Velkommen til Haugane 63!

Sauda - Svandalen/Haugane

Laftehytte med spektakulær utsikt - Vannbåren varme og gunstig oppvarming - Garasje - Få min fra alpinanlegget

Prisantydning:
 3 990 000
Eiendomstype:
Fritidseiendom
P-rom/BRA:
197/229 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  3 990 000
Eiendomstype
Fritidseiendom
Eierform
Selveier
Byggeår
2010
Primærrom
197 kvm.
Bruksareal
229 kvm.
Soverom
5
Kommune
Sauda
GNR
11
BNR
11
Oppdragsnr.
1-0269/22

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Velkommen til Svandalen og Haugane 63 – En stor og tiltalende familiehytte med fantastisk utsiktsbeliggenhet! Hytta er oppført i et tradisjonelt uttrykk, med torvtak og laftet tømmer. Svært innholdsrik planløsning over to innredede etasjer, med store, luftige rom. 5 soverom, 2 stuer og to bad (pt til sammen 13 sengeplasser). Integrert garasje. Store terrasseplattinger med stamp og levegger i glass, perfekt for after ski! Energieffektiv oppvarming hvor luft-til-vann varmepumpe samt vedovn varmer opp den vannbårne gulvvarmen. Alpinanlegget i Svandalen ligger like ved (ca. 500 meter i luftlinje), og dere finner fantastiske turmuligheter i nærområdet året rundt. Her ligger alt til rette for innholdsrike ferier og helger med familie og venner.

+- Innhold

Hytta er oppført over to plan og inneholder:

– Underetasje: Hall, 3 soverom, bad/vaskerom/teknisk rom, garasjerom og vedskjul.
– 1. etasje: 2 soverom, stue, vinterstue, kjøkken/trapperom, bad og badstue.

+- Standard

Hytta er laftet og holder en normal, moderne hyttestandard. Bygget er jevnlig vedlikeholdt. Utstrakt bruk av synlige, kraftige tømmervegger og panelt, mønet himling med synlige bjelker i hovedetasjen.

Underetasje:
– Svært romslig hall med ytterdør og flislagt gulv. God plass til yttertøy, sko og på-/avkledning. Store vindusflater. Panelt himling med downlights. Fra hallen er det trapp opp til hovedetasjen.
– I denne etasjen finner dere tre gode soverom. To av rommene er pt innredet med familiekøyer og én med dobbeltseng.
– Helfliset baderom/vaskerom av svært god størrelse, oppbygget etter TEK10. Rommet er innredet med dusjkabinett, baderomsinnredning/servant, veggmontert klosett, varmtvannstank (200 liter) og teknisk anlegg. Det er vannbåren varme i gulv.
– Garasje med leddport er integrert i underetasjen. Garasjen har et BRA på 32 m2.
– Stort vedskjul med gode lagringsmuligheter.

1. etasje/hovedetasje:
– Meget trivelig, lys og romslig stue med flere innredningsmuligheter. Sosial, åpen løsning mot kjøkkenet. God takhøyde! Dekorativ vedovn med synlig ovnsrør. Varme fra vedovnen er med på å varme det vannbårne varmesystemet. Parkett på gulv, flotte, kraftige tømmervegger og synlige bjelker i taket.
– Stue nr. 2 har store vindusflater på vegger mot syd og øst, med nydelig utsikt mot fjellene og nærområdet. Flott vedovn. God plass til sofakrok hvor man kan nyte utsikten. Fra denne stuen er det adkomst til badstue. Flislagt gulv. Utgang til store terrasseplattinger med badestamp og levegger i glass.
– Pent og luftig kjøkken med moderne kjøkkeninnredning med glatte fronter. Godt med oppbevaringsplass i skuffer og skap. Benkeplate i laminat. Ventilator og integrert platetopp og stekeovn. Opplegg for oppvaskmaskin. Barløsning. Fra kjøkkenet går det trapp ned til underetasjen.
– To store soverom som er innredet henholdsvis med dobbeltseng og familiekøye.
– Flott baderom som inneholder dusjkabinett, baderomsinnredning/servant og veggskap. Flislagt gulv med vannbåren varme. Tømmervegger. Panel i himling. Det er mekanisk avtrekksvifte på vegg, samt vindu som kan åpnes. Det er registrert noe motfall til sluk på dette gulvet (TG3). Det installerte dusjkabinettet er et kompenserende tiltak, ettersom vannet renner direkte til sluk fra dette.

Overflater:
Gulv: Hovedsakelig fliser og parkett.
Vegger: Hovedsakelig tømmer, slette/malte flater og fliser.
Himlinger: Hovedsakelig panelte himlinger. I hovedetasjen er det i tillegg synlige trebjelker og mønet tak.

For øvrig:
– Automatsikringer og AMS strømmåler
– Det er installert viftekonvektor på bad i underetasjen (ikke tilkoblet)
– Brannvarslere og slukkeapparat. Det er brannslange på bad/vaskerom/teknisk rom

+- Beliggenhet

Haugane 63 ligger i naturskjønne omgivelser, høyt og fritt i vakre Svandalen. Fra eiendommen er det nydelig panoramautsikt mot skisenteret, fjellene og området!

Fra hytta er det ca. 500 m luftlinje bort til Sauda skisenter og skitrekket – Veldig mye nærmere kommer man ikke! En kan spasere eller gå på ski bort og skitrekket leier ut skap om en ønsker å plassere utstyret der.

Fra hyttefeltet kan dere gå rett inn i skiløyper rett ovenfor feltet er det anlagt en fin rundtur, som passer ypperlig for familier med små barn. Fra alpinanlegget tar skiheisen dere opp i terrenget, hvor dere kan gå flotte skiturer i høyfjellet. Kun en kjøretur ned til Lyngmyr, som har lysløype og forbindelse opp til Nordstøldalen.

Området byr på flotte turmuligheter året rundt. Om Sommeren kan man ta turen opp til Ravnafjell eller over til Etnefjellene og Etne. Det er et bredt utvalg fjelltopper i området.

Fra eiendommen tar det ca. 10 minutter med bil ned til fasilitetene i Sauda sentrum. Her finner dere blant annet det populære badeanlegget Saudahallen.

Det planlegges og ønskes å bygge gondol i Sauda med stort engasjement i hytte- og lokalsamfunnet. Det presiseres at dette er et prosjekt under planlegging, for mer informasjon søk «Gondol Sauda» på google.com for diverse artikler og feks. informasjon delt av Sauda Vekst.

Fra Stavanger: Ca. 2 timer og 50 min.
Fra Haugesund: Ca. 1 time og 55 min.
Fra Stord: Ca 2 timer og 15 min.

+- Omkostninger

99 750,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
112 622,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, og omfattes av reguleringbestemmelser til bebyggelsesplan for fritidsbegyggelse på Gnr 11 Bnr 1 på Haugane i Svandal. Kommuneplan for Sauda (ID 2018001) er også gjeldende. Arealformål i kommeunplanen: Fritidsbebyggelse.

+- Parkering

Parkering i integrert garasje og gruset oppkjørsel.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport: Fritidsbolig oppført i 2013. Oppført på grunnmur i betongelementer fra tunnel (i følge selger), betonggulv. Yttervegger i noe bindingsverk for underetasje og laft i øvre etasje. Etasjeskiller i tre. Betongdekke i underetasjen. Saltak i trekonstruksjon av sperrer med kraftige bærende rundtømmerstokker. Taket er utvendig tekket med torv.

Tilstandsgrad 2 er gitt på følgende: Taktekking, veggkonstruksjon, takkonstruksjon, vinduer, utvendige dører, knust glass i rekkverk på terrasse, overflateslitasje, manglende radonmåling, innvendige dører, ventilasjon bad/vaskerom, noe lavt trykk på luft/vann-anlegg, noe skjevhet og bevegelse i laminatgulv, mindre skader i fliser på bad/vaskerom, ikke tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank, noe saltutslag på vegger i garasje.
Tilstandsgrad 3 er gitt på følgende: Manglende håndløper og rekkverk på innvendig trapp, motfall til sluk på bad i 1. etasje, manglende rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Energieffektiv oppvarming med luft-vann varmepumpe. Gulvsløyfer har individuelle romtermostater. Ellers elektrisk og ved. Det er etablert vedovn i begge stuene i hovedetasjen. Begge vedovnene er påkoblet det vannbårne varmesystemet og er med på å varme opp dette når man fyrer.

+- Diverse

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Kontakt

Marius Kallevik

Stilling
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
E-post
marius@meglerhuset-rele.no
Telefon
90776949

Lurer du på noe?