Velkommen til Skåregata 177!

Haugesund - Sentrum

Lekker leilighet - 166 kvm sjeldent, solrikt & fantastisk uteområde - Renovert i 2014 med nydelig kjøkken og bad!

Prisantydning:
 3 490 000
Eiendomstype:
Eierseksjon
P-rom/BRA:
81/105 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  3 490 000
Fellesutg.
kr  1 200 per mnd.
Eiendomstype
Eierseksjon
Byggeår
1906
Primærrom
81 kvm.
Bruksareal
105 kvm.
Soverom
2
Tomt
618 m²
Kommune
Haugesund
GNR
40
BNR
530
Oppdragsnr.
2-0123/23
Finnkode
307982422

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Innflytningsklar leilighet renovert i 2013/14 med sjeldent 166 kvm stort uteområde som er betydelig påkostet og fremstår som en grønn oase!

Byggets arkitektoniske detaljer går igjen innvendig og gjør dette til en leilighet utenom det vanlige. Leiligheten kan skilte med en luftig planløsning som rommer gang, vaskerom, bad, 2 soverom og usedvanlig, stor og åpen kjøkken/stueløsning.

Leiligheten ble i 2013/14 ribbet og bygget opp igjen innvendig med etterisolering, nye vinduer, nytt el-anlegg, nye vannrør med rør-i-rør, nye og tidsriktige overflater, tiltalende kjøkken og lekkert, helfliset bad.

Uteområdet legger til rette for at Skåregata 177 blir det naturlige samlingstedet for venner og familie. Uteområde er nydelig opparbeidet, usjenert og med sol fra tidlig dag til langt på kveld.

+- Innhold

Leiligheten ligger i luftig 2. etasje og inneholder:
Gang, vaskerom, bad, 2 soverom og herlig, åpen kjøkken/stueløsning.

– Oppgang fra soverom 2 til stort lagringsloft (24 kvm).

+- Standard

– Innflytningsklar leilighet renovert i 2014 i ærverdig sentrumsbygning med flott arkitektur.
– Vinduene i leiligheten er fra 2014 (utenom på bad), ytterdør fra 2014, etterisolert innvendig og fasaden til boligen ble malt i 2023.
– Iflg. selger er undertak skiftet og skifertak lagt om i 2014.
– Leiligheten ble ribbet ned til reisverket innvendig i 2013/2014, leiligheten ble bygget opp igjen og holder i dag god standard.
– Det er laminat/gulvbelegg på gulv i gang, på soverom og i den åpne kjøkken/stueløsningen er det lagt lys parkett. På det ene soverommet er det lagt teppe på gulv over parketten. Videre er vegger/tak i gang, soverommene og i den åpne kjøkken/stueløsning moderne med gips og listefrie overganger vegg/tak.
– I hele leiligheten er det hvite innerdører fra 2014.
– Nydelig og stort kjøkken fra vegg-til-vegg mot nord fra Nettoline som har hvite fronter og laminat benkeplate med steinmønster. Integrert oppvaskmaskin, komfyr og platetopp. Hvit ventilator med komfyrvakt på vegg.
– Tidløst, lekkert bad med hvite fliser på gulv, varmekabler og kombinasjon med hvite fliser og designfliser på vegg. Hvit baderomsinnredning, overskap med speilfronter, hvitt sideskap, toalett samt nedfelt dusjsone med hvite fliser og 2 glassdører.
– Vaskerom med hvite fliser på gulv, malte gipsvegger og gipstak. Det er innredning med skap og benkeplate med utslagsvask, opplegg for vaskemaskin, plass til tørketrommel, varmtvannstank fra 2014 og med skyvedørsgarderobe.
– Nytt ledningsnett i leiligheten og sikringsskap fra 2014. Installatør er iflg. kursfortegnelsen Åkra Elektriske.
– Det er nye taklamper på kjøkken og i stuen fra 2023.
– Nye vannrør fra 2014 i leiligheten med rør-i-rør system som har fordelerskap på vaskerommet.
– Tidligere var tomten overgrodd og det ble i 2023 lagt inn betydelige arbeidstimer og kostnader på å løfte uteområde til den grønne oasen som det fremstår som i dag. Malt betong grå ved inngangsporten, malt eksisterende utvendige rekkverk/leveggen, eller satt opp nye rekkverk/levegger som er malt. Videre er det i nederste del av uteområdet påført 12 tonn kulestein fra Etne som er fint beplantet. Det er laget stor terrasse over flere nivåer mot øst, nord og vest. Arealet ved terrassen med liten gressplen og bedd som er pent beplantet. Satt opp utvendig stikk og installert utebelysning.

+- Beliggenhet

I Skåregata 177 ligger alt til rette for en lettelig og urban tilværelse. En går lett ned til Haraldsgata og har tilgang til alle fasiliteter Haugesund har å by på.

Legg middagen til kaien og nyt ett bedre måltid på en av byens rekke resturanter med mat av god kvalitet.

Ønsker en shopping har en tilgang til alle butikkene i gågaten og byens kjøpesenter i Markedet som kan skilte med et godt utvalg.

Kveldsunderholdningen kan en legge til kaien og bylivet eller finn en god film som vises på Edda-kino.

Rundt Haraldsvang finner en et eldorado av aktivitetsmuligheter. Med sportsklubber som Djerv 1919, Haugar og Vard skal det ikke stå på fasilitetene eller tilbudet. Videre kan område by på flere treningssentre, svømmehall, turnhall og ishall. Kort avstand til barnehager og skoler i alle alderstrinn.

Gangavstand til byens turområder i Vangen og Djupadalen. Vangen er perfekt for koselig spaserturer eller joggeturer. I varmere tider kan Vangen by på volleyballbaner, fotballbinger og bading med stupebrett i de fleste høyder. Ta på joggeskoene og ta deg en kveldstur i Vangen.

Eller ta turen på en koselig spasertur og mat endene i Skeisvatnet. Ellers kort gang/sykkelavstand opp til Djupadalen med utallige turløyper. I varmere tider er Djupadalen en svært populær badeplass. Kort gangavstand til bussterminal på Flotmyr.

Her har en alt i nærområde.

+- Omkostninger

87 250,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
7 400,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
96 022,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger utenfor regulert område, men er i kommuneplanens arealdel merket som område for sentrumsformål.

Eiendommen omfattes av følgende planer:
– Kommunedelplan for Haugesund sentrum 2022 (delarealer: 342 kvm sentrumsformål – nåværende, 277 kvm vei, 618 kvm hensynssone brann-/eksplosjonsfare og 618 kvm hensynssone bevaring kulturmiljø).

Vi oppfordrer interessenter til å sette seg spesielt godt inn i bestemmelsene for området. Ta kontakt med megler for å få dette oversendt.

+- Energimerking

Megler har oppfordret eier til å innhente energiattest for eiendommen, men denne er ikke fremlagt for megler. Interessenter bør derfor legge til grunn at eiendommen har energiklasse G.

+- Parkering

Parkering i offentlig gate etter gjeldene bestemmelser eller i parkeringshuset som ligger skrått over gaten.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:
Taket er tekket med skiferstein. Skifer på tak ble lagt om i 2014 i følge eier. Undertak med over- og underliggere av tre. Deler av undertak ble byttet i forbindelse med omlegging av tak. Det er lagt 18 mm undertak av asfaltplater over undertak av tre. Takrenner og nedløp av plast. Takkonstruksjon med undertak på åser.
Malte vinduer av tre med koblede glass. Enkelte vinduer har to lag med enkle glass. Enkelte vinduer har ett lag med dobble glass+ ett lag med enkle glass. Vinduer på kjøkken og vindu mot øst i soverom mot øst er fra 2014. Vinduer på loft av tre med 2-lags glass. Malt ytterdør av tre med 2-lags glass fra 2014. Terrasse er bygget av tre. Utvendig trapp mellom terreng og terrasse er bygget av tre.

TG:2 er gitt på følgende (avvik som kan kreve tiltak):
– Utvendig – takkonstruksjon/loft
– Utvendig – vinduer (uinnredet loft)
– Overflater vegger og himling – vaskerom
– Tomteforhold – utvendige vann- og avløpsledninger

TG:2 er gitt på følgende (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
– Innvendig – etasjeskille/gulv mot grunn

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Lånevilkår

Sameiet har ingen fellesgjeld.

+- Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

+- Diverse

Skåregata 177 inngår i hensynssone 2 – Sentrum Øst og er klassifisert som verneobjekt med egenverdi og miljøverdi (bevaringsverdig kvartal). Skåregata 177 er en karakteristisk og velbevart sveitserhjørnegård på et godt synlig sted. Bygningen inngår både i en for Haugesund svært karakteristisk samling hjørnegårder oppover Skjoldavegen, men også i et helhetlig bebygd kvartal der samtlige bygninger er fra noenlunde samme tid.

Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Kontakt

Christoffer K. Frøyland

Stilling
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
E-post
christoffer@meglerhuset-rele.no
Telefon
92678313

Lurer du på noe?