Velkommen til Tyrvelidvegen 124!

Vinje - Vågslid

Raudberg/ Haukeli skisenter - Fritidseiendom med en unik beliggenhet midt i alpintanlegget på Haukelifjell

Prisantydning:
 1 750 000
Eiendomstype:
Fritidseiendom
P-rom/BRA:
40/46 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  1 750 000
Eiendomstype
Fritidseiendom
Eierform
Selveier
Primærrom
40 kvm.
Bruksareal
46 kvm.
Soverom
2
Tomt
612 m²
Kommune
Vinje
GNR
99
BNR
1002
Oppdragsnr.
1-0027/22
Finnkode
273134716

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Velkommen til Veslestøl og Tyrvelidvegen 124 – En fritidseiendom med unik beliggenhet midt i alpinanlegget på Haukelifjell! Nærmere ski in/ut kommer du ikke. Her kan du spenne på deg skiene og renne rett ut i trekket. Eiendommen ligger fint og solrikt plassert med utsikt utover området og ned mot skisenteret. Eiendommen grenser til hyttefeltet på Raudberg. Det er anlagt sommervei til hytten men veien brøytes ikke opp om vinteren. Det kan søkes om snøscooterløyve fra parkeringsplassen og opp til hytte. Hytta som er oppført på eiendommen er en enkel hytte som er påbygget etter opprinnelig byggeår. Det er ikke innlagt vann, strøm eller kloakk idag. Selger skisserer opp et forslag til kostnader i forbindelse med fremlegg av strømkabel.

+- Innhold

Hytta er innredet med det meste på samme plan!
1. etasje: Stue, kjøkken, 2 soverom, innvending bod og utvendig bod ved inngangspartiet.

I tillegg har hytta hems med lagringsplass (ikke målbart areal pga lav takhøyde). Adkomst via bratt trapp.

+- Standard

Hytta er opprinnelig oppført som en mindre tømmerhytte som senere er påbygget med en tilleggsdel i reisverk. Hytta holder enkel standard. Det er ikke innlagt vann, strøm eller kloakk. Eier har benyttet bilbatterier, bensinaggregat samt vedfyring. Det er skissert muligheter for tilkobling til strømnettet. Videre vil det være mest hensiktsmessig med borehull for vann samt søke om opparbeidelse av renseanlegg for evt. kloakk.

Hytta er sjarmerende og koselig og her får man det enkle hyttelivet fra «gamle dager» tett på. Det kreves litt mer av bruker av hytta, men til gjengjeld får du ekte hyttekos – Noe mange etterspør i dagens moderne hverdag hvor det meste er lettvint og tilgjengelig. Den gamle delen av hytta er oppført med laftede vegger og lav takhøyde. Her er det stue med vedfyring. Påbygget del består av gang med kjøkkensone, 2 soverom – og et lite «bad»/bod. Det er utvendig bod ved inngangspartiet til hytta. Videre er det oppført et laftet bodbygg like ved hytta.

+- Beliggenhet

Eiendommen har en svært sentral og unik beliggenhet på Raudberg/Vågslid, med umiddelbar nærhet til skiløyper og alpinanlegg. Anlegget har hele 13 preparerte skiløyper og 6 skitrekk samt eget barnetrekk/band. Anlegget har nyere (og nylig påbygget) varmestue med afterski og sportsbutikk.

Eiendommen har et godt utgangspunkt for flotte langrennsturer, så vel som alpin. For eksempel kan man ta skiheisen til toppen for å komme til den 3 mil lange løypa som kjøres for Haukelirennet (løypa er kortere resten av sesongen). Alternativt har man kort avstand til nyere og forlenget lysløype som går helt til Botn. Denne er perfekt for treningsturer om kvelden. Fra denne løypa har man også tilgang til det omfattende løypenettet som går innover mot Fossen og videre.

Vågslid har med sine 950 høydemeter over havet en meget snøsikker beliggenhet. Stedet er kjent for å være et eldorado både sommers- og vinterstid. På sommerstid er det flotte turløyper, bademuligheter i fjellvann, jakt og fiske. Vågslidområdet ligger på østsiden av vannskillet og er kjent for sitt gode klima. Området kan tilby flere soltimer enn de fleste vinterdestinasjonene det er naturlig å sammenlikne seg med. Dette gjør at Vågslid trekker folk fra Haugalandet, Bergen, Stavanger, Skien og Oslo.

Vågslid/Haukeliområdet er svært godt egnet for fjellvandring. Fra Vågslid går løypene både mot Haukeliseter, turisthyttene på Hardangervidda og Setesdal/Ryfylkeheiene. Området er rikt på bær og Vågslid er omgitt av meget gode fiskevann. Ved å kjøpe et fiskekort har man tilgang til ca. 60 vann i storområdet.

+- Omkostninger

43 750,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
56 622,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen er hovedsakelig regulert til fritidsbebyggelse – frittliggende. Eiendommen grenser til alpinanlegg.

Følgende planer er gjeldende for eiendommen:
– Kommunedelplan Vågslid (ID 20080014). Arealbruk: Turdrag, nåværende (612 m2). Hensynsonenavn: H810 (612 m2) – Krav om felles planlegging.
– Reguleringsplan for Haukelifjell skisenter 99/4 og 99/6 (ID 20150004). Formål: Fritidsbebyggelse, frittliggende (608 m2), Hensynssone H320 – flomfare (225 m2) og friområde (4 m2).

Reguleringsplan under arbeid: Haukelifjell skisenter 99/4 og 99/6 (ID 20150004).

En del av eiendommen (225 m2) ligger innenfor hensynssone flomfare.

+- Parkering

Det er sommervei frem til hytten. Vinterstid blir ikke veien brøytet opp. Det medfølger parkeringsrettigheter for bil/snøscooter like i nærheten. Parkeringsretten er på grunneiers eiendom og kan flyttes ved behov/omstrukturering av arealer.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport: Fritidsbolig med ukjent oppføringsår. Oppført på lødd stein som er antatt fundamentert på fjell. Yttervegger i tømmer og bindingsverk som er utvendig kledd med trepaneler.

Tilstandsgrad 2 er gitt på følgende: Manglende takrenner. Takkonstruksjon/loft. Veggkonstruksjon. Dører. Overflater. Manglende radonmåling. Innvendige trapper. Innvendige dører. Kjøkken. El.anlegg. Taktekking. VInduer. Pipe og ildsted. Byggegrunn. Grunnmur og fundamenter.
Tilstandsgrad 3 er gitt på følgende: Betydelig skjevhet i bjelkelag målt til over 30mm fra vegg mot soverom mot ytterdøren. Branntekniske forhold.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Vedfyring.

+- Diverse

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Kontakt

Øyvind Hasseløy

Stilling
Eiendomsmegler MNEF
E-post
oyvind@meglerhuset-rele.no
Telefon
92063507

Lurer du på noe?