Velkommen til Østremlia 16!

Karmøy - Påmeldingsvisning 5/12 - Kopervik

Stor familiebolig (230 kvm) m/1372 kvm tomt - Attraktiv og rolig beliggenhet - Sentrumsnært - 4 soverom - Garasje!

Prisantydning:
 2 590 000
Eiendomstype:
Enebolig
P-rom/BRA:
194/234 m2
Visning:
05.12.2022 16:15 - 17:00
Legg til i kalender

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  2 590 000
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
1969
Primærrom
194 kvm.
Bruksareal
234 kvm.
Bruttoareal
258 kvm.
Soverom
4
Tomt
1372 m²
Kommune
Karmøy
GNR
66
BNR
356
Oppdragsnr.
2-0105/22
Finnkode
262541499

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

– Stor og innholdsrik familiebolig på hele 230 kvm
– Eiendommen ligger flott til i rolige og attraktive omgivelser i Kopervik
– Gangavstand til Kopervik sentrum
– Stor tomt på 1372 kvm
– Romslig og flott hage
– Boligen har 4 soverom
– 2 bad, hvorav ett er pusset opp i 2022
– Stor stue med åpen løsning til kjøkken
– Kjekk hagestue
– Garasje i flukt med boligen
– Noe vedlikeholdsbehov

Velkommen på visning i Østremlia 16!

+- Innhold

Enebolig over 2 plan som inneholder:
Underetasje: Vindfang, 2 ganger, hall med trapp, kjellerstue, vaskerom, soverom og bod.
Hovedetasje: Gang, stue/kjøkken, 2 bad og 3 soverom.

Hagestue.
Garasje.

+- Standard

– Kjøkken med profilerte fronter og laminat benkeplate. Integrert platetopp og stekeovn. Frittstående oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.
– Bad 1 i hovedetasjen med gulvbelegg på gulv og baderomsplater på vegger. Varmekabler i gulv. Badet har toalett, dusjkabinett og baderomsseksjon med heldekkende vask.
– Bad 2 i hovedetasjen fra 2022 med gulvbelegg på gulv og våtromsplater på vegger. Badet har toalett, servant og badekar. Det foreligger dokumentasjon på arbeider med nytt gulvbelegg og nye vann- og avløpsrør.
– Vaskerom med fliser på gulv og malt mur på vegg. Sluk i gulv av støpejern.
– Malt terrassedør i hagestue fra 2008.
– Malte altandører i soverom i hovedetasje er fra 2007.
– Bi-inngangsdør i kjeller av PVC fra 2016.
– Taket er tekket med betongtakstein. Tak over hagestue er tekket med metallplater med takpanneprofil.
– Kledning fra byggeår.
– Vinduer av varierende alder. Malt vindu av tre med 3-lags glass i soverom mot sørvest og i soverom mot sørøst i hovedetasje fra (2019 produsert), ble montert i 2022. Vinduer av PVC mot vest og nord i kjeller fra 2005. Vindu i soverom mot øst i hovedetasje er fra 2009. Malt vindu av tre i gang i kjeller fra 2007.

+- Beliggenhet

Østremlia 16 har en barnevennlig beliggenhet i et attraktivt og rolig boligområde. Nydelig utsikt til sjø. Her har man gangavstand til skole, barnehage og alt av hva Kopervik sentrum har å by på. Korte avstander til det meste!

+- Omkostninger

62 250,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
75 122,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger i et område hovedsakelig regulert til boligformål. Kopi av reguleringsbestemmelser og kart, kfr. megler. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg spesielt godt inn i reguleringskart og de gjeldende reguleringsbestemmelsene for området. Ta kontakt med megler for å få dette oversendt.

+- Energimerking

Megler har oppfordret eier til å innhente energiattest for eiendommen, men denne er ikke fremlagt for megler. Interessenter bør derfor legge til grunn at eiendommen har energiklasse G.

+- Parkering

Parkering i rommelig gårdsrom eller i garasje i flukt med boligen.

+- Adkomst

For veibeskrivelse kan en åpne annonsen på Finn.no, på annonsens høyre side er det en kartskisse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:
Taket er tekket med betongtakstein. Tak over hagestue er tekket med metallplater med takpanneprofil. Undertak av pløyde bord. Takrenner og nedløp av plast og sink. Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Utvendig kledd med stående og liggende bordkledning. Plassbygde takstoler av tre. Hovedinngangsdør i teak. Malt terrassedør i hagestue fra 2008. Malte altandører i soverom i hovedetasje er fra 2007. Bi-inngangsdør i kjeller av PVC fra 2016. Altan er bygget av tre. Ukjent byggegrunn. Det er synlig grunnmursplat på grunnmur mot nord og vest. Grunnmur med betongblokker med utvendig puss. Forstøtningsmurer av betong. Terrenget skråner mot øst. Ukjent type på avløpsrør og ukjent type på vannledning.

TG:3 er gitt på følgende:
– Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
– Forstøtningsmurer: Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren. Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.
– Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Terreng har fall mot garasje.

TG:2 er gitt på følgende (avvik som kan kreve tiltak):
– Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Tak over hagestue har liten takvinkel. Tak med så liten vinkel har risiko for lekkasje. Eier opplyser om at det har forekomt innvendig drypplekkasje i smalt vindu ved dør i hagestue, men at det har vært sjelden.
– Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
– Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.
– Vinduer: Ett vindu mot sør i hagestue har punktert glass. Vinduer av eldre dato har etterslep på vedlikehold. Vindu mot sør i soverom i kjeller har en ødelagt innvendig utforing. Vindu i gang i hovedetasje har råteskade.
– Dører: Hovedinngangsdør har sprekke i glass og slitt låsekasse.
– Balkonger, terrasser og rom under terreng: Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler.
– Overflater: Det er enkelte gliper i endeskjøter på laminatgulv.
– Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er knirk i gulv i soverom mot sørvest i hovedetasje. Det er 28 mm høydeforskjell på gulv i soverom mot øst i hovedetasje. Det er 20 mm høydeforskjell på gulv i stue.
– Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.
– Rom under terreng: Det ble registrert moderat mengder saltutslag på grunnmur i garasje og bod, noe som er tegn på fuktvandring i grunnmur. Salter som vises som hvite krystaller på innsiden av grunnmuren, er avleiringer som kommer fra vann som har fordampet. Innforet vegg i kjellerstue er isolert med isopor.
– Innvendige trapper: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
– Bad m/dusj: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Denne type veggplater er ikke godkjente for bruk i våtsoner. Vinduet er plassert i våtsone til dusj. Våtsone på vegg i bad er minimum 1 meter til side for dusj. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
– Bad m/badekar: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Plater på vegg er ikke fagmessig tilpasset i hjørner.
– Stue/kjøkken: Kjøkkeninnredning har generell stor slitasjegrad (utover normal slitasjegrad ut ifra alder). Benkeplate har fuktskade ved skjøt.
– Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
– Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
– Varmesentral: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.
– Elektrisk anlegg: Skikringsskap med automatsikringer og skrusikringer.
– Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
– Grunnmur og fundamenter: Det registreres byggskum over kjellervinduer av PVC og rundt bi-inngangsdør av PVC i kjeller. Byggskum er ikke egnet til å stå åpent i dagen.
– Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

Det er oppført en frittstående bod på eiendommen. Boden er oppført i bindingsverk av tre med trekledning på utvendig fasade. Det er pulttakkonstruksjon av tre. Taket er tekket med asfaltpapp. Boden er kun enkelt beskrevet. Den er ikke inngående vurdert og fuktsøk er ikke gjennomført. Tilstandsgrad settes derfor ikke.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Vedfyr i stue og varmepumpe. Ellers elektrisk oppvarming.

+- Diverse

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Kontakt

Olav Lauvås

Stilling
Eiendomsmegler MNEF
E-post
olav.lauvaas@meglerhuset-rele.no
Telefon
90272710

Lurer du på noe?