Velkommen til Midttua 12!

Haugesund - Steinsneshaugen

Haugesunds fineste utsiktstomt? Herskapelig Hessebergvilla - Dobbel garasje - Stor, godkjent utleieenhet i sokkel

Prisantydning:
 11 950 000
Eiendomstype:
Enebolig
P-rom/BRA:
322/388 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  11 950 000
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
2002
Primærrom
322 kvm.
Bruksareal
388 kvm.
Soverom
4
Tomt
708 m²
Kommune
Haugesund
GNR
23
BNR
154
Oppdragsnr.
1-0336/21
Finnkode
272271485

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Velkommen til Midttua 12 – En praktvilla tegnet av arkitekt Lodvar P. Hesseberg, beliggende høyt og fritt ved Steinsneshaugen i enden av blindvei. Vestvendt og solrikt til med spektakulær utsikt mot det omkringliggende området, havet i vest og Haraldstøtta mot sør. Boligen ble oppført i 2002, med tre innredede etasjer + garasjeplan. Arkitekten har sørget for at boligen har gjennomtenkte, smarte løsninger og en svært funksjonell planløsning. Påkostet standard og energivennlig, vannbåren varme. I underetasjen er det stor utleieenhet med gode mulighet for utleie. Fra hagestuen i hovedetasjen er det utgang til nydelig uteområde opparbeidet med skifer og terrasseplattinger i tre. Her kan dere nyte den slående vakre utsikten med familier og venner. Boligen må oppleves for korrekt inntrykk!

+- Innhold

Boligen er oppført over 3 innredede etasjer + garasjeplan og inneholder:

– Underetasje (bestående av hoveddel og utleieenhet):
Stor utleieenhet med egen inngang: Entré/vindfang, stue/kjøkken, soverom, bod innredet som soverom, bad/vaskerom, gang og kott.
Hoveddel: Trapperom, gang, bad med badstue og bod.
– 1. etasje/hovedetasje: Entré/vindfang, hall med trapp, gjestebad, spisestue, stue, vinterhage, bibliotek/stue, kjøkken/allrom, kjølerom, vaskerom med bi-inngang og bod.
– Loftsetasje: Stue, foreldresoverom, soverom 2, soverom 3 og bad.

Videre er det på eiendommen oppført dobbel garasje med bod og teknisk rom (samlet 60 m2). Garasjen er bygget på et nivå under selve boligen og har adkomst til boligen via trapp.

+- Standard

Boligen holder en påkostet standard med utstrakt bruk av lekker tapet, parkett, profilert listverk og downlights. Tilstanden på boligen fremstår generelt som god. Det må allikevel påregnes normalt vedlikehold og enkelte oppgraderinger. Etasjeskille i betong mellom underetasje og hovedetasje, samt vegg mellom utleieenhet og hoveddel i underetasje – Dette gir god støyisolering.

Underetasje:
Hoveddel:
– Gang med trapp opp til hovedetasje/1. etasje.
– Gang 2.
– Bad med adkomst til badstue. Panel på vegger, malte plater med downlights i himling. Vinylbelegg med oppbrett på gulv. Dusjkabinett, servant/baderomsinnredning og klosett.
– Bod med god oppbevaringsplass.

Stor Utleieenhet (med adkomst fra hoveddel):
– Utleieenhet har eget inngangsparti/inngangsdør. Entré/vindfang med plass til yttertøy og sko.
– Romslig stue og kjøkken i åpen løsning. Kjøkkeninnredning med glatte fronter. Benkeplate i laminert spon. Det er integrert oppvaskmaskin, kjøl/frys, platetopp og komfyr.
– Bad/vaskerom med vinylbelegg på gulv. Baderomsplater på vegger og malte plater i tak. Vannbåren gulvvarme.
– Soverom med plass til dobbeltseng.
– Romslig bod innredet som soverom.
– Gang med kott.

Hovedetasje/1. etasje:
– Trivelig inngangsparti, entré/vindfang og hall. Her er god plass til yttertøy og sko. Fra hallen er det trapp opp til loftsetasje og adkomst til spisestuen via doble dører med glass.
– Romslig stue med fantastisk utsikt mot vest, via store vindusflater. Flott, åpen peis bygget av murmester Amdal. Fra stuen er det dør ut til hagestuen.
– Spisestue med god plass til spisegruppe. Gjennomtenkt fargevalg i himling og på vegger, med inspirasjon fra fargespillet i sjøen. Rosett i taket. Fra spisestuen har man utgang til balkong med nydelig utsikt mot vest.
– Hagestue med god plass til møbler. Utgang til flott uteområde med skifer og treplattinger. Det er montert markise som kan kjøres ut over sitteplass på terrassen, ved siden av vinterhagen til skjerming for regn eller sol. Kjøres ut med motor og bryter i vinterhage.
– Stort kjøkken/allrom med åpen peis og flott kjøkkeninnredning fra den anerkjente leverandøren Schmidt. Integrert platetopp, stekeovn, mikro, oppvaskmaskin og kombiskap. Ventilator og vinhylle. Kjøkkenet har i tillegg et meget praktisk, integrert kjølerom med god oppbevaringsplass. Kjøkkenet har skipsparkett fra Merbau på gulv og downlights i himling. Godt med lysinnslipp fra vindusflater mot vest og nord.
– Gjestebad med dusjnisje, klosett og pen servant/baderomsinnredning fra Miller. Klassiske flise- og materialvalg. Vannbåren gulvvarme.
– Praktisk vaskerom med bi-inngang. Vaskerommet har vinylbelegg på gulv og plater på vegger. Smart vaskeromsinnredning med skap og benk. Opplegg og plass for vaskemaskin og trommel. Rommet har vinduer som kan åpnes. Det vil være påregnelig med oppgradering av vinylbelegget.

Loftsetasje:
– Loftstuen er stor og luftig og her er mange spennende detaljer. Inngang til 3 soverom og bad. Loftstuen har vinduer både mot vest og øst.
– Hovedsoverommet i loftsetasjen er et rom med spesielt herlig atmosfære og flotte detaljer. Rommet har innebygde garderobeløsninger og vakker utsikt mot havet. Tapeten som pryder vegger og skråhimling står helt i stil med husets «ånd». Fra hovedsoverommet er det adkomst til stor og flott balkong med vakker utsikt.
– Soverom nr. 2 og 3 passer utmerket som barnerom, kontor eller gjesterom.
– Badet i loftsetasjen er av svært god størrelse. Rommet har vinduer med farget glass og utgang til balkong med morgensol. Badet er helfliset og inneholder stedbygget hjørnebadekar med massasjefunksjon, romslig dusjnisje med glassdør, veggmontert klosett, baderomsinnredning med dobbel servant, speil, skuffer og skap. Vannbåren gulvvarme og downlights i himling.

Overflater:
Gulv: Hovedsakelig parkett, fliser og belegg.
Vegger: Hovedsakelig tapetserte flater, fliser og panel. Kraftig listverk langs vegger og tak.
Himlinger: Hovedsakelig malte flater og panel.

+- Beliggenhet

Eiendommen ligger på høydedraget Steinsneshaugen i enden av en blindvei. Vestvendt og solrikt med spektakulær utsikt mot det omkringliggende området, havet i vest og Haraldstøtta mot sør.

Barnevennlig og i veletablert boligfelt. Kort vei til skoler, barnehager, flotte rekreasjonsområder, dagligvarebutikk (Coop Extra Kvala) og Gardsenteret med dagligvarebutikk, frisør og kiosk/post.

I nærområdet finner dere blant annet populære Kvalsvik med badestrand, for ikke å snakke om noen av byens mest populære turområder; Kyststien via Haraldshaugen og Kvalen Fyr, og Vangen. Eiendommen grenser mot friareal.

+- Omkostninger

298 750,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
311 622,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. Den omfattes i tillegg av kommuneplanen, avsatt til bolig formål. Eiendommen grenser til friområde.

Gjeldende planer:
– Kommuneplanens arealdel 2014-2030 (ID 1106plan-kp3). Arealbruk: Boligbebyggelse, nåværende.
– Reguleringsplan Felt Y – Nordøstre bydel I (ID RL855). Området er hovedsakelig regulert til boligformål.

+- Parkering

Gode parkeringsmuligheter i dobbel garasje og gårdsrom.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport: Enebolig med sokkelleilighet oppført i 2002. Oppført på grunnmur i betong, betonggulv. Yttervegger ovenpå grunnmur i tradisjonelt bindingsverk som er utvendig kledd med trepaneler. Etasjeskillere i tre og betong (betong mellom underetasje og hovedetasje, samt vegg mellom hybel og hoveddel i underetasje), betong mot grunn. Valmet tak i trekonstruksjon med flere opplett som er tekket med glassert teglstein. Kobbertekking for takopplett.

Tilstandsgrad 2 er gitt på følgende: Vinduer i hagestue, utvendige trapper, innvendige overflater, manglende radonmåling, manglende ildfast plate under sotluker samt riss i peis og pipe, målt høyt fuktnivå i trevegger i underetasje, ventilering i garasje, bad, vaskerom, kjøkken, vannledninger, byggegrunn, grunnmur og fundamenter, rekkverk balkong, kjølerom aggregat, VVS-installasjoner, varmesentral, vannbåren varmeanlegg.
Tilstandsgrad 3 er gitt på følgende: Bad og vaskerom.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Hovedsakelig vannbåren varme via jordvarmeanlegg, med borehull i fjell ned til ca. 100 meter. Det er gulvsløyfer i alle gulv i underetasje og hovedetasje, samt bad i loftsetasje.
Boligen har en såkalt dobbelmantlet bereder. Denne har magasin for varmt tappevann, men også tank for akkumulert vann for gulvvarmesløyfer. Denne blir oppvarmet av jordvarmeanlegget, hvorpå den også har elektrisk oppvarming som tar varmetopper på de kaldeste dagene og også med legionellafunksjon.

Ellers elektrisk og ved. Det er installert luft/luft varmepumpe i vinterhagen (utstyret er ikke funksjonstestet). Åpen peis i stue og kjøkken i hovedetasjen.

Boligen har balansert ventilasjonsanlegg.

+- Diverse

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Kontakt

Øyvind Hasseløy

Stilling
Eiendomsmegler MNEF
E-post
oyvind@meglerhuset-rele.no
Telefon
92063507

Lurer du på noe?