soverom og tv-stue), stor stue og kjøkken.

Eneboligen er oppført i 1982, er velholdt og oppgradert med årene. Stuen ble utvidet i 1994, takopplett fra 2003, toalett oppusset i ca. 2010, lekkert bad fra 2015 og med tiltalende kjøkken fra 2012.

I umiddelbar nærhet har en byens flotte turområder, butikk, gode bussforbindelse, barnehage og Austrheim barneskole.

Rikelig med parkeringsplass i stort gårdsrom og i tilhørende garasje på 38 kvm

+- Innhold

Hovedetasjen:
Gang, mellomgang, vaskerom med praktsik bi-inngang, toalettrom, soverom, kjøkken og stor stue.

– Like ved gårdsrommet og garasjen har en bi-inngang til vaskerommet som ligger vegg-i-vegg med kjøkkenet, praktisk for barnefamilier. I denne etasjen og hovedetasjen har en toalett.
– Stor stue med plass til både stort spisebord for alle anledninger og 2 sofagrupper (eller sofagrupper og godstoler). Utgang fra rommet til det herlige uteområde med terrasse og den store hagen med lekehytte.
– Vegg-i-vegg med stuen har en kjøkkenet som har godt med skap- og benkeplass. Integrert oppvaskmaskin, komfyr, platetopp og medfølgende kjøleskap.
– Eneboligens soverom nr. 4 er i denne etasjen. Dette rommet er registrert som bod på originale bygningstegninger, bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel er ikke omsøkt/godkjent i Haugesund kommune.

2. etasje:
Gang, bad, 3 soverom og bod.

– Kjekk og luftig 2. etasje med 3 soverom og bad (eller 2 soverom, tv-stue og bad).

+- Standard

– Spennende og velholdt enebolig oppført i 1982, videre utvidet stuen i hovedetasjen mot sør i 1994, laget terrasse i 2. etasje i 1994 og løftet taket i 2003 iflg. tegninger.
– Det er ny ytterdør til eneboligen fra 2013 og ytterdør til vaskerom fra 2018.
– Vindu i mellomgang fra 1982, vindu karnapp stue fra 1982, stort vindu stue mot vest fra 2012, 2 mindre vinduer stue mot øst fra 1982, vindu vaskerom fra 1982, vindu kjøkken 2. stk fra 2012, trolig originalt vindu i tak på bad, vindu på de 2 soverommene i 2. etasje fra 1982 og vindu på hovedsoverom med original karm med glass fra 2002.
– Terrassedør hovedetasjen fra 1982 og terrassedør 2. etasje hovedsoverom fra 2010.
– Nydelig, nyere kjøkken med grå fronter med trestruktur samt grå benkeplate med steinmønster. Integrert komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og medfølgende kjøleskap fra ca. 2019. Rørhosetta ventilator i stål.
– Det er lagt Marbu enstavs gulv i gang, mellomgang, i stue og på kjøkkenet. 3-stavs Marbu gulv i samme material/farge som i hovedetasjen er lagt i gang og på 2 av soverommene i 2. etasje. Det er lyse fargevalg på vegger. Vegger har jevnlig blitt oppusset – sist med flotte tapeter på vegg.
– Lekkert bad i 2. etasje fra 2015 med grå fliser på gulv, baderomsplater i dusjhjørne samt slette vegger som er malt i tidsriktig farge. Videre kan badet skilte med pen baderomsinnredning, speil med belysning, vegghengt toalett, badekar med hånddusj samt dusjhjørne med 2 glassdører, rainshower og hånddusj.
– Toalettrom er iflg. selger pusset opp i ca. 2010 med nye fliser på gulv, nye baderomsplater på vegg, pen baderomsinnredning, speil med lys og vegghengt toalett. Vaskerom med fliselagt gulv, panel på vegg samt plass til tørketrommel, opplegg for vaskemaskin under benkeplate. Original varmtvannstank og stoppekran i rom bak vaskerommet.
– Sikringsskap med automatsikringer og hovedsikring av typen skrusikring.
– 38 kvm garasje oppført i 1987 iflg. tegninger.

+- Beliggenhet

Lammatun 24 har attraktiv beliggenhet i nordre bydel i gate uten gjennomgangstrafikk. På eneboligens uteområde med terrasse og stor hage oppholder en seg tilnærmet usjenert og kan nyte solen fra tidlig dag til langt på kveld.

I nordre bydel og i Lammatun 24 bor en i et svært barne- og familievennlig boligområde med barn i alle aldersgrupper. Fra eneboligen er det ca. 450 m i luftlinje til Austrheim barneskole. En har enda kortere avstand til butikk, frisør og ikke minst barnehager – med andre ord et meget familievennlig område.

Ønsker familien å gå turer i naturen, eller man rett og slett ønsker treningsmuligheter i nærområdet, da kan nordre bydel by på en rekke flotte turområder i umiddelbar nærhet. Det er kort avstand til Kattanakk hvor en kan gå videre inn i Djupadalen og opp til Steinsfjellet om ønskelig. Vangen er perfekt for koselige spaserturer eller joggeturer. I varmere tider kan Vangen også by på volleyballbaner, fotballbinger, bading med stupebrett i de fleste høyder, eller en kan ta med barna og mate fuglene i Skeisvatnet.

Videre fra Austrheim barneskole har en trygg skolevei gjennom friområde til Haraldsvang ungdomsskole og flere videregående skoler i Haugesund. Her finner en også alle aktivitetsmulighetene rundt Haraldsvang. Med sportsklubber som Djerv 1919, Haugar og Vard skal det ikke stå på fasilitetene eller tilbudet. Videre kan området by på flere treningssentre, klatrehall, svømmehall, turnhall og ishall.

+- Omkostninger

82 250,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
95 122,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger i et område hovedsakelig regulert til boligformål.

Eiendommen omfattes av følgende planer:
– Kommuneplanens arealdel 2014-2030.
– Reguleringsplan RL 988 Nordøstre bydel – Uradalsområdet Felt Z2 .
– Reguleringsplan under arbeid: RL 1791 Skeisvollsvegen/Austrheimvegen. Det foreligger ingen saksdokumenter om planen pr. 27.02.2023, men i følge Haugesund kommune har planarbeidet foreløpig stoppet opp. Så vidt megler bekjent omhandler planen en mulig utvidelse av Skeisvollsvegen/Austrheimvegen med sykkelfelt og bedre trafikksikkerhet. I planens kartlag krysser plangrensen over eiendomsgrensen til Lammatun 24 mot vest. Det må tas høyde for at planarbeidet på et eller annet tidspunkt igangsettes, og at et endelig vedtak kan få konsekvenser for eiendommen ved at noe av tomten mot vest approprieres av kommunen. Foreløpig kartlag er vedlagt i salgsoppgaven.

Vi oppfordrer interessenter til å sette seg spesielt godt inn i reguleringskart og de gjeldende reguleringsbestemmelsene for området. Ta kontakt med megler for å få dette oversendt.

+- Energimerking

Megler har oppfordret eier til å innhente energiattest for eiendommen, men denne er ikke fremlagt for megler. Interessenter bør derfor legge til grunn at eiendommen har energiklasse G.

+- Parkering

Parkering i garasje og i eget gårdsrom.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:
Taket er tekket med betongtakstein. Undertak med sutaksplater. Takrenner og nedløp av plast. Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Utvendig kledd med stående og liggende bordkledning. Saltak med sperrekonstruksjon. Bygningen har malte trevinduer med 3-lags- og 2- lags glass. Vinduer på kjøkken og stort vindu mot vest i stue er fra 2012. Balkongdør i 2.etasje er fra 2010. Malt hovedytterdør av tre fra 2013. Malt skyvedør av tre med 3-lags glass til terrasse. Terrasse på terreng av tre. Eier opplyser om at det er støpt plate med fliser og sluker under terrassebord på terrasse. Det er byggegrunn av fjell. Antatt oppført på drenerende masser. Ringmur av betongblokker, med støpt plate på mark. Terreng rundt bolig er forholdsvis flatt. Utvendige avløpsrør antas å være av plast. Utvendige vannledninger er av plast (PEL).

TG:3 er gitt på følgende:
– Innvendige trapper
– Branntekniske forhold

TG:2 er gitt på følgende (avvik som kan kreve tiltak):
– Utvendig – nedløp og beslag
– Utvendig – veggkonstruksjon
– Utvendig – takkonstruksjon/loft
– Utvendig – balkonger, terrasser og rom under balkonger
– Innvendig – etasjeskille/gulv mot grunn
– Innvendig – pipe og ildsted
– Sanitærutstyr og innredning – vaskerom
– Ventilasjon – vaskerom
– Overflater og konstruksjon – toalettrom
– Tekniske installasjoner – ventilasjon

TG:2 er gitt på følgende (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
– Utvendig – taktekking
– Overflater gulv – vaskerom
– Sluk, membran og tettesjikt – vaskerom
– Tekniske installasjoner – vannledninger
– Tekniske installasjoner – avløpsrør
– Tomteforhold – drenering
– Tomteforhold – utvendige vann- og avløpsledninger

Det er oppført en frittstående garasje på eiendommen. Garasjen er oppført i bindingsverk av tre med trekledning på utvendig fasade. Det er saltakkonstruksjon av tre. Taket er tekket med betongtakstein. Garasjen er kun enkelt beskrevet. Den er ikke inngående vurdert og fuktsøk er ikke gjennomført. Tilstandsgrad settes derfor ikke.

Det er oppført en frittstående utvendig bod på eiendommen. Boden er oppført i bindingsverk av tre med trekledning på utvendig fasade. Det er saltakkonstruksjon av tre. Taket er tekket med betongtakstein. Boden er kun enkelt beskrevet. Den er ikke inngående vurdert og fuktsøk er ikke gjennomført. Tilstandsgrad settes derfor ikke.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Peisovn i stuen, samt varmepumpe fra 2018.

Varmekabler på bad i 2. etasje.

Ellers elektrisk oppvarming.

+- Diverse

Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Kott i underetasje har ikke måleverdige arealer på grunn av lav takhøyde. Rom må ha takhøyde på minimum 1,9 meter (i en bredde på min. 60 cm) for å være måleverdige iht NS 3940 og Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling.

Bod i 1. etasje har ikke måleverdige arealer på grunn av lav takhøyde. Rom må ha takhøyde på minimum 1,9 meter (i en bredde på min. 60 cm) for å være måleverdige iht NS 3940 og Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling

Kontakt

Christoffer K. Frøyland

Stilling
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
E-post
christoffer@meglerhuset-rele.no
Telefon
92678313

Lurer du på noe?