Velkommen til Olsagruvevegen 5!

Karmøy - Avaldsnes

Innholdsrik enebolig usjenert på ende mot naturen - Nydelig kjøkken & 2 flotte bad fra 2014 - 7 sov & 2 stuer - Garasje!

Prisantydning:
 2 890 000
Eiendomstype:
Enebolig
P-rom/BRA:
219/249 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  2 890 000
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
1983
Primærrom
219 kvm.
Bruksareal
249 kvm.
Soverom
7
Tomt
675 m²
Kommune
Karmøy
GNR
82
BNR
211
Oppdragsnr.
2-0146/22
Finnkode
270089313

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Flott enebolig på ende mot naturen i ett barne- og familievennlig boligfelt. I hagen eller på en av terrassene oppholder en seg tilnærmet usjenert og kan nyte gode solforhold fra tidlig dag til utpå kveld.

Innholdsrik enebolig over 3 etasjer med bl.a. garasje i flukt, kjekk bi-inngang fra garasje, opptil 7 soverom, vaskerom, 2 bad, kjellerstue og stor, delvis åpen kjøkken/stueløsning.

Eneboligen holder normalt god standard og er oppgradert med årene. Innredet loftsetasjen i 2011, nydelig kjøkken fra 2014 samt 2 flotte og oppussede bad fra 2014.

Pent opparbeidet tomt med romslig gårdsrom, garasje, 2 utvendige boder, hage mot både vest og øst med flott beplantning og bærbusker.

Utgang fra hovedetasjen til fliselagt terrasse i sør og til lun, terrasse mot vest og naturen.

+- Innhold

Underetasjen:
Vindfang, hall, bod, disp. rom (tidligere kjøkken til leiligheten), bi-inngang fra garasje til gang med garderobeplass, bad, 3 soverom og kjellerstue.

– Underetasjen ligger over bakkenivå mot nord, noe som gir en lys underetasje med store vindusflater mot nord.
– Det var tidligere leilighet i enebolig med inngang fra garasjen. Gang med garderobeplass var tidligere bad, dette kan evt. bli inngang fra garasjen til vaskerom.

– Endring fra leilighet i underetasjen til å bruke hele eneboligen som en enhet er ikke omsøkt/godkjent i Karmøy kommune.

Hovedetasjen:
Gang/trapperom, vaskerom, bad, 2 soverom og stor, delvis åpen kjøkken/stueløsning.

– Kjekk etasje med hovedsoverom og soverom nr. 2 som evt. barnerom like ved hovedsoverom. Badet ligger midt mellom rommene.
– Stor og delvis åpen kjøkken/stueløsning med store vindusflater som gir en god romopplevelse. Rommet har god plass til ønskede godstoler, stor sofa og spisebord for alle anledninger. Kjøkken med det en skulle trenge av skap- og benkeplass.
– Utgang fra stuen og kjøkkenet til stor terrasse og hagen. Fra vaskerom bak kjøkkenet har en utgang til lun, usjenert terrasse og hagen.

Loftsetasjen:
Gang, 2 soverom eller 1 soverom og loftstue.

– Innredning i loftsetasjen er ikke omsøkt/godkjent i Karmøy kommune.

– Etasjen kan innredes med kontor og soverom, 2 soverom eller som soverom og loftstue alt etter behov. Rommene blir i dag brukt som kontor og arbeidsrom.

+- Standard

– Innholdsrik enebolig oppført i 1982 med fasade som er vedlikeholdt med årene. Det er nytt vindu på soverom 1 fra 2018, vindu mot øst og vest i loftsetasjen fra 2011.
– Nydelig Huseby kjøkken fra ca. 2014 med tidsriktige fronter og herlige fliser mellom under- og overskap. Integrert komfyr, platetopp, mikro, oppvaskmaskin og kjøleskap.
– Oppusset bad i 2014 i underetasjen med nye fliser på gulv, ny sluk og hvite baderomsplater på vegg. Ny, svart baderomsinnredning, svart sideskap, toalett, nytt speil med belysning på vegg og nytt dusjhjørne. Eksisterende varmekabler på gulv.
– Lekkert bad i hovedetasjen oppusset i 2014 med grå høyglans fliser på gulv og hvite baderomsplater på vegg. Grå baderomsinnredning med hvit benkeplate/vask, 3 sideskap, overskap med speilfronter, toalett og innfliset badekar med dusjvegg. Eksisterende varmekabler på gulv.
– Trapp fra hovedetasjen til loft var tidligere trapp mellom underetasjen og hovedetasjen. Det ble i 2011 laget ny trapp mellom underetasjen og hovedetasjen. Samtidig ble loftsetasjen innredet med gang, 2 soverom eller soverom og kontor (ikke omsøkt/godkjent i Karmøy kommune).
– Vaskerom med belegg på gulv og tapetserte vegger. Opplegg for vaskemaskin og benkeplate med utslagsvask.
– Sikringsskap med automatsikringer. Varmepumpe med merke Panasonic fra 2009 i både kjellerstue og stue. Downlights i alle rom i loftsetasjen, i stuen og på bad i hovedetasjen.
– Det er septiktank med luke i gårdsrom.

+- Beliggenhet

Denne eneboligen og Olsagruvevegen 5 har en barne- og familievennlig beliggenhet på Buvik, i et område hvor en bor med nærhet til både naturen og sjøen.

Eneboligen ligger fint til i terrenget. Mot vest grenser eneboligen til utmark (område avsatt til bolig i kommuneplanen), noe som gjør at en oppholder seg tilnærmet usjenert på terrassen mot sør, på terrassen mot vest og i hagen.

På uteområdet til eneboligen har en gode solforhold fra tidlig dag til utpå kvelden. Terrassen og hagen mot vest er en veldig lun og en fin solplass sommerstid.

Nærhet til idrettsklubben Avaldsnes og Avaldsnes sentrum med alle fasilitetene som følger med.

(Beskrivelser mot sør, nord, vest og øst er ikke presis, men det er tatt utgangspunkt på den retningen som stemmer mest og som er brukt i tidligere dokumenter).

+- Omkostninger

72 250,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
85 122,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger utenfor regulert område, men er i kommuneplanens arealdel merket som «gul», dvs. at kommunale myndigheter ser på området som et fremtidig boligområde.

Eiendommen grenser til ubebygd boligtomt mot sørvest som i kommuneplanens arealdel er avsatt til bolig (gnr. 83/bnr.2).

Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i reguleringskart og de gjeldende reguleringsbestemmelsene for området. Se vedlagt reguleringsplan.

+- Energimerking

Megler har oppfordret eier til å innhente energiattest for eiendommen, men denne er ikke fremlagt for megler. Interessenter bør derfor legge til grunn at eiendommen har energiklasse G.

+- Parkering

I garasje og i asfaltert gårdsrom.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:
Taket er tekket med betongtakstein. Takrenner og nedløp av plast. Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og liggende bordkledning. Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Malt terrassedør av teak i stue og malt terrassedør av teak i vaskerom. Malt hovedinngangsdør i teak. Terrasse på støpt dekke over garasje. Det er lagt fliser på terrassen. Rekkverk av tre. Terrasse på terreng av tre. Utvendig trapp mellom terreng og terrasse er bygget av tre. Det er ukjent byggegrunn. Grunnmur er beskyttet med grunnmursplast. Grunnmur av plasstøpt betong.

TG:3 er gitt på følgende:
– Vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vindu i soverom mot sørvest i underetasje har råteskade i utvendig karm. Vindu i mellomgang i underetasje har markert råte i karm. Vinduer mot sørøst i spisestue har råte i karm.
– Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk.
– Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Plenen mot sørvest har fall mot boligen.

TG:2 er gitt på følgende (avvik som kan kreve tiltak):
– Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
– Veggkonstruksjon: Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng.
– Vinduer: Vindu i soverom mot sørvest i hovedetasje har påbegynt råte i nedre kant av utvendig karm. Ett vindu i spisestue har punktert glass.
– Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Flisene har bom (hulrom under) eller er løse. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er sprekker i fuger mellom fliser på terrasse over garasje.
– Overflater: Det er knastelyder i gulv i stue. Det er merke etter fukt på innvendige takplater i gang i underetasje. Dette var tørt på befaringsdagen. Eier opplyser om at merkene skyldes en lekkasje fra hovedetasje før badene ble pusset opp.
– Pipe og ildsted: Det er sprekker i utvendig pipepuss.
– Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Avvik med håndløper gjelder trapp til loft. Øverste trinn i trapp til loft har ulik høyde. Trapper skal ha lik høyde på opptrinn.
– Bad underetasje: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Terskel på gulv til dusjhjørnet vil hindre vann på utsiden av dusj i å kunne renne til sluk. Rommet har kun naturlig ventilasjon.
– Bad hovedetasje: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
– Vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Rommet har kun naturlig ventilasjon.
– Kjøkken underetasje: Det er merke etter fukt på bunnplate i underskap under vask. Det er fuktskade i underkant av benkeplate ved vask.
– Kjøkken underetasje: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken.
– Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

TG:2 er gitt på følgende (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
– Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
– Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er ca 20 mm høydeforskjell på gulv i stue.
– Bad underetasje: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Vinduet er plassert i våtsone til dusj. Våtsone på vegg i bad er minimum 1 meter til side for dusj.
– Bad hovedetasje: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
– Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
– Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
– Varmesentral: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.
– Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

Det er oppført en utvendig bod bak huset i hovedetasje. Boden er oppført i bindingsverk av tre med trekledning på utvendig fasade. Det er pulttakkonstruksjon av tre. Taket er tekket med shingel. Det er punktråte i undertak. Råte i undertak kan skyldes lekkasje fra taktekking på grunn av liten takvinkel. Boden er kun enkelt beskrevet. Det er ikke inngående vurdert og fuktsøk er ikke gjennomført. Tilstandsgrad settes derfor ikke.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Varmekabler i hall og på badene.

Varmepumpe i kjellerstue og stue.

Åpen peisovn i stuen og vedovn i kjellerstuen.

Ellers elektrisk oppvarming.

+- Diverse

Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Ett soverom i underetasje har for liten lysflate i vinduer i forhold til veiledningen i teknisk forskrift. Krav om tilstrekkelig dagslys er oppfylt når dagslysflate utgjør minst 10 % av bruksarealet. Loft har ikke lovlig rømningsvei (vinduer på loft er for små til rømning). Rømningsvindu må ha høyde minimum 0,6 meter og bredde minimum 0,5 meter etter dagens krav. Summen av høyde og bredde må være minimum 1,5 meter.

Kontakt

Christoffer K. Frøyland

Stilling
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
E-post
christoffer@meglerhuset-rele.no
Telefon
92678313

Lurer du på noe?