Velkommen til Nedre Økland 1!

Sveio - Auklandshamn

Enebolig med garasje og uthus - Beliggende i landlige omgivelser - Stor og solrik tomt (ca. 7,2 mål)!

Prisantydning:
Solgt
Eiendomstype:
Enebolig
P-rom/BRA:
104/232 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr Solgt
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
1950
Primærrom
104 kvm.
Bruksareal
232 kvm.
Soverom
3
Tomt
7226 m²
Kommune
Sveio
GNR
36
BNR
65
Oppdragsnr.
1-0113/23
Finnkode
301926587

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Velkommen til Nedre Økland 1. Denne eneboligen ligger fritt og fint til i landlige omgivelser, med gode solforhold. Eiendommen er ca. 7,2 mål stor og er pent opparbeidet med plen, terrasser, prydbusker og trær. I tillegg er det garasje og et stort uthus. Eneboligen er innredet over 2 etasjer og inneholder entrè, hall, stue med åpen kjøkkenløsning, baderom/vaskerom og 3 soverom. I tillegg er det grovkjeller med inngang fra hagen. Det er gjort flere oppgraderinger den siste tiden, som blant annet: Nytt kjøkken i 2019, nytt tak på garasjen, oppgradert elektrisk anlegg, flere nye vinduer i 2019-2023 og ny varmtvannstank.

+- Innhold

Kjeller
1. Etasje: Entrè, hall, stue, kjøkken, baderom/vaskerom.
2. Etasje: 3 soverom og gang

+- Standard

Entrè og hall: Innbydende entrè og romslig hall. Det er montert en skyvedørsgarderobe hvor det er god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Det er montert varmepumpe i hallen.

Stue og kjøkken: Romslig stue med plass til både sofagruppe og spisebord med tilhørende stoler. Her er det store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig dagslys, i tillegg til flott og landlig utsikt. I stuen er det vedovn til oppvarming, denne varmer godt på kalde dager. Kjøkken i åpen løsning mot spisestuen, perfekt når man har gjester på besøk. Lekker kjøkkeninnredning i svart utførelse fra 2019. Her er det integrert kjøleskap, komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. Det er god skap- og benkeplass samt plass til spisestoler ved kjøkkenbenk. Det er spotter tak og veggene er malt i en moderne gråfarge.

Baderom: Romslig baderom som inneholder dusjkabinett, baderomsinnredning med vask og speil, toalett og opplegg for vaskemaskin. Det er montert benkeplate til bretting av klær. Det er plass til tørketrommel.

Soverom: 2. Etasje består av 3 soverom. Hovedsoverommet er romslig med plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord. Rommet er også utstyrt med garderobeskap. Det er utgang til en terrasse med flott utsikt. Soverom 2 og 3 passer utmerket som gjesterom, barnerom eller kontor.

Overflater fra tilstandsrapport:
Det er laminert overflater på gulv. Nyere dato. Malte plater på vegger noe smartpaneler. Malte overflater i tak, også noe malte paneler på rom på loft. Det ene rommet på loftet har originale overflater

+- Beliggenhet

Landlig og fin beliggenhet i Auklandshamn. Kort avstand til flotte turområder. I tillegg er det kort vei til Auklandshamn skole (1 km unna) og Nærbutikken. Bakkabrotet badeplass og Slettene friluftsområde anbefales om man liker å ta seg en dukkert. Det bugner av flotte turområder for både små og store. En 16 minutters biltur til Sveio sentrum med blant annet butikker, apotek og spisesteder. Videre er det ca. 30 minutter med bil til Haugesund og ca. 1 time til Stord.

+- Omkostninger

55 000,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
67 872,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen er avsatt til LNF – spredt (landbruk, natur- og friluftsområder med spredt boligbebyggelse etter §5.2.1. i kommuneplanens arealdel). For kopi av kommunedelplan og bestemmelser, kfr. megler.

+- Parkering

Parkering i garasje og på egen tomt.

+- Adkomst

Det vil bli skiltet med visningsskilt fra Meglerhuset Rele ved annonserte fellesvisninger.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:

Enebolig:
Bolig oppført i 1950. Oppført på grunnmur i betong, sparesteinsmur. Betonggulv. Yttervegger i tømret utførelse som er kledd med trepaneler. Etasjeskiller i tre. Saltak i trekonstruksjon med bærende åser. Tekket med eternittplater.

Garasje: Garasje oppført i 1970- Oppført på ringmur i betong. Yttervegger ovenpå ringmur i tradisjonelt bindingsverk som er kledd med trepaneler. Saltak i trekonstruksjon som er tekket med betongtakstein av nyere dato.

Tilstandsgrad 2 er gitt på følgende:
Taktekking – Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen og undertak.
Nedløp og beslag – Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
Veggkonstruksjon – Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.
Takkonstruksjon/Loft – Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr.
Balkonger, terrasser og rom under balkonger – Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Utvendige trapper – Betongtrapp har mindre sprekker/skader.
Andre utvendige forhold – Området/boden er ikke tilstrekkelig ventilert. Boddøren trenger også vedlikehold.
Etasjeskille/gulv mot grunn – Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr.
Radon – Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Pipe og ildsted – Ildfast stein har sprekker.
Rom Under Terreng – Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.

Tilstandsgrad 3 er gitt på følgende:
Bad- Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Vedovn og elektrisk oppvarming.

+- Diverse

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Kontakt

Elise Knutsen Skogland

Stilling
Eiendomsmegler MNEF
E-post
elise@meglerhuset-rele.no
Telefon
94861650

Lurer du på noe?