Velkommen til Høgahaug 39!

Tysvær - Frakkagjerd/Høgahaug

Velholdt familiebolig med flott tomt på ca. 1,3 mål - Dobbel garasje og hybel - Usjenert og barnevennlig

Prisantydning:
 3 800 000
Eiendomstype:
Enebolig
P-rom/BRA:
200/255 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  3 800 000
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
1983
Primærrom
200 kvm.
Bruksareal
255 kvm.
Soverom
5
Tomt
1291 m²
Kommune
Tysvær
GNR
79
BNR
587
Oppdragsnr.
1-0267/22
Finnkode
267757641

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Velkommen til Høgahaug 39! Innholdsrik og velholdt enebolig med barnevennlig, usjenert beliggenhet på Frakkagjerd. Eiendommen er på nærmere 1,3 mål. Eneboligen er oppført over tre etasjer og har tilhørende dobbel garasje og stor og flott hage med masse tumleplass for barn og unge. Lun og vestvendt terrasse. Boligen har en praktisk og familievennlig planløsning med til sammen 5 soverom, 2 stuer og 3 bad, samt gjeste-WC og vaskerom. Det er innredet hybel i underetasjen (ikke søkt godkjent) med egen inngang. Umiddelbar nærhet til friområde med lekeplass og balløkke, samt kort vei til fantastiske rekreasjons/turområder ved Aksdalsvatnet!

+- Innhold

Eneboligen er oppført og innredet over 3 etasjer og inneholder:

Underetasje: Stue/kjøkken, rom innredet som soverom, bad, vaskerom, gang, gang 2 og verksted/kjølerom.
1. etasje/hovedetasje: Stue, kjøkken, 2 soverom, bad, WC-rom, gang, trapperom og vindfang/entré.
Loftsetasje: Loftstue/soverom, soverom, bad og gang.

I tillegg er det oppført dobbel garasje på eiendommen med et BRA på 40 m2. Garasjen har romslig lagringsloft.

+- Standard

Eneboligen fremstår som velholdt med en normal standard. Det må likevel påregnes modernisering, dersom en ønsker et mer oppdatert uttrykk på overflater og innredning. Boligen ble påbygget i 1991. Vinduer med isolerglass mot nord i 1. etasje, kjøkken øst og loft nord er fra 2016.

1. etasje/hovedetasje:
– Vindfang/entré med god plass til yttertøy og sko. Gulv er flislagt.
– Gang med trapp opp til loftsetasje, samt adkomst til samtlige av hovedetasjens øvrige rom.
– Meget romslig stue med mange innredningsmuligheter. Her er god plass til både sofa og spisegruppe. Del av stuen har mønet tak, som gir et ekstra luftig preg i rommet. Vedovnen skaper hygge og varme på kalde høst/vinterdager. I tillegg er det montert varmepumpe. Store vindusflater gir godt med naturlig lys! Fra stuen er det utgang til herlig terrasse via skyvedør. Terrassen har markise, levegg og utebelysning. Det går trapp fra terrassen ned til den flotte hagen.
– Separat kjøkken med plass til frokostbord. Kjøkkeninnredning fra 2004 med profilerte fronter, benkeplate i laminert spon, ventilator med kullfilter og opplegg for oppvaskmaskin. (Frittstående) komfyr og kjøleskap medfølger ikke.
– I hovedetasjen finner dere to gode soverom, begge med garderobeskap. Det største soverommet har utgang til terrassen.
– Baderom som inneholder dusjkabinett, gulvmontert klosett, speil og servant/baderomsinnredning. Det er vindu i rommet. Baderommet er utført etter byggeforskrift fra før 1997 og det vil på grunn av dette være påregnelig med oppgradering for at baderommet skal tåle normal bruk etter dagens forskrift og anbefalinger.
– WC-rom som inneholder klosett og servant. Det er nyere belegg på gulv og ellers malte flater på vegger og i tak. Det bør etableres mekanisk avtrekk, samt spalte under døren for tilluft.

Loftsetasje – Samtlige rom i denne etasjen har skrå himling:
– Svært romslig loftstue/soverom med plassbygget seng.
– Stort soverom med god plass til dobbeltseng.
– Baderom av eldre dato som inneholder gulvmontert klosett, servant og dusjnisje. Det er belegg på vegger og gulv, samt plater i skrå himling. Vindu på vegg. Badet er utført etter byggeforskrift fra før 1997 og det vil på grunn av dette være påregnelig med oppgradering for at baderommet skal tåle normal bruk etter dagens forskrift og anbefalinger.

Underetasje er blant annet innredet som hybel med egen inngang (hybelen er ikke byggemeldt/godkjent). Vaskerom og trappegang disponeres av boligens hoveddel.
– Stue med åpen kjøkkenløsning. Eldre kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Benkeplate i laminert spon.
– Disponibelt rom/bod innredet som soverom (ikke byggemeldt/godkjent).
– Bad innredet med dusjkabinett, servant og gulvmontert klosett. Malt tapet på vegger og fliser på gulv. Baderommet er utført etter byggeforskrift fra før 1997 og det vil på grunn av dette være påregnelig med oppgradering for at baderommet skal tåle normal bruk etter dagens forskrift og anbefalinger.
– Vaskerom med belegg på gulv som inneholder utslagsvask, spring, veggskap, opplegg for vaskemaskin og varmtvannsbereder på 200 liter. Vaskerommet er utført etter byggeforskrift fra før 1997 og det vil på grunn av dette være påregnelig med oppgradering for at baderommet skal tåle normal bruk etter dagens forskrift og anbefalinger.
– Verksted med vegghyller og adkomst til stort og praktisk kjølerom.

Overflater:
Gulv: Hovedsakelig parkett, fliser, belegg og tepper.
Vegger: Hovedsakelig tapetserte flater og noe trepanel i kjeller.
Himlinger: Hovedsakelig malte plater. Trepaneler i kjeller. Skråhimling med panel på loft.

For øvrig:
– Automatsikringer og AMS strømmåler. Det er eget sikringsskap med måler i kjelleretasjen.
– Balansert ventilasjonsanlegg (nytt i 2016).

+- Beliggenhet

Flott, usjenert beliggenhet i trivelig, familievennlig og veletablert nabolag på Frakkagjerd. Umiddelbar nærhet til romslig friområde med lekeplass og balløkke, som er delvis inngjerdet.
Gangavstand til både barnehager og skoler, samt dagligvarebutikker (Spar og Coop Extra).

Videre er det kort kjørevei til Aksdal senter, som inneholder en rekke servicefasiliteter, bakeri, blomsterbutikk, interiørforretning, apotek, lekebutikk m.m. Meny Aksdal har i tillegg egen ferskvaredisk. I og ved Tysværtunet kulturhus finner dere kafe, kino, bibliotek, idrettshall, treningssenter, svømmehall/ badeanlegg, klatrevegg, lyslagt trimløype, lege- tannlegesenter og flere ladestasjoner for El-biler.

Det er anlagt turvei rundt store deler av Aksdalsvatnet. Langs veien finner dere flere rasteplasser og gapahuk hvor en kan hvile trette ben og drikke kakao. Hvis det er barn i turfølget, kan området ved Skeiseid være en fin destinasjon. Her ligger blant annet Haugaland Hestesportarena, hvor man kan stoppe og hilse på hestene. Det er nydelig å gå på topptur til Alvanuten og radiomasten i klarvær, med Kvikklunsj og fantastisk utsikt på toppen! Fra Aksdal går det også merket sti til Valhest, som er en noe lengre og mer krevende tur.

+- Omkostninger

95 000,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
107 872,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen omfattes av kommuneplanen i Tysvær og ligger i et område avsatt til bolig. Eiendommen er ikke regulert, men grenser til regulert område. Det ligger to ubebygde tomter på andre siden av veien, mot vest (gnr. 79 bnr. 86 og 87), som er regulert til «bustad med tilhørende anlegg». Det må påregnes at det på et eller annet tidspunkt vil bli byggeaktivitet her.

+- Parkering

Parkering i dobbel garasje, samt gode parkeringsmuligheter i stort, gruset gårdsrom.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:
Enebolig – Enebolig oppført i 1983. Oppført på grunnmur i betong, betonggulv. Yttervegger i tradisjonelt bindingsverk som er utvendig kledd med trepaneler. Etasjeskillere i trebjelkelag. Saltak i trekonstruksjon som er utvendig tekket med betongtakstein.

Tilstandsgrad 2 er gitt på følgende: Nedløp og beslag, veggkonstruksjon, takkonstruksjon/loft, vinduer, utvendige dører, manglende radonsperre/-måling, pipe og ildsted, fuktutslag i underetasje, innvendige trapper, ventilator kjøkken, avtrekk WC-rom, vannledninger, avløpsrør, varmtvannstank, elektrisk anlegg, taktekking, utvendige trapper, overflater, innvendige dører, kjøleaggregat, overflater kjøkken, drenering, utvendige vann- og avløpsledninger.
Tilstandsgrad 3 er gitt på følgende: Begge bad og vaskerom.

Dobbel garasje – Garasje oppført i 2004. Oppført på ringmur i betong, betonggulv. Yttervegger i tradisjonelt bindingsverk som er utvendig kledd med trepaneler. Saltak i trekonstruksjon struksjon av prefabrikkerte takstoler. Taket er utvendig tekket med betongtakstein.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Elektrisk og ved. Det er balansert ventilasjonsanlegg i boligen (nytt i 2016). Det er varmepumpe og vedovn i stue i hovedetasje.

+- Diverse

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Kontakt

Marius Kallevik

Stilling
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
E-post
marius@meglerhuset-rele.no
Telefon
90776949

Lurer du på noe?