Velkommen til Vestre Karmøyveg 292!

Karmøy - Åkrehamn

Stor og herskapelig enebolig på 295 kvm m/garasje/løe på 132 kvm - Stor tomt + tilleggstomt (totalt 3742 kvm) - Sentralt

Prisantydning:
 5 800 000
Eiendomstype:
Enebolig
P-rom/BRA:
265/295 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  5 800 000
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
1905
Primærrom
265 kvm.
Bruksareal
295 kvm.
Soverom
5
Tomt
3742 m²
Kommune
Karmøy
GNR
13
BNR
19
Oppdragsnr.
2-0090/22
Finnkode
258807013

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

– Stor og spennende eiendom med mange muligheter
– Herskapelig enebolig over 3 plan på hele 295 kvm
– Garasje/løe på 132 kvm
– Stor tomt + tilleggstomt (totalt 3 742 kvm)
– Meget sentral beliggenhet
– Stort utviklingspotensiale
– Sjelden mulighet
– Gangavstand til det meste byen kan tilby
– 7 stuer
– 5 soverom (mulighet for flere)
– 3 bad (TG:3)
– 2 kjøkken (2005)
– Boligen trenger store oppgraderinger/renovering for å få dagens standard

+- Innhold

Enebolig over 3 plan som inneholder:
Kjeller: 3 stuer, bad, vaskerom og uinnredet kjeller.
Hovedetasje: Vindfang, gang, 3 stuer, kjøkken, bad, soverom og matbod.
Loft: Gang, mellomgang, stue, kjøkken, bad, 4 soverom og bod.

Garasje.

+- Standard

I følge tidligere eier så er det gjort noen påkostninger på boligen etter byggeår, bl.a:
– Oppgradert kjøkken i hoved- og loftsetasje
– Nye automatsikringer (ukjent årstall)
– Pusset opp den ene stuen i hovedetasje
– Ny varmtvannstank i 2005
– Ny varmepumpe (2011)
– Skiftet noen vinduer på 90-tallet

Boligen og garasje/løe holder generelt lav standard og den trenger store oppgraderinger/renovering for å få dagens standard.

+- Beliggenhet

Meget sentral og flott beliggenhet i Åkrehamn. Det er gangavstand til det meste byen kan tilby, som bl.a:kjøpesenter, barnehage(r), barne- og ungdomsskole, flott idrettsanlegg, herlige turområder, idylliske Åkrasanden og sentrum med dens fasiliteter.

+- Omkostninger

145 000,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
157 872,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger i et område hovedsakelig regulert til boligformål. Kopi av reguleringsbestemmelser og kart, kfr. megler.

Vi oppfordrer interessenter til å sette seg spesielt godt inn i reguleringskart og de gjeldende reguleringsbestemmelsene for området. Ta kontakt med megler for å få dette oversendt.

+- Energimerking

Megler har oppfordret eier til å innhente energiattest for eiendommen, men denne er ikke fremlagt for megler. Interessenter bør derfor legge til grunn at eiendommen har energiklasse G.

+- Parkering

I dobbel garasje og på gårdsplass

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:
Taket er tekket med skiferstein. Flatt tak over bad i 1.etasje er tekket med asfaltpapp. Takrenner og nedløp av plast. Veggkonstruksjon med tømret bæresystem i tre. Utvendig kledd med aluminiumskledning Takkonstruksjon med undertak på åser. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vindu i soverom mot sørøst i 2.etasje har enkelt glass.
Malt hovedytterdør. Malt terrassedør og malte ytterdører i kjeller. Altan er bygget av tre. Det er ukjent byggegrunn. Ingen tilgjengelig/synlig drenering. Grunnmur er antatt av teglstein med puss. Mur under bad i 1.etasje er med betongblokker. Terreng rundt bolig er forholdsvis flatt.

TG:3 er gitt på følgende:
– Vinduer: Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Vindu i soverom mot sørøst lar seg ikke lukke igjen.
– Etasjeskille/gulv mot grunn: Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det registreres spor etter stripet borebille (mott) i etasjeskille over kjeller. Det ble målt 25 mm høydeforskjell på gulv i den midterste stuen i 1.etasje og i stue mot vest i 1.etasje. Det ble målt 25 mm høydeforskjell på gulv i soverom mot nordøst i 2.etasje. Det ble målt 20 mm høydeforskjell på gulv i soverom i 1.etasje. Det ble målt 50 mm høydeforskjell på gulv i gang ved bad i 2.etasje. Det ble målt 70 mm høydeforskjell på gulv i trappegang i 2.etasje.
– Rom under terreng: Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking. Det ble registrert saltutslag på grunnmur i vaskerom, noe som er tegn på fuktvandring i grunnmur. Salter som vises som hvite krystaller på innsiden av grunnmuren, er avleiringer som kommer fra vann som har fordampet. Det ble målt over 28 vekt- % i yttervegg i trappegang. Vekt-% over 28-vekt% vurderes som vått. Ca 28 vekt-% er fibermetningspunktet til tre, og verdier over dette utrykkes som 28%, samt fritt vann i treet. Veggplater er fuktskadet og har svertesopp på overflate. Innforet vegg mot sør i kjeller har innvendig fukt- og råteskade.
– Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Kjellertrapp har lav overhøyde (157 cm). Det er ikke montert rekkverk i kjellertrapp. Det er mott i kjellertrapp.
– Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
– Bad kjeller: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
– Bad 1.etg: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Løsningen med utførelse av våtromsplater ved badekar er risikokonstruksjon.
– Bad 2.etg: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Løsningen med utførelse av våtromsplater ved badekar er risikokonstruksjon.
– Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Stoppekrane lar seg ikke stenge.
– Branntekniske forhold: Brannslukningsapparat er fra 1993 (eldre enn 10 år). Det må kjøpes nytt brannslukningsapparat eller utføres service for å lukke avvik.

TG:2 er gitt på følgende (avvik som kan kreve tiltak):
– Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Det er noen skifer på tak som er løse.
– Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
– Veggkonstruksjon: Det vokser Eføy på yttervegger til vindfang. Kledning har en del grønske.
– Takkonstruksjon/Loft: Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr Det registreres spor etter stripet borebille (mott) i takkonstruksjon. Usikkert om det er aktivitet. Takkonstruksjonen har noe svekkelse på grunn av mott og alder.
– Dører: Ytterdører har slitte overflater.
– Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
– Overflater: Det er rift i innvendig tak i stue mot øst i 1.etasje. Det er merker etter fukt på vegger i 2.etasje. Dette var tørt på befaringsdagen. Vegg har fuktskade ved ventil mot sør i stue i 2.etasje.
– Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.
– Kjøkken 1.etg: Det mangler rist med filter under avtrekksvifte.
– Kjøkken 2.etg.: Det er ulyd i avtrekksvifte.
– Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
– Elektrisk anlegg: Spørsmål til eier om elektrisk anlegg er ikke besvart. Ukjent historikk. Det anbefales generelt kontroll av elektrisk anlegg hvert 5.år.
– Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.
– Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser.

TG:2 er gitt på følgende (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
– Innvendige dører: Låsekasser er slitte.
– Varmesentral: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.

Det er oppført en frittstående garasje og løe på eiendommen. Bygget er oppført i bindingsverk av tre, teglstein og med tømret konstruksjon med trekledning på utvendig fasade. Taket er tekket med skifer og metallplater. Garasjen er kun enkelt beskrevet. Den er ikke inngående vurdert og fuktsøk er ikke gjennomført. Tilstandsgrad settes derfor ikke.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Det er montert varmepumpe.

Det er montert peisinnsats i 1.etasje, vedovn i kjeller og koksovn i stue i 2.etasje.

Ellers elektrisk oppvarming.

+- Diverse

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Kontakt

Olav Lauvås

Stilling
Eiendomsmegler MNEF
E-post
olav.lauvaas@meglerhuset-rele.no
Telefon
90272710

Lurer du på noe?