Velkommen til Haraldsgata 197!

Haugesund - Sentrum

Urban 4-roms selveier i tredje etasje, i en av sentrums peneste gater.

Prisantydning:
 2 100 000
Eiendomstype:
Eierseksjon
P-rom/BRA:
81/81 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  2 100 000
Eiendomstype
Eierseksjon
Byggeår
1898
Primærrom
81 kvm.
Bruksareal
81 kvm.
Soverom
3
Tomt
262 m²
Kommune
Haugesund
GNR
40
BNR
348
Oppdragsnr.
1-0489/21
Finnkode
281402553

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Leiligheten gir et godt helhetsinntrykk da den kombinerer tradisjonelt eksteriør med moderne, innvendige overflater. Kjøkken av nyere dato. Tre soverom av ok størrelse. Leiligheten befinner seg midt i smørøyet, for de som vil bo sentralt og urbant i Haugesund.

+- Innhold

Leiligheten ligger i tredje etasje og inneholder entré, bad/vaskerom, åpen kjøkken- og stueløsning, samt tre soverom. Se vedlagt plantegning.

+- Standard

I følge takstmann fremstår tilstanden på boligen som god, men at det må påregnes normalt vedlikehold.

Innvendig er det laminerte overflater på gulv og malte bygningsplater på vegger og tak. Overflatene fremstår som om de er av nyere dato.

Baderom med fliser på gulv/vegger, samt malte plater i himling. Det er varmekabler i gulv. Det er ikke utført hulltaking av takstmann da aktuelle steder er mot yttervegg eller annen eiendom.

Kjøkkeninnredning med glatte fronter. Benkeplate i laminert spon. Det er integrert oppvaskmaskin, kjøl/frys og komfyr. Det er ikke installert platetopp. Kjøkkeninnredning fremstår av nyere dato.

+- Beliggenhet

Strålende beliggenhet i en av sentrums peneste gater, som nylig er rehabilitert i kommunal regi. Kort vei til alt sentrum har å by på, herunder både butikker, servering og parkanlegg.

+- Omkostninger

52 500,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
———————————-
53 872,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer.

+- Regulering

Sentrumsplanen gjelder. Eiendommen inngår i hensynssone 1 «Sentrumskjernen». Alt arbeid på fasader og takflater skal avklares med byantikvar.

+- Parkering

Parkering i offentlig gate etter gjeldene bestemmelser.

+- Adkomst

Det vil bli skiltet med visningsskilt fra Meglerhuset Rele ved annonserte fellesvisninger.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport: Boligbygg med flere enheter oppført i 1898 og renovert og seksjonert i nyere tid. Oppført på grunnmur i teglstein, engelsk hulmur. Yttervegger oppført i treverk som er utvendig kledd med trepaneler. Seksjoneringsvegger i teglstein. Etaskjeslillere i trekonstruksjon. Saltak i trekonstruksjon som er utvendig tekket med skifer.

Tilstandsgrad 2 er gitt på følgende:
Etasjeskille/gulv mot grunn, innvendige dører, overflater bad/vaskerom, sluk, membra og tettesjikt på bad/vaskerom, varmtvannstank

Tilstandsgrad 3 er gitt på følgende:
Ingen.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtagelse er i utgangspunktet 3 måneder fra den dato begjæring om stadfestelse blir forelagt tingretten.

+- Oppvarming

Hovedsakelig elektrisk oppvarming.

+- Diverse

Dersom en anke ikke er avgjort innen oppgjørsdagen inntrer forskyves betalingsplikten. Kjøper må velge mellom å betale kjøpesummen pr oppgjørsdato eller betale renter i henhold til bestemmelsene i tvangsfullbyrdelsesloven § 11-27 frem til betalingsplikten inntrer.

Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

Boligen er en del av et såkalt «forenklet» sameie. Sameiet er seksjonert i fem seksjoner, hvor sameierne i utgangspunktet har et felles ansvar for bygningsmassen/tomten og vedlikehold av dette. Sameiet driftes ikke per dags dato og seksjonseierne betaler ikke husleie. Hver enkelt sameier vedlikeholder sin egen seksjon (eks. vinduer, hage). Tidligere har det vært ad hoc-drift av sameiet når kommunale avgifter eller forsikring skulle betales, ved at en av seksjonene tok ansvar og krevet inn de andre sameierne sin del. I praksis har det ikke vært så enkelt i senere tid. Tre av de totalt fem seksjonene i sameiet er begjært tvangssolgt (inkludert denne seksjonen), da de har samme eier. Når nye eiere er tilkommer bør sameiet møtes for å få en god organisering av drift.

Eiendommen overleveres som den er, uten at den nødvendigvis er ryddet eller vasket. Kjøper aksepterer dette.

Interessenter gjøres oppmerksom på at dette salget reguleres av tvangsfullbyrdelsesloven. Det opplyses om at kjøper i slike tilfeller har begrenset reklamasjonsmulighet jfr. tvbl. § 11-39.

Kjøper forplikter seg til å følge tvangsfullbyrdelseslovens regler. Ved en eventuell anke må kjøper for eksempel tegne forsikring på eiendommen, til tross for at man ikke har overtatt/det foreligger rettskraftig dom.

I forbindelse med tvangssalg risikerer man å måtte oppbevare eiers løsøre/eiendeler i en tidsavgrenset periode.

Kontakt

Torbjørn Håvås Tjønn

Stilling
Fagansvarlig / Jurist / Eiendomsmegler MNEF
E-post
torbjorn@meglerhuset-rele.no
Telefon
99246965

Lurer du på noe?