Velkommen til Vornesvegen 168!

Bømlo - Finnås

Stor tomt/fritidsbolig på idylliske Bømlo! Ca. 450 meter sjølinje - Tilhørende holme

Prisantydning:
 1 500 000
Eiendomstype:
Fritidseiendom
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  1 500 000
Eiendomstype
Fritidseiendom
Eierform
Selveier
Tomt
35352 m²
Kommune
Bømlo
GNR
126
BNR
2
Oppdragsnr.
1-0251/22
Finnkode
271238679

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Velkommen til Vornesvegen 168. Denne eiendommen består av et våningshus med totalrenoverings-behov, ruiner etter et naust og en tilhørende holme. Sjølinjen er målt av megler på kommunekart.no er måles til ca. 450 meter. Eiendommen har adkomst via sjøen.

Finnås er en av perlene på Bømlo. Bømlo er en øykommune sør i Hordaland med over 11.000 innbyggere, og kommunen består av flere øyer og holmer. Eiendommen ligger nydelig til med omkringliggende natur og fantastisk sjøutsikt. Her finnes det noe for en hver, med svært gode fiskemuligheter, bading, og muligheter for forskjellig vannsport. På gjestehavna på Finnås, like rundt fjorden (Kulleseidkanalen) kan folk fra nær og fjern treffe deg for en kopp kaffe, et bedre måltid eller kanskje noe godt å drikke fra baren som er på grendahuset.

+- Beliggenhet

Finnås er en av perlene på Bømlo. Bømlo er en øykommune sør i Hordaland med over 11.000 innbyggere, og kommunen består av flere øyer og holmer. Eiendommen ligger nydelig til med omkringliggende natur og fantastisk sjøutsikt. Her finnes det noe for en hver, med svært gode fiskemuligheter, bading, og muligheter for forskjellig vannsport. På gjestehavna på Finnås, like rundt fjorden (Kulleseidkanalen) kan folk fra nær og fjern treffe deg for en kopp kaffe, et bedre måltid eller kanskje noe godt å drikke fra baren som er på grendahuset. Her arrangerer de kulturaktiviteter og tilbyr kurs- og konferansearrangementer, og i grendehuset har de egen scene med bar og over 110 forskjellige ølsorter. De serverer til og med sin egen øl, levert av bryggeriet 7 FJELL.

Kulleseidkanalen Gjestehamn kan tilby vinteropplag av båter der de tar månedsleie. Info om dette kan du finne på: https://www.kulleseidkanalen.no/vinteropplag. Utover dette er det i sommersesongen kun gjestehamn, der man må betale døgnpris.

Det er nydelige turområder like til tomten. Med blandingen av fastboende og mange hytter blir det et fantastisk sted å kose seg sommer som vinter.

+- Omkostninger

37 500,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
14 400,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
53 272,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen er avsatt til LNF (landbruk, natur- og friluftsområder). For kopi av kommunedelplan og bestemmelser, kfr. megler. Deler av sjøen utenfor eiendommen er regulert til akvakultur. Se vedlagt kommuneplan 2013-2025, side 10 §11.1 for mer informasjon.

I følge gardskart.nibio.no er 4,6 mål markert som innmarksbeite. Innmarksbeite er jordbruksareal som kan benyttes til beite, men kan ikke høstes maskinelt.

+- Adkomst

Adkomst via sjøen.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Diverse

Huset er falleferdig og det er dermed ikke innhentet tilstandsrapport. Det er heller ikke målt opp bygningsmassens arealer eller blitt beskrevet noen byggemåte.

Angående vedlagt servitutt: I følge skjøtet fra 1974 har 5 arvinger rett til hver sin parsell med tilhørende rett til vann, båtplass og adkomstveier. Nåværende eiere opplyser om at dette ikke ble gjort, og at arvingene nevnt i skjøtet nå er døde. De opplyser også om at det aldri har blitt satt frem krav fra noen av de andre arvingene. I skjøtet står det også at utskilling skal skje snarest etter overtagelse, dette er nå snart 50 år siden. I tillegg er tomten regulert til LNF, som kan gjøre det vanskeligere å skille ut tomter. Det er dermed sannsynlig at avtalen ikke lenger er gjeldende.

Kontakt

Elise Knutsen Skogland

Stilling
Eiendomsmegler MNEF
E-post
elise@meglerhuset-rele.no
Telefon
94861650

Lurer du på noe?