Kvaliteter i fellesarealene

Vi har blitt med Leif Helge Østebø fra Engelsen Bygg på omvisning. Han tar for seg de innvendige og utvendige kvalitetene i fellesarealene på Kvednatunet.

 

 

Vi begynner i garasjeanlegget som er plassert under byggene. Her er det direkte adkomst fra Haakonsveien gjennom en garasjeport. Som beboer har du egen parkering, tilrettelagt med EL-billader. Etter å ha parkert bilen kan du bevege deg til trapperommet, og ta heisen opp til leiligheten din. Vi tar heisen opp til åttende etasje, hvor vi rett utenfor inngangsdøren nyter en fenomenal utsikt til Eivindsvannet.

 

Inngangsdøren inn til hver enkelt leilighet er i eikefinér. «Det er en kraftig dør med ganske strenge krav til lyd og brann. I tillegg gir det gode lydforhold fra leiligheten og ut til trappeoppgangen», forklarer Østebø.

 

Tilbake i trappeoppgangen forteller Østebø om kvalitetene som er valgt der:

 

«Vi har flotte kvaliteter innvendig i trapperommet, med naturlige betongvegger. Vi har brukt en del mørke farger, som for eksempel stålrekkverket i pulverlakkert svart. Samme farge er det på heisen og heisdørene.»

 

Videre forteller han at valnøtt er valgt på veggene inne i heisen, noe som passer godt sammen med industriparketten i eik på trapper og gulv.

 

 

Vi beveger oss ut, og Østebø beundrer arkitektens valg av fasadeuttrykket på bygget. Uttrykket fremkommer med bruk av ulike farger. I tillegg er det brukt vedlikeholdsvennlige steni-plater og trekledning av accoya. Østebø kan fortelle at accoya tåler å bli nedsunket i vann og har veldig lang levetid, samtidig som den er vedlikeholdsvennlig. Accoyatreverket er patinert og vil bli grått over tid, med hjelp av vær og vind.

 

 

Noen få skritt bortenfor ligger det en spylestasjon. Denne er i hovedsak tenkt til at du som beboer skal kunne bruke etter en tur, for eksempel i Djupadalen. Enten du vil spyle deg selv, sykkel eller hunden før du går inn, kan det gjøres der. Videre tar Østebø oss med til avfallsstasjonen like ved. Denne er nedgravd og gir automatisk beskjed til HIM når den må tømmes – genialt!

 

 

«Dersom du ønsker å flytte til Kvednatunet står bygg B å venter på deg! Ønsker du å vite mer om hva du kan gjøre med din leilighet og hvordan du ønsker å ha det, ta kontakt med oss. Vi er klare til å hjelpe deg videre, og kan få deg i hus i løpet av 2022», avslutter Østebø.

 

VIL DU VITE MER OM KVEDNATUNET?

Les om leilighetene her på nettsiden, www.kvednatunet.no, eller følg oss på sosiale medier.