Velkommen til Øvregata 148!

Haugesund - Sentrum

Ærverdig, herskapelig og innholdsrik bolig - Usjenert, solrik og fantastisk hage - Mulighet for utleie - Sentralt!

Prisantydning:
 4 190 000
Eiendomstype:
Tomannsbolig
P-rom/BRA:
225/296 m2
Visning:
06.10.2022 16:30 - 17:00
Legg til i kalender

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  4 190 000
Eiendomstype
Tomannsbolig
Eierform
Selveier
Byggeår
1918
Primærrom
225 kvm.
Bruksareal
296 kvm.
Bruttoareal
330 kvm.
Soverom
5
Tomt
499 m²
Kommune
Haugesund
GNR
40
BNR
831
Oppdragsnr.
2-0162/22
Finnkode
272240795

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Like utenfor sentrumskjernen, bak det populære biblioteket i sjarmerende Øvergata, ligger denne ærverdige boligen fra 1918. Vendt mot vest finner en et privat, skjermet uteområde som er nydelig opparbeidet som en grønn oase midt i byen.

Boligen er tidligere brukt som tomannsbolig, men selger har de siste årene brukt hele boligen som en bolig. Herlige takhøyder på 2,6 m, rikelig med vindusflater og originale detaljer som en ønsker å se inn en slik bolig.

Underetasjen fremstår som uinnredet med areal på 81 kvm. I 1. etasje har mulig utleiedel med 2 soverom, og over 3 etasjer har en hovedboligen med 3 soverom, 2 bad/wc, loftstue og stor, åpen kjøkken/stueløsning med stue og spisestue.

La bilen stå – i Øvregata bor en sentralt i Haugesund med kort avstand til alt av byens fasiliteter.

+- Innhold

I underetasjen – Hovedboligen:
I hovedsak uinnredet underetasje med vaskerom.

Ved kjøp i 2017 var underetasjen innredet med gang, vaskerom, soverom og kjellerstue.

– Ca 2. m takhøyde i underetasjen og bruksareal på 81 kvm.

I 1. etasje – Hovedboligen:
Hall, garderobe og soverom.

– Ca 2.6 m takhøyde i 1. etasje.

I 2. etasje – Hovedboligen:
Gang, 2 soverom, toalett, bad og åpen kjøkken/stueløsning med stue og spisestue.

– Ca. 2,6 m takhøyde i 2.etasje.
– Utgang fra spisestue/kjøkken til vestvendt terrasse.

I loftsetasjen – Hovedboligen:
Loftstue.
_______

I 1. etasje – Utleieleilighet:
Gang, 3 garderoberom, 2 soverom, bad, kjøkken og stue.

– Via inngangsparti kommer en til gang som har egen ytterdør til begge enhetene, men det er kun gang og ytterdører som skiller de 2 enhetene. Selger har brukt hele boligen som sin egen med foreldre i hovedetasjen og tenåringer i 1. etasje (godkjent som tomannsbolig).

+- Standard

– Ærverdig villa oppført i 1918 som er oppgradert, vedlikeholdt med årene og holder normal standard. Det må allikevel påregnes oppgradering både inn- og utvendig for å nå dagens krav til standard/materialvalg. Enkelte/flere originale detaljer i arkitektur, utvendig skifertak, innvendige takhøyder, originale trapper, listverk og dører.
– Den herskapelig fasaden kom igjen frem i 2018 da selger fjernet plastkledning på fasaden. Det ble gjort enkelte utskiftinger på det underliggende treverket og hele fasaden ble skrapt/malt i 2018. I 2019 er det ny konstruksjon på terrasse i 2. etasje, nytt rekkverk og nytt terrassedekke (utenom rekkverk i glass).
– Kjøkken i 1. etasje med nylagt gulvbelegg i 2017 (gjort som egeninnsats). Kjøkkenet har med lyse fronter, fliser mellom under- og overskap og med ventilator i stål. Medfølgende komfyr, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Kjøkken i 2. etasje fra 1997 iflg. selger med malte fronter i 2022, malte fliser på vegg i 2022 og heltre benkeplate. Medfølgende kun komfyr og oppvaskmaskin.
– Bad 1. etasje med grå fliser på gulv og malte fliser på vegg. Det er videre på badet varmeovn, dusjkabinett, toalett, flott baderomsinnredning og speil på vegg.
– Flott bad i 2. etasje med fliselagt gulv, varmekabler, delvis fliselagte vegger og resterende del av vegg er malt. Videre har badet et romslig areal og er innredet med toalett, hvit baderomsinnredning, sideskap, dusjkabinett fra 2019 og speil med belysning på vegg. Nylagt gulvbelegg i hall i 1. etasje på hovedboligen og på toalett i 2. etasje i hovedboligen (egeninnsats).
– Nytt sikringsskap og automatsikringer fra 2021, i dag er det en strømmåler for hele boligen. El-bil lader fra 2021 samt innlagt tv/internett fra Altibox i boligen.
– Det er opprinnelige 2 piper i boligen, men kun pipe mot sør er i bruk. Denne ble i 2021 fornyet med nytt stålrør (arbeid utført av Bygnes Bygg AS) og det ble satt inn ny peisovn i 2. etasje. Peisovn av merket Rais i 1. etasje fra 2016 iflg. selger.

+- Beliggenhet

I Øvregata 148 bor en i en sjarmerende gate med herskapelig bebyggelse, like bak det populære biblioteket med flotte uteområder. Koselig hage som fremstår som en grønn oase, hvor en oppholder seg tilnærmet usjenert og kan nyte gode solforhold vendt mot vest.

Her ligger alt til rette for en urban tilværelse i sentrum med tilgang til alle fasiliteter sentrumskjernen har å by på. Legg middagen til kaien og nyt et bedre måltid på en av byens mange restauranter med mat av god kvalitet. Utsikt til biblioteksparken og Ludolf Eides plass.

Ønsker man shopping har man tilgang til alle butikkene i gågaten samt byens kjøpesenter Markedet som kan skilte med mange butikker og et rikt utvalg. Kveldsunderholdningen kan man legge til kaien, eventuelt finn deg en god film som vises på lerretet i en av Edda-kinos 5 saler.

Gangavstand til byens turområder i Vangen og Djupadalen. Vangen er perfekt for koselige spaserturer eller joggeturer. I varmere tider kan Vangen by på volleyballbaner, fotballbinger og bading med stupebrett i de fleste høyder. Ta på joggeskoene og løp en kveldstur i Vangen eller mat endene i Skeisvannet!

+- Omkostninger

104 750,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
117 622,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger utenfor regulert område, men er i kommuneplanens arealdel merket som «gul», dvs. at kommunale myndigheter ser på området som et fremtidig boligområde. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg spesielt godt inn i reguleringskart og de gjeldende reguleringsbestemmelsene for området. Ta kontakt med megler for å få dette oversendt.

Øvregata 148 ligger i Hensynssone H570 Bevaring kulturmiljø (alle arbeider på eksteriør/fasader/takflater må avklares med byantikvar), samt Hensynssone H350 Brann-/eksplosjonsfare.

+- Parkering

Parkering på egen grunn.

Ellers parkering i offentlig gate etter gjeldene bestemmelser.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:
Taket er tekket med skiferstein. Takrenner og nedløp av plast. Takrenne over altan i 2.etasje av aluminium. Veggkonstruksjon med tømret bæresystem i tre. Utvendig kledd med liggende kledning av tre. Takkonstruksjon med undertak på åser. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vinduer mot vest i kjeller og vindu i ett soverom mot sør i 1.etasje er av PVC. Bygningen har malte balkongdører i tre. Malt hovedinngangsdør i tre. Terrasse i 1. etasje er bygget av tre. Balkong i 2.etasje er tekket med PVC-belegg. Støpt trapp med skifer i trinn foran hovedinngang. Rekkverk av smijern. Det er ukjent byggegrunn. Det er synlig grunnmursplast på grunnmur mot nord. Forrige eier har opplyst om at dreneringen mot nord ble etablert i ca 2010. Forøvrig er det ingen synlig drenering. Eier opplyser om at det er gravd opp ca 0,5 meter jord mot sør og lagt stein mot mur. Grunnmur er sparesteinmur, med mye stein som er stabilisert i betong. Terreng rundt bolig er forholdsvis flatt. Ukjent type avløpsrør og ukjent type vannledning.

TG:3 er gitt på følgende:
– Etasjeskille/gulv mot grunn: Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det registreres spor etter stripet borebille (mott) i etasjeskille over kjeller. Det er ikke kledd under utvendig utstikk av etasjeskille under 1.etasje mot vest. Det ble målt 30 mm høydeforskjell på gulv i soverom mot nord. Det ble målt 15 mm høydeforskjell på gulv i stue i 1.etasje. Det ble målt 35 mm høydeforskjell på gulv i gang i 1.etasje. Det ble målt 90 mm høydeforskjell på gulv i stue i 2.etasje. Det ble målt 85 mm høydeforskjell på gulv i TV-stue i 2.etasje. Det ble målt 45 mm høydeforskjell på gulv i kjøkken i 2.etasje og i soverom i 2.etasje.
– Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
– Bad 1.etg: Eier oplyser om at elektriske varmekabler i gulv mangler jording.
– Bad 2.etg: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist sprekker i fliser. Rommet har ingen ventilasjon
– Wc: Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

TG:2 er gitt på følgende (avvik som kan kreve tiltak):
– Nedløp og beslag: Det mangler nedløpsrør fra altan.
– Veggkonstruksjon: Profilen på vannstokk nede på vegg er hugget/skjært av. Eier opplyser om at det tidligere har vært montert plastkledning utenpå den opprinnelioge kledningen.
– Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det registreres spor etter stripet borebille (mott) i takkonstruksjon. Usikkert om det er aktivitet.
– Vinduer: Vinduer mot vest i stuer i 1.- og 2.etasje har punktert glass. Vinduer har ikke barnesikring. Det mangler hasper på vindu i soverom i 2.etasje. Vindu på bad i 2.etasje har sprekke i glass. Vinduer mot altan i 2.etasje har råteskade og er ikke montert riktig, i forhold til utvendig tetting.
– Dører: Terrassedør i 2.etasje har defekt låsekasse. Døren låses med en påmontert ekstra lås. Terskel på karm til altandør i 2.etasje er provisorisk montert. Terskel på hovedinngangsdør har råteskade.
– Overflater: Det er bom (hulrom) under fliser i vindfang i 1.etasje.
– Rom under terreng: Plater på vegg er fjernet på mur mot vest på grunn av fuktinnsig i grunnmur. Det ble ikke registrert problemer med fukt i kjeller med dagens bruk. Det er normalt med noe fuktinnsig i nedre del av grunnmur og i kjellergulv. Det var ikke vanlig med plast eller isolasjon i støpte kjellergulv på den tiden. Kjeller i boliger fra denne tiden fungerer som regel greit, så lenge de ikke innredes med organiske materialer.
– Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
– Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte dører har skjevheter, som er normalt med tanke på alder.
– Bad 1.etg: Sluk er ikke kontrollert på grunn av at det ligger en slukrist av plast under den øverste slukristen. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
– Bad 2.etg: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
– Kjøkken 1. etg: Gulvbelegget er ikke klemt i klemring til sluket. Det ligger et mindre gulvbelegg under som er klemt til sluket.
– Kjøkken 2.etg: Avtrekksvifte fungerte ikke på befaringsdagen.
– Elektrisk anlegg: Det er sikringsskap med automatsikringer. Sikringsskap i trappegeng mot kjeller har jordfeilautomatsikringer. Det er påbegynt arbeid med montering av elektrisk anlegg i kjeller.
– Grunnmur og fundamenter: Det registreres byggskum rundt kjellervinduer og rundt kjellerdør. Byggskum er ikke egnet til å stå åpent i dagen.

TG:2 er gitt på følgende (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
– Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Det er merke etter fukt på undertak. Dette var tørt på befaringsdagen.
– Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
– Bad 2.etg: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Vinduet og døren er plassert i våtsone til dusj. Våtsone på vegg i bad er minimum 1 meter til side for dusj.
– Kjøkken 2.etg: Bunnplate i benkeskap under vask har svelling på grunn av fukt.
– Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
– Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
– Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
– Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
– Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

Det er oppført et uthus på eiendommen. Uthuset er oppført med trekledning på utvendig fasade. Det er saltakkonstruksjon av tre. Taket er tekket med papp og lysplater av plast. Det registreres stedvis råte på undertak. Det mangler noe papp på taket. Det gjenstår arbeider med bygget. Uthuset er kun enkelt beskrevet. Det er ikke inngående vurdert og fuktsøk er ikke gjennomført. Tilstandsgrad settes derfor ikke.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Kun varmekabler på soverom i 1. etasje og på bad i 2. etasje i hovedboligen.

Peisovn i stuene i 1. og 2. etasje.

Ellers elektrisk oppvarming.

+- Diverse

Det er gjort utskiftninger på vinduer i boligen som trolig/veldig sannsynlig ikke er godkjent av Haugesund kommune/Byantikvaren i Haugesund kommune, materialer i PVC eller lignende.

Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Branncelleinndeleingen er trolig iht. eldre krav og samsvarer naturlig nok ikke til dagens byggteknisk forskrift. Det er ikke
observert brannskillende konstruksjon mellom boenheter.

Loft har ikke godkjent rømningsvei. Avvik i forhold til dagens krav, men ikke avvik i forhold til krav som var gjeldende når boligen ble bygget.

Kontakt

Christoffer K. Frøyland

Stilling
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
E-post
christoffer@meglerhuset-rele.no
Telefon
92678313

Lurer du på noe?