Velkommen til Valldalen!

Ullensvang - Røldal - Valldalen

Tradisjonell, moderne familiehytte med hems - Pen standard - Vakker beliggenhet på høyfjellet

Prisantydning:
 2 500 000
Eiendomstype:
Fritidseiendom
P-rom/BRA:
67/67 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  2 500 000
Eiendomstype
Fritidseiendom
Eierform
Selveier
Byggeår
2016
Primærrom
67 kvm.
Bruksareal
67 kvm.
Soverom
2
Kommune
Ullensvang
GNR
21
BNR
1
Oppdragsnr.
1-0294/22

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Velkommen til Valldalen og denne flotte familiehytta, beliggende høyt og fritt i naturskjønne, frodige omgivelser på høyfjellet. Hytta ble oppført i 2016 og har et tiltalende, tradisjonelt uttrykk med svartbeiset kledning, torvtak og synlige bjelker. Herlig, solrik terrasseplatting mot syd og vest. To gode soverom, stue/kjøkken med mønet tak, bad, vaskerom og hall med trapp opp til hemsen.

+- Innhold

Hytta er oppført over én etasje + hems, og inneholder:

1. etasje: Hall/entré, stue/kjøkken, 2 soverom, bad og vaskerom/teknisk rom.
Hems: Hemsestue.

+- Standard

Hytta holder en normal, moderne hyttestandard. Utstrakt bruk av panel, laminat, fliser og synlige bjelker. Det gjenstår noe arbeider i himlinger. Noen dørkarmer mangler foring og lister. Dette gjelder og vindu på loft.

1. etasje:
– Entré/hall med trapp opp til hems. Fliser på gulv. God plass til yttertøy og sko.
– Stue/kjøkken i åpen, sosial løsning. Mønet tak skaper en lys og luftig atmosfære. Kraftige bjelker i himlingen, panelte overfalter og vedovn er prikken over i’en i dette hyggelige rommet. God plass til både sofa og spisebord. Fra stuen en det nydelig utsikt mot fjellheimen og utgang til solrik terrasse. Det anbefales å montere rekkverk på deler av terrassen.
– Lekker kjøkkeninnredning i hvit, profilert utførelse. Integrert stekeovn, platetopp og kombiskap. Ventilator (kullfilter). Kjøkkenøy med barløsning medfølger (øya er ikke fastmontert).
– Hovedsoverom med plass til dobbeltseng.
– Soverom nr. 2, pt innredet med køyeseng. Downlights i taket (montert ved egeninnsats).
– Baderom med flislagt gulv med varmekabler. Panelte vegger og himling. Downlights. Badet er innredet med dusjkabinett, Cinderella forbrenningstoalett + urinaltoalett, garderobeskap, servant/baderomsinnredning og veggskap med speil. Det er vindu i rommet. Rommet har naturlig ventilasjon og avtrekk. Det bør etableres mekanisk avtrekk.
– Separat vaskerom/teknisk rom som inneholder opplegg for vaskemaskin, trykktank for vann fra borehull, vegghyller m.m. Rommet har naturlig ventilasjon og avtrekk. Det bør etableres mekanisk avtrekk.

Hemsen er pt innredet som en liten loftsstue. Det er en liten sprekk i vindu på loftet. Vinduet er heller ikke foret/listet. Adkomst til hemsen er via trapp fra entré. Trappen har fått tilstandsgrad 3 i takstmannens rapport, grunnet åpninger mellom trinn i innvendig trapp som er større enn dagens forskriftskrav, samt manglende håndløper og rekkverk. Dette bør utbedres.

For øvrig:
– Automatsikringer og AMS strømmåler.
– Varmtvannsbereder på ca. 200 liter.
– Brannvarslere og slukkeapparat.

Overflater:
Gulv: Hovedsakelig laminat og fliser. Furupanel på loft.
Vegger: Hovedsakelig panel.
Himlinger: Hovedsakelig panel med synlige bjelker. Det er downlights i flere rom.

+- Beliggenhet

Naturskjønn og solrik beliggenhet i Valldalen (omlag 600 m.o.h), ca. 9 km nordøst for Røldal (ca. 10 minutter med bil). Området byr på rike opplevelser i fjellheimen, sommer som vinter. Hytta ligger like nedenfor Valldalsvatnet. Innsjøen er et kraftmagasin som ble demmet opp på begynnelsen av 60-tallet for å gi vann til Røldal Kraftverk.

Røldal Skisenter ligger ca. 20 minutter med bil fra hytta. Fra en av Norges høyestliggende baseområder, bringer syv heiser deg helt opp til ca. 1.300 m.o.h. Nesten hele skisenteret ligger over tregrensen, slik at du ikke er bundet til trange traseer i skogen, men kan boltre deg i fjellet! Røldal Skisenter har off-piste muligheter i særklasse og er således svært populært blant frikjørere. Grunnet den unike høyfjellsnaturen, vil antallet nedfarter variere, men det er normalt ca 12 nedfarter, med samlet lengde på ca. 15 km. Anlegget har varmestuer, skiutleie, skiskole og verksted for ski og snowboard. I høysesongen prepareres det normalt langrennsløype mot Røldalssåto, 1.422 m.o.h (ca 10 km hver vei). I tillegg kjøres det langrennsløype inn i Seljestadjuvet. Andre langrennsløyper finner du i Valldalen og i Røldal sentrum.

Om sommeren er Røldal et vakkert og spennende område for fotturer og fjellvandring. Med Hardangervidda Nasjonalpark som en av de nærmeste naboene står opplevelsene på rekke og rad. Turistinformasjonen i Røldal gir dere informasjon om turer og forhold.

Røldal er også et godt utgangspunkt for bilturer og er knutepunktet for veiene mot Ryfylke, Hardanger og Telemark.

+- Omkostninger

62 500,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
75 372,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen er regulert og omfattes i tillegg av kommuneplanen. Eiendommen er regulert til byggeområde for hytter og er i kommuneplanen avsatt til fritidsbebyggelse.

Gjeldende planer:
– Kommuneplanens arealdel for Odda kommune (ID 12282007001)
– Reguleringsplan: Øvlandstølen (ID 12282011001)

+- Parkering

Tinglyst rett til parkering ved hytta. De snøfrie delene av året kan en kjøre helt opp til hytta. Om vinteren brøytes det ikke rundt hyttene, og en må da parkere på felles parkeringsplass ca. 450 meter fra hytta.

+- Adkomst

Kjør E134 til Røldal. Ca 6 km opp fra Røldal sentrum, like nedenfor Autsmannalia, er det skiltet sidevei til Valldalen.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:

Tilstandsgrad 2 er gitt på følgende: Nedløp og beslag, overflater, manglende radonmåling, pipe, bad, vaskerom/bod, ventilator kjøkken, ventilasjon.
Tilstandsgrad 3 er gitt på følgende: Det er ikke montert rekkverk på utvendig terrasse. Konstruksjonene har skjevheter. Trapp opp til hems: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Elektrisk og ved. Det er vedovn i stuen. Varmekabler i gulv i på badet.

+- Diverse

– Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.
– Årlig parkerings- og brøyteavgift utgjør p.t. kr. 4 250,-.

Kontakt

Øyvind Hasseløy

Stilling
Eiendomsmegler MNEF
E-post
oyvind@meglerhuset-rele.no
Telefon
92063507

Lurer du på noe?