Velkommen til Haraldsgata 168!

Haugesund - Sentrum

Bygård midt i Haugesund sentrum til salgs

Prisantydning:
 3 900 000
Eiendomstype:
Bygård
Bruttoareal:
550 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  3 900 000
Eiendomstype
Bygård
Eierform
Selveier
Byggeår
1900
Bruttoareal
550 kvm.
Tomt
299 m²
Kommune
Haugesund
GNR
40
BNR
327
Oppdragsnr.
1-0318/20
Finnkode
259754975

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Innhold

Bygård med restaurant og leilighet til salgs. Beliggende i gågaten Haraldsgata

Bygget er på totalt 550 m2 Bra og inneholder:
-Kjeller 97 m2 med kjellerrom
-1. etasje 200 m2 med restaurant, 2 x wc, kjøkken, vaskerom, inngangsparti.
-2. etasje 175 m2 med trapperom, gang, bad, 4 x rom, tidligere trykkerilokale (opprinnelig bakgård).
-Loft 78 m2 med trapperom, gang, innredet rom, stue, kjøkken, bad, soverom.

+- Standard

Interessent oppfordres til å ta med fagfolk for vurdering av eiendommens tilstand. Det foreligger tilstandsrapport som har følgende konklusjon:
«Forretningsbygg med boligdel oppført med kjeller, 1. etasje, 2. etasje og loft. Kjelleren framstår som uinnredet kjeller.
1. etasje blir brukt til restaurant / gatekjøkken. 2. etasje av bygningen er registrert til kontorformål. Denne etasjen er bygget opp på ny med nye vegger og rominndeling. På badet er gulvbelegg og våtromsplater fornyet. Nye varmekabler. Sanitærutstyret er ikke fornyet. Loftsetasjen er innredet til leilighet. Innvendig holder 2. etasje og loft en normal standard.
Utvendig trepanel ble malt med to strøk i 2019. Bygningen blir leid ut i sin helhet til dagens leietaker. Leietakeren har innredet og tilpasset 1. etasje til dagens bruk. 1. etasje framstår med normalt vedlikehold. Det meste av konstruksjonen på bygningen framstår som fra byggeår. Tak konstruksjonen på tidligere trykkeri er enkelt oppført og en må forvente fornying og renovering. Det ble registrert noe skjevhet på tak på opprinnelig bygning. Det blir gitt tilstandsanmerkninger som følge av alder, normal slitasje og utidsmessighet. En må forvente skjevhet og mottforekomst i opprinnelig konstruksjon.»
Se salgsoppgave for tilstandsrapport.

+- Beliggenhet

Bygård beliggende midt i Haraldsgata i haugesund sentrum. Kvartalet består av butikker, uteplasser, kontor, kafe, lekeplass og boliger. I nærhet til bussholdeplass.

+- Omkostninger

585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
———————————-
787,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer.

+- Regulering

Eiendommen ligger under sentrumsplanen. Sentrumsplanen er undr revidering og interessent må selv følge med på siste forslag, via Haugesund kommune sin nettside.
Haraldsgata 168 inngår i Hensynssone 1 – Sentrumskjernen. Alle arbeider på eksteriør (fasader og takflater) må avklares med byantikvar.

Det har i flere tiår vært pizza- og kebabrestaurant i gateplan. Det er i 2022 søkt om bruksendring til dette formålet. Det ble 16.03.2022 godkjent rammetillatelse for bruksendring til formålet. Ny kjøper må utføre kravene i rammetillatelsen, dersom kjøper ønsker denne bruk. Kontakt megler for rammetillatelse. Lokalet er pr i dag godkjent som butikklokale. Ny eier må enten få lokalet i godkjent stand til dagens leietaker, evt leie det ut som butikklokale som det er godkjent som. Kommunen kan pålegge overtredelsesgebyr dersom bygget brukes til noe det ikke er godkjent for.

+- Energimerking

Megler har oppfordret eier til å innhente energiattest for eiendommen, men denne er ikke fremlagt for megler. Interessenter bør derfor legge til grunn at eiendommen har energiklasse G.

+- Parkering

Det er ikke parkering til eiendommen. Tillat med varelevering i sentrum.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

Kontakt

Jan Audun Lutro

Stilling
Næringsmegler / Eiendomsmegler MNEF
E-post
jan.audun@meglerhuset-rele.no
Telefon
90222291

Lurer du på noe?