Velkommen til Grønhauggata 20!

Haugesund - Sentrum

Innflytningsklar, nydelig enebolig - Delikat renovert i 2020 med 2 rålekre bad og kjøkken - Strøken og solrik tomt!

Prisantydning:
 3 990 000
Eiendomstype:
Enebolig
P-rom/BRA:
136/165 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  3 990 000
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
1895
Primærrom
136 kvm.
Bruksareal
165 kvm.
Bruttoareal
176 kvm.
Soverom
3
Tomt
695 m²
Kommune
Haugesund
GNR
40
BNR
986
Oppdragsnr.
2-0152/23
Finnkode
319366735

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Like utenfor sentrumskjernen i etterspurt og familievennlig gate ligger denne innflytningsklare og nydelige eneboligen i Grønhauggata 20.

Betydelig og delikat renovert i 2020-2023 med nye vann og avløpsrør innvendig, oppgradert el-anlegg, nye og tidsriktige overflater, ny peis og varmepumpe, 2 nye og rålekre bad og nytt, tiltalende kjøkken. Fasade malt i 2020 og nytt undertak/omlagt skifer i 2016/2018.

Luftig planløsning med store rom og inneholder uinnredet underetasje med 5 rom, gang, 2 bad, 3 soverom, loftstue og stor, åpen kjøkken/stueløsning. I hovedetasjen har en vaskerom/bad, soverom og kjøkken/stue – alt på ett plan.

Forseggjort, strøken og nydelig opparbeidet tomt med solrik terrasse og hage, vendt mot vest og kveldssolen.

Sentrum og alt for familien i umiddelbar nærhet!

+- Innhold

Enebolig over 2 plan som inneholder:

Hovedetasje:
Gang, bad, soverom og åpen kjøkken/stueløsning.

2. etasje:
2 soverom, bad og loftstue.

– Stigende takhøyde i loftstue opptil 2,77 m.

Underetasjen:
Uinnredet med 5 rom på totalt 28 kvm.

+- Standard

– Boligen i Grønhauggata 20 ble flyttet til denne tomten i ca. 1895 iflg. tidligere salgsoppgave. Det ble påført tilbygg over 2 etasjer i 1975 og planløsningen i den originale delen ble trolig ombygd.
– Fasaden til eneboligen ble sist malt i 2020 og gjerde mot vest ble malt i 2022.
– Iflg. tidligere salgsoppgave ble det på tak mot vest skiftet papp, lekter og enkelte sutaksbord før skifer ble lagt om i 2016. Iflg. tidligere salgsoppgave ble det på tak mot øst skiftet papp, lekter og enkelte sutaksbord før skifer ble lagt om i 2018.
– Eneboligen har hoveddør og terrassedør fra 2020. Vindu mot nord/vest i stue fra 2020, vinduer stue/kjøkken mot vest fra 2019, 1 eldre vindu og 1 vindu fra 2020 på soverom 1, vindu bad 2. etasje fra 1986, ukjent dato 3 vindu i loftstue, vindu på soverom 2 mot bord fra 2018 og vindu på soverom 3 mot sør fra 2005.
– Endret planløsning i 2020. Tidligere kjøkkenrom ble gjort om til bad og kjøkkenet ble trukket inn i den åpne kjøkken/stueløsningen. Samtidig ble det tatt vekk 2 vegger i den åpne kjøkken/stueløsningen. Rommet ble videre renovert med nylagt gulv, det ble satt opp bygningsplater på vegger, etasjeskille opp mot 2. etasje ble isolert og det ble lagt panel i tak som ble malt 3 strøk.
– Nydelig og stort IKEA-kjøkken fra 2020 med herskapelig preg, hvite fronter, treaktig benkeplate med underlimt vask og hvite kjøkkenplater mellom under- og overskap. Integrert kjøleskap, oppvaskmaskin, mikro og komfyr fra 2023.
– Gang oppusset/renovert i 2020 med nylagte varmekabler, 30×60 fliser med steinstruktur og vegger som er platet, tapetsert og malt. I taket er det i 2020 lagt ny panel som er malt.
– Rålekkert bad renovert i 2020 med ny membran (ikke på vegg/alle vegger), 30×60 fliser på gulv, 3 vegger er med panel og i dusjhjørne er det fliselagt vegg. Det er satt inn dusjhjørne med gulv, svart dusjgarnityr med hånddusj/rainshower og glassvegger/dører ut mot rommet. Videre kan badet skilte med vegghengt toalett, nydelig baderomsinnredning med hvit benkeplate og 3 overskap med speilfronter. Sjelen i eneboligen er bevart også i dette rommet med panel i tak som er malt med innfelt downlights. Fra vegg-til-vegg mot sør er det satt inn skyvedører som rommer opplegg for vaskemaskin, plass til tørketrommel, oppbevaring av klær og med plass til kjøl/fryseskap. Arbeid med rør er utført av Rørlegger Haraldseid AS, membran er utført av Frøland Flis og elektro av Jatech AS. Fliselegging, arbeid på vegger, montering av dusj/baderomsmøbel og tak er utført som egeninnsats.
– Tiltalende bad i 2. etasje fra 2020 med nylagt gulvbelegg og vegger med enten panel på vegg eller steinaktige baderomsplater. Vegghengt toalett, dusjkabinett, hvit baderomsinnredning, speil på vegg og belysning over speil. Ny panelovn på vegg fra 2020. Arbeid med rør er utført av Rørlegger Haraldseid AS, Elektro av Jatech AS og gulvbelegg av firma fra Sandeid (Finner ikke kvitering/dokumentasjon). Arbeid på vegger, montering av dusj/baderomsmøbel og tak er utført som egeninnsats.
– Gjennom hele eneboligen er det nye gulv-, vindus- og dørlister fra 2020. Det er lagt likt gulv i trappetrinn som på resten av gulvene i eneboligen i 2023.
– Pusset opp soverom 1 med nylagt gulv, tapetserte vegger som er malt og malt tak i 2020.
– Soverom 2 pusset opp i 2020 med nylagt gulv, tapetsert eksisterende vegger, panel i skråtak og malt tak.
– Soverom 3 pusset opp i 2020 med nylagt gulv, nye sponplater på vegg (øst og vest), ny panel i skråtak og nytt tak.
– Loftstuen ble pusset opp i 2020 med nylagt gulv, tapetserte vegger som er malt, malt tak og laget til detalj med innfelt hylle i vegg.
– Fornyet pipeløp med stålrør trolig fra hovedetasjen og opp til pipen i 2020. Det ble i den åpne kjøkken/stueløsning satt inn Contura peisovn i 2020. Arbeid med pipen og peisovn ble utført av Tor Gismarvik Murefirmaet AS.
– Det ble i 2021 satt inn Daikin gulvmodell varmepumpe, arbeid utført av Jakobsen Energiservice AS.
– I forbindelse med renovering av rommene i eneboligen ble det meste av ledningsnett og elektrisk anlegg oppgradert. Arbeid utført av Jatech AS. Iflg. tidligere salgsoppgave fikk eneboligen nytt sikringsskap i 2012, arbeid utført av Helgevold Elektro AS.
– Det er nye innvendige vann og avløpsrør fra 2019/2020 med rør-i-rør system på vannrør (nye rør gjelder frem til der nye rør er koblet på eksisterende avløprør/vannrør, det er derfor allikevel noe eldre rør i eneboligen). Varmtvannstank fra 2019/2020. Arbeid er utført av Rørlegger Haraldseid AS.
– Carport ble satt opp i 1976 iflg. tilstandsrapport. Laget terrasse mot øst og kledd åpning i carport mot nord i 2023.

+- Beliggenhet

Grønhauggata 20 har attraktiv beliggenhet i etterspurt og etablert boligområde. Med terrasse mot øst og hage/terrasse mot vest har en sol til langt på kveld på egen eiendom.

Barne- og familievennlig beliggenhet med barnehage og Hauge barne- og ungdomsskole i umiddelbar nærhet. Videre har en gangavstand til de fleste videregående skolene i Haugesund. Her har barnefamilien «alt» i umiddelbar nærhet.

Med sportsklubber som Djerv 1919, Haugar og Vard skal det ikke stå på fasilitetene eller tilbudet. Videre kan område by på flere treningssentre, svømmehall, turnhall og ishall. Kort avstand til barnehager og skoler i alle alderstrinn. Her har en alt i nærområde.

Lett tilgang til byens turområder langs kyststien mot Kvalsvik eller i Vangen. Asalvik badeplass ligger i nærheten.

Vangen er perfekt for koselig spaserturer eller joggeturer. I varmere tider kan Vangen by på volleyballbaner, fotballbinger og bading med stupebrett i de fleste høyder. Ta på joggeskoene og ta deg en kveldstur i Vangen. Eller ta turen på en koselig spasertur og mat endene i Skeisvatnet.

Her ligger alt til rette for en urban tilværelse.

En går lett ned til sentrum og har tilgang til alle fasiliteter sentrumskjernen har å by på. Legg middagen til kaien og nyt ett bedre måltid på en av byens restauranter med mat av god kvalitet.

Ønsker en shopping har en tilgang til alle butikkene i gågaten og byens kjøpesenter i Markedet som kan skilte med et godt utvalg av butikker. Kveldsunderholdningen kan en legge til kaien og bylivet eller finn en god film som vises på lerretet i en av Edda-kinos 5 saler.

+- Omkostninger

99 750,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
112 420,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger utenfor regulert område, men er i kommuneplanens arealdel merket som «gul», dvs. at kommunale myndigheter ser på området som et fremtidig boligområde.

Eiendommen omfattes av følgende planer:
– RL 1700 Kommunedelplan for Haugesund sentrum 2022
– Kommuneplan under arbeid: Kommuneplanens arealdel 2023-2033

Vi oppfordrer interessenter til å sette seg spesielt godt inn i de gjeldende bestemmelsene for området. Ta kontakt med megler for å få dette oversendt.

+- Parkering

I carport og i eget gårdsrom.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:
Enebolig med uinnredet kjeller. Innredet hovedetasje og loft. Taket er tekket med skifer. Undertak av pløyde bord/rupanel. Eier opplyser om at taktekking ble lagt om i 2016 og 2018. Da ble det lagt ny papp, nye sløyfer og nye lekter. Skifer ble så lagt på plass igjen. Takrenner og nedløp av plast. Veggkonstruksjonen på opprinnelig del med tømret bæresystem i tre. Tilbygg har bindingsverkskonstruksjon og liggende bordkledning. Konstruksjonen på opprinnelig del er av tradisjonell type, med undertak på åser. Konstruksjonen på tilbygg er bygget med sperrer. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass, utenom i kjeller. Malt hovedytterdør av tre. Malt tofløyet terrassedør med 2-lags glass fra 2020 (opplyst av eier). Malt dør av tre til kjeller. Terrasse av tre på terreng ved carport. Støpt terrasse med skifer utenfor stue. Støpt trapp med skifer i trinn foran hovedinngang. Rekkverk av metall. Det er byggegrunn av fjell. Ingen tilgjengelig/synlig drenering. Det registreres utvendig isopor på utside av grunnmur under terreng på fasade mot vest. Opprinnelig grunnmur med lødd stein, pusset utvendig og innvendig. Grunnmurskonstruksjon på tilbygg er av betong. Forstøtningsmurer er av betong. Terrenget skråner mot sør. Ukjent type avløpsrør. Utvendig vannledning av plast.

TG:3 er gitt på følgende (store eller alvorlige avvik):
– Innvendig – etasjeskille/gulv mot grunn
– Innvendig – ildsted kjeller
– Innvendige trapper
– Tomteforhold – forstøtningsmurer

TG:2 er gitt på følgende (avvik som kan kreve tiltak):
– Utvendig – veggkonstruksjon
– Utvendig – kjellerdør
– Utvendige trapper
– Innvendig – radon
– Innvendig – rom under terreng
– Innvendig – krypkjeller
– Ventilasjon – bad loft
– Overflater vegger og himling – bad/vaskerom
– Overflater gulv – bad/vaskerom
– Sluk, membran og tettesjikt – bad/vaskerom
– Tekniske installasjoner – elektrisk anlegg
– Tomteforhold – drenering
– Tomteforhold – grunnmur og fundamenter

TG:2 er gitt på følgende (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
– Tekniske installasjoner – avløpsrør

Det er oppført en frittstående bod på eiendommen. Boden er oppført i bindingsverk av tre med trekledning på utvendig fasade. Det er saltakkonstruksjon av tre. Taket er tekket med asfaltshingel. Boden er kun enkelt beskrevet. Den er ikke inngående vurdert og fuktsøk er ikke gjennomført. Tilstandsgrad settes derfor ikke.

Det er oppført en frittstående carport. Carporten er oppført i bindingsverk av tre med trekledning på utvendig fasade. Det er saltakkonstruksjon av tre. Carporten er kun enkelt beskrevet. Den er ikke inngående vurdert.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Det er montert peisovn i stuen. Pipen er rehabilitert med nytt innvendig røykrør.

Det er også et eldre ildsted i kjelleren, men selger opplyser at det er fyringsforbud i kjelleren.

Det er montert varmepumpe «luft til luft».

Ellers elektrisk oppvarming av boligen.

+- Diverse

Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

To rom i kjeller ikke måleverdige arealer på grunn av lav takhøyde. Rom må ha takhøyde på minimum 1,9 meter (i en bredde på min. 60 cm) for å være måleverdige iht NS 3940 og Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling.

Kontakt

Christoffer K. Frøyland

Stilling
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
E-post
christoffer@meglerhuset-rele.no
Telefon
92678313

Lurer du på noe?