Velkommen til Fjæragata 3!

Haugesund - Geitafjellet

Enebolig med attraktiv beliggenhet -Boligtomt? - Totalrenoveringsprosjekt med stort potensiale for rett kjøper

Prisantydning:
 2 790 000
Eiendomstype:
Enebolig
Bruttoareal:
209 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  2 790 000
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
1954
Bruksareal
219 kvm.
Bruttoareal
209 kvm.
Soverom
6
Tomt
794 m²
Kommune
Haugesund
GNR
30
BNR
833
Oppdragsnr.
1-0314/22
Finnkode
274012569

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Velkommen til Fjæragata 3 – En stor enebolig med særdeles attraktiv og flott beliggenhet på det populære Geitafjellet. Boligen må totalrenoveres og nåværende eier har revet mye av bygningsmassen (alle overflater). Her har dere en gylden sjanse til å kjøpe et renoveringsobjekt som dere kan pusse og og innrede med deres egen stil og ønskede materialvalg (i samsvar med kommunens retningslinjer). Det foreligger flere potensielle forslag til hvordan nåværende eier har sett for seg boligprosjektet. Området er svært etterspurt. Dersom man får godkjent 3 etasjer vil man få nydelig utsikt over byen. Fra eiendommen er det gangavstand til «alt», herunder liv og røre i sentrum, Haugesund stadion, skole, barnehage, dagligvareforretning og idrettsanlegg.

+- Innhold

Eneboligen er oppført over 3 etasjer; Underetasje, 1. etasje og loftsetasje. Alle overflater er revet og rommenes opprinnelige bruk er for det meste ukjent.
Det foreligger ikke byggetegninger fra oppføringstidspunktet for eneboligen. Før boligen ble strippet hadde den følgende planløsning:

– Underetasje: Stue, kjøkken, 2 soverom, entré og bad.
– 1. etasje: Stue med utgang til altan, kjøkken, soverom, bad, hall, bod og kott.
– Loft: Loftstue, 3 soverom og gang.

+- Standard

Boligen er pt et tomt skall – Alle overflater i alle etasjer er revet. Alle tiltak vedrørende innredring/renoveres eller evetuelt riving, må omsøkes hos kommunen i forkant.

Takstmannen opplyser om følgende: Det er avdekket feil med montering av kledning på de stedene det er synlig er det blitt montert plast på yttervegger bak kledning. Det kan fremstå som dette gjelder rundt hele boligen. Det vil derfor måtte påregnes at kledning på denne boligen tas av og plast fjernes. Det er registrert lekkasjer i tak. Det er også oppført påbygg mot øst. Dette er ufagmessig oppført og det kan derfor påregnes tiltak på bærende konstruksjoner på dette påbygget. Taket er tekket med skifer, og det er sannsynlig at dette har ligget siden byggeåret og at tekkingen er på alder hvor det vil være naturlig med utskifting/retekking. Vinduer er av noe nyere dato, og kan derfor gjenbrukes. Dette må vurderes ut ifra egne behov. Det kan også påregnes og legge nytt sanitæranlegg og elektrisk anlegg. Det er fall mot grunnmur på denne boligen, mot nord og øst. Det vil derfor være påregnelig med terrengjusteringer i tillegg til at grunnmur blir drenert til dagens standard.

Det er ikke registrert særlige avvik med konstruksjoner for garasje.

+- Beliggenhet

Meget attraktiv og sentral beliggenhet på Geitafjellet og i Solvang skolekrets. Rolig, avskjermet og veletablert boligområde like ovenfor sentrum i Haugesund. Eiendommen ligger også like i nærheten av byens flotte tur- og rekreasjonsområder, herunder Vardafjellet, Djupadalen, Steinsfjellet og Vangen. Dette er områder som blir benyttet til turgåing hele året. Om sommeren er det stor badeaktivitet i Eivindsvannet.

Fra eneboligen er det ca. 10 minutters gange til sentrum. Her finner man nesten alt, i hvert fall noe for en hver smak. Shoppingmulighetene er store – enten du vil ta turen til et kjøpesenter eller besøke en av butikkene i gågata.

Haugesund har investert mye i idrett og fritid de siste årene. Dette gjenspeiler seg i de mange anleggene i Haugesund idrettspark, som også ligger i gangavstand. Her har man blant annet kunstgressbaner, svømmehall, klatrehall og friidrettsarena. Videre er det kort gangavstand til Solvang barneskole, Haraldsvang ungdomsskole, Vardafjell VGS, Steinerskolen og Soria Moria Barnehage.

+- Omkostninger

69 750,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
82 622,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i en eldre reguleringsplan. I kommuneplanen er eiendommen avsatt til nåværende boligbebyggelse. Det bygges hus på tomta syd/vest for eiendommen. Det må tas høyde for at ferdig oppført bygg kan forringe utsikten noe mot syd/vest.
Gjeldende planer:
– Kommuneplanens arealdel 2014-2030 (ID 1106plan-kp3). Delareal: 100 m2. Arealbruk: Nåværende boligbebyggelse.
– Reguleringsplan for Sørhaugområdet (ID RL781).

+- Parkering

Gode parkeringsmuligheter i garasje og oppkjørsel.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport: Enebolig oppført i 1954. Oppført på grunnnmur i betong, betonggulv. Yttervegger i treverk som er utvendig kledd med trepaneler. Etasjeskillere i tre. Saltak i trekonstruksjon som er utvendig tekket med skifer. Boligen har oppgraderingsbehov og den er å anse som et totalt renoveringsobjekt.

Garasje oppført som enkel konstruksjon. Ringmur i betong, tradisjonelt bindingsverk som er utvendig kledd med trepaneler. Pulttakskonstruksjon i tre som er tekket med shingel.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Eneboligen har pt ingen varmekilder. Det er montert peis i boligen, men selger opplyser at denne bør kontrolleres før den tas i bruk.

+- Diverse

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Kontakt

Øyvind Hasseløy

Stilling
Eiendomsmegler MNEF
E-post
oyvind@meglerhuset-rele.no
Telefon
92063507

Lurer du på noe?