Velkommen til Skjoldavegen 35!

Haugesund - Påmeldingsvisning 5/12 - Haugesund

Hel tomannsbolig med meget sentral beliggenhet - 2 pene leiligheter + loftsleilighet som nå er revet/under renovering

Prisantydning:
 2 150 000
Eiendomstype:
Tomannsbolig
P-rom/BRA:
124/162 m2
Visning:
05.12.2022 17:30 - 18:15
Legg til i kalender

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  2 150 000
Eiendomstype
Tomannsbolig
Eierform
Selveier
Byggeår
1911
Primærrom
124 kvm.
Bruksareal
162 kvm.
Bruttoareal
197 kvm.
Soverom
3
Tomt
318 m²
Kommune
Haugesund
GNR
29
BNR
313
Oppdragsnr.
2-0201/22
Finnkode
281817895

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

– Hel tomannsbolig over 3 plan + grovkjeller m/lav takhøyde
– Flott leilighet m/2 soverom i 1.etasje
– Flott leilighet m/1 soverom i 2.etasje
– Boenhet på loftet som er revet/under renovering
– Meget sentral beliggenhet
– Påkostet mye innvendig de senere år
– Pusset opp bad i 1.etasje i 2022
– Pusset opp bad i 2.etasje etter 2013
– Lyst og pent kjøkken i 1.etasje (ukjent årstall)
– Nytt kjøkken og bad i 2.etasje etter 2013 (samt overflater resterende rom)
– Leiligheten i 2. etasje er ubrukt etter oppussing (som ny)
– Nyere kledning på 2 sider (ukjent årstall)
– Skiftet diverse vinduer i 2012-2017
– 2 stk varmepumper fra 2014
– Hele boligen ble malt utvendig i 2018
– Automatsikringer til 3 boenheter
– Boligene står tomme og kan overtas på kort varsel
– Boligen trenger diverse oppgraderinger

+- Innhold

Hel tomannsbolig som inneholder:
1. etasje: Gang, trappegang, stue/kjøkken, bad og 2 soverom.
2. etasje: Gang, trappegang, stue/kjøkken, bad, soverom og bod.
3. etasje: Uinnredet loft (boenhet som nå er revet/under renovering).

Grovkjeller med lav takhøyde.

+- Standard

I følge selger (og tidligere eier) så er det gjort en del oppgraderinger/påkostninger på boligen etter byggeår/de senere år, bl.a:

Utvendig:
– Skiftet kledning på 2 sider (ukjent årstall).
– Skiftet diverse vinduer i senere tid (2012/2013/2014/2017).

Innvendig:

1.etasje:
– Pusset opp bad i 2022 (forsikringssak). Belegg på gulv, malte strie på vegger. Opplegg til vaskemaskin. Nyere toalett, dusjkabinett og baderomsseksjon.
– Lyst og pent kjøkken (ukjent årstall) med integrert stekeovn og platetopp, samt frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap/frys. Oppvaskmaskin og kjøleskap er ny etter 2013. Åpen løsning til romslig og pen stue. Ny parkett i 2022 (forsikringssak). Malt strie på vegger.
– 2 pene soverom med nyere overflater (før 2013).

2.etasje:
– Flott bad som ble pusset opp av selger etter 2013 (støpt nytt gulv med varmekabler, lagt membran, ny sluk, nytt toalett, ny baderomsseksjon og nye dusjvegger).
– Flott IKEA-kjøkken (etter 2013) m/integrerte hvitevarer (oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp og kjøleskap/frys). Våtromsplater bak på vegg for lettere rengjøring. Da ble det også fjernet en vegg og satt på en nye vegg. Åpen løsning til romslig stue m/nyere overflater.
– Nye gulv og vegger på soverom etter 2013.
– Tidligere bad under trapp, nå bod.
– Leiligheten har stått ubrukt siden den ble pusset opp, og fremstår som ny og innflyttingsklar.

Loft:
– Boenhet som nå er revet/under renovering.

Generell informasjon:
– Automatsikringer og strømmåler til 3 boenheter (ukjent årstall). Hovedsikringer er skrusikringer.
– 2 stk varmepumper fra 2014.
– Varmtvannsbeholder fra 2014.
– Vannrør av kobber.
– Avløpsrør av plast.
– Det er lagt inn fiber (Altibox) fra Haugaland kraft.

Boligen holder generelt god standard med tanke på alder, men trenger diverse oppgraderinger.

+- Beliggenhet

Skjoldavegen 35 har en meget sentral og sentrumsnær beliggenhet på Flotmyr. På Flotmyr foregår det storstilt arbeid med å skape en bærekraftig og aktiv bydel hvor det skal være godt å bo, besøke og jobbe. Her vil det blant annet bygges mange nye boliger, nytt Folkebad, barnehage samt flotte park- og lekeområder.

I Skjoldavegen 35 ligger alt til rette for en urban tilværelse. En går lett ned til sentrum og har tilgang til alle fasiliteter sentrumskjernen har å by på. Legg middagen til kaien og nyt et bedre måltid på en av byens resturanter med mat av god kvalitet. Ønsker en shopping har en tilgang til alle butikkene i gågaten og byens kjøpesenter i Markedet som kan skilte med 25 butikker og godt utvalg. Kveldsunderholdningen kan en legge til det pulserende livet på kaien, eller finn deg en god film som vises på lerretet i en av Edda-kinos 5 saler.

Lett tilgang til byens turområder i Vangen og Djupadalen. Vangen er perfekt for koselige spaserturer eller joggeturer. I varmere tider kan Vangen by på volleyballbaner, fotballbinger og bading med stupebrett i de fleste høyder. Ta på joggeskoene og ta deg en løpetur i Vangen, eller ta turen på en koselig spasertur og mat endene i Skeisvatnet. Ellers kort gang/sykkelavstand opp til Djupadalen med utallige turløyper og gode bademuligheter.

Rundt Haraldsvang finner en et eldorado av aktivitetsmuligheter. Med sportsklubber som Djerv 1919, Haugar og Vard skal det ikke stå på fasilitetene eller tilbudet. Videre kan området by på flere treningssentre, svømmehall, turnhall og ishall. Kort avstand til barnehager og skoler i alle alderstrinn. Her har en alt i nærområde.

+- Omkostninger

53 750,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
66 622,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger utenfor regulert område, men er i kommuneplanens arealdel merket som «gul», dvs. at kommunale myndigheter ser på området som et fremtidig boligområde.

RL 1701 – Områderegulering for Flotmyr (endelig vedtatt arealplan): Hensikten med planen er å skape en ny attraktiv, bærekraftig og aktiv bydel i sentrum, hvor det er godt å bo, besøke og jobbe. Planen tilrettelegger for boliger, handel og næring, offentlig og privat tjenesteyting. Her vil det blant annet bygges mange nye boliger, nytt Folkebad, barnehage samt flotte park- og lekeområder.

Reguleringsplaner under arbeid: Detaljregulering for Haugesund bussterminal (ID 202202).

Vi oppfordrer interessenter til å sette seg spesielt godt inn i reguleringskart og de gjeldende reguleringsbestemmelsene for området. Ta kontakt med megler for å få dette oversendt.

+- Energimerking

Megler har oppfordret eier til å innhente energiattest for eiendommen, men denne er ikke fremlagt for megler. Interessenter bør derfor legge til grunn at eiendommen har energiklasse G.

+- Parkering

I gate etter gjeldende bestemmelser.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:
Taket er tekket med skiferstein. Tak over hovedinngang er tekket med shingel. Takrenner og nedløp av plast. Veggkonstruksjon med tømret bæresystem i tre. Utvendig kledd med liggende kledning av tre. Takkonstruksjon med undertak på åser. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vindu på bad i 2.etasje av PVC, med 2-lags glass. Malt hovedytterdør av tre. Støpte utvendige trapper til hovedetasje og til kjeller. Det er ukjent byggegrunn. Ingen tilgjengelig/synlig drenering. Grunnmur er teglsteinmur og sparesteinmur, med mye stein som er stabilisert i betong. Forstøtningsmurer av betong. Terreng rundt bolig er forholdsvis flatt. Ukjent type avløpsrør og ukjent type vannledning.

TG:3 er gitt på følgende:
– Utvendige trapper Det er ikke montert rekkverk.
– Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det registreres spor etter stripet borebille (mott) i etasjeskille over kjeller. Isolasjon og plater under isolasjon under gulv i 1.etaje har falt ned i kjeller. Det ble målt 35 mm høydeforskjell på nederste nivå av gulv i gang i 1.etasje. Det ble målt 40 mm høydeforskjell på gulv i stue/kjøkken i 2.etasje.
– Rom under terreng: Det var vann i kjeller på befaringsdagen.
– Innvendig trapp til loft.: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk.
– Bad 2.etasje: Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Det er merker etter fukt på takplater over dusj. Dette var fuktig på befaringsdagen.
– Elektrisk anlegg: Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter. Hovedsikringer er skrusikringer. Det anbefales kontroll av det elektrisk anlegget hvert 5.år. Anlegget er over 20 år gammelt og har ingen dokumentasjon. Eier har selv utført arbeid på elektrisk anlegg. Det elektriske anlegget må ha en el-kontroll.
– Branntekniske forhold: Brannslukkningsapparat fra 2013. Det er ikke montert røykvarslere.
– Drenering: Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.

TG:2 er gitt på følgende (avvik som kan kreve tiltak):
– Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Det har sklidd ned skifer på tak mot sør.
– Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler bend i en overgang mellom takrenne og nedløp mot sør.
– Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.
– Vinduer: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Vinduer som er av eldre dato har rust på utvendige belager. Vannbord under vindu mot vest i stue er feilmontert. Vannbord skal monteres i underkant av vinduets karm. Vindu mot vest på kjøkken i 2.etasje har punktert glass. Ett vindu i stue i 2.etaske har sprekke i glass. Vindu mot vest på loft har råteskade. Vindu mot sør på loft har sprekk i ramme.
– Overflater: Det gjenstår arbeid med oppussing i bod i 2.etasje, i trappegang og på uinnredet loft. Loft fremstår som uinnredet.
– Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
– Bad 1.etasje: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Rommet har kun naturlig ventilasjon.
– Vannledninger: Arbeid på vannledninger er utført uten bruk av rørlegger.
– Avløpsrør: Arbeid på avløpsrør er utført uten bruk av rørlegger.
– Grunnmur og fundamenter. Grunnmuren har sprekkdannelser.

TG:2 er gitt på følgende (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
– Dører: Hovedytterdør er montert med innsiden ut.
– Forstøtningsmurer: Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren.
– Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

Det er oppført et frittstående uthus på eiendommen. Uthuset er oppført i bindingsverk av tre med metallplater på utvendig fasade. Det er pulttakkonstruksjon av tre. Taket er tekket med metallplater. Bygget har etterslep på vedlikehold og er i dårlig forfatning. Uthuset er kun enkelt beskrevet. Det er ikke inngående vurdert og fuktsøk er ikke gjennomført. Tilstandsgrad settes derfor ikke.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Det er montert 2 varmepumper.

Ellers elektrisk oppvarming.

+- Diverse

Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Kjeller har ikke måleverdige arealer på grunn av lav takhøyde. Rom må ha takhøyde på minimum 1,9 meter (i en bredde på min. 60 cm) for å være måleverdige iht NS 3940 og Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling.

Uthuset har ikke måleverdige arealer på grunn av lav takhøyde. Rom må ha takhøyde på minimum 1,9 meter (i en bredde på min. 60 cm) for å være måleverdige iht NS 3940 og Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling.

Kontakt

Olav Lauvås

Stilling
Eiendomsmegler MNEF
E-post
olav.lauvaas@meglerhuset-rele.no
Telefon
90272710

Lurer du på noe?