Velkommen til Førresdalen 51!

Tysvær - Førresdalen

Herskapelig, innholdsrik villa fra 2008 - Herlig utsikt - 118 kvm utleid leilighet kr. 12.700 - Solrikt i ende av gate!

Prisantydning:
 6 490 000
Eiendomstype:
Enebolig
P-rom/BRA:
336/376 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  6 490 000
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
2008
Primærrom
336 kvm.
Bruksareal
376 kvm.
Bruttoareal
379 kvm.
Soverom
9
Tomt
590 m²
Kommune
Tysvær
GNR
79
BNR
908
Oppdragsnr.
2-0002/23
Finnkode
288908582

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Helt i enden av gaten, på høyde med herlig utsikt utover naturen og sjøen, ligger denne villaen fint til i barne- og familievennlige Førresdalen.

Utrolig praktisk planløsning for familien med stor hall, vaskerom med egen inngang, gjestetoalett, 2 bad, 5 soverom eller 4 soverom og tv-stue, stor finstue og stort, sosialt allrom (åpen kjøkken/stueløsning) med kjøkken, plass til stort spisebord og sittegruppe.

Førresdalen 51 er en herskapelig villa som ved oppføring i 2008 ble påkostet utover normal nybygg standard og som i dag holder god standard. Massive listverk, 3 lekre bad, en-stavs parkett på alle gulv og klassisk Sigdal kjøkken med stort kjølehjørne.

Leilighet i underetasjen på 118 kvm med 4 soverom som er utleid for kr. 12.700 pr. mnd eks. strøm til firma.

Utv. bod på 20 kvm.

+- Innhold

Hovedetasjen:
Hall, gjestetoalett, vaskerom, bad, finstue og allrom med stort kjøkken, plass til spisebord og sittegruppe (åpen kjøkken/stueløsning).

– En stor og passende hall til denne villaen ønsker deg velkommen inn. Den gode romfølelsen har en videre i etasjen med store rom, ekstra takhøyde på ca. 2,55 meter, og store vindusflater som gir både godt lysinnslipp og fin utsikt.
– Kjekt vaskerom/grovkjøkken med egen inngang ligger vegg-i-vegg med gangen, badet og kjøkkenet. For familien er det praktisk med egen inngang til vaskerom og med bad rett innenfor vaskerommet. Her kan barna komme hjem med skitne klær, eller de voksne med skitne arbeidsklær, av med klær på vaskerommet og rett på badet. Kjøkkenet ligger også vegg-i-vegg med vaskerommet og en har kort vei med dagligvarene.
– Stort allrom/åpen kjøkken/stueløsning med god plass til spisebord for alle anledninger + sittegruppe. Her kan hele familien samles – et meget sosialt rom! Matlaging kan skje samtidig som barna gjør dagens lekser, eller matlagingen kan finne sted samtidig som en har kontakt med gjestene. Koselig, innfelt peis i pipen setter stemningen. Doble dører fra dette rommet videre til stor finstue med god plass til 2 sittegrupper.
– Utgang fra allrommet til sørvendt balkong med både utsikt og gode solforhold, samt utgang fra finstuen til østvendt terrasse med pergola og tilknytning til gressplenen på bakkenivå.
– Gjennomtenkt planløsning med gjestetoalett i hovedetasjen som gjør at besøkende gjester har alt en trenger i hovedetasjen. 2. etasje kan derfor være en privat etasje for familien.

Loftsetasjen:
Gang, bad, walk-in-closet og 5 soverom (eller 4 soverom og tv-stue).

– I denne villaen er alle soverommene samlet på en etasje. Her får en også et «drømmebad» på ca. 19 kvm, hvor det ikke skal stå på gulvplassen eller arealet.
– Utgang fra hovedsoverommet med tilhørende walk-in-closet til balkong med fantastisk utsikt og solforhold. Utgang fra soverom mot øst til balkong.
– Oppgang fra soverom til lagringsloft med platet gulv. På lagringsloftet finner en også motoren til villavent ventilasjonssystemet.

Underetasjen:
Gang, 4 soverom, vaskerom, bad, åpen kjøkken/stueløsning og utvendig bod.

– Leiligheten er leid ut til firma for kr 152 400,- pr. år (kr 12 700,- pr. mnd eks. strøm og inkl. tv/internett). Leien betales 2 ganger i året og ihht. til dagens leieavtale fornyes avtalen med 1 år om gangen og er nå gjeldende frem til 1. februar 2023. Det er flere vilkår i leieavtalen som ikke er beskrevet her, leieavtalen kan oversendes ved henvendelse til eiendomsmegler.
– 2 av soverommene i leiligheten er opprinnelig registrert som hhv. bod og sportsbod. Bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel er ikke omsøkt/godkjent i Tysvær kommune. Disse 2 soverommene er derfor ikke godkjent som oppholdsrom.

+- Standard

– Førresdalen 51 er en klassisk villa oppført i 2008 med et herskapelig preg i arkitekturen og holder god standard.
– Fasaden til villaen mot øst og sør ble malt i 2022. Svarte innerdører med glass i bly.
– I hovedetasjen er det lagt kostbar en-stavs parkett på gulv i den åpen kjøkken/stueløsning og i finstuen. Det er videre lagt like 30×60 grå fliser på gulv i hall, på toalettet, på vaskerommet og på badet. I loftsetasjen er det lagt lik en-stavs parkett på gulv i alle rom. En fin helhet gjennom hele eneboligen.
– Malt vegger i hallen i 2021, malt vegger hovedsoverom i 2021, kinorom i 2021, malt vegger i den åpne kjøkken/stueløsningen i 2021, malt vegger i hovedstuen 2021 og malt vegger på vaskerom i 2021.
– Utsmykket og kraftig listverk ved gulv og tak gjennom hele villaen.
– Hvite innerdører gjennom hele villaen, samt doble dører i glass fra hall til den åpen kjøkken/stueløsningen og videre til hovedestuen.
– Herskapelig og stort Sigdal kjøkken med lyse fronter, heltre benkeplate og fliser mellom under- og overskap. Solid kjøkkenøy i granitt med integrert platetopp og ventilator i stål ned fra tak. Integrert kjølehjørne, oppvaskmaskin, komfyr og mikro.
– Innfelt peisovn i pipe mellom stuen og kjøkken som et møblement i seg selv.
– Flott, helfliset bad i hovedetasjen med hvite fliser på vegg. Vegghengt toalett, hvit baderomsinnredning med marmorert benkeplate, dusjhjørne, speil på vegg og overskap.
– Toalett i hovedetasjen pusset opp i 2021 med nye lekre 60×60 marmor fliser på vegg og plassbebygd vask som er fliselagt med samme fliser som på vegg og med svart blandebatteri. Vegghengt toalett.
– Rålekkert, helfliset bad i loftsetasjen med 30×60 lysegrå fliser på gulv og på vegg. Her skal det ikke stå på arealet, et stort bad! Walk-in-dusj med rainshower og hånddusj, boblebad, vegghengt toalett, flott baderomsinnredning fra Aran Cucine med grå fronter, laminat benkeplate og speil på vegg med belysning.
– Praktisk vaskerom/grovkjøkken med kjekk innredning som har 8 skuffer, skap, opplegg for vaskemaskin, plass til tørketrommel og god benkeplate med utslagsvask. Videre er det i rommet satt inn 2 høyskap.
– Tømmerarbeid utført av Tømrerfirma Madsen & Hesthammer AS, rørarbeid utført av Karsten Bjelland AS/Hervik Rør AS og elektrisk arbeid utført av Haugesunds elektriske AS.
– Det er lagt rør-i-rør system i villaen med rørskap på vaskerommet/grovkjøkkenet og på toalettet i hovedetasjen.
– Varmtvannstank fra 2007 på 198 L.
– Sikringsskap med automatsikringer.
– Innlagt tv/internett fra Altibox.
– Downlights i hallen, i den åpen kjøkken/stueløsningen, i finstuen, i mellomgangen i 2. etasje, på badet, på soverom 1, på soverom 2, på soverom 3, på soverom 4 og på hovedsoverommet.
– Det er lagt opp til tp-punkt i vegg i den åpne kjøkken/stueløsningen, i finstuen og på alle rom i loftsetasjen utenom bad.
– Villavent sentralstøvsuger (ikke brukt av selger).

Leiligheten:
– Gipset, slette vegger og tak gjennom hele leiligheten som er malt i lyse farger.
– Det er fliselagt gang med varmekabler, gråtonet laminat i den åpne kjøkken/stueløsning og videre er det på soverommene lagt parkett på gulv.
– Stort kjøkken med lyse eikefronter og steinaktig benkeplate. Integrert kjøleskap, komfyr, platetopp og svart ventilator.
– Flott, helfliset bad med grålige fliser på gulv, varmekabler og hvite fliser på vegg. Vegghengt toalett, dusjhjørne, pen baderomsinnredning, hyller på vegg, speil på vegg og downlights.
– Vaskerom med fliselagt gulv, malte vegger, varmtvannstank, opplegg for vaskemaskin, skap til rør-i-rør systemet og sluk i gulvet. Det er lagt opp kobling for kaldt og varmt vann på vegg, trolig tiltenkt dusj. Mekanisk avtrekk.
– Sikringsskap med automatsikringer med egen måler.
– Vedovn.

+- Beliggenhet

Denne villaen i Førresdalen 51 ligger fint til i enden av gaten, på høyde med herlig utsikt utover naturen, Førresfjorden, sjøen og fjelltoppene. Utsikten kan nytes fra både hovedetasjen, loftsetasjen og terrassene med sol fra tidlig dag til utpå kvelden.

Innenfor gangavstand finner en flere barnehager, Førre barneskole og Frakkagjerd ungdomsskole. Aktiv idrettsklubb i Stegaberg IL med gode fasiliteter og nyere arena med en rekke aktivitetstilbud og arrangementer.

Flotte turområder like ved villaen opp til Helgelandsfjellet og videre inn i naturen. Idylliske Aksdalsvannet ligger innenfor gangavstand med bademuligheter og belyste turløyper. Turløypene rundt Aksdalsvannet er flott opparbeidet og er utrolig populære blant beboerne i området. Spenn joggeskoene på, legg kveldsøkten rundt Aksdalsvannet eller ta familie med på en koselig spasertur.

2 dagligvarebutikker i nærområdet. Kort avstand til Aksdal hvor en har Aksdal Senteret med tannlege, legesenter, en rekke butikker og stor dagligvare. Her finner en også Aksdal kirke og Tysværtunet Kulturhus med badeland, populær klatrevegg, bibliotek og kino.

Det er ca. 8 km til handelssentrum på Raglamyr.

+- Omkostninger

162 250,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
175 122,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger i et område hovedsakelig regulert til boligformål. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i reguleringskart og de gjeldende reguleringsbestemmelsene for området. Se vedlagt reguleringskart.

+- Energimerking

Megler har oppfordret eier til å innhente energiattest for eiendommen, men denne er ikke fremlagt for megler. Interessenter bør derfor legge til grunn at eiendommen har energiklasse G.

+- Parkering

Parkering i asfaltert gårdsrom.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:
Taket er tekket med betongtakstein. Undertak av sutaksplater. Takrenner og nedløp av aluminium. Pipe er tekket med heldekkende beslag. Bindingsverkskonstruksjon og liggende bordkledning. Takkonstruksjonen er bygget med sperrer og limtredrager. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bad i 2.etasje og lukkevindu i soverom mot sør i 2.etasje er av PVC med 3-lags glass. Malte hovedytterdører av tre. Altandører malte av tre, med 2-lags glass. Dør i bod under altan av PVC. Tofløyet terrassedør mot sør i stue er av PVC. Terrasse på støpt plate over utvendig bod. Altaner er tekket med PVC-belegg. Støpt utvendig trapp foran hovedinngang. Utvendig trapp til kjeller er bygget av tre. Lysgrav i terreng utenfor vindu i kjeller. Det er byggegrunn av fjell. Grunnmur er utvendig isolert under terreng. Grunnmur av plasstøpt betong. Forstøtningsmurer er av betongstein. Utvendige avløpsrør antas å være av plast. Utvendige vannledninger er av plast (PEL).

TG:3 er gitt på følgende:
– Utvendige trapper: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Det er ikke montert rekkverk.
– Andre utvendige forhold: Det er ikke montert rekkverk rundt lysgrav.

TG:2 er gitt på følgende (avvik som kan kreve tiltak):
– Dører: Terskel av tre under utvendig bod-dør i kjeller har fall inn mot kjeller. Fallet leder vannet inn under dør.
– Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Veggen er vanskelig å vedlikeholde bak terrassebord.
– Bad 1. etg: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er merker etter fukt i nedre kant av dørlist.
– Kjøkken/allrom 1. etg: Det er en ulyd i motor til avtrekksvifte.
– Toalettrom: Servant har ikke overløp.
– Grunnmur og fundamenter: Det registreres byggskum rundt dør i bod under altan. Byggskum er ikke egnet til å stå åpent i dagen.

TG:2 er gitt på følgende (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
– Bad kjeller: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
– Vaskerom kjeller: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
– Bad 2. etg: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Vinduet er plassert i våtsone til badekar. Våtsone på vegg i bad er minimum 1 meter til side for badekar. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
– Vaskerom 1. etg.: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Fuge i overgang mellom gulvflis og sokkelflis er stedvis meget slitt.
– Bad 1. etg: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

I hovedetasjen:
Varmkabler i hall, på vaskerom, på toalett og på badet.

Peisovn i allrommet (den åpne kjøkken/stueløsningen).

I loftsetasjen:
Varmekabler på bad.

I underetasjen:
Varmekabler i hall, på vaskerom og på badet.

Vedovn i den åpne kjøkken/stueløsning.

+- Diverse

Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Det er litt/flere malingsflekker under teppe på kinorommet.

Kontakt

Christoffer K. Frøyland

Stilling
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
E-post
christoffer@meglerhuset-rele.no
Telefon
92678313

Lurer du på noe?