Velkommen til Salhusvegen 63!

Haugesund - Haugesund

Sentral bolig på 121 kvm - 4 sov, 2 bad og 2 kjøkken - 2. etasje + loftsetasjen - Pen tomt med parkering - 2 boder!

Prisantydning:
 1 790 000
Eiendomstype:
Eierseksjon
P-rom/BRA:
121/121 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  1 790 000
Eiendomstype
Eierseksjon
Byggeår
1934
Primærrom
121 kvm.
Bruksareal
121 kvm.
Bruttoareal
117 kvm.
Soverom
4
Tomt
674 m²
Kommune
Haugesund
GNR
35
BNR
1052
Oppdragsnr.
2-0179/22
Finnkode
291732868

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Sentralt i Haugesund, like ved Karmsund videregående skole, ligger denne horisontaldelte tomannsboligen i Salhusvegen 63. Her bor en urbant med kort avstand til sentrum og alle fasilitetene som følger med.

Seksjonsnummer 2 som nå er for salg er innredet med leilighet i 2. etasje på 82 kvm og loftsetasje på 39 kvm. Selger kjøpte seksjonen i 2012. Leiligheten og hybelen (ikke godkjent) i loftsetasjen har vært utleid siden.

Ny eier kan velge å bruke begge etasjene selv, bruke leiligheten selv og leie ut loftsetasjen eller leie ut både leiligheten og hybelen.

Leiligheten inneholder gang, 2 soverom, bad, kjøkken og stue. Hybelen er i dag utleid for kr. 4.500 eks. strøm og innredet med 2 soverom, bad, kjøkken, stue.

Pen, romslig tomt med parkering og hage

+- Innhold

Horisontal 1/2-part av tomannsbolig som er innredet i 2. etasje og loftsetasjen.

2. etasje – Leilighet:
Trapperom med repo og utgang til luftebalkong, gang, 2 soverom, bad, kjøkken og stue.

– Denne leiligheten var nylig utleid for kr. 7 500,- pr. mnd eks. strøm og internett/tv.
– Store rom, store vindusflater og 2,5 takhøyder i flere rom gir en god romopplevelse.

Loft – Hybel (ikke godkjent):
Gang, 2 soverom, bad, stue og kjøkken.

– Utleid for kr. 4 500,- pr. mnd eks. strøm og internett/tv.
– Leietaker har leid i ca. 5-6 år med kontrakt på 1. mnd oppsigelse.

I underetasjen:
2 boder med gode lagringsmuligheter og felles vaskerom. Bodene har et totalt areal på ca. 8 kvm.

+- Standard

– Salhusvegen 63 og denne tomannsboligen ble oppført i 1934. Fasaden har hovedsakelig original kledning med utskiftninger på enkelte bord og fasaden ble malt i 2022. Inngangsdør fra ca. 2009, taket er tekket med skifer og behov for enkelte utskiftninger på takrenner.
– Det er gjort utskiftninger på vinduer siden byggeår med vindu i stue 2. etasje fra 1991, vindu kjøkken 2. etasje fra 1984, vindu soverom 1 i 2. etasje fra 1999, vindu soverom 2 i 2. etasje mot vest fra 1991 og sør fra 1991.
– Utskiftning på deler av avløpsrør i grunn i underetasjen og ca. fra veggen mot nord til midten av hovedveien.

Leiligheten 2. etasje:
– Lyst innredet leilighet med kjøkken som har integrert komfyr, platetopp og medfølgende side-by-side kjøleskap og oppvaskmaskin.
– Bad med fliselagt gulv, malte vegger, toalett, baderomsinnredning, dusjkabinett samt hyller og speil på vegg.
– Sikringsskap med automatsikringer og hovedsikring av typen skrusikring. Det er egen måler til leiligheten.

Hybelen i loftsetasjen (ikke godkjent for varig opphold/ikke godkjent boenhet):
– Enkel kjøkkeninnredning med kjøl/fryseskap, komfyr, oppvaskmaskin og utslagsvask. I rommet er det vegghengt varmtvannstank og opplegg for vaskemaskin.
– Bad med skråvegg, belegg på gulv og tapetserte vegger. Videre i rommet er det vask, dusjkabinett og toalett.
– Sikringsskap med automatsikringer og egen måler.
– Varmtvannstank fra 2015.

+- Beliggenhet

Salhusvegen 63 ligger sentralt plassert i Haugesund, like ved Karmsund videregående skole. Fra boligen har en sykkel/gangavstand til Haugesund sentrum med alle fasiliteter og Høyskolen.

Legg middagen til kaien og nyt et bedre måltid på en av byens rekke restauranter med mat av god kvalitet. Ønsker en shopping har en tilgang til alle butikkene i gågaten, samt byens kjøpesenter i Markedet som også kan skilte med et godt utvalg av butikker. Kveldsunderholdningen kan en legge til det pulserende bylivet på Indre kai, eller finn en god film som vises på lerretet i en av Edda-kinos fem saler.

En kort spaser tur ned til Kiwi butikken i Salhusvegen. Skulle en ha behov for å gjøre ytterlige ærend, er det knappe 5 minutters kjøring til Raglamyr (Amanda senteret) og Norheim (Oasen storsenter).

Kort avstand til Rossabø Kirke og med gangavstand til skoler i alle alderstrinn. Lillesund barneskole, Håvåsen ungdomsskole og Karmsund videregående.

+- Omkostninger

44 750,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
7 400,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
53 522,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger i et område hovedsakelig regulert til boligformål. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg spesielt godt inn i reguleringskart og de gjeldende reguleringsbestemmelsene for området. Ta kontakt med megler for å få dette oversendt.

Det foreligger detaljregulering for Salhusveien som er godkjent i Karmøy kommunestyre 06.02.2017. Formålet med reguleringsplanen er å tilrettelegge for etablering av sykkelfelt, fortau og kollektivløsninger langs Salhusvegen. Planløsningen skal ivareta hensynet til universell utforming og sikre et attraktivt tilbud for myke trafikanter og kollektivreisende.

+- Parkering

Parkering i felles gårdsrom, eller i offentlig gate etter gjeldende bestemmelser.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:
Taket er tekket med skiferstein. Takrenner og nedløp av plast. Veggkonstruksjon med tømret bæresystem i tre. Utvendig kledd med liggende kledning av tre. Saltakkonstruksjon. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Balkong med utgang fra trappegang er tekket med loddet sinkbelegg. Rekkverk av tre. Grunnmur er dobbel teglsteinmur/engelsk hulmur.

TG:3 er gitt på følgende:
– Bad loft: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
– Branntekniske forhold: Brannslukningsutstyr er pulverapparat. Røykvarsler med batteri. Brannslukningsapparat på loft er fra 1991 og brannslukningsapparat i 2.etasje er fra 2000 (eldre enn 10 år). Det må kjøpes nyte brannslukningsapparat eller utføres service for å lukke avvik. Røykvarslere var demontert på befaringsdagen.

TG:2 er gitt på følgende (avvik som kan kreve tiltak):
– Nedløp og beslag: Det er rust på innfestingen av takrenner/nedløp. Nedløpsrør på hjørne mot nordøst er knust. Det mangler nedløpsrør fra balkong.
– Vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vindu i soverom mot nord på loft har defekt vrider. Ett vindu mot øst i 2.etasje (kjøkken) er blendet fra innsiden.
– Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Panel på rekkverk har råte i nedre kant.
– Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Laminater på gulv har slitte skjøter med gliper og buler.
– Innvendige dører: Enkelte av innvendige dører har en del slitasje.
– Bad 2. etg: Høydeforskjell mellom topp slukrist og topp membran var ikke mulig å måle på befaring på grunn av at det ikke er tilkomst til sluken. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Sluk har kun begrensede muligheter for besiktigelse og renhold. Det er ingen synlig oppkant med membran i overgang mellom gulv og vegg. Dusjkabinett er meget slitt. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
– Kjøkken 2. etg: Det er sår og hakk i benkeplate. Fuktskade i underkant av benkeplate over oppvaskmaskin og under vask.
– Kjøkken/gang loft: Fuktskade i underkant av benkeplate ved vask. Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken.
– Elektrisk anlegg: Sikringsskap på loft og i 2.etasje med automatsikringer og jordfeilbryter. Hovedsikringer er skrusikringer. Det anbefales kontroll av det elektrisk anlegget hvert 5.år. Anlegget er over 20 år gammelt og har ingen dokumentasjon. Spørsmål til eier om elektrisk anlegg er ikke besvart. Ukjent historikk. Det var ikke strøm på elektrisk anlegg i 2.etasje på befaringsdagen.

TG:2 er gitt på følgende (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
– Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
– Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt 20 mm høydeforskjell på gulv i loft og i kjøkken på loft. Det ble målt 20 mm høydeforskjell på gulv i 2.etasje og i soverom mot øst i 2.etasje. Det ble målt 25 mm høydeforskjell på gulv i mot vest i 2.etasje. Det ble målt 15 mm høydeforskjell på gulv i 2.etasje.
– Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.
– Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
– Bad 2.etg: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet.
– Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
– Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Varmekabler på bad 2. etasje.

+- Diverse

Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Boligen er en del av et såkalt «forenklet» sameie. Sameiet er seksjonert i 2 seksjoner, hvor sameierne i utgangspunktet har et felles ansvar for bygningsmassen/tomten og vedlikehold av dette. Sameiet driftes ikke per dags dato og seksjonseierne betaler ikke felleskostnader. Det foreligger heller ikke vedtekter, husordensregler, årsberetning etc. Hver enkelt sameier vedlikeholder sin egen seksjon (eks. vinduer, hage). Selger opplyser at vedlikeholdskostnader (maling og diverse) fordeles med 60 % på denne seksjonen, og 40 % på seksjonen i 1. etasje.

Rømingsstige fra loft tilfredsstiller ikke dagens krav til rømningsvei. Dagens krav er at utgangen kan være rømningsvindu som har underkant til og med 5,0 meter over planert terreng, eller til og med 7,5 meter over planert terreng dersom det er atkomst til fastmontert stige med ryggbøyler. Ved større høyder må det være atkomst fra rømningsvindu til utvendig trapp. Stige eller trapp må ha avstand minimum 2,0 meter fra vindu, eller være skjermet mot flammer og strålevarme. Dette er et avvik i forhold til dagens krav, men ikke et avvik i forhold til krav som var gjeldende når boligen ble bygget.

Kontakt

Christoffer K. Frøyland

Stilling
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
E-post
christoffer@meglerhuset-rele.no
Telefon
92678313

Lurer du på noe?