Velkommen til Skåregata 224!

Haugesund - Sentrum

"Sir Toby"-bygget - Utviklingsmulighet - Tillatelse til oppføring av 3 stk. leiligheter

Prisantydning:
 1 900 000
Eiendomstype:
Enebolig
Visning:
28.06.2022 12:00 - 14:00
Legg til i kalender

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  1 900 000
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
1915
Bruksareal
338 kvm.
Tomt
246 m²
Kommune
Haugesund
GNR
40
BNR
566
Oppdragsnr.
1-0199/22
Finnkode
262453884

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Velkommen til Skåregata 224! Bygget sto opprinnelig i Sørhauggata, og ble i april 2022 plassert nord i Skåregata, like ved Byparken. «Sir Toby»-bygget er en av Haugesunds mest i øyenfallende hjørnegårder i sveitserstil med tårn. Bygningen har høy bevaringsverdi og det er årsaken til at den ble flyttet til en ny tomt, bedre egnet til boligformål. Den ligger nå i en bygningsrekke langs Oscars gate som fungerer som en slags katalog over byens sveitserstil. Bygget er per dags dato et råbygg, og er å anse som et renoveringsobjekt. Med huset følger godkjent søknad om bruksendring for etablering av 3 leiligheter. Ifm. flytting av bygget ble det utført nytt grunnarbeid på eiendommen. Kommunen har et ønske om at huset benyttes som enebolig med eller uten sekundærleilighet.

+- Standard

Bygget er per dags dato et råbygg, og det er derfor ikke noe innredning. Bygget anses som et renoveringsobjekt.

I forbindelse med flytting av Sir Toby-bygget ble det utført nytt grunnarbeid på eiendommen. Det ble foretatt dreneringsarbeid, samt støpt ny grunnmur.

+- Beliggenhet

Man lever godt i sentrum. Her ligger alt til rette for den som ønsker en urban tilværelse med tilgang til alle fasiliteter sentrumskjernen har å by på. Legg middagen til kaien og nyt et bedre måltid på en av byens mange restauranter med mat av god kvalitet. Gågaten med alle butikkene og byens kjøpesenter er like ved. Flere dagligvarebutikker er i umiddelbar nærhet.

Kveldsunderholdningen kan man legge til kaien eller finne en god film på Edda Kino et par minutters gange unna. Tilsvarende er avstanden til Rutebilstasjonen. Boltreplassen Grytå med bl.a. rampe for rullebrett er like i nærheten. På søn- og helligdager har barna dessuten hele gågaten til rådighet for sykling, rullebrett og andre aktiviteter. Rådhuset og kulturtilbud som teater, konserter (Festiviteten) er også i nærheten. Det samme gjelder museer og byens billedgalleri som har tilbud for både voksne og barn. Kirken og det nyoppussede biblioteket ligger i kvartalet sør for huset. Helse Fonna-Haugesund sjukehus ligger 10 minutters gange sør for boligen.

Søker man naturopplevelser er de idylliske områdene Vangen og Djupadalen i gangavstand. Vangen er perfekt for koselige spaserturer eller joggeturer og kan by på volleyballbaner, fotballbinger og bading med stupebrett i de fleste høyder. Ta på joggeskoene og løp en kveldstur i Vangen eller mat endene i Skeisvannet. På vei til Vangen passerer man Haugesunds rikholdige idrettsarena.

+- Omkostninger

47 500,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
60 372,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Kommunedelplan for sentrum 2014-2030, Sentrumsplanen gjelder.

Delareal: 7 m2
Hensynsonenavn: H570_1
KPAngittHensyn: Bevaring kulturmiljø

Delareal 9 m2
Arealbruk: Veg,Nåværende

Delareal 236 m2
Arealbruk: Boligbebyggelse, Nårværende

Delareal: 3 m2
Hensynsonenavn: H570_5
KPAngittHensyn: Bevaring kulturmiljø

Skåregata 224 inngår i hensynsone. Alle utvendige arbeider må avklares med byantikvar. Se punkt diverse.

Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i gjeldende bestemmelsene for området. Vedlegg fremgår av salgsoppgave.

+- Energimerking

Megler har oppfordret eier til å innhente energiattest for eiendommen, men denne er ikke fremlagt for megler. Interessenter bør derfor legge til grunn at eiendommen har energiklasse G.

+- Parkering

Parkering i offentlig gate etter gjeldene bestemmelser.

Utsnitt fra Rammetillatelsen:
Brukstillatelse/ferdigattest kan ikke gis for følgende vilkår oppfylt:
«Beløp for frikjøp av 4 parkeringsplasser iht. gjeldene gebyrregulativ, må være innbetalt. Prisen på frikjøp av parkeringsplasser er kr. 180 250,- pr. parkeringsplass. Det vil derfor sendes ut en faktura på 721 000,- når det søkes om brukstillatelse/ferdigattest.»

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:
Grunnmur i plass-støpt betong. Yttervegger er oppført i tømret håndlaftet treverk som er utvendig kledd med trepaneler. Taket er oppført i trekonstruksjon med bærende åser, tekket med skifer.

Tilstandsgrad 2 er gitt på følgende:
– Takkonstruksjon/Loft.
– Radon – Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
– Innvendige dører.

Tilstandsgrad 3 er gitt på følgende:
– Taktekking.
– Nedløp og beslag.
– Veggkonstruksjon.
– Vinduer.
– Dører.
– Overflater.
– Etasjeskille/gulv mot grunn.
– Innvendige trapper.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Bygget er et råbygg, og er ikke tilkoblet strøm.

+- Diverse

Skåregata 224 inngår i hensynsone. Alle utvendige arbeider må avklares med byantikvar:

Bevaringsverdi:
Skåregata 224 er en av Haugesunds mest i øyenfallende hjørnegårder i sveitserstil med tårn. Den ligger nå i en bygningsrekke langs Oscars gate som fungerer som en slags katalog over byens sveitserstil. Bygningen har høy bevaringsverdi og det er årsaken til at den flyttes til en ny tomt bedre egnet til boligformål.

Litt mer detaljert betyr det at huset må restaureres f.o.m. 2. etasje og opp. Her må kledning, listverk, vannstokk og hjørnekasser mm. bevares og/eller kopieres fra original i rett material. Et par av vinduene har fortsatt originalt listverk som må brukes som mal. Nye vinduer må være like original i tre med kittfals. Skifertak må omlegges og bevares. Fargesetting, utebelysning og evt. skilting må avklares med byantikvar.

Byggesak:
Med huset følger en godkjent byggesak som innebærer bruksendring til bolig. Evt. endringer må avklares med byantikvar og deretter omsøkes som en endring på gjeldende byggesak. Kfr. megler for mer info.

Skaderapport:
Det foreligger skadedyrsrapport, datert 01.09.2017, samt rapport fra 07.10.2021. Se vedlegg for nærmere beskrivelse.

Kontakt

Olav Jentoft

Stilling
Eiendomsmegler MNEF
E-post
olav@meglerhuset-rele.no
Telefon
93492224

Lurer du på noe?