Velkommen til Gardvegen 14!

Haugesund - Gard/Hauge

Sentral eiendom på ca. 1. mål - Familiebolig på 467 m2 - Solrik, skjermet/inngjerdet hage - Anneks og garasje

Prisantydning:
 5 450 000
Eiendomstype:
Enebolig
P-rom/BRA:
324/467 m2
Visning:
23.05.2022 16:30 - 17:15
Legg til i kalender

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  5 450 000
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
1919
Primærrom
324 kvm.
Bruksareal
467 kvm.
Soverom
5
Tomt
987 m²
Kommune
Haugesund
GNR
26
BNR
91
Oppdragsnr.
1-0039/22
Finnkode
257771052

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Velkommen til Gardvegen 14 – En stor og herlig familieeiendom beliggende på Gard, like nord for Hauge. Eiendommen kan skilte med enebolig med et BRA på hele 467 m2, garasje og stort anneks/uthus. Boligen ble oppført i 1919 og senere omfattende oppgradert på 2000-tallet. Tomta utgjør nesten et mål, og vil være til stor glede for de fleste barnefamilier. Særdeles stor og solrik hage med plen og masse plass til lekeapparater, trampoline og utemøbler. Eneboligen har en svært praktisk planløsning og inneholder blant annet 2 stuer, 5 soverom og 2 bad, samt vaskerom og WC-rom. Gangavstand til Gard senter (Kiwi, apotek, frisør og kiosk), bussholdeplass, skoler og barnehager. Det er behagelig gang- og sykkelavstand til alle fasilitetene i sentrum.

+- Innhold

Eneboligen er oppført over 4 etasjer, og inneholder:

– Kjeller: 2 soverom, disponibelt rom/garderobe, bad, vaskerom, hall med trapp, gang, 2 garderober, bod og garasje.
– 1. etasje (hovedetasje): Entré, gang med trapp, stue, kjøkken, bad og gang nr. 2 med trapp.
– 2. etasje: Stue, 3 soverom og bad.
– Loft: Hems og 2 boder.

Gjesteanneks/uthus er oppført/innredet (ikke lovlig) over 2 etasjer, og inneholder:
– 1. etasje: Stue/kjøkken og bad.
– 2. etasje: 2 disponible rom.

+- Standard

Eneboligen holder en normal standard. Utstrakt bruk av parkett og downlights. Boligen er vedlikeholdt ved behov. Det er registrert noe mindre behov for oppussing i samtlige etasjer, i følge tilstandsrapport. Terrassene i boligen er nylig oppgradert.

Kjeller:
– Hall med trapp opp til 1. etasje. Flislagt gulv.
– 2 romslige soverom.
– Disponibelt rom/stor garderobe.
– Helfliset, romslig baderom med 2 vinduer og varmekabler i gulv. Badet inneholder servant/baderomsinnredning, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, dusjkabinett og veggmontert klosett.
– Separat vaskerom med flislagt gulv/varmekabler. Vegger kledd i hvitmalte våtromsplater. Malte takplater i himling. Rommet inneholder vask med underskap og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Opplegg for vaskemaskin/trommel bør oppgraderes, i følge tilstandsrapport.

1. etasje/hovedetasje:
– Romslig gang med plass til yttertøy. Direkte adkomst til entré, som også har bi-inngang. Dette er en svært funksjonell planløsning for en barnefamilie! Fra gangen er det trapp opp til 2. etasje, som kan avlukkes med skyvedør.
– Hovedstue med peis. Downlights i himling. Flere innredningsmuligheter. Utgang til solrik terrasse. Terrassen har trapp ned til hagen, som binder boligen og uteområdene sammen på en fin måte.
– Stort og praktisk kjøkken med god plass til spisegruppe. Integrert koketopp, stekeovn og micro. Frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin medfølger. Kjøkkenvask med dobbel kum. Flislagt gulv og downlights i tak. Opplegg for oppvaskmaskin. Innredningen har meget god oppbevarings- og benkeplass. Fra kjøkkenet er det utgang til terrasse via tofløyet terrassedør.
– Helfliset bad med varmekabler i gulv. Badet inneholder dusjkabinett, dobbel servant og veggmontert klosett.
– Gang med utgang til terrasse på baksiden av huset, samt trapp ned til kjeller.

2. etasje:
– Meget lys og luftig TV-stue med mønet tak. Utgang til sydvendt, solrik altan.
– 3 gode soverom.
– Helfliset bad med vindu, som inneholder badekar med dusjgarnityr, bidé, klosett, servant nedfelt i baderomsinnredning med skuffer og høyskap. Downlights i himling. Varmekabler i gulv er defekte.
– Separat WC-rom.

Loftet er i sin helhet sekundærareal og inneholder hems med galleri ned mot 2. etasje, samt 2 boder med god lagringsplass.

+- Beliggenhet

Enten du går eller sykler, vil du uansett oppleve at det aller meste er innen kort avstand når du bor i Gardvegen 14. Eiendommen ligger vest for Karmsundgata, rett nord for Hauge. Følelsen av å bo i et trygt og barnevennlig nabolag, samtidig som du kan sykle/rusle ned til liv og røre i sentrum. Dere vil sette stor pris på nærheten til skoler, barnehager og den innholdsrike idrettsparken i Haugesund. Barne-, ungdomsskole og videregående finner dere i nærområdet (Gard skole, Skeisvang og HTG). Er dere glad i friluftsliv, eller kanskje det er viktig med grøntarealer for å lufte den firbeinte? En liten spasertur unna ligger Haraldshaugen og den ville og vakre Kyststien, som starter i enden av Skillebekkgata. Hva med en jogge- eller sykkeltur i Vangen, opp til Kattanakk og derfra til Djupadalen og Eivindsvatnet. På varme sommerdager er det herlig å kunne kjøle seg ned i Skeisvannet, hvor det blant annet er anlagt flott badeplass med strand, stupetårn og sitteplasser. Ekteparet Brakstad driver Vangen Terrasse like ved badeplassen, hvor dere blant annet kan nyte italiensk pizza, moulle frittes, forfriskninger og is. Om sommeren er det stor og trivelig uteservering i Vangen Terrasse. Like bak restauranten ligger stor, familievennlig lekeplass.

Haugesund har investert mye i idrett de siste årene, og dette gjenspeiles i den store idrettsparken på Skeisvang, beliggende få minutter øst for Hauge. Her er det anlagt stort fotballanlegg, volleyballbaner, flerbrukshall, innendørs klatrevegg, ishall, svømmehall, friidrettsarena m.m. Her finnes i all hovedsak et godt idrettstilbud for de fleste!

+- Omkostninger

136 250,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
149 122,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen omfattes av følgende planer:
– Kommuneplanens arealdel 2014-2030. Delareal 988 m2 – Arealbruk: Boligbebyggelse, nåværende.
– Reguleringsplan «Gard-område» planID RL867. Området er hovedsakelig regulert til bolig. Eiendommen grenser mot nord til eiendom regulert til næring (Essostasjonen på Gard/Karmsundgata).

+- Parkering

Parkering i garasje, samt romslig oppkjørsel/parkeringsareal med belegningsstein. Plass til flere biler.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport: Byggegrunn er ikke synlig, men målinger utført i boligen tilsier generelt at huset står på stabile masser. Grunnmur på hovedbygget er fra 1917, Det er for øvrig påbygget og det er registrert flere typer mur. Kledning og listverk i treverk. Konstruksjon er ikke synlig, det må forventes at deler av huset er tømret og deler er reisverk. Tegltakstein som er glassert. Takrenner og nedløp i aluminium.

Tilstandsgrad 2 er gitt på følgende: Nedløp og beslag, dører, overflater, radon, pipe og ildsted, innvendige dører, bad, vaskerom, bad, VVS-installasjoner, varmtvannstank, el.anlegg, drenering, gulv mot grunn/etasjeskiller, kjøkken.
Tilstandsgrad 3 er gitt på følgende: Utvendige trapper, rom under terreng, innvendige trapper, vaskerom, vannledninger, branntekniske forhold, utvendige vann- og avløpsledninger.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Elektrisk oppvarming og ved. Det er peis med innsats i hovedstuen. Varmekabler i gulv på vaskerom, samt på begge bad. Varmekabler på bad i 2. etasje må antas å være defekte, i følge tilstandsrapport.

+- Diverse

– Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.
– Selger opplyser om en lekkasje fra garasjetaket som ikke er utbedret. Lekkasjen ble meldt inn til selgers forsikringsselskap, men selger opplyser videre at egenandelen er høyere enn spådde utgifter for selve reparasjonen. Dette er en mangel ved eiendommen, og utbedring må foretas av ny eier.

Kontakt

Georg Berg

Stilling
Eiendomsmegler MNEF
E-post
georg@meglerhuset-rele.no
Telefon
97951200

Lurer du på noe?