Velkommen til Myrullvegen 8!

Haugesund - Nordre Bydel

Velholdt enebolig med 1008 kvm endetomt - 3 rålekre bad/toalett og tiltalende kjøkken fra 2019 - Solrik, stor hage!

Prisantydning:
Solgt
Eiendomstype:
Enebolig
P-rom/BRA:
157/157 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr Solgt
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
1958
Primærrom
157 kvm.
Bruksareal
157 kvm.
Bruttoareal
173 kvm.
Soverom
4
Tomt
1008 m²
Kommune
Haugesund
GNR
24
BNR
65
Oppdragsnr.
2-0004/23
Finnkode
288360051

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Tilbaketrukket i enden av gate uten gjennomgangstrafikk, ligger denne eneboligen i Myrullvegen 8 fint til i barne- og familievennlige Nordre bydel. Her bor en med butikk, barnehage, barneskole og byens flotte turområder i umiddelbar nærhet.

Eneboligen har blitt vesentlig oppgradert de siste årene med oppgraderinger på el-anlegget, skiftet det meste av innvendige vann/avløpsledninger, varmepumpe fra 2019, 2 lekre bad fra 2019, rålekkert toalettrom fra 2019, samt tiltalende kjøkken fra 2019.

I hoved- og loftsetasjen har en 4 soverom, toalett, bad, kjøkken og stue. Underetasjen har blitt innredet tiltenkt for utleie (ikke omsøkt/godkjent) med gang, tiltenkt kjøkkenrom, bad, soverom og stue.

1008.1 kvm stor tomt med god parkeringsplass, stor hage og terrasse.

+- Innhold

Hovedetasjen:
Vindfang, gang/trapperom, toalett, kontor/soverom, kjøkken og stue.

– I originale tegninger er kontor/soverom tegnes inn som «kammers», og rommet er ikke godkjent for varig opphold som kontor eller soverom.

I loftetasjen:
Gang, 3 soverom og stort bad.

Underetasjen:
Gang, tiltenkt rom til kjøkken, bad, soverom og kjellerstue.

– Ved kjøp i 2018 var det trapp ned fra hovedetasjen til underetasjen. Etasjen var da innredet med gang, vaskerom, bad, stue og kjøkken. Selger fjernet trapp og endret planløsning for å drive utleie i underetasjen. Det ble meislet i tiltenkt kjøkkenrom for å lage bedre takhøyde, en har meislet så langt ned at en har fått problem med dreneringen. For å bruke denne etasjen som tiltenkt må det gjøres utbedringer i kjøkkenrom/utvendig arbeid som drenering.
– I originale tegninger er denne etasjen tegnet inn med gang, matkjeller, arbeidsrom, vaskekjeller, vedbod og badstu. Ingen rom i underetasjen er godkjent for varig opphold som soverom, kjellerstue osv. Det er under 2 m takhøyde i underetasjen og søknad om bruksendring vil trolig få avslag fra Haugesund kommune.

+- Standard

– Velholdt og oppgradert enebolig oppført i 1958 med innflytningstillatelse fra 1961. Videre ble det oppført tilbygg med vindfang i 1970.
– Fasadene med vinduer og tak fremstår velholdt og oppgradert siden byggeår. Fasaden ble sist malt i 2019. Iflg. tidligere salgsoppgave ble det skiftet kledning mot øst/nord og nytt tak fra sutak og opp (Mellom 2010-2015).
– Inngangsdør i under- og hovedetasjen fra 2014. Vindu vindfang fra 2014, vindu karnapp stue med glass fra 2009, vindu i stue mot sør fra 2012, noe eldre vindu i stue mot sør, vindu på kjøkken fra 1992, vindu i trapperom fra 2014, vindu på toalettrom fra 1992, vindu soverom/kontor hovedetasjen fra 1992, vindu på soverommene i 2. etasje fra 1992. Vindu tiltenkt kjøkkenrom i underetasjen fra 1987, vindu soverom underetasjen fra 2016 og 2 vindu i kjellerstuen fra 1988.
– Malt de fleste overflater i hoved- og loftsetasjen i 2019.
– Nylagt, tidsriktig gulv i gang/trapperom, 3 av soverommene, kjøkken og stue i 2019.
– Tiltalende kjøkken fra 2019 med hvite fronter, svart benkeplate og fliser mellom under- og overskap. Integrert komfyr, platetopp og svart ventilator. Medfølgende oppvaskmaskin som stod igjen etter leietaker (ingen garanti).
– Toalett i hovedetasjen renovert i 2019 med nylagte, rå fliser på gulv og vegger. Skap til rør-i-rør systemet, vask og toalett.
– Bad i loftsetasjen utvidet og renovert i 2019 med lekre 60×60 cm svarte marmor fliser og en vegg med 30×60 hvite fliser. Vegghengt toalett, dusjkabinett, hvit baderomsinnredning, speil på vegg og klargjort for badekar.
– Nytt, helfliset bad fra 2019 i underetasjen med hvite fliser. Hvit baderomsinnredning, speil med belysning på vegg, vegghengt toalett og dusjhjørne. Eksisterende varmekabler på badet. Arbeid med rør er utført av Sig. Halvorsen AS, elektroarbeid utført av Bjelland Elektro AS og vennetjeneste på flisearbeid.
– Fliselagt gang og tiltenkt kjøkkenrom i underetasjen i 2019.
– Sikringsskap med automatsikringer. Det er gjort mye arbeid på det elektrisk anlegget/ledningsnettet i 2019 av Bjelland Elektro AS. Faktura beskriver arbeid som «klamring av kabel i hele huset», ta kontakt med megler for oversendelse av fakturaer.
– Varmepumpe i stuen fra 2019.
– Nye vannrør i rør-i-rør system og nye avløpsrør i store deler av eneboligen innvendig, arbeid utført i 2019.
– Ny varmtvannstank fra 2019.

+- Beliggenhet

Myrullvegen 8 har attraktiv beliggenhet i ende av gate uten gjennomgangstrafikk.

I nordre bydel og i Myrullvegen 8 bor en i et svært barne- og familievennlig boligområde med barn i alle aldersgrupper. Fra eneboligen er det ca. 250 m i luftlinje til Austrheim barneskole. En har enda kortere avstand til butikk, frisør og ikke minst barnehager. Med andre ord et meget familievennlig område.

Ønsker familien å gå turer i naturen, eller man rett og slett ønsker treningsmuligheter i nærområdet, da kan nordre bydel by på en rekke flotte turområder i umiddelbar nærhet. Det er kort avstand til Kattanakk hvor en kan gå videre inn i Djupadalen og opp til Steinsfjellet om ønskelig. Vangen er perfekt for koselige spaserturer eller joggeturer. I varmere tider kan Vangen også by på volleyballbaner, fotballbinger, bading med stupebrett i de fleste høyder eller en kan ta med barna og mate fuglene i Skeisvatnet.

Videre fra Austrheim barneskole har en trygg skolevei gjennom friområde til Haraldsvang ungdomsskole og flere videregående skoler i Haugesund. Her finner en også alle aktivitetsmulighetene rundt Haraldsvang. Med sportsklubber som Djerv 1919, Haugar og Vard skal det ikke stå på fasilitetene eller tilbudet. Videre kan området by på flere treningssentre, klatrehall, svømmehall, turnhall og ishall.

+- Omkostninger

54 750,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
67 622,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger i et område hovedsakelig regulert til boligformål. RL 988 Nordøstre bydel – Uradalsområdet (felt Z2) gjelder. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i reguleringskart og de gjeldende reguleringsbestemmelsene for området.

+- Energimerking

Megler har oppfordret eier til å innhente energiattest for eiendommen, men denne er ikke fremlagt for megler. Interessenter bør derfor legge til grunn at eiendommen har energiklasse G.

+- Parkering

Parkering på egen tomt.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:
Taket er tekket med betongtakstein. Takrenner og nedløp av plast. Pipe er tekket med heldekkende beslag. Veggene har trekonstruksjon av ukjent utførelse. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Saltakkonstruksjon. Konstruksjonen er kledd inn. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Fastvindu i stue er av PVC. Vindu i soverom i kjeller er av PVC. Malt hovedytterdør av tre. Malt terrassedør av tre. Terrasse er bygget av tre. Deler av terrasse ligger på en eldre støpt terrasse. Utvendig trapp mellom terreng og terrasse er bygget av tre. Støpt trapp med fliser i trinn foran hovedinngang. Rekkverk av tre. Det er ukjent byggegrunn. Deler av grunnmur er beskyttet med grunnmursplast. Det er for øvrig Ingen tilgjengelig/synlig drenering. Grunnmur er sparesteinmur, med mye stein som er stabilisert i betong. Det er montert fliser på utside av mur. Grunnmur er satt på lødde steiner. Terreng rundt bolig er forholdsvis flatt. Ukjent type avløpsrør og ukjent type vannledning.

TG:3 er gitt på følgende:
– Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk.
– Bad kjeller: Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Det er påvist fuktskade i vegg mellom vaskerom og bad. Det ble målt over 28 vekt- % i vegg mellom vaskerom og bad. Vekt-% over 28-vekt% vurderes som vått. Ca 28 vekt-% er fibermetningspunktet til tre, og verdier over dette utrykkes som 28%, samt fritt vann i treet.
– Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det var noe vann på gulv på befaringsdagen. Vegg mellom vaskerom og bad har fuktskade. Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Det er påvist fuktskade i vegg mellom vaskerom og bad. Det ble målt over 28 vekt- % i vegg mellom vaskerom og bad. Vekt-% over 28-vekt% vurderes som vått. Ca 28 vekt-% er fibermetningspunktet til tre, og verdier over dette utrykkes som 28%, samt fritt vann i treet.
– Branntekniske forhold: Brannslukningsutstyr er pulverapparat. Brannslukningsapparat er fra sist kontrollert i 1997 (eldre enn 10 år). Det må kjøpes nytt brannslukningsapparat eller utføres service for å lukke avvik. Røykvarsler med batteri.

TG:2 er gitt på følgende (avvik som kan kreve tiltak):
– Dører: Kjellerdør tar i karm. Terrassedør er slitt.
– Pipe og ildsted: Pipevanger er ikke synlige. Pipe er kledd in i kjeller. Det er ikke tilkomst til sotluke i kjeller.
– Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dører i kjeller tar i karm og i gulv.
– Bad kjeller: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Trelist mot gulv under dør er ikke egnet materiale. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Rommet har kun naturlig ventilasjon.
– Bad 2.etasje: Trelist mot gulv under dør er ikke egnet materiale. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
– Kjøkken: Overgang mellom avløpsrør og slange fra oppvaskmaskin er ikke tett.
– Toalettrom: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
– Vannledninger: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket.
– Grunnmur og fundamenter: Sålbenk (puss) under kjellervinduer er lagt utenpå karm til vindu (for høyt). Puss på sålbenker skal normalt føres inn under vinduets karm.

TG:2 er gitt på følgende (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
– Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
– Rom under terreng: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Det ble målt 18,1 vekt-% fukt i utforet vegg i soverom i underetasje. Vekt-% mellom 16 og 19,5 vurderes som fuktig, som gir fare for muggdannelse og stripet borrebille (mott). Det er saltutslag på nedre kant av mur på vegg mellom soverom og bad i kjeller.
– Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
– Bad kjeller: Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring.
– Drenering: Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
– Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Det er montert varmepumpe fra 2019 i stuen i hovedetasjen. Det er også montert peisovn i stue i kjeller, men denne er ikke i bruk i dag (må undersøkes av fagfolk før den tas i bruk). Ellers elektrisk oppvarming av boligen.

+- Diverse

Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Soverom og kjellerstue i kjelleretasje har for liten lysflate i vinduer i forhold til veiledningen i teknisk forskrift. Krav om tilstrekkelig dagslys er oppfylt når dagslysflate utgjør minst 10 % av bruksarealet. I henhold til forskrift som var gjeldende når boligen ble bygget (TEK-10), skal romhøyde være minimum 2,40 m. Deler av arealet kan likevel ha romhøyde på minimum 2,20 m, eksempelvis utenfor møbleringssone i stue. Romhøyde i bod, bad og toalett må være minimum 2,20 m. Takhøyde i kjeller ble målt til ca 1,95 meter.

Kontakt

Christoffer K. Frøyland

Stilling
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
E-post
christoffer@meglerhuset-rele.no
Telefon
92678313

Lurer du på noe?