Velkommen til Krabbatveitvegen 58!

Tysvær - Førland

Familiebolig med landlig og naturskjønn beliggenhet - Flott utsikt - Garasje

Prisantydning:
 2 200 000
Eiendomstype:
Enebolig
P-rom/BRA:
187/214 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  2 200 000
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
1969
Primærrom
187 kvm.
Bruksareal
214 kvm.
Bruttoareal
239 kvm.
Soverom
3
Tomt
1119 m²
Kommune
Tysvær
GNR
8
BNR
58
Oppdragsnr.
1-0288/21

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Velkommen til Krabbatveitvegen 58 – En fint beliggende eiendom mellom Fuglavatnet og Førlandsfjorden. Eneboligen er delvis pusset opp, med potensiale til å kunne bli et svært trivelig hjem! Den har en praktisk og familievennlig planløsning over to etasjer, og kan videre skilte med utsikt mot vann og grøntområder, integrert garasje, stor terrasse mot syd, samt hagestue.

+- Innhold

Boligen er oppført over to etasjer, og inneholder:
1. etasje: Entré, gang, kjellerstue, rom innredet som soverom (ikke godkjent), disponibelt rom/bod, WC-rom, bod og garasje.
2. etasje: Stue/kjøkken, stue, 2 soverom, bad og gang.

I tillegg er det på eiendommen oppført en hagestue i flukt med boligen, samt lekehytte.

+- Standard

Det er utført en god del oppgradering av denne boligen de senere år, de fleste ved egeninnsats. Det må allikevel påregnes en del vedlikehold og oppussing.

1. etasje:
– Entré med plass til yttertøy og sko. Godt med lysinnslipp fra vindusflater ved inngangspartiet. Fra entréen er det adkomst til hall og soverom.
– Romslig hall med trapp opp til 2. etasje. Plass til yttertøy og sko. Dør med glass fra entré til hall.
– Meget romslig kjellerstue med peisinnsats.
– WC-rom innredet med klosett og servant. Betong på gulv og delvis tapetserte/åpne vegger. Rommet har behov for rehabilitering (TG 3 i rapport).
– Rom innredet som soverom (byggemeldt som bod) med utgang til hagestue.
– Disponibelt rom/bod med god lagringsplass.

2. etasje:
– Stor og luftig spisestue med åpen kjøkkenløsning. Opplegg for ildsted i stuen (vedovn er fjernet). Trapp med galleri ned til 1. etasje. Store vinduer med dyp karm, antatt ment som benk eller til oppbevaring av pynteting.
– Romslig og særdeles lysrik hovedstue med adkomst fra spisestue via bred døråpning med skyvedører. Stuen har har store vindusflater, flere innredningsmuligheter og utgang til stor terrasse på boligens sydende. Fra terrassen er det trapp ned til terreng.
– Moderne kjøkkeninnredning med glatte fronter. Benkeplate i laminert spon. Innredningen har integrert oppvaskmaskin, kjøl/frys, platetopp og komfyr. Ventilator. Kjøkkenet er ikke ferdig montert, og må ferdigstilles av kjøper.
– Tiltalende, helfliset baderom, oppusset i nyere tid ved egeninnsats. Badet er av god størrelse og inneholder dusjnisje med glassvegger, hjørnebadekar, veggmontert klosett, speil, baderomsinnredning/veggskap og servant nedfelt i baderomsinnredning med skuffer. Elektrisk avtrekksvifte i vegg. Det er varmekabler i gulv. Rommet har to vinduer.
– To soverom beliggende i samme del av etasjen. Hovedsoverommet har adkomst til balkong.
– Gang fra spisestue/kjøkken til soveromsfløy.

Flere varmepumper av ukjent dato, som ikke er funksjonstestet.

Overflater:
Gulv: Hovedsakelig laminerte flater og fliser.
Vegger: Hovedsakelig malte plater/smartpanel, tapet, panel og fliser.
Himlinger: Hovedsakelig himlingsplater, malte plater og panel.

+- Beliggenhet

Landlig og naturskjønn beliggenhet mellom Førlandsfjorden og Fuglavatnet, med nydelig utsikt mot Fuglavatnet og nærområdet for øvrig. Området er meget familievennlig! Kort kjørevei (ca. 5-6 minutter) til Aksdal senter og flotte tur/rekreasjonsområder. Aksdal senter har en rekke servicefasiliteter, barnehage, bakeri, blomsterbutikk, interiørforretning, apotek, lekebutikk m.m. Meny Aksdal har i tillegg egen ferskvaredisk. I Tysværtunet kulturhus finner dere kafe, kino, bibliotek, idrettshall, treningssenter, svømmehall/ badeanlegg, klatrevegg, lyslagt trimløype, lege- tannlegesenter og flere ladestasjoner for El-biler. Aksdal er et strategisk beliggende knutepunkt hvor vest-, øst-, nord og sydgående hovedfartsårer møtes. Bussterminalen i Aksdal (ny i 2019) ligger like ved senteret. Førlandsfjorden og Førland skole ligger ca. 15 minutters gange fra eiendommen.

Området bugner over av turmuligheter – Alt fra enkle til litt tøffere toppturer, og familievennlige løyper. Fra Aksdal går det merket sti til blant annet Alvanuten og Valhest. Det er anlagt turvei rundt store deler av Aksdalsvatnet. Langs veien finner dere flere rasteplasser og gapahuk hvor en kan hvile trette ben og drikke kakao. Hvis det er barn i turfølget, kan området ved Skeiseid være en fin destinasjon. Her ligger blant annet Haugaland Hestesportarena, hvor man kan stoppe og hilse på hestene.

+- Omkostninger

55 000,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
67 872,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen er uregulert og omfattes kommuneplan for Tysvær. Eiendommen ligger i et område for LNF der det er byggeforbud, og det må søkes om dispensasjon fra kommuneplan, for en eventuell byggesøknad.
Kommunen opplyser at de i utgangspunktet ikke er positive til dette, ettersom det vil være i strid med overordnet plan.

+- Energimerking

Megler har oppfordret eier til å innhente energiattest for eiendommen, men denne er ikke fremlagt for megler. Interessenter bør derfor legge til grunn at eiendommen har energiklasse G.

+- Parkering

Gode parkeringsmuligheter i garasje og på egen tomt for øvrig.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport: Enebolig oppført i 1968. Oppført på grunnmur i betongstein, betonggulv. Yttervegger ovenpå grunnmur i tradisjonelt bindingsverk som er utvendig tekket med liggende trepaneler. Etasjeskiller i tre og betong. Valmet takkonstruksjon av W-takstoler som er utvendig tekket med betongtakstein.

Tilstandsgrad 2 er gitt på følgende: Veggkonstruksjon, takkonstruksjon/loft, vinduer, dører, terrasse, diverse utvendige forhold, radon, overflater, pipe, innvendige trapper, innvendige dører, flere forhold på bad, stue/kjøkken, ventilasjon, varmesentral, byggegrunn, drenering, grunnmur og fundamenter, utvendige vann- og avløpsledninger, taktekking, etasjeskille/gulv mot grunn, vannledninger og avløpsrør.
Tilstandsgrad 3 er gitt på følgende: Nedløp og beslag, utvendige trapper, rom under terreng, WC-rom, branntekniske forhold, forstøtningsmurer, terrengforhold.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtagelse er i utgangspunktet 3 måneder fra den dato begjæring om stadfestelse blir forelagt tingretten.

+- Oppvarming

Elektrisk og ved. Det er montert til sammen 4 varmepumper i boligen. Disse er ikke funksjonstestet. Det er varmekabler i gulv på baderom i 2. etasje. Vedovn i 2. etasje er fjernet uten at pipeløpet er lukket. Pipeløpet sikres før det kan fyres i peis i kjellerstuen, slik at det ikke siver røyk ut i 2. etasje.

+- Diverse

Dersom en anke ikke er avgjort innen oppgjørsdagen inntrer forskyves betalingsplikten. Kjøper må velge mellom å betale kjøpesummen pr oppgjørsdato eller betale renter i henhold til bestemmelsene i tvangsfullbyrdelsesloven § 11-27 frem til betalingsplikten inntrer.

Eiendommen overleveres som den er, uten at den nødvendigvis er ryddet eller vasket. Kjøper aksepterer dette.

Interessenter gjøres oppmerksom på at dette salget reguleres av tvangsfullbyrdelsesloven. Det opplyses om at kjøper i slike tilfeller har begrenset reklamasjonsmulighet jfr. tvbl. § 11-39.

Kjøper forplikter seg til å følge tvangsfullbyrdelseslovens regler. Ved en eventuell anke må kjøper for eksempel tegne forsikring på eiendommen, til tross for at man ikke har overtatt/det foreligger rettskraftig dom.

I forbindelse med tvangssalg risikerer man å måtte oppbevare eiers løsøre/eiendeler i en tidsavgrenset periode.

Kontakt

Torbjørn Håvås Tjønn

Stilling
Fagansvarlig / Jurist / Eiendomsmegler MNEF
E-post
torbjorn@meglerhuset-rele.no
Telefon
99246965

Lurer du på noe?