Velkommen til Gamlestøylvegen 32B!

Vinje - Vågslid

Flott fritidsbolig med utsikt - Ski-in/ski-out v/Haukelifjell Skisenter - Carport med elbil-lader

Prisantydning:
 3 590 000
Eiendomstype:
Eierseksjon
P-rom/BRA:
80/80 m2
Visning:
25.03.2023 11:00 - 12:00
Legg til i kalender

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  3 590 000
Eiendomstype
Eierseksjon
Byggeår
2006
Primærrom
80 kvm.
Bruksareal
80 kvm.
Soverom
2
Tomt
551 m²
Kommune
Vinje
GNR
99
BNR
529
Oppdragsnr.
1-0061/23
Finnkode
295090102

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Velkommen til Gamlestøyl 32 B – en flott og innholdsrik hytte med en meget etterspurt beliggenhet. Gamlestøyl har en unik nærhet til både alpinanlegg og langrennsnett. Her kan du spenne skiene på deg utenfor hyttedøren enten du skal stå slalåm eller langrenn. Lysløypen starter et par meter fra døren og alpinanlegget kan du renne ned til. Fra eiendommen er det flott utsikt utover området. Hytta er innredet over 2 plan i tillegg til innebygget hems og fremstår som meget godt vedlikeholdt. Bilen parkeres i egen carport like utenfor (ny el-bil lader). Her er også tilhørende sportsbod. Velkommen til visning!

NB! Bilder vil bli oppdatert 21/3

+- Innhold

Fritidsboligen er innredet over tre plan, og inneholder:

Underetasje:
Gang, 2 soverom, bad/vaskerom, bod og teknisk rom.

Første etasje:
Gang, stue og kjøkken m/utgang til terrasse.

Hems.

Medfølgende carport og sportsbod.

+- Standard

Flott hytte i idylliske omgivelser på Gamlestøyl. Hytta fremstår som godt vedlikeholdt, er hovedsakelig innredet med parkett på gulv, samt panel på vegger og i tak.

Første etasje:
Innbydende stue med åpen kjøkkenløsning. God takhøyde og store vindusflater som gir mye naturlig lys. Vedovn står for oppvarming og peiskos etter lange dager ute på ski.

Gang med bruddskifer som har varmekabler.

Praktisk hems som er innglasset/lukket, med innsatt dør/vindu.

Underetasje:
To soverom av god størrelse med god plass til dobbeltseng/familiekøyer.

Romslig bad/vaskerom innredet med fliser på gulv som har varmekabler. Vegger og himling av panel. Dette har toalett, seksjon med servant, dusjkabinett og har opplegg for vaskemaskin.

+- Beliggenhet

Ski-in/ski-out utsiktsbeliggenhet like ved alpinbakken ved Haukelifjell Skisenter. Umiddelbar nærhet til opplyst langrennsløype.

Gamlestøyl ligger like ved alpinanlegget som har hele 13 preparerte skiløyper og 6 skitrekk samt eget barnetrekk/band. Anlegget har varmestue med afterski og sportsbutikk.

Dette er også et godt utgangspunkt for flotte langrennsturer. Man kan enten ta heisen opp for å komme til den 3 mil lange løypa som kjøres for Haukelirennet (løypa er kortere resten av sesongen). Alternativt har man umiddelbar nærhet til nyere og forlenget lysløype som går helt til Botn. Denne er perfekt for treningsturer om kvelden. Fra denne løypa har man også tilgang til det omfattende løypenettet som går innover mot Fossen og videre helt opp til bl.a. Sæsnuten (1392 moh.)

Vågslid har med sine 950 høydemeter over havet en meget snøsikker beliggenhet. Stedet er kjent for å være et eldorado både sommers- og vinterstid. På sommerstid er det flotte turløyper, bademuligheter i fjellvann, jakt og fiske.

Eiendommen ligger ved Haukelifjell – midt imellom øst og vest. Vågslidområdet ligger på østsiden av vannskillet og er kjent for sitt gode klima. Området kan tilby flere soltimer enn de fleste vinterdestinasjonene det er naturlig å sammenlikne seg med. Dette gjør at Vågslid trekker folk fra Haugalandet, Bergen, Stavanger, Skien og Oslo.

Snøforholdene i området er meget gode og kan regnes som sikre i perioden nov/des – april/mai. Et eget selskap som har ansvaret for det omfattende løypenettet starter sin virksomhet så snart snøforholdene tillater det. Traseene varierer fra de helt enkle og korte, til lange, utfordrende høyfjellsløyper som ligger fra ca. 800 – 1400 moh.

Vågslid/Haukeliområdet er svært godt egnet for fjellvandring. Fra Vågslid går løypene både mot Haukeliseter, turisthyttene på Hardangervidda og Setesdal/Ryfylkeheiene. Området er rikt på bær og Vågslid er omgitt av meget gode fiskevann. Ved å kjøpe et fiskekort har man tilgang til ca. 60 vann i storområdet.

+- Omkostninger

89 750,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
7 400,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
98 522,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen omfattes av Reguleringsplan Haukelifjell skisenter 99/4 og 99/6 (ID 20150004). Arealbruk: Fritids- og turistformål, parkeringsplasser, kjøreveg. Eiendommen ligger innenfor utleiehytter i reguleringsplanen. Eiendommen har fått dispensasjon fra utleieklausulen i reguleringsplanen.

Eiendommen omfattes av Kommuneplan Våglid (ID 20080014). Arealbruk: Kombinert bebyggelse og anleggsformål, Nåværende

+- Energimerking

Megler har oppfordret eier til å innhente energiattest for eiendommen, men denne er ikke fremlagt for megler. Interessenter bør derfor legge til grunn at eiendommen har energiklasse G.

+- Parkering

Parkeringsplass i carport medfølger (el-bil lader).

+- Byggemåte

Oppført på ringmur i betong. Yttervegger i tømret utførelse. Saltak i trekonstruksjon som er tekket med torv.

Tilstandsgrad 2 er gitt på følgende:
– Altandør med glassfelt – Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå.
– Innvendige trapper – Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
– Overflater gulv vaskerom – Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
– Varmtvannstank – Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

Tilstandsgrad 3 er ikke gitt.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Vedovn i stue. Varmekabler i gulv på baderom, samt i gang i 1. etasje.

+- Diverse

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Boligen er en del av et såkalt «forenklet» sameie. Sameiet er seksjonert i 3 seksjoner, hvor sameierne i utgangspunktet har et felles ansvar for bygningsmassen/tomten og vedlikehold av dette. Sameiet driftes ikke per dags dato og seksjonseierne betaler ikke husleie. Det foreligger heller ikke vedtekter, husordensregler, årsberetning etc. Hver enkelt sameier vedlikeholder sin egen seksjon (eks. vinduer, hage).

Gamlestøyl Velforening:
Det betales en årlig velforeningskontigent på kr. 7000,- (2023). Denne inkluderer løypeavgift og brøyting av veg, samt avsetting til fremtidig vedlikehold. Det er årsmøte i april, og på grunn av økning i brøyteutgifter er det mulig at kontingenten fra 2024 økes noe, sannsynligvis med 1.500-2.000 kroner per år.

Kontakt

Øyvind Hasseløy

Stilling
Eiendomsmegler MNEF
E-post
oyvind@meglerhuset-rele.no
Telefon
92063507

Lurer du på noe?