Velkommen til Vajervegen 8!

Karmøy - Påmeldingsvisning 16/8 - Sandve

Stor og innholdsrik familiebolig over 3 plan m/garasje - Nydelig sjøutsikt - 6 soverom - 3 stuer - 2 bad + vaskerom

Prisantydning:
 2 090 000
Eiendomstype:
Enebolig
P-rom/BRA:
192/203 m2
Visning:
16.08.2022 16:30 - 17:15
Legg til i kalender

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  2 090 000
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
1978
Primærrom
192 kvm.
Bruksareal
203 kvm.
Bruttoareal
227 kvm.
Soverom
6
Tomt
879 m²
Kommune
Karmøy
GNR
32
BNR
98
Oppdragsnr.
2-0133/22
Finnkode
263940655

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

– Stor og meget innholdsrik enebolig over 3 plan m/garasje
– Nydelig sjøutsikt (må ses for korrekt inntrykk)
– Rolig og barnevennlig beliggenhet i etablert område
– Store, solrike og usjenerte terrasser
– Romslig hagestue (enkel standard)
– Gangavstand til lekeplass, ballbinge, Sandvesanden og Sandve havn
– Kort kjøretur til idylliske Skudeneshavn og dens fasiliteter
– Påbygget takutstikk/ark i 1994
– 6 soverom
– 3 stuer
– 2 bad + vaskerom

+- Innhold

Enebolig over 3 plan som inneholder:
Kjeller: Gang, kjellerstue, bad, vaskerom, soverom og oppbevaringsrom.
Hovedetasje: Entré/gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.
Loft: Gang, loftstue og 3 soverom.

Garasje.
Hagestue.

+- Standard

I følge selger (og tidligere eier) så er det gjort en del påkostninger/oppgraderinger på boligen etter byggeår/de senere år, bl.a:

Utvendig:
– Det ble bygget 2 stk ark på loft i 1994.
– Ny pipehatt (ukjent årstall).
– Nytt vindu på vaskerom i 2019 (pvc), nytt vindu i soverom hovedetasje i 2015, og det er noen nyere vinduer i stue (ukjent årstall, muligens 2008).
– Ny ytterdør i vaskerom i 2019. 2 stk nye altandører i stue (2008) og i soverom (2015).
– Ny hovedkran i 2022.
– Det ble avdekket problemer med utvendig vann- og avløpsrør i 2022. Dette er en forsikringssak og vil bli fikset av selgers forsikringsselskap.

Innvendig:
– Fint helfliset bad i hovedetasje med badekar og dusj. Pene baderomsmøbler med god skapplass. Varmekabler. Badet er antatt pusset opp i ca år 2000 (usikkert).
– Stort og pent kjøkken (ukjent når det ble pusset opp).
– Flott bad med fliser på gulv og våtromsplater på vegger. Badet er pusset opp de senere år (ukjent årstall, men før 2018).
– Pent vaskerom som ble pusset opp i 2019. Støpt nytt gulv, nye varmekabler, nye vann- og avløpsrør, nye våtromsplater på vegger.
– Resterende rom er for det meste pusset opp på 80-/90-tallet.

Generell informasjon:
– Automatsikringer.
– Varmepumpe og vedfyring, varmekabler på bad og vaskerom.
– Det er lagt inn fiber (Altibox) fra Haugaland kraft i boligen.
– Ny varmtvannsbeholder i 2019.

+- Beliggenhet

Flott beliggenhet på utsiktstomt med nydelig sjøutsikt i etablert og barnevennlig område på Sandve. Solrike og usjenerte terrasser. Gangavstand til bl.a lekeplass, ballbinge, Sandve havn, idylliske Sandvesanden og flotte turområder. 3 km til Sandhåland musikk og gårdsbarnehage og ca 4 km til Sørhåland barneskole og Skudenes barnehage. Ca 6 km til Skudeneshavn sentrum. I Skudeneshavn har en flere barnehager, barne- og ungdomsskole, flott idrettsanlegg, golfbane, attraktive Søragadå, Bade Olena Sauna og diverse butikker. Det er også flere vakre sandstrender i området.

+- Omkostninger

52 250,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
65 122,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger i et område hovedsakelig regulert til boligformål. Kopi av reguleringsbestemmelser og kart, kfr. megler.
Vi oppfordrer interessenter til å sette seg spesielt godt inn i reguleringskart og de gjeldende reguleringsbestemmelsene for området. Ta kontakt med megler for å få dette oversendt.

+- Energimerking

Megler har oppfordret eier til å innhente energiattest for eiendommen, men denne er ikke fremlagt for megler. Interessenter bør derfor legge til grunn at eiendommen har energiklasse G.

+- Parkering

Parkering i garasje og i eget gårdsrom.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:
Taket er tekket med betongtakstein. Undertak av sutaksplater. Takrenner og nedløp av plast. Pipe er tekket med heldekkende beslag. Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Utvendig kledd med stående og liggende bordkledning. Saltak med sperrekonstruksjon. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vindu i soverom i hovedetasje er fra 2015. Vindu i vaskerom av PVC, med 3-lags glass fra 2019. Malt altandør av tre fra 2008 i stue. Malt altandør av tre fra 2015 i soverom. Hovedinngangsdør i teak. Malt ytterdør av tre i kjellerstue. Inngangsdør i vaskerom av PVC. Altan er bygget av tre. Støpt trapp med skifer foran hovedinngang. Det er byggegrunn av fjell. Grunnmur med betongblokker med utvendig puss. Forholdsvis flatt terreng med asfalt mot øst.

TG:3 er gitt på følgende:
– Vinduer: Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Vinduer mot sør i stue har råte i utvendig karm. Vindu på bad i kjeller har sprekke i glass. Vindu i soverom mot nord på loft har punktert glass.
– Andre utvendige forhold: Utvendig bod under altan er ufagmessig bygget. Boden er i dårlig forfatning.
– Vaskerom: Det er ikke membran/tettesjikt på våtrommet.

TG:2 er gitt på følgende (avvik som kan kreve tiltak):
– Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Takflate på tak over inngang mot nord i kjeller har lite fall. Undertak mot vest i knevegg med luke i gang er misfarget, trolig som følge av kondens. Kondensering kan oppstå om vinteren dersom det er luftlekkasje fra varme rom og konstruksjonen er dårlig ventilert.
– Veggkonstruksjon: Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Det er ikke avstand mellom nedre kant av kledning og skifer på trapp foran hovedinngang. Her mangler klaring for lufting og tilkomst for vedlikehold av nedre kant av kledning.
– Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er lite lufting i isolert skråtak.
– Vinduer: Utvendige beslag på vinduer har rust. Vinduer har etterslep på vedlikehold.
– Dører: Altandør i soverom har rust på utvendige hengsler. Sidefelt med enkelt glass ved ytterdør i kjellerstue er hjemmelaget løsning.
– Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse. Veggen er vanskelig å vedlikeholde bak terrassebord.
– Utvendige trapper: Skifer på hjørnet er knekt.
– Overflater: Innredning på loft er ikke fagmessig utført.
– Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt 30 mm høydeforskjell på gulv i oppbevaringsrom på loft.
– Rom under terreng: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Det ble målt 20,1 vekt-% fukt i utforet vegg mot terreng under trapp i gang i kjeller. Vekt-% mellom 19,5% og 27,9% vurderes som meget fuktig, som gir fare for treødeleggende sopper, muggdannelse, stripet borebille (mott), og råteborebille etc. Gulvbelegg i soverom i kjeller buler og ligger løst. Laminat på gulv i oppbevaringsrom i kjeller har fuktskade. Innredning av kjeller er ikke fagmessig utført.
– Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
– Bad kjeller: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Vinduet er plassert i våtsone til dusj. Våtsone på vegg i bad er minimum 1 meter til side for dusj. Det er ujevn høyde i overgang mellom sokkellist og nedre kant av våtromsplater. Det er skade i laminat i ett hjørne av en våtromsplate mot soverom. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.
– Bad hovedetasje: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Vinduet er plassert i våtsone til dusj og badekar. Våtsone på vegg i bad er minimum 1 meter til side for dusj. Det er påvist sprekker i fliser. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Rommet har kun naturlig ventilasjon.
– Vaskerom: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
– Kjøkken: Det mangler noe kantforsegling på benkeplate ved komfyr. Det er en kant (høydeforskjell) i skjøt mellom benkeplater i hjørnet. Det er en ulyd i avtrekksvifte når den går på fullt.
– Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Eier opplyser om at det er utført arbeid med rør som egeninnsats i vaskerom.
– Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
– Elektrisk anlegg: Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter.
– Terrengforhold: Asfalt er ujevn og har søkk.

Det er oppført en frittstående garasje på eiendommen. Garasjen er oppført med murte blokker og i bindingsverk av tre med trekledning på utvendig fasade. Det er saltakkonstruksjon av tre. Taket er tekket med betongtakstein. Garasjen har tilbygg med bod. Tilbygget bærer preg av å være bygget som egeninnsats. Garasjen er kun enkelt beskrevet. Den er ikke inngående vurdert og fuktsøk er ikke gjennomført. Tilstandsgrad settes derfor ikke.

Det er oppført en frittstående hagestue på eiendommen. Hagestuen er oppført i bindingsverk av tre med trekledning på utvendig fasade. Det er tilnærmet flat takkonstruksjon av tre. Taket er tekket med lysplater av plast. Hagestuen bærer preg av å være bygget som egeninnsats. Hagestuen er kun enkelt beskrevet. Den er ikke inngående vurdert og fuktsøk er ikke gjennomført. Tilstandsgrad settes derfor ikke.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Det er montert peisovn i stuen. Det er også installert varmepumpe. Ellers elektrisk oppvarming.

+- Diverse

Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Kontakt

Olav Lauvås

Stilling
Eiendomsmegler MNEF
E-post
olav.lauvaas@meglerhuset-rele.no
Telefon
90272710

Lurer du på noe?