Velkommen til Fjellhaug 21!

Tysvær - Frakkagjerd/Fjellhaug

Stor familiebolig med garasje - To altaner, hagestue og hage - Lunt, skjermet og solrikt

Prisantydning:
 3 690 000
Eiendomstype:
Enebolig
P-rom/BRA:
260/333 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  3 690 000
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
1977
Primærrom
260 kvm.
Bruksareal
333 kvm.
Soverom
5
Tomt
838 m²
Kommune
Tysvær
GNR
71
BNR
98
Oppdragsnr.
1-0305/22
Finnkode
274791349

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Velkommen til Fjellhaug 21 og denne innholdsrike eneboligen, beliggende i meget familievennlig og etablert boligområde med kort vei til barnehager, skoler og fantastiske turområder! Huset er oppført over tre etasjer og inneholder blant annet 5 soverom, 2 stuer, kjøkken/spisestue, 2 bad og gjeste-WC. Romslig garasje i flukt med boligen, og ellers gode parkeringsmuligheter i gårdsrom. Elbil-lader montert i 2021. Solrik balkong med hagestue, terrasse i tilknytning til hovedsoverom og stor hage med masse boltreplass for de yngste. Boligen har en normal standard, fremstår som godt vedlikeholdt og har stedvis behov for modernisering. Det følger med robot plenklipper, fryseboksen som står i grovkjøkkenet.

+- Innhold

Boligen er oppført over tre etasjer og inneholder:

– Hovedetasje/1. etasje: Entré, gang, kjøkken/spisestue, grovkjøkken, stue, 3 soverom, bad og gjeste-WC.
– Loftsetasje: Gang og rom innredet som soverom. Uinnredet rom og kott er ikke tatt med i arealberegningen.
– Kjelleretasje: Gang, rom innredet som soverom, rom innredet som kjellerstue, bad, vaskerom, 2 boder og separat bod.

Videre er det oppført garasjetilbygg i flukt med boligen, med et bruksareal på 31 m2.

+- Standard

Boligen holder en normal standard og fremstår som generelt godt vedlikeholdt. Det er likevel påregnelig med oppgraderinger/modernisering i deler av boligen, spesielt i kjelleretasjen. Det ble byttet sikringsskap/sikringer, samt montert ny elbil-lader høsten 2021 av faglært elektriker (Åkra Elektriske).

Hovedetasje:
– Trivelig og overbygget inngangsparti med utebelysning/downlights og trapp i betong.
– Entré med adkomst flislagt gulv og downlights. Knagger for yttertøy. Fra entréen er det adkomst til gjeste-WC, grovkjøkken og hall.
– Hall med trapp opp til loftsetasjen. Garderobeskap.
– Meget romslig stue med mange innredningsmuligheter. Store vinduer med store, sydvestvendte vinduer og fin utsikt. God plass til både sofa- og spisegruppe. Downlights i himling. Det er montert to peiser i stuen, slik at en skal kunne nyte peiskosen uansett hvor i rommet en sitter. Utgang til sydvendt balkong med åpen hagestue og gode solforhold. Det er montert terrassevarmer i hagestuen (ikke funksjonstestet).
– Stort kjøkken/spisestue med karnapp. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter i hvit utførelse. Laminat benkeplate. Meget god benke- og oppbevaringsplass. Kjøkkenventilator med avtrekk ut. Fra kjøkken/spisestue er det adkomst til grovkjøkken. Spisestuedel har nyere skap på vegg. Det medfølger innkjøpt parkett som var tiltenkt gulv.
– Praktisk grovkjøkken, med adkomst fra både kjøkken og entré. Rommet er innredet med enkel, eldre kjøkkeninnredning. Vask med avrenningsbrett.
– Hovedsoverom med garderobeløsning og utgang til altan.
– I hovedetasjen er det ytterligere to gode soverom, som egner seg fint som barnerom, gjesterom e.l.
– Helfliset baderom av god størrelse som er innredet med dusjkabinett, badekar, baderomsinnredning/servant og bidé. Downlights i himling og varmekabler i gulv.
– Gjeste-WC med klosett og servant/skap. Laminat på gulv, panelplater på vegger og himlingsplater i tak. Naturlig lufting via ventil.

Loftsetasje (rommene her er ikke godkjent for varig opphold):
– Meget romslig soverom med store vindusflater og fin utsikt. Mønet tak. Vegg-til-veggteppe.
– Gang med trapp ned til hovedetasje.
– Uinnredet rom og kott er ikke tatt med i arealberegningen for loftet. Kottet har ikke målbart areal, og uinnredet rom må eventuelt innredes før bruk. Takstmannen bemerker at gulvet i dette rommet muligens ikke er gangbart.

Kjelleretasje (rommene her er ikke godkjent for varig opphold):
– Romslig gang med bi-inngang og trapp opp til hovedetasje. God plass til yttertøy og sko. Belegg på gulv og panelte vegger og himling.
– Rom innredet som soverom med belegg på gulv, tapetserte vegger og panel i himling.
– Rom innredet som kjellerstue med brystningspanel og tapet på vegger og tregulv. Panel i himling.
– Badet i kjelleretasjen er innredet med belegg på gulv, tapetserte veggplater. Søyleservant, gulvstående toalett og dusjnisje. Rommet har fått tilstandsgrad 3 i rapport, og det er påregnelig med renovering.
– Separat vaskerom innredet med ubehandlet lecamurblokker på yttervegger, platekledning på innvendige vegger, belegg på gulv. Hovedstoppekran og bereder er montert på vaskerommet. Rommet har fått tilstandsgrad 3 i rapport, og det er påregnelig med renovering.
– Godt med lagringsplass i 2 boder og separat bod.
– Romslig garasje med et BRA på 31 m2. Innvendig platet med gipsplater. Garasjeport med automatisk åpner fra 2019. Drenrist foran garasjeporten.

Overflater:
Gulv: Hovedsakelig parkett, fliser, belegg, teppe og betonggulv.
Vegger: Hovedsakelig panelvegger, panelplater, malte flater, tapetserte flater og ubehandlet lecablokker.
Himlinger: Hovedsakelig malte takplater.

+- Beliggenhet

Flott beliggenhet i veletablert boligstrøk på vestsiden av Aksdalsvatnet.

Området er meget familievennlig, og det er trygg vei til lekeplasser, idrettspark, barne- og ungdomsskole.

Med Aksdalsvatnet like ved, er det gode bademuligheter. Liten spasertur til sandstrand og brygge ved Aksdalsvatnet. Der er det også fotballbane og volleyballbane. Dragavika er en populær badestrand som ligger en liten kjøretur unna.

Flere flotte turmuligheter i området. Helgelandsfjellet og Nappatjørn med lysløype for å nevne noen. Førresfjorden med fiskemuligheter.

Gangavstand til 2 dagligvarebutikker, Toma gatekjøkken, Minutten grill, Heron treningssenter og apotek. Flotte turområder ved Aksdalvatnet og omegn.

Det tar ca. 7 minutter å kjøre til Aksdal senter/Tysværtunet, ca. 10 minutter til handelsområdet på Raglamyr, og ca. 15 minutter inn til Haugesund.

+- Omkostninger

92 250,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
105 122,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. Eiendommen omfattes og av kommunedelplan. Arealbruk for området er nåværende boligbebyggelse.
Gjeldende planer:
– Reguleringsplan for Asparhaug (ID 200044)
– Plankart 1 Aksdal – Førre Kommuneplan (ID 201501)

+- Parkering

Gode parkeringsmuligheter i garasje og stort gårdsrom. Det er montert elbil-lader ved boligens inngangsparti/gårdsrom (ny høsten 2021 – montert i regi av faglært elektriker).

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport: Frittliggende enebolig fra 70-tallet som er bygget på med garasje, og tilbygg ved kjøkken og i stue. Boligen er oppført med kjeller, delvis under terreng, hovedetasje og loft. Etasjeskillere av tre. Taktekkingen er av betongtakstein. Sperrekonstruksjon i tre. Takfotbeslag i metall, renner og nedløp i plast. Yttervegger med bindingsverkskonstruksjon, kledd med stående og liggende kledning. Vinduer i tre, med isolerglass. Noen nye vinduer. Ytterdører i tre.
Balkonger/terrasser i tilknytning til soverom og stue. Luftebalkong til uinnredet loftsrom. Inngangstrapp i betong.

Tilstandsgrad 2 er gitt på følgende: Veggkonstruksjon, takkonstruksjon/loft, vinduer, manglende radonmåling og radonsperre, bad hovedetasje, taktekking, nedløp og beslag, fukt i lecamur, innvendige trapper, kjøkkeninnredning, gjeste-WC, vannledninger, avløpsrør, varmtvannstankens el-kobling, drenering, terrengforhold, utvendige vann- og avløpsledninger.
Tilstandsgrad 3 er gitt på følgende: Balkong, vaskerom, grovkjøkken, dimmer og varmekabel bad i hovedetasjen (løs veggboks), manglende brannvarslere og udatert håndslukkeapparat.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Elektrisk og ved. Det er etablert luft/luft varmepumpe i boligen, samt to stk peis i hovedstuen. Varmekabler i gulv på bad i hovedetasje.

+- Diverse

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Kontakt

Georg Berg

Stilling
Eiendomsmegler MNEF
E-post
georg@meglerhuset-rele.no
Telefon
97951200

Lurer du på noe?