Velkommen til Haugen 29!

Karmøy - Røyksund

En perle av en sjøeiendom med hytte helt i sjøkanten - 5348 kvm tomt - 295 m sjølinje & brygge - Upåklagelige solforhold

Prisantydning:
Solgt
Eiendomstype:
Fritidseiendom
P-rom/BRA:
91/100 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr Solgt
Eiendomstype
Fritidseiendom
Eierform
Selveier
Byggeår
1940
Primærrom
91 kvm.
Bruksareal
100 kvm.
Soverom
4
Tomt
5349 m²
Kommune
Karmøy
GNR
120
BNR
117
Oppdragsnr.
2-0059/23

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Privat og usjenert i enden av blindvei ligger denne naturskjønne perlen av en eiendommen i idylliske Røyksund. Eiendommen er på hele 5348.8 kvm med flott natur, og kan videre skilte med ca. 295 m sjølinje med svaberg, terrasse i sjøkanten og brygge.

Kombinasjonen tomtens størrelse, solforholdene, sjølinjen og at hytten ligger helt i sjøkanten gjør denne eiendommen unik og en sjelden eiendom på markedet. Sol fra tidlig morgen til langt på kveld med terrasse i vest som har utsikt til solnedgangene.

Den velholdte hytten har 3 soverom med 5 soveplasser og i annekset fra 1988 har en 4 soveplasser. Hytten ble påbygd i 1991, i 2016 lagt inn offentlig vann/avløp og i 2018 laget vei helt frem til hytten.

En eiendom med herlig nærhet til sjøen og lett tilgang på den vakre kysten vår!

+- Innhold

Hytten går over 2 plan og inneholder:

Hovedetasje:
Gang, bad og allrom med kjøkken.

– Fra matlagingen på kjøkkenet har en nydelig utsikt til sjø gjennom vindu over kjøkkenbenk og gjennom stort vindu i rommet mot sør. Når familien eller venner samles rundt langbordet for et hyggelig måltid føler en nærheten til sjøen og samme utsikt.
– Det er ca. 2,1 m takhøyde i denne etasjen.

2. etasje:
Gang, 3 soverom og tv-stue.

– 3 soverom i etasjen: 1 soverom som har enkeltseng, 1 soverom med køyeseng og hovedsoverom med dobbeltseng og nydelig sjøutsikt. Tv-stue med plass til sittegruppe, vedovn i rommet, nydelig utsikt gjennom store vinduer mot sjøen og Karmsundet. Utgang til fantastisk terrasse på høyde med spektakulær utsikt og upåklagelige solforhold kveldstid.

Anneks på ett plan og inneholder:
Bod og soverom.

– Kjekt anneks/gjestehytte med plass til en familie. I soverommet har en dobbeltseng og 2 soveplasser i køyeseng. Det er forøvrig videre god gulvplass om en har behov for flere soveplasser med eventuelle reisesenger eller lignende.

– I tillegg har en utvendig bod i tilknytning til terrassen i hovedetasjen.

+- Standard

– Haugen 29 er en hytte som er blitt oppgradert med årene og ordentlig vedlikeholdt. Det er gjort større oppgraderinger med innlagt vann, innlagt kloakk og anlagt vei helt frem til hytten i perioden 2015-2018.
– Denne hytten ble opprinnelig oppført i ca. slutten av 1940-tallet iflg. selger, i 1991 søkt om tilbygg med utvidelse mot vest i 2. etasje og taket på opprinnelig naust ble utvidet mot sør. I 2. etasje ble tilbygg innredet med loftstue, og videre ble etasjen innredet med gang og 3 soverom. Hovedetasjen ble iflg. selger innredet i 1988 med gang, bad og allrom med kjøkken.
– Hytten ble høytrykkspylt, skrapt, grunnet og malt 2 strøk mot sør og 1 strøk på resten av hytten i 2020. Arbeid utført av Hage og Bygg AS.
– Taket ble i 1991, samtidig som tilbygg, tekket med betongtakstein.
– Vindu i allrom ved kjøkken fra 1983, stort vindu i allrom mot sør fra 1988, vindu på bad er fra 1980, vinduer i soverom mot sør er fra 2009, vindu med skrå i loftstue og vinduer i soverom mot nord er fra 1991. Terrassedør fra 1991.
– Ekte hyttesjarm i hytten med behandlet tregulv i hovedetasjen og likt gulv lagt gjennom hele loftsetasjen. På vegger og tak er det hovedsakelig panel på vegg som er malt (utenom på soverommene i 2. etasje).
– Pent kjøkken med hvite fronter og benkeplate i tre. Det er komfyr, oppvaskmaskin fra 2021 og side-by-side kjøleskap fra 2021.
– Bad ble renovert i 2016 med nytt gulvbelegg, ny og hvit baderomsinnredning, nytt overskap med speilfronter, dusj og toalett.
– Innlagt nytt offentlig vann og kloakk i 2016 med kloakkpumpe like utenfor hytten. Arbeid ble utført av Åsebø Elektro AS og Bråstein & Stelander AS.
– Veien frem til hytten ble laget i 2015, men opparbeidet på nytt og godkjent i 2018. Arbeid utført av Tor Geir Løften Maskin AS.
– Sikringsskap med automatsikringer.
– Det er nye utelys fra 2019/2020 montert av Haugaland Elektro AS.
– I 2019 installerte Jacobsen Energiservice AS varmepumpe.
– Det ble i 2021 lagt inn fiber til hytten fra Altibox og Haugaland Kraft.
– Terrassedekke rundt hovedetasjen er fra 2018 og arbeid utført av Anglevik Vedlikehold AS. Terrassedekke i 2. etasje mot vest fra ca. 1991 iflg. selger.
– Kaien mot øst ble renovert i 2018 av Karmsund Havnetjenester AS. Det ble forskalet opp, støpt og forsterket eksisterende brygge. Videre ble det boret inn armeringsjern inn i bryggen.
– Anneks ble søkt og oppført i 1988 og annekset fikk ny hoveddør i 2018.

+- Beliggenhet

Når en kommer inn på veien Haugen, følger en veien rett frem helt til endes og en kjører da inn i gårdsrommet til Haugen 29. Det er med andre ord ingen hemmelighet at dette er en privat og usjenert eiendom, hvor en har en plass for seg selv og familien. Tomten er på hele 5348.8 kvm og den store tomten gjør at en ikke får bebyggelse tett på og at eiendommen forblir den idyllen den er i dag.

Det er ikke mange eiendommer hvor hytten ligger i sjøkanten med terrasse over sjøen i hovedetasjen, terrasse i 2. etasje med utsikt rett vest mot Karmøy, Høyvarde fyr og den maritime trafikken trafikken i Karmsundet. Nydelig sjøutsikt fra allrommet, tv-stuen og hovedsoverommet. Fra allrommet og terrasse rundt hovedetasjen har utsikt mot Dragøy og Fosen. Dette er en unik sjøeiendom og en sjelden mulighet til å sikre seg noe utenom det vanlige. Her vil det hver dag lages et flott bilde ut et av vinduene i hytten.

Eiendommen kan skilte med en 295 m lang sjølinje som strekker seg over del av badevik, flott natur, svaberg, fjell, brygge og hytten i sjøkanten. Koselig, liten badevik for familier med små barn mellom hytten og brygge. Med hytte i sjøkanten er det kort vei til bading, fisking eller til båten. Her ligger opplevelsene like utenfor egen dørstokk. Gode bademuligheter fra egen eiendom i badevik, fra svaberg eller fra brygge.

Ta båten ut og nyt herlige opplevelser langs den flotte kysten vår. Rett vest kommer en ut i Karmsundet og like ved ligger Røyksundkanalen som leder videre Førresfjorden, som igjen leder videre til utallige områder i vår region. En kan ta båten over til Kopervik for besøk i byen eller på en resturant, ta båten inn til Haugesund sentrum og ha tilgang på alle fasilitetene i byen, eller ta båten inn til Førresfjorden og den populære badestranden i Dragavika. Mulighetene er mange!

Solforhold er viktig når en er på jakt etter hytte. I Haugen 29 har en sol fra tidlig morgen til langt på kveld med terrasser som strekker seg mot øst, sør og vest. Solen kan nytes utenfor anneks, på bryggen, på terrassen i hovedetasjen i ly for nordavinden eller på terrasse i 2. etasje mot vest og med utsikt mot utallige solnedganger.

Beliggende i naturskjønne omgivelser i Røkysund, samtidig som en har kort avstand til de fleste fasilitetene på Haugalandet gjennom den nye T-forbindelse. Gode veiforbindelser mot nord og Raglamyr med Amanda Storsenter og et hav av butikker, tunnel videre til Karmøy like ved, og mot sør mot Slåttevik og Bokn.

+- Omkostninger

112 250,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
125 122,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger utenfor regulert område, men er i kommuneplanens arealdel avsatt til fritidsbebyggelse.

Eiendommen omfattes av følgende planer:
– Kommuneplan 2014-2023

Selger informerer om at eiendommen i nord og øst har søkt om flytebrygge.

Vi oppfordrer interessenter til å sette seg spesielt godt inn i bestemmelsene for området. Ta kontakt med megler for å få dette oversendt.

+- Energimerking

Megler har oppfordret eier til å innhente energiattest for eiendommen, men denne er ikke fremlagt for megler. Interessenter bør derfor legge til grunn at eiendommen har energiklasse G.

+- Parkering

Parkering på egen tomt.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:
Taket er tekket med teglsteinpanner. Undertak på opprinnelig del med pløyde bord. Undertak på tilbygg av sutaksplater. Takrenner og nedløp av plast. Veggene har trekonstruksjon av ukjent utførelse. Tilbygget er bygget med bindingsverk av tre. Fasade/kledning har stående og liggende bordkledning. Takkonstruksjonen er bygget med sperrer og limtredrager. Takkonstruksjon på opprinnelig del er kledd inn. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Hovedytterdør og terrassedører i teak. Malt ytterdør av tre til utvendig bod. Terrasse er bygget av tre. Deler av terrasse står på pilarer av stål i sjø. Utvendig trapp/gangbro er bygget av tre.

TG:3 er gitt på følgende:
– Utvendige trapper
– Tomteforhold – terrengforhold

TG:2 er gitt på følgende (avvik som kan kreve tiltak):
– Utvendig – veggkonstruksjon
– Utvendig – takkonstruksjon/loft – tilbygg over stue
– Utvendig – vinduer
– Utvendig – balkonger, terrasser og rom under balkonger
– Innvendig – etasjeskille/gulv mot grunn
– Innvendig – pipe og ildsted
– Ventilasjon – bad
– Overflater og innredning – entre/kjøkken/allrom
– Avtrekk – entre/kjøkken/allrom
– Tekniske installasjoner – varmtvannstank
– Tekniske installasjoner – elektrisk anlegg

TG:2 er gitt på følgende (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
– Innvendige trapper

Det er oppført et frittstående anneks på eiendommen. Annekset er oppført i bindingsverk av tre med trekledning på utvendig fasade. Det er saltakkonstruksjon av tre. Taket er tekket med teglsteinpanner. Annekset er oppført på pilarer. Annekset har ny ytterdør. Annekset er kun enkelt beskrevet. Det er ikke inngående vurdert og fuktsøk er ikke gjennomført. Tilstandsgrad settes derfor ikke.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Det er montert peisovn i stuen. Ellers elektrisk oppvarming.

+- Diverse

– Selgers båt Terry 450 med 25 hester Tohatsu fra 2018 kan kjøpes etter nærmere avtale med selger.

Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Kontakt

Christoffer K. Frøyland

Stilling
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
E-post
christoffer@meglerhuset-rele.no
Telefon
92678313

Lurer du på noe?