Velkommen til Skjoldavegen 260!

Haugesund - Skåredalen

Enebolig med fin utsikt til Gåsavatnet - Oppussede overflater & lekkert kjøkken fra 2020 - Herlig sommerstue fra 2019!

Prisantydning:
 2 230 000
Eiendomstype:
Enebolig
P-rom/BRA:
134/151 m2
Visning:
28.03.2023 16:30 - 17:00
Legg til i kalender

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  2 230 000
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
1949
Primærrom
134 kvm.
Bruksareal
151 kvm.
Bruttoareal
175 kvm.
Soverom
2
Tomt
617 m²
Kommune
Haugesund
GNR
33
BNR
137
Oppdragsnr.
2-0181/22
Finnkode
292590698

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

I barne- og familievennlige Skåredalen ligger denne eneboligen i Skjoldavegen 260 fint til på høyde med gode solforhold og utsikt til Gåsavatnet.

Det er gjort oppgraderinger på eneboligen i perioden 2012-2022, men det må likevel påregnes videre oppgraderinger for å nå dagens krav til standard/materialvalg.

Det er nyoppussede overflater i hovedetasjen fra 2019-2021, lekkert kjøkken fra 2020/2020, ny peisovn samt sommerstue/rekkverk terrasse i glass fra 2019.

Innredet over 3 etasjer og inneholder gang, mellomgang, bod, disponibelt rom, vaskerom med toalett, toalett, bad, 2 soverom, stort kjøkken, kjellerstue, mindre loftstue og stue.

Familievennlig beliggenhet med kort avstand til butikk, byens flotte turområder, barnehager, barne- og ungdomsskole.

+- Innhold

Kjeller:
Gang, bod, disponibelt rom, vaskerom med toalett, rom med enkel kjøkkeninnredning og kjellerstue.

Hovedetasje:
Gang, mellomgang, toalett, kjøkken og stue.

Loft:
Gang, bad, 2 soverom og mindre loftstue.

+- Standard

– Enebolig oppført i 1949 som er vedlikeholdt og oppgradert med årene. Arbeid utført på boligen i perioden 2012-2022 er i stor grad utført som egeninnsats/vennetjeneste, uten dokumentasjon på arbeidet. Det presiseres derfor at utført arbeidene er uten garanti og at tilstandsrapporten/egenerklæringen bør leses nøye.
– Store deler av fasaden ble fornyet i ca. 2020 med ny kledning utenpå allerede eksisterende murfasade (vennetjeneste – ingen garanti).
– Taktekke ble skiftet av tidligere eier i 2014 som (vennetjeneste – ingen garanti).
– De fleste vinduer i eneboligen ble skiftet av tidligere eier i 2013. Det er ny hoveddør fra 2019 med Yale Doorman kodelås og adkomsten til eneboligens inngangsparti/terrasse ble fliselagt (vennetjeneste – ingen garanti).
– Oppussede overflater 2019-2021med nytapetserte vegger i mellomgang, lagt laminat på vegg på kjøkken og i stuen. Det er lagt 60×60 fliser i gang, mellomgang og på kjøkken. Eksisterende varmekabler lagt i gang og nye varmekabler lagt i mellomgang og kjøkken (iflg. selger faglært vennetjeneste – ingen garanti). Det er nye innerdører i hovedetasjen foruten om døren til toalettet. Det er nytt tak i gang, mellomgang, toalett, kjøkken og stuen. Ny garderobe på 1 soverom i loftsetasjen.
– Lekkert Aubo kjøkken som ble satt inn i 2020 og i 2022. Kjøkkenet har hvite fronter, svart benkeplate med underlimt vask og svarte/hvite overskap. Integrert oppvaskmaskin, komfyr, platetopp. Medfølgende kjøl/fryseskap (eldre dato).
– Vaskerom med toalett i underetasjen, toalett i hovedetasjen og bad i loftsetasjen ble pusset opp av tidligere eier som eide boligen fra 2012-2018. Det er oppgitt at Comfort Haugesund og Rør-Tek AS var firma som gjorde arbeid på badet loftetasjen, men det bør legges til grunn at den del/større deler av arbeidene med disse rommene ble gjort som egeninnsats/vennetjeneste. Badet i loftsetasjen er flott, helfliset med varmekabler i gulv, det er dusjkabinett fra 2017, ny baderomsinnredning fra 2022, sideskap fra 2022, speil med belysning fra 2022 og vegghengt toalett. Toalett har fliser på gulv og vegger, vask (kun kaldt vann) og toalett. Helfliset vaskerom med varmekabler i gulv, 2 vannkraner vegg, toalett, opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel. Varmtvannstank fra 2022.
– Ny peisovn og fliselagt pipe (arbeid med montering gjort som faglært vennetjeneste iflg. selger).
– Sikringsskap med automatsikringer (noen kurser er ikke markert).
– Innlagt tv/internett fra Altibox i 2020.
– Sommerstue og glassrekkverk terrassen fra 2019 og levert av Glass & Låsservice AS iflg. selger.

+- Beliggenhet

Skjoldavegen 260 ligger fint og høyt til i terrenget med flott utsikt mot Gåsavatnet. En solrik eiendom med sørvendt terrasse.

Her bor en i et rolig, barne- og familievennlig boligområde med barn i alle aldersgrupper. Skåredalen har seilt opp som et av de mest attraktive områdene i Haugesund. Kort gange til nærmeste barnehage og dagligvarebutikk.

Kort og trygg gangavstand til nyere barne- og ungdomsskole med topp fasiliteter. Flere idrett- og aktivitetstilbud med flerbrukshall, fotballbaner, basketbane, skatebane, fotballbinger og volleyballbaner. Her arrangeres det også sosiale arrangementer for alle aldergrupper (2-18 år).

Om en ønsker å gå tur med familien, eller legge ut på en joggetur, har en flotte turområder like ved på Steinsfjellet, Vardafjellet og i Djupadalen. Djupadalen er også en meget populær bade- og samlingsplass sommerstid.

Strategisk plassert med kort avstand til Haugesund sentrum, Raglamyr og innfartsvei i E134.

+- Omkostninger

55 750,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
68 622,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger i et område hovedsakelig regulert til boligformål. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg spesielt godt inn i reguleringskart og de gjeldende reguleringsbestemmelsene for området. Ta kontakt med megler for å få dette oversendt.

+- Parkering

Parkering på egen tomt.

+- Adkomst

Fra Haugesund følg Skjoldavegen østover forbi Djupadalen. Ta av til venstre ved skiltning til Steinsfjellet. Ta deretter første vei til venstre og en får murhuset som første på høyre side av veien.

Ved fellesvisninger vil det bli godt skiltet med Meglerhuset Rele visningskilt.

Alternativt kan en åpne annonsen på Finn.no, på annonsens høyre side er det en kartskisse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:
Taket er tekket med metallplater, med takpanneprofil. Takrenner og nedløp av aluminium. Yttervegger er oppført med mursteiner. Utvendige fasader er delvis med murpuss og delvis kledd med stående Royalimpregnert kledning. Saltakkonstruksjon. Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass. Skyvefelt og vinduer i hagestue med metallramme og enkle glass. Malt ytterdør av tre i kjeller. Malt hovedytterdør av tre fra 2019. Altan på støpt dekke med fliser. Rekkverk med lakkert metall og glass. Utvendig støpt trapp til inngang med fliser i trinn. Det er byggegrunn av fjell. Ingen tilgjengelig/synlig drenering. Grunnmur er sparesteinmur, med mye stein som er stabilisert i betong. Mur under tilbygg ved inngang er murt med Lecablokker og murpuss. Terrenget skråner mot sørøst. Ukjent type avløpsrør og ukjent type vannledning.

TG:3 er gitt på følgende:
– Vaskerom: Rommet har ingen ventilasjon.
– Kjøkken kjeller: Det er ikke påvist noen form for ventilering av kjøkkenrommet (lukket rom).
– Wc: Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Blandebatteri på servant er slitt.
– Elektrisk anlegg: Sikringsskap med automatsikringer, jordfeilbryter og overbelastningsvern. Det er montert flere sikringer som ikke er beskrevet i kursfortegnelsen. Enkelte deler av det elektriske anlegg ser ikke ut til å være utført av elektriker. Det elektriske anlegget må ha en el-kontroll. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring.
– Branntekniske forhold: Brannslukkningsutstyr er pulverapparat.

TG:2 er gitt på følgende (avvik som kan kreve tiltak):
– Taktekking: Det gjenstår arbeid med avslutninger på takutstikk.
– Veggkonstruksjon: Det er påvist sprekker i murte/pussede fasader. Det registreres byggskum utvendig rundt vindu i gang. Byggskum er ikke egnet til å stå åpent i dagen.
– Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er sprekk i enkelte fliser.
– Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Ildfast plate under ildsted i stue er for kort. Ubrennbart materiale på gulv skal ligge minimum 30 cm ut foran ilegget til ovnen.
– Rom under terreng: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte.
Det ble målt 22,9 vekt-% fukt i utforet vegg mot terreng under trapp i kjeller. Vekt-% mellom 19,5% og 27,9% vurderes som meget fuktig, som gir fare for treødeleggende sopper, muggdannelse, stripet borebille (mott), og råteborebille etc.
– Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
– Vaskerom: Det er påvist sprekker i fliser.
– Bad loft: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Det er ufagmessig utførelse i sluk. Sluken har ikke fungerende vannlås. Det er montert en ring med plast i sluket som ikke skal være nødvendig. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
– Kjøkken kjeller: Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken.
– Drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
– Grunnmur og fundamenter: Det er registrert løs puss på muroverflater. Det registreres byggskum rundt kjellervindu mot sør. Byggskum er ikke egnet til å stå åpent i dagen.

TG:2 er gitt på følgende (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
– Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt 20 mm høydeforskjell på gulv i stue.
– Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
– Kjellertrapp: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
– Vaskerom: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.
– Bad loft: Veggen er ikke tett rundt rørgjennomføringer i vegg med vannrør til dusj. Hullene er i våtsone og veggen skal være tett, selv om det er lite sannsynlig at den blir utsatt for vann her. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
– Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
– Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
– Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Varmekabler i vindfang (uten termostat, varmen kan ikke reguleres), mellomgang, vaskerom, bad og kjøkken.

Peisovn i stuen.

Ellers elektrisk oppvarming.

+- Diverse

Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Takhøyde i kjeller ble målt til 2 meter. Etter dagens krav skal romhøyde være minimum 2,40 m. Deler av arealet kan likevel ha romhøyde på minimum 2,20 m. Dagens krav har ikke tilbakevirkende kraft.

Soverom/disponibelt rom i kjeller har ikke dagslys (vindu). Kjellerstue i kjelleretasje har for liten lysflate i vinduer i forhold til veiledningen i teknisk forskrift. Krav om tilstrekkelig dagslys er oppfylt når dagslysflate utgjør minst 10 % av bruksarealet.

Kontakt

Christoffer K. Frøyland

Stilling
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
E-post
christoffer@meglerhuset-rele.no
Telefon
92678313

Lurer du på noe?