Velkommen til Kleivane 14!

Haugesund - Rossabø

Særdeles flott villa med nydelig utsikt og stor parkmessig opparbeidet tomt - Omfattende renovert - Båtplass

Prisantydning:
 21 000 000
Eiendomstype:
Enebolig
P-rom/BRA:
421/504 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  21 000 000
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
1919
Primærrom
421 kvm.
Bruksareal
504 kvm.
Soverom
6
Tomt
2873 m²
Kommune
Haugesund
GNR
35
BNR
1604
Oppdragsnr.
1-0372/22

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Velkommen til Kleivane 14! En helt unik og særdeles tiltalende villa beliggende i et renommert og flott boligområde. Villaen ble oppført i 1919 og ble den gang bygget til gårdbruker Lauritz V. Rossebø. Hele eiendommen samt villaen har gjennomgått en særdeles omfattende renovering de siste 20 årene og fremstår idag i sin fulle prakt, klar til innflytting uten behov for oppussing. Villaen er innredet over 3 fulle plan og har i tillegg et stort loft. Det er oppført stort garasjebygg til 4 biler og videre et større anneks/redskapshus på ca. 50 kvm. Parkmessig opparbeidet tomt med flotte natursteinsmurer, skiferdekker, gressarealer og flott beplantning. Innholdsrik planløsning med bl. a. 4 stuer på hovedplan, 3 bad, fullinnredet underetasje med godkjent separat leilighet. Båtplass medfølger.

+- Innhold

Boligen er oppført over fire etasjer, og inneholder:

Hovedetasje:
Vindfang, toalettrom, hall, gang/bi- inngang, vaskerom, kjøkken, spisestue, stue m/utgang til altan, peisestue og bibliotek.

2. etasje:
Øvre hall, bod, 4 soverom, garderobe, TV-stue m/utgang til altan, trapperom, hovedbad og gjestebad.

Underetasje:
Gang, 2 stk. garderober, 2 stk. boder, teknisk rom, anretning/vinkjeller, trimrom, stue/kjøkken, 2 soverom, gang og bad.

Loft:
Boder og grovloft.

Stor garasje med plass til 2 stk. biler inne og 2 biler ute i åpen carportdel (her kan dør settes inn slik at 4 biler kan stå inne), samt utvendig redskapsbod på hele 50 kvm.

+- Standard

Stor og særdeles flott villaeiendom beliggende på en stor tomt midt på det flotte boligfeltet på Rossabø. Villaen ble oppført i 1919 etter tegninger av Arkitekt Ola Halseide på oppdrag fra gårdbruker Lauritz V. Rossebø og omtales som hovedhuset på Rossabø. Gårdbruker Rossebø var en stor gårdbruker som slo seg opp spesielt som kålprodusent og fiskeeksportør. Da eiendommen og villaen ble oppført var dette en av byens aller flotteste villaer med solide kvaliteter og særdeles dekorative og kostbare detaljer. I perioden fra 2000-2002 ble villaen satt under en omfattende renovering under ledelse av Arkitekt Lodvar P. Hesseberg. Sammen med byggherre og håndtverkere satt de sin ære i å bevare detaljer og særpreg samtidig som villaen skulle fungere som en moderne bolig inn i det neste århundre. Resultatet er en fantastisk og innflyttingsklar villa hvor alt er i meget god stand. Utvendig er all bordkledning byttet, tak er lagt om og byttet ut, stort sett alle vinduer er byttet ut og hovedinngangsdører er renovert og tilbakeført. Det er lagt opp 2 stk borehull for jordvarme med vannbåren gulvvarme på hovedplan og i begge bad i 2. etasje, samt radiatorer i øvrige rom. Innvendig er røropplegget samt det elektriske anlegget byttet ut. Alle overflater er renovert og i topp stand. Det er lagt vekt på original stil og tilbakeføring med blant annet svært kostbare heltre gulv, flotte tapeter m.m. Kjøkken på hovedplan ble skiftet i 2019 og hele underetasjen ble nyinnredet i perioden 2012-2013. Begge disse jobbene ble ledet av Arkitekt Kester Bunyan. Utvendige bygg som garasje og redskapshus ble nyoppført i perioden 2000-2002 etter tegninger fra arkitekt Lodvar.P.Hesseberg. Garasje og redskapshus har opplegg for både strøm og vann. Det er montert 23 utelamper hvorav 16 av lampene er eksklusive Chelsealamper i håndlaget polert kobber.

Hovedetasje:

Yttergang: (Hovedinngang) har flotte tidsriktige fliser på gulv, flotte to-fløydører både som ytterdør (teak) og innerdører. Dørene er originale og renovert. Flotte detaljer med solid listverk. Vannbåren gulvvarme

Gjestetoalett: Fra yttergangen er det adkomst til eget toalettrom. Rommet er flisebelagt på vegger og gulv. Søylevask og wc fra Hatria. Vannbåren gulvvarme.

Hall: Selve hovedhallen er et særdeles flott skue. Her kommer du inn i villaens mest unike rom med særdeles flotte originale detaljer. Hele hallen oser av kvalitet og er på mange måter villaens kjerne og pryd. Vegger, gulv og takhimlinger er dekorert med et nydelig listverk og flott stukkatur. Store deler av interiøret er laget i heltre eik. Eikeportaler og hovedtrappen i eik er kombinert med eksklusive tapeter og gir rommet et flott særpreg. Plassbygget sofa. Heltre gulv med mønster og motiv. Når man ser oppover galleriet ser man det flotte glassmaleriet som er laget i blyinnfattet glass. Skyvedører i eik med fasettslipte glassfelt. Vannbåren gulvvarme.

Hovedstue/forstue: Stuen er belagt med et flott heltre gulv i eik med et unikt mønster tilpasset boligens stil. Vegger er tapetsert med eksklusive tapeter og takhimling er utsmykket med rosett og flott belistning. Farger er nøye gjennomtenkt. Rommet fører deg videre ut mot balkongen på fremsiden og videre inn i spisestue eller peisestue. Alle soner har 2 fløyet dør. Mot stuene er det skyvedører i heltre utførelse med fasettslipte glassfelter. Vannbåren gulvvarme

Peisestue: Stuen er belagt med et flott heltre gulv i eik med et unikt mønster tilpasset boligens stil. Vegger er tapetsert med eksklusive tapeter og takhimling er utsmykket med rosett og flott belistning. Farger er nøye gjennomtenkt. Det er montert en meget flott og stor engelsk peis. Rommet fører deg videre ut til biblioteket. Flott heltre dør. Vannbåren gulvvarme

Bibliotek: Øst for peisestuen er det innredet en nydelig stue som fungerer som bibliotek. Her er flotte vegger dekorert med solide eikepanel og flotte bokhyller i heltre eik. Heltre eikegulv med vannbåren gulvvarme.

Spisestue: Stuen er belagt med et flott heltre gulv i eik med et unikt mønster tilpasset boligens stil. Vegger er tapetsert med eksklusive tapeter og takhimling er utsmykket med rosett og flott belistning. Farger er nøye gjennomtenkt. Rommet har et nydelig buet karnappvindu samt en renovert og flott etasjeovn fra Morsø. Ovn er ikke brukt av dagens eiere ettersom rommet har vannbåren gulvvarme.

Kjøkken: Nyere flott kjøkkeninnredning fra 2019 levert av Svane/ Drømmekjøkken. Kjøkkenet har en solid og meget pen innredning av høy kvalitet. Helstøpt benkeplate i Corian med bred planlimt platetopp med innebygget avtrekksvifte. Det er montert dobbel stekeovnsinnstallasjon med Siemens stek/dampovn samt kombi micro/stek. Innebygget kjøleskuff og oppvaskmaskin fra Miele. Vinskap fra Temptech. Rommet forøvrig har flotte takbjelker med innebygde downlights. Nydelig åpen peis. Fra kjøkkenet er det adkomst til grovkjøkken/ vaskerom og utgang til bakgang/ bi-inngang. Vannbåren gulvvarme.

Grovkjøkken/vaskerom: Pent og meget praktisk rom som fungerer som grovkjøkken og vaskerom. Gulv og vegger er flisebelagt og det er plassbygget innredning og skap. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Medfølgende side-by-side kjøleskap med fryseskuff, vanndispenser og isdispenser. Vannbåren gulvvarme.

Bakgang: Her er parkett på gulv og nydelig tapet på vegger. Tak og farger er nøye gjennomtenkt også her. Utgang/ bakinngang via flott teakdør. Eget separat trappeløp opp til 2.etg. og gode garderobeskap. Vannbåren gulvvarme.

2. etasje:

Øvre hall/galleri: I likhet med hovedhallen nede så er denne delen av huset et flott skue. Fra galleriet ned mot hallen er det et flott heltre rekkverk som er originalt. Nydelige originale vinduer samt flott takstukkatur i heltre eik. Plassbygde skap i vegger og parkett på gulv. Heltre eikeportal inn mot noen av soverom og bad.

Tv-stue: Her er gulv belagt med parkett på gulv, malte vegger og panel i tak. To-fløyet teakdør ut til balkong. Oppvarming via vannbårne radiatorovner.

Hovedsoverom: Stort og luftig rom med parkett på gulv og tapet på vegger. Plassbygde veggskap og særdeles flotte arker/karnappvinduer. Tak har malt panel og downlights.

Garderoberom: Gjennomført rom med plassbygget innredning med benkeplate i marmor samt plassbygde eikehyller. Garderobe til tøy.

Hovedbad: Stort hovedbad med fliser på vegger og gulv. Plassbygde skap under vindu samt plass bygget innredning med doble nedfelte vasker. Baderommet er renovert i 2000-2002 og er rikelig utstyrt med dusjhjørne, wc, bide`samt innebygget badekar fra Hurricane. Takhimling har panel med innfelte downlights.

Soverom: Her er vegger tapetsert med flotte eksklusive tapeter, paneltak og parkett på gulv. Særdeles flotte arker/karnappvinduer

Soverom: Her er vegger tapetsert med flotte eksklusive tapeter, paneltak og parkett på gulv. Særdeles flotte arker/karnappvinduer

Soverom: Her er vegger tapetsert med flotte eksklusive tapeter, paneltak og parkett på gulv. Særdeles flotte arker/karnappvinduer

Bad 2: Fliser på vegger og gulv. Plassbygget innredning med nedfelt vask. Baderommet er renovert i 2000-2002 og er utstyrt med dusjhjørne og wc. Takhimling har panel og downlights.

Bakgang: Her er parkett på gulv, flott tapet på vegger og panel i tak. Trapp ned til hovedplan og dør/trapp opp til loft.

Underetasje:

Anretning/vinkjeller: Rommet er innredet i perioden 2012-2013 og fikk da montert ny trapp. Gulv er flisebelagt og det er Ikea innredning samt vinhyller. Vegger og tak har slett hvitmalt overflate. Veggbelysning.

Gang: Flisebelagt gulv og vegger/tak med malt slett overflate. Utgang hage. Veggbelysning.

Trimrom/hobbyrom/ garderoberom: Praktiske skyvedører inn til 2 flotte garderober med innredning. Inngang til hobby/trimrom med samme overflater. Veggbelysning og vannbåren radiator.

Boenhet:

Stue/kjøkken i åpen løsning: Meget flott innredet stue med kjøkken i åpen løsning. Alt ble nyinnredet i 2012-2013 og arbeidet er utført av fagfolk under ledelse av Arkitekt. Mye lysinnslipp og moderne stil. Slette overflater og eikedører. Vannbåren radiator, samt varmekabler i gulv. I overgangen mellom anretning og boenhet er det laget et smart spiskammers med plassbygde hyller. Veggmontert belysning. Pen kjøkkeninnredning med integrert steke og oppvaskmaskin. Inngang fra dette rommet til egen bod.

Soverom: Begge soverom har flott parkett på gulv og slette overflater på vegger og tak. Det ene soverommet har stor og ekstra bred skyvedør i eik som gjør at rommet lett kan integreres som en del av stuen. Her er det også varmekabler i gulvet. Vannbåren
radiator i begge soverommene.

Bad: Nytt i 2012-2013. Vegger og gulv er belagt med hvite fliser og det er montert dusjkabinett og seksjon med vask. Wc. Her er vegghengt belysning og varmekabler i gulv.

+- Beliggenhet

Veletablert og attraktiv villaområde, med flott utsikt til Karmsundet.

Eiendommen sokner til Lillesund barneskole (1-7 klasse) og Håvåsen ungdomskole (8-10 klasse). Videre nærhet til både barnehage og idrettsanlegg.

Sykkel/gangavstand inn til Haugesund sentrum og alle fasilitetene som medfølger. Knappe 5 minutters kjøring til Norheim (Oasen storsenter).

Gode kommunikasjonsforbindelser til hele Haugesund, Raglamyr, Oasen storsenter og Helganes flyplass.

+- Omkostninger

525 000,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
537 872,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger i et område hovedsakelig regulert til boligformål. Kopi av reguleringsbestemmelser og kart, kfr. megler.

+- Energimerking

Energimerke F og oppvarmingskarakter GUL

+- Parkering

Gode parkeringsmuligheter i stort gårdsrom, samt i garasje.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:
Oppført på grunnmur i tegl, engelsk hulmur. Betonggulv. Yttervegger i tømret utførelse som er ytterligere isolert og utvendig kledd med trepaneler. Valmet tak i trekonstruksjon med bærende åser som er tekket med teglstein.

Tilstandsgrad 2 er gitt på følgende:
– Nedløp og beslag.
– Veggkonstruksjon.
– Takkonstruksjon/Loft.
– Dører.
– Balkonger, terrasser og rom under balkonger.
– Andre utvendige forhold
– Etasjeskille/gulv mot grunn.
– Radon – Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
– Pipe og ildsted.
– Rom under terreng.
– Innvendige trapper.
– Andre innvendige forhold.
– Ventilasjon vaskerom 1. etasje.
– Overflater gulv bad 2. etasje (hovedbad).
– Sluk, membran og tettesjikt bad 2. etasje (hovedbad).
– Sanitærutstyr og innredning bad 2. etasje (hovedbad).
– Ventilasjon bad 2. etasje (hovedbad).
– Overflater gulv bad 2. etasje (gjestebad).
– Sluk, membran og tettesjikt bad 2. etasje (gjestebad).
– Sanitærutstyr og innredning bad 2. etasje (gjestebad).
– Ventilasjon bad 2. etasje (gjestebad).
– Overflater og konstruksjon toalettrom 1. etasje.
– Vannledninger.
– Andre VVS-installasjoner.
– Varmesentral.
– Varmtvannstank.
– Elektrisk anlegg.
– Terrengforhold.

Tilstandsgrad 3 er ikke gitt.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Det er 2 borehull (Normalt er det 1) med vannbåren gulvvarme i alle rom på hovedplan samt 2 bad i 2.etg. Forøvrig er det radiatorovner som er tilknyttet vannbåren system. Forøvring er det flott peis med innsats installert i stuen. Eldre renovert kakkelovn i spisestuen. Åpen peis på kjøkken.

+- Diverse

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Velforening:
Pliktig medlemskap i velforening ved kjøp av denne boligen.

Kontakt

Øyvind Hasseløy

Stilling
Eiendomsmegler MNEF
E-post
oyvind@meglerhuset-rele.no
Telefon
92063507

Lurer du på noe?