Velkommen til Raudbergvegen 19!

Vinje - Vågslid

Lekker, tradisjonell duohytte på populære Raudberg - 3 soverom, 2 stuer, 2 bad og vaskerom

Prisantydning:
 4 990 000
Eiendomstype:
Fritidseiendom
P-rom/BRA:
108/108 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  4 990 000
Eiendomstype
Fritidseiendom
Eierform
Selveier
Byggeår
2016
Primærrom
108 kvm.
Bruksareal
108 kvm.
Soverom
3
Tomt
1264 m²
Kommune
Vinje
GNR
99
BNR
914
Oppdragsnr.
1-0206/22
Finnkode
266125581

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Velkommen til Raudbergvegen 19 – En sjarmerende, moderne og gjennomført duohytte beliggende på attraktive Raudberg, Vågslid. Hytta ble oppført i 2016 av den lokale kvalitetsleverandøren Haukeli Hytter og Hus, og har et sjarmerende, tradisjonelt uttrykk med laftet tømmer og torvtak. Boligen har hovedetasje og hems med blant annet tre soverom, stue/kjøkken, TV-stue, to bad og separat vaskerom. Rundt store deler av hytta er det oppført terrasseplattinger. Her finnes stort sett alt man ønsker seg av en fjellhytte: Ski- in/ski-out, gode solforhold og panoramautsikt til både Vågslidvatnet og fjellene. Velkommen til visning!

+- Innhold

Hytta er oppført med hovedplan og hems, og inneholder:

– Hovedetasje/1. etasje: Gang, stue/kjøkken, soverom, bad og vaskerom.
– Hems: 2 soverom, stue/soverom, bad og gang.

+- Standard

Hytta holder en gjennomgående normal/moderne hyttestandard. Gjennomgående bruk av parkett, synlig tømmer og bjelkelag gir hytta et lunt og særdeles hyggelig preg.

Hovedetasje/1. etasje:
– Gang/entré som gir et svært trivelig førsteinntrykk. Flislagt gulv med gulvvarme – Enkelt å rengjøre! Plass til yttertøy og sko. Fra gangen er det trapp opp til hemsen. Meget god takhøyde som skaper luftig, behagelig atmosfære.
– Fantastisk oppholdssone i 1. etasje: Stue i åpen løsning mot kjøkken gir en romslig og sosial arena. Store vindusflater lar utsikten komme til sin rett.
– Kjøkkeninnredning med glatte fronter. Benkeplate i laminert spon. Det er integrert oppvaskmaskin, kjøl/frys, platetopp og komfyr.
– Flott baderom som inneholder seksjon med servant, toalett og dusjnisje. Flislagt gulv med varmekabler, flislagt dusj, synlige tømmervegger og trekonstruksjoner i tak. Det er installert elektrisk avtrekksvifte i vegg.
– Separat, romslig vaskerom som inneholder vaskeromsinnredning med vask/spring, tørkeskap, 300l varmtvannsbereder, fordelerskap, sikringsskap og opplegg for vaskemaskin og trommel. Flislagt gulv med varmekabler. Synlig tømmer på vegger. Trekonstruksjoner i tak. Rommet er naturlig ventilert. Mekanisk avtrekk og tilluft må etableres, i følge tilstandsrapport. Praktisk bi-inngang.

Hems:
– Trappegang med galleri ned mot 1. etasje.
– Luftig stue/soverom med flott utsikt.
– To soverom av god størrelse.
– Pent baderom som inneholder seksjon med servant, toalett og dusjnisje. Flislagt gulv med varmekabler, flislagt dusj, synlige tømmervegger og trekonstruksjoner i tak. Det er installert elektrisk avtrekksvifte i vegg.

For øvrig:
– Automatsikringer og AMS strømmåler.

Overflater:
Gulv: Hovedsakelig parkett og fliser.
Vegger: Hovedsakelig synlige tømmervegger.
Himlinger: Hovedsakelig trekonstruksjoner.

+- Beliggenhet

Eiendommen ligger på Raudberg, sentralt på Vågslid. Her finnes stort sett alt man ønsker seg av en fjellhytte: Ski- in/ski-out, gode solforhold og panoramautsikt til både Vågslidvatnet og fjellene.
Vågslid har med sine 950 høydemeter over havet en meget snøsikker beliggenhet. Stedet er kjent for å være et eldorado både sommers- og vinterstid. På sommerstid er det flotte turløyper, bademuligheter i fjellvann, jakt og fiske. Vågslidområdet ligger på østsiden av vannskillet og er kjent for sitt gode klima. Området kan tilby flere soltimer enn de fleste vinterdestinasjonene det er naturlig å sammenlikne seg med. Dette gjør at Vågslid trekker folk fra Haugalandet, Bergen, Stavanger, Skien og Oslo.

Raudberg ligger like vest for alpintanlegget på Vågslid. Dette har hele 13 preparerte skiløyper og 6 skitrekk samt eget barnetrekk/band. Anlegget har nyere (og nylig påbygget) varmestue med afterski og sportsbutikk.

Eiendommen har et godt utgangspunkt for flotte langrennsturer. For eksempel kan man ta skiheisen til toppen for å komme til den 3 mil lange løypa som kjøres for Haukelirennet (løypa er kortere resten av sesongen). Alternativt har man kort avstand til nyere og forlenget lysløype som går helt til Botn. Denne er perfekt for treningsturer om kvelden. Fra denne løypa har man også tilgang til det omfattende løypenettet som går innover mot Fossen og videre.

Snøforholdene i området er meget gode og kan regnes som sikre i perioden nov/des – april/mai. Et eget selskap har ansvaret for det omfattende løypenettet starter sin virksomhet så snart snøforholdene tillater det. Traseene varierer fra de helt enkle og korte, til lange, utfordrende høyfjellsløyper som ligger fra ca. 800 – 1600 moh.

Vågslid/Haukeliområdet er svært godt egnet for fjellvandring. Fra Vågslid går løypene både mot Haukeliseter, turisthyttene på Hardangervidda og Setesdal/Ryfylkeheiene. Området er rikt på bær og Vågslid er omgitt av meget gode fiskevann. Ved å kjøpe et fiskekort har man tilgang til ca. 60 vann i storområdet.

Dersom det skulle være behov for påfyll i form av dagligvarer ligger Abuvollen kiosk 3 minutters kjøring fra eiendommen, godt innenfor gangavstand med ski. Ved behov for større matvareforretning, sportsbutikk, bensinstasjon eller lignende ligger Edland ca. 15-20 minutters kjøring i fra. Ved ønske om en god middag uten egeninnsats ligger Haukeliseter ca. 10 kjøring i fra. Området rundt Haukeliseter er også viden kjent som et ypperlig sted for kiting.

+- Omkostninger

124 750,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
137 622,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen er regulert til «utleiehytter». Jfr reguleringsbestemmelsene har eiendommen 8 års utleieplikt (gjeldene f.o.m. 05.04.2017 – ferdigattest). Eiendommen grenser til LNF-område (landbruk, natur og friluftsliv).

Eiendommen har fått fritak fra utleieklausulen. Kfr. megler for kopi av denne.

Eiendommen omfattes av følgende planer:
– Kommunedelplan Vågslid (ID 20080014) – Område FT2. Arealbruk: Fritids- og turistformål, framtidig.
– Reguleringsplan 99/24 Raudberg Sameige – Formål: Utleiehytter.

Vedr. reguleringsplan for området øst for eiendommen; En revidert utgave av detaljregulering for Tyrvelid (ID ID 19970001) er fremlagt for høring. Temaer i planen er blant annet:
– Flytting av plangrenser.
– Fortetting med nye tomter og mulighet for oppføring av større fritidsboliger.
– Omregulering av sportelltomta.
– Oppstramming av infrastruktur. Ny gang- og sykkelvei med skiløype om vinteren. Nytt Tyrvelidkryss ved E134.
Ta kontakt med megler for mer info. Du kan også lese mer om planen her: https://www.vinje.kommune.no/detaljregulering-tyrvelid-996.6252771-501115.html

+- Energimerking

Megler har oppfordret eier til å innhente energiattest for eiendommen, men denne er ikke fremlagt for megler. Interessenter bør derfor legge til grunn at eiendommen har energiklasse G.

+- Parkering

Parkering i felles gårdsrom.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport: Fritidsbolig oppført i 2016. Oppført på ringmur i isoblokker og betonggulv. Yttervegger i tømret utførelse. Etasjeskiller i tre. Saltak i trekonstruksjon som er utvendig tekket med torv.

Tilstandsgrad 2 (avvik som kan kreve tiltak) er gitt på følgende: Veggkonstruksjon, manglende dokumentasjon på radonsperre, ventilasjon/avtrekk vaskerom, vannledninger.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Elektrisk og ved. Det er montert vedovn i hovedstuen. Det er elektriske varmekabler i gulv på gang, begge bad og vaskerom.

+- Diverse

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Hytta er en del av et såkalt «forenklet» sameie. Sameiet er seksjonert i 2 seksjoner, hvor sameierne i utgangspunktet har et felles ansvar for bygningsmassen/tomten og vedlikehold av dette. Sameiet driftes ikke per dags dato og seksjonseierne betaler ikke husleie. Det foreligger heller ikke vedtekter, husordensregler, årsberetning etc. Hver enkelt sameier vedlikeholder sin egen seksjon/duohytte.

Velforeningsavgift:
Årlig velforeningsavgift er pt. kr. 10 150,- og denne inkluderer brøyting og vedlikehold av felles, privat vei, løypenettsavgift m.m. I tillegg betales det pt. kr. 6 750,- for brøyting av privat eiendom.

Kontakt

Øyvind Hasseløy

Stilling
Eiendomsmegler MNEF
E-post
oyvind@meglerhuset-rele.no
Telefon
92063507

Lurer du på noe?