Velkommen til Raudbergvegen 173!

Vinje - Vågslid - Raudberg

Fritidseiendom med attraktiv beliggenhet nær skisenter og langrennsløyper - 5 soverom

Prisantydning:
 4 700 000
Eiendomstype:
Fritidseiendom
P-rom/BRA:
80/87 m2
Visning:
20.08.2022 12:00 - 14:00
Legg til i kalender

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  4 700 000
Eiendomstype
Fritidseiendom
Eierform
Selveier
Byggeår
2009
Primærrom
80 kvm.
Bruksareal
87 kvm.
Soverom
5
Tomt
849 m²
Kommune
Vinje
GNR
99
BNR
628
Oppdragsnr.
1-0161/22
Finnkode
266032255

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Velkommen til Raudbergvegen 173 – en innholdsrik familiehytte med flott beliggenhet på Vågslid. Hytten ligger fritt til, uten særlig innsyn. Den har bl. a. 15 sengeplasser fordelt på 5 rom. Stue og kjøkken i åpen løsning, med utgang til solrik terrasse. Gode oppbevaringsplass i utvendig sportsbod. Det er lagt opp til «ring hytta varm funksjon». Raudbergfeltet har en strategisk beliggenhet. Fra hytten er det kun noen få meter til skitrekket, samt kort gange til flotte langrennsløyper. Velkommen til visning!

+- Innhold

Hytten er oppført over to plan, og inneholder:

Første etasje:
Vindfang m/adkomst til bod, gang, bad/vaskerom, 3 soverom, stue og kjøkken i åpen løsning m/utgang til terrasse.

Hems m/wc-rom og 2 soverom.

Arealet på hems er ikke medtatt i oppgitt areal (hemsen har ikke høyde på 1,9m i bredde på 0,6m).

Utvendig sportsbod i tilknytning til inngangspartiet.

+- Standard

Lys og meget trivelig hytte. Vegger og tak er belagt med panel som er beiset i en lys, fin farge. Gulv har fliser, parkett og tregulv.

Stue og kjøkken i åpen løsning. Utgang til solrik terrasse. Vedovn. Kjøkkeninnredning i sort utførelse med integrert komfyr, mikro, platetopp, oppvaskmaskin og kombiskap.

Bad har fliser på gulv og panel på vegger. Dobbel baderomsseksjon, dusjkabinett og wc. Det er opplegg for vaskemaskin på bad.

Totalt 15 sengeplasser fordelt på 5 rom.

Praktisk wc-rom på hems med wc og servant.

+- Beliggenhet

Eiendommen ligger på Raudberg, sentralt på Vågslid. Her finnes stort sett alt man ønsker seg av en fjellhytte: Ski- in/ski-out, gode solforhold og flott utsikt til området rundt.
Vågslid har med sine 950 høydemeter over havet en meget snøsikker beliggenhet. Stedet er kjent for å være et eldorado både sommers- og vinterstid. På sommerstid er det flotte turløyper, bademuligheter i fjellvann, jakt og fiske. Vågslidområdet ligger på østsiden av vannskillet og er kjent for sitt gode klima. Området kan tilby flere soltimer enn de fleste vinterdestinasjonene det er naturlig å sammenlikne seg med. Dette gjør at Vågslid trekker folk fra Haugalandet, Bergen, Stavanger, Skien og Oslo.

Raudberg ligger like vest for alpintanlegget på Vågslid. Dette har hele 13 preparerte skiløyper og 6 skitrekk samt eget barnetrekk/band. Anlegget har nyere (og nylig påbygget) varmestue med afterski og sportsbutikk.

Eiendommen har et godt utgangspunkt for flotte langrennsturer. For eksempel kan man ta skiheisen til toppen for å komme til den 3 mil lange løypa som kjøres for Haukelirennet (løypa er kortere resten av sesongen). Alternativt har man kort avstand til nyere og forlenget lysløype som går helt til Botn. Denne er perfekt for treningsturer om kvelden. Fra denne løypa har man også tilgang til det omfattende løypenettet som går innover mot Fossen og videre.

Snøforholdene i området er meget gode og kan regnes som sikre i perioden nov/des – april/mai. Et eget selskap har ansvaret for det omfattende løypenettet starter sin virksomhet så snart snøforholdene tillater det. Traseene varierer fra de helt enkle og korte, til lange, utfordrende høyfjellsløyper som ligger fra ca. 800 – 1600 moh.

Vågslid/Haukeliområdet er svært godt egnet for fjellvandring. Fra Vågslid går løypene både mot Haukeliseter, turisthyttene på Hardangervidda og Setesdal/Ryfylkeheiene. Området er rikt på bær og Vågslid er omgitt av meget gode fiskevann. Ved å kjøpe et fiskekort har man tilgang til ca. 60 vann i storområdet.

Dersom det skulle være behov for påfyll i form av dagligvarer ligger Abuvollen kiosk 3 minutters kjøring fra eiendommen, godt innenfor gangavstand med ski. Ved behov for større matvareforretning, sportsbutikk, bensinstasjon eller lignende ligger Edland ca. 15-20 minutters kjøring i fra. Ved ønske om en god middag uten egeninnsats ligger Haukeliseter ca. 10 kjøring i fra. Området rundt Haukeliseter er også viden kjent som et ypperlig sted for kiting.

+- Omkostninger

117 500,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
130 372,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Hytten ligger i et område regulert til utleiehytter. Gjeldende regulering: «Reguleringsplan for 99/24 Raudberg Sameige.» For å få tilsendt kopi av reguleringsbestemmelser og kart, kfr. megler.

Eiendommen har fått fritak fra utleieklausulen. Se vedlegg.

Vedr. reguleringsplan for området øst for eiendommen; En revidert utgave av detaljregulering for Tyrvelid (ID ID 19970001) er fremlagt for høring. Temaer i planen er blant annet:
– Flytting av plangrenser.
– Fortetting med nye tomter og mulighet for oppføring av større fritidsboliger.
– Omregulering av sportelltomta.
– Oppstramming av infrastruktur. Ny gang- og sykkelvei med skiløype om vinteren. Nytt Tyrvelidkryss ved E134.
Ta kontakt med megler for mer info. Du kan også lese mer om planen her: https://www.vinje.kommune.no/detaljregulering-tyrvelid-996.6252771-501115.html

+- Energimerking

Megler har oppfordret eier til å innhente energiattest for eiendommen, men denne er ikke fremlagt for megler. Interessenter bør derfor legge til grunn at eiendommen har energiklasse G.

+- Parkering

Parkering på egen tomt.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:
Oppført på ringmur i plasstøpt betong, trebjelkelag. Yttervegger i tradisjonelt bindingsverk som er utvendig kledd med trepaneler. Saltak i trekonstruksjon som er tekket med torv.

Tilstandsgrad 2 er gitt på følgende:
– Dører.
– Etasjeskille/gulv mot grunn.
– Radon – Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
– Krypkjeller.
– Innvendige trapper.
– Overflater gulv bad/vaskerom.
– Sanitærutstyr og innredning bad/vaskerom.
– Overflater og innredning stue/kjøkken.
– Avløpsrør.
– Varmtvannstank.
– Elektrisk anlegg.

Tilstandsgrad 3 er gitt på følgende:
– Balkonger, terrasser og rom under balkonger.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Elektrisk og ved. Varmekabler på alle flisebelagte oppholdsrom. Det er lagt opp til «ring hytta varm funksjon».

+- Diverse

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Velforeningsavgift:
Det er tinglyst pliktig medlemskap i velforening ved kjøp av denne hytta. Årlig velforeningsavgift er pt. kr. 10 150,- og denne inkluderer brøyting, vedlikehold av vei, løypenettsavgift m.m. I tillegg betales det pt. kr. 1 000 for brøyting av privat parkeringsplass.

Kontakt

Øyvind Hasseløy

Stilling
Eiendomsmegler MNEF
E-post
oyvind@meglerhuset-rele.no
Telefon
92063507

Lurer du på noe?