Velkommen til Ranavik 20!

Kvinnherad - Halsnøy - Ranavik

Solrik fritidseiendom med fantastiske uteområder - Nydelig utsikt - Båt og båtplass medfølger - Badestrand

Prisantydning:
 3 490 000
Eiendomstype:
Fritidseiendom
P-rom/BRA:
120/133 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  3 490 000
Eiendomstype
Fritidseiendom
Eierform
Selveier
Byggeår
1997
Primærrom
120 kvm.
Bruksareal
133 kvm.
Soverom
4
Tomt
523 m²
Kommune
Kvinnherad
GNR
189
BNR
102
Oppdragsnr.
1-0159/22
Finnkode
259625284

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Velkommen til vakre Halsnøy og Ranavik 20! Eiendommen ligger flott til i Ranavik, med nydelig utsikt mot fjord og fjell. Her er lunt og solrikt! Store, herlige plattinger omringer boligen. Båt, båtplass, tilhenger og tilnærmet alt av innbo medfølger! Flott sandstrand like nedenfor eiendommen. Videre er det tennisbane på hyttefeltet. Hytta holder en pen, moderne standard og ble bygget på med stue/hagestue og vaskerom i 2010. Familievennlig planløsning over to etasjer med blant annet 4 soverom, 2 stuer, bad med badstue, WC-rom og separat vaskerom. Eiendommen fremstår som velholdt og har flotte uteområder. Isolert anneks med fliselagt gulv. Om sommeren er dette en grønn og frodig oase, hvor dere kan nyte innholdsrike dager med familie og venner.

+- Innhold

Fritidsboligen er oppført/innredet over to etasjer og inneholder:

1. etasje: Stue, stue/kjøkken, 2 soverom, bad, WC-rom, badstue, vaskerom og entré/vindfang.
2. etasje: 2 soverom og gang.

I tillegg er det anneks på eiendommen med et BRA på 13 m2. Annekset inneholder 2 bodrom.

+- Standard

Hytta holder en moderne, normal standard. Utstrakt bruk av panelte vegger.

– Entré/vindfang med plass til yttertøy og sko.
– Romslig og trivelig stue med dekorativ vedovn (montert ca. 2010). God plass til både sofa og spisegruppe. Utgang til terrasse, samt adkomst til stue/hagestue med varmekabler. Trapp opp til 2. etasje. Det er montert varmepumpe i stuen.
– Kjøkken med sosial, åpen løsning mot stuen. Pen, mørk og praktisk kjøkkeninnredning med malte fronter- Opprinnelig furukjøkken. Gode oppbevaringsmuligheter og godt med arbeidsplass på laminert benkeplate. Innredningen har delintegrert komfyr. Ellers oppvaskmaskin og side by side kjøleskap – Disse er ikke integrert. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.
– Lys og behagelig stue/hagestue (påbygg oppført i 2010). Mønet tak og store vindusflater skaper en romslig og luftig arena. Utgang til terrasse. Downlights i himling.
– I denne etasjen finner dere to soverom. Det ene soverommet har adkomst til både vaskerom og kjøkken. Plass til enkelseng. Soverom nr. 2 er pt innredet med køyeseng. Begge rommene har panelte vegger og laminat på gulv.
– Eldre baderom med adkomst til badstue via glassdør. Gulv med belegg og varmekabler. Baderomsplater på vegger. Badet er innredet med baderomsinnredning/servatn, veggskap, gulvmontert klosett og dusjhjørne med vegger/skyvedør. Naturlig ventilasjon. Badstue med badstueovn, panel og badstueinnredning i tre. Baderommet har behov for oppgradering.
– WC-rom som inneholder vannklosett, servant og varmtvannsbereder. Gulv med belegg, og vegger kledd med baderomsplater.
– Særdeles romslig vaskerom (påbygg oppført i 2010) med bi-inngang fra terrasse. Vaskerommet er praktisk innredet med utslagsvask og heltre benkeplate over skuffeseksjoner. Stor og pen Pax garderobeskap med skyvedører. Flislagt gulv med varmekabler. Panel i himling med innfelte leddspotter. Ferdigmalte huntonittplater på vegger. Rommet har naturlig ventilasjon. Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet.

2. etasje:
– Soverom med plass til flere senger. Delvis skråtak/vegger.
– Stort rom, innredet som soverom, men ikke byggemeldt/godkjent. Delvis skråtak/vegger.
– Gang med trapp ned til 1. etasje.

Overflater:
Gulv: Hovedsakelig dansk skipsgulv, fliser, laminat og belegg.
Vegger: hovedsakelig malt panel, baderomsplater, tapet og nisjetapet.
Himlinger: Hovedsakelig takess og malt panel.

For øvrig:
– Sikringsskap med automatsikringer
– Innlagt fiber
– RTL-parabol
– Ca 200 liters varmtvannstank fra 1998

+- Beliggenhet

Fantastisk beliggenhet i Ranavik, nord på idyllisk Halsnøy – Den største øya i en samling av øyer sør i Kvinnherad. Halsnøy er den mest folkerike øya i kommunen (per 2006 ca. 2 400 innbyggere). Øya kalles ofte for «Perlo» eller «Basarholmen». Nord for sentrum regnes som «utøya», sør for sentrum regnes som «innøya».

Sæbøvik regnes som sentrum på øya og ligger ca. 7 minutter med bil fra eiendommen. Her er trelastforhandler med maling, verktøy, arbeidsklær, hageredskaper, gavetips og det du skulle trenge til oppussingen. På dagligvarebutikken Spar får du det du skulle trenge av mat og drikke, og de har en velfylt varmmat disk. Ønsker du en pause med deilige bakevarer, en kopp kaffe og dagsferske brød, har Landsbybakern en fin beliggenhet ved senterets inngangsparti. Trenger du en hårklipp finner du Studio M i andre etasje. På Studio Puls kan du ta deg en treningsøkt, og bli med på saltimer.

På øya finner dere blant annet et av Norges første kloster; Halsnøy kloster – Et augustinerkloster bygget av Erling Skakke rundt 1160-tallet. I klosterhagen kan man fremdeles finne spor etter urter og andre planter som ble brukt blant annet til medisin i klosteret. Klosteret er en turistattraksjon, med mange besøkende hvert år – Verdt et besøk! Like ved klosteret ligger Sunnhordland folkehøgskule.

Kort vei til Ranavik fergekai, hvor det går hurtigbåt til Leirvik på Stord, Sunde og Bergen. Det er etablert undersjøisk tunnel til Halsnøy fra Sunde (i Sunnhordland).
Fra sørspissen av Halsnøy kan man reise fra Utbjoa, Borgundøya, Fjelbergøya, og fra Skjærsholmane om Fjelbergøya og Utbjoa.

+- Omkostninger

87 250,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
100 122,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen omfattes av følgende planer:
– Arealdel til kommuneplan for Kvinnherad 2016 – 2026 (ID 20140002). Området er avsatt til spredt bolig-, fritids-eller næringsbebyggelse. Området like vest for eiendommen ligger innenfor støysone vei.
– Reguleringsplan «Trafikksikring fv 60 Sæbøvik – Ranavik» ID 20070005. Formål: Privat vei og annen veigrunn.
– Reguleringsplan «Turistanlegg Ranavik – Halsnøy Kloster – 189/83». Formål: Fritidsbebyggelse og kjørevei.

VIKTIG! Det er regulert inn en ombygging/utvidelse av fylkesvei 500 fra fergeleiet i Ranavik, samt omlegging/utvidelse av adkomstvei til hyttefeltet. Det må påregnes at veien på et tidspunkt blant annet omlegges og blir bredere enn dagens vei. En del av eiendommen (hjørne mot nordvest pluss del mot vest) ligger innenfor denne omreguleringen, og er regulert til «kjøreveg» og «annen veggrunn». Denne delen av tomta risikerer å bli ekspropriert. Det er viktig at interessenter setter seg godt inn i gjeldende plankart og bestemmelser. Kontakt megler for mer info.

+- Parkering

Parkering i oppkjørsel på egen eiendom. En liten del av oppkjørselen går utenfor eiendomsgrense.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport: Hytte oppført på støpte søylepunkt, gjelder og tilbygg. Bygget er tekket med betongtakstein. Plastrenner og nedløp. Bygget har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår i 4″ utførelse- montert med liggende bordkledning. A-takstoler i tre. Malte trevinduer med 2-lags glass. Terrasse med trebjelker, terrassebord og malt rekkverk. Etasjeskille med trebjelkelag.

Tilbygg: Stue og vaskerom (2010).

Tilstandsgrad 2 er gitt på følgende: Taktekking, nedløp og beslag, vinduer, dører, tresøyler terrasse, overflater, manglende radonsperre/ikke radonmåling, ildsted, vaskerom, stue/kjøkken, badstue, WC-rom, VV-tank, el-anlegg, vannledninger, varmesentral, drenering.
Tilstandsgrad 3 er gitt på følgende: Etasjeskille/gulv mot grunn, bad, grunnmur og fundamenter.

Anneks oppført i 2010: Støpt ringmur. Støpt plate med fliser innvendig. 4″ bindingsverk, utvendig liggende bordkledning. Plassbygget takkonstruksjon med sutaksplater. Nedfellbar luke til kaldtloft. Takstein og plastrenner-nedløp til terreng. Vindu med isolerglass. Tofløyet tilkomstdør med glassfelt.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Hovedsakelig elektrisk. Det er montert varmepumpe i stuen (service gjennomført i 2021). Det er varmekabler i gulv på bad og vaskerom.

+- Diverse

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Kontakt

Georg Berg

Stilling
Eiendomsmegler MNEF
E-post
georg@meglerhuset-rele.no
Telefon
97951200

Lurer du på noe?