Velkommen til Krabbatveitvegen Tomt!

Tysvær - Førland

Tomt i naturskjønne omgivelser på Førland

Prisantydning:
 300 000
Eiendomstype:
Tomt
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  300 000
Eiendomstype
Tomt
Eierform
Selveier
Tomt
1119 m²
Kommune
Tysvær
GNR
8
BNR
57
Oppdragsnr.
1-0127/22
Finnkode
263031020

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Tomt på ca. 1,1 mål beliggende i idylliske omgivelser mellom Fuglavatnet og Førlandsfjorden. Eiendommen har fungert som tilleggsareal til enebolig i Krabbatveitvegen 58, som annonseres for salg samtidig med denne. I følge Tysvær kommune ligger tomten i et LNF-område, hvor det i utgangspunktet er byggeforbud. Det må dermed søkes dispensasjon fra kommuneplan for å eventuelt bebygge tomten. Med andre ord kan man ikke med sikkerhet legge til grunn at tomten lar seg byggemodne.

+- Beliggenhet

Landlig og naturskjønn beliggenhet mellom Førlandsfjorden og Fuglavatnet, med nydelig utsikt mot Fuglavatnet og nærområdet for øvrig. Området er meget familievennlig! Kort kjørevei (ca. 5-6 minutter) til Aksdal senter og flotte tur/rekreasjonsområder. Aksdal senter har en rekke servicefasiliteter, barnehage, bakeri, blomsterbutikk, interiørforretning, apotek, lekebutikk m.m. Meny Aksdal har i tillegg egen ferskvaredisk. I Tysværtunet kulturhus finner dere kafe, kino, bibliotek, idrettshall, treningssenter, svømmehall/ badeanlegg, klatrevegg, lyslagt trimløype, lege- tannlegesenter og flere ladestasjoner for El-biler. Aksdal er et strategisk beliggende knutepunkt hvor vest-, øst-, nord og sydgående hovedfartsårer møtes. Bussterminalen i Aksdal (ny i 2019) ligger like ved senteret. Førlandsfjorden og Førland skole ligger ca. 15 minutters gange fra eiendommen.

Området bugner over av turmuligheter – Alt fra enkle til litt tøffere toppturer, og familievennlige løyper. Fra Aksdal går det merket sti til blant annet Alvanuten og Valhest. Det er anlagt turvei rundt store deler av Aksdalsvatnet. Langs veien finner dere flere rasteplasser og gapahuk hvor en kan hvile trette ben og drikke kakao. Hvis det er barn i turfølget, kan området ved Skeiseid være en fin destinasjon. Her ligger blant annet Haugaland Hestesportarena, hvor man kan stoppe og hilse på hestene.

+- Omkostninger

75 000,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
87 872,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen er uregulert og omfattes kommuneplan for Tysvær. Tomta ligger i et område for LNF der det er byggeforbud, og det må søkes om dispensasjon fra kommuneplan, for en eventuell byggesøknad.
Kommunen opplyser at de i utgangspunktet ikke er positive til dette, ettersom det vil være i strid med overordnet plan.

+- Overtakelse

Overtagelse er i utgangspunktet 3 måneder fra den dato begjæring om stadfestelse blir forelagt tingretten.

+- Diverse

Dersom en anke ikke er avgjort innen oppgjørsdagen inntrer forskyves betalingsplikten. Kjøper må velge mellom å betale kjøpesummen pr oppgjørsdato eller betale renter i henhold til bestemmelsene i tvangsfullbyrdelsesloven § 11-27 frem til betalingsplikten inntrer.

Interessenter gjøres oppmerksom på at dette salget reguleres av tvangsfullbyrdelsesloven. Det opplyses om at kjøper i slike tilfeller har begrenset reklamasjonsmulighet jfr. tvbl. § 11-39.

Kjøper forplikter seg til å følge tvangsfullbyrdelseslovens regler. Ved en eventuell anke må kjøper for eksempel tegne forsikring på eiendommen, til tross for at man ikke har overtatt/det foreligger rettskraftig dom.

Eiendommen er uregulert og omfattes kommuneplan for Tysvær. Tomta ligger i et område for LNF der det er byggeforbud, og det må søkes om dispensasjon fra kommuneplan, for en eventuell byggesøknad.
Kommunen opplyser at de i utgangspunktet ikke er positive til dette, ettersom det vil være i strid med overordnet plan.

Kontakt

Torbjørn Håvås Tjønn

Stilling
Fagansvarlig / Jurist / Eiendomsmegler MNEF
E-post
torbjorn@meglerhuset-rele.no
Telefon
99246965

Lurer du på noe?