Velkommen til Skjoldavegen 124!

Haugesund - Solvang

Innholdsrik enebolig på populære Solvang - 2 bad, 3 soverom og 3 stuer - Pen 961 kvm tomt med 22 kvm garasje!

Prisantydning:
 1 690 000
Eiendomstype:
Enebolig
P-rom/BRA:
154/169 m2
Visning:
27.06.2022 15:00 - 15:30
Legg til i kalender

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  1 690 000
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
1936
Primærrom
154 kvm.
Bruksareal
169 kvm.
Soverom
3
Tomt
961 m²
Kommune
Haugesund
GNR
29
BNR
84
Oppdragsnr.
2-0012/22
Finnkode
256989731

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

På barne- og familievennlige Solvang ligger denne eneboligen i Skjoldavegen 124. Her bor en med kort avstand til «alt» for familien.

Gangavstand til barnehager, skoler i alle alderstrinn, byens flotte turområder, aktivitetstilbudet rundt Haraldsvang og Haugesund sentrum.

En innholdsrik enebolig som er innredet over 3 etasjer med stort lagringsloft, vindfang, gang, mellomgang, 3 soverom, 2 boder, arbeidsrom, vaskerom med bi-inngang, 2 bad, kjøkken, kjellerstue, spisestue og stue.

Eneboligen regnes som renoveringsobjekt og det må påregnes betydelig renovering for å nå dagens krav til standard og utforming.

Pen tomt på 961 kvm med stor hage hvor familien har god boltreplass og garasje på 22 kvm oppført i 1988. På tomten har en sol fra tidlig dag til langt på kveld.

+- Innhold

I hovedetasjen:
Vindfang, mellomgang/trapperom, kjøkken, spisestue og stue.

I 2. etasje:
Gang, bad og 3 soverom.

– Nyere loftstrapp med oppgang fra gang til stort lagringsloft med gulv og lys.

I underetasjen:
Gang, arbeidsrom, 2 boder, vaskerom, bad og kjellerstue.

– Rom i underetasjen for varig opphold som bad og kjellerstue er trolig ikke omsøkt/godkjent i Haugesund kommune.

+- Standard

– Det foreligger ikke dokumenter som stadfester eksakt byggeår, men det foreligger en skylddeling i 1917 og en i 1936. Basert på dialog med selger og skylddeling datert 1936, antas det at denne eneboligen i Skjoldavegen 124 ble oppført ca. i perioden 1935-1936.
– Eneboligen har hovedsakelig tømret konstruksjon med utenpåliggende trekledning som hovedsakelig er av eldre dato. Taket er tekket med skifer.
– Vindu på kjøkken og i stue mot vest fra 2019, vindu stue mot vest fra 1973, vindu i spisestue fra 1973, enkelt glass i vindu spisestue mot øst, vindu soverom øst 2. etasje fra 1973, vindu soverom 2 øst av nyere dato, eldre vindu på hovedsoverom, eldre vindu på bad, vindu sør fra 2002 og enkelt glass på vindu bad i underetasjen. Eldre terrassedør hovedetasjen, glass i terrassedør 2. etasje fra 1996.
– Eldre kjøkken med treaktige fronter og fliser mellom under- og overskap. Medfølgende i handelen er oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap på kjøkkenet.
– Badet i 2. etasje er pusset opp ca. på 80- tallet eller tidlig 90-tallet. Det er belegg på gulv, tapet på vegg, hvit baderomsinnredning, speil på vegg, sideskap, toalett og dusjkabinett.
– Bad i underetasjen med belegg på gulv og tapet på vegg. Videre har badet toalett, baderomsinnredning og badekar.
– Vaskerom med betonggulv- og vegger, opplegg for vaskemaskin.
– Det har tidligere vært brønn under gulv i underetasjen.
– Varmtvannstank fra 2011.
– Sikringsskap med skrusikringer, det er nylig utført el-kontroll og rapport kan oversendes interessent ved henvendelse til eiendomsmegler.
– Varmepumpe fra 2016.
– Garasje oppført i 1988.

+- Beliggenhet

Skjoldavegen 124 har flott beliggenhet og er sentralt plassert i et attraktivt område i Haugesund. På uteområde til eneboligen er det hage og terrasse kan en nyte solen hele dagen.

Rundt Haraldsvang finner en et eldorado av aktivitetsmuligheter. Med sportsklubber som Djerv 1919, Haugar og Vard skal det ikke stå på fasilitetene eller tilbudet. Videre kan område by på flere treningssentre, svømmehall, turnhall og ishall. Kort avstand til barnehager, Solvang barneskole, Haraldsvang ungdomsskole og de videregående skolene i Haugesund.

Her har en alt i nærområde.

Lett tilgang til byens turområder i Vangen og Djupadalen. Vangen er perfekt for koselige spaserturer eller joggeturer. I varmere tider kan Vangen by på volleyballbaner, fotballbinger og bading med stupebrett i de fleste høyder. Ta på joggeskoene og ta deg en kveldstur i Vangen, eller ta turen på en koselig spasertur og mat endene i Skeisvatnet. I varmere tider er også Djupadalen en svært populær badeplass.

En går lett ned til sentrum og har tilgang til alle fasiliteter sentrumskjernen har å by på. Legg middagen til kaien og nyt et bedre måltid på en av byens restauranter med mat av god kvalitet. Ønsker en shopping har en tilgang til alle butikkene i gågaten og byens kjøpesenter i Markedet som kan skilte med 25 butikker og godt utvalg. Kveldsunderholdningen kan en legge til kaien og bylivet eller finn en god film som vises på lerretet i en av Edda-kinos 5 saler.

Velkommen til barne- og familievennlige Solvang!

+- Omkostninger

42 250,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
55 122,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger i et område hovedsakelig regulert til boligformål (819 kvm av tomten er regulert til bolig og 142 kvm av tomten er regulert til vei). Kopi av reguleringsbestemmelser og kart, kfr. megler. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg spesielt godt inn i reguleringskart og de gjeldende reguleringsbestemmelsene for området. Ta kontakt med megler for å få dette oversendt.

+- Energimerking

Megler har oppfordret eier til å innhente energiattest for eiendommen, men denne er ikke fremlagt for megler. Interessenter bør derfor legge til grunn at eiendommen har energiklasse G.

+- Parkering

Parkering i garasje og i eget gårdsrom.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:
Taket er tekket med skiferstein. Undertak av pløyde bord. Takrenner og nedløp av plast. Veggkonstruksjon er med tømret bæresystem i tre. Utvendig kledd med liggende kledning av tre. Takkonstruksjon med undertak på åser. Vinduer i stue, kjøkken og vinduer mot vest i 2.etasje er fra 1973. Vindu på kjøkken og stort vindu mot vest i stue har glass fra 2019. Vinduer mot nord i 2.etasje er av eldre dato. Vindu på bad i kjeller har enkelt glass. Hovedinngangsdør i teak. Malt terrassedør i 1.etasje og beiset altandør i 2.etasje. Terrasse i 1.etasje på støpt dekke med terrassebord over. Rekkverk av tre. Altan i 2.etasje er tekket med PVC-belegg. Støpt utvendig trapp til kjeller og støpt trapp mellom altan og terreng. Byggegrunn er ikke kjent. Ingen tilgjengelig/synlig drenering. Grunnmur er sparesteinmur, med mye stein som er stabilisert i betong. Forstøtningsmur mot terreng. Terreng rundt bolig er forholdsvis flatt.

TG:3 er gitt på følgende:
– Vinduer: Vinduene har råteskader. Vindu i soverom mot nordøst har punktert glass.
– Terrassedør og altandør.: Dører har råteskader.
– Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Det registreres sprekk i støpt vange til utvendig kjellertrapp.
– Rom under terreng: Det er påvist skader i oppforet tregulv i underetg/kjeller, og det er derfor ikke foretatt hulltaking. Oppforet gulv av tre i gang, bod og kjellerstue har svikt på grunn av fukt- og råteskade. Det ble målt 22,3 vekt-% fukt i utforet vegg mot terreng i kjellerstue. Vekt-% mellom 19,5% og 27,9% vurderes som meget fuktig, som gir fare for treødeleggende sopper, muggdannelse, stripet borebille (mott), og råteborebille etc.
– Bad kjeller: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Gulvbelegget er ikke tett.
– Bad 2.etg: Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Det er ikke montert mansjett i klemring til sluk. Det vil si at det ikke er tett overgang mellom gulvbelegg og sluk. Rørgjennomføringer i gulv under seksjon på bad er et svakt punkt med risiko for lekkasje. Takplater i rommet under bad har merke etter fukt i dette området.
– Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
– Branntekniske forhold: Ett brannslukningsapparat er kontrollert i 2007 og ett er fra 1999 (eldre enn 10 år). Det må kjøpes nytt brannslukningsapparat eller utføres service for å lukke avvik (selger opplyser at det er montert brannvarslere, og nytt brannslukkingsapparat er kjøpt inn 03.05.22).

TG:2 er gitt på følgende (avvik som kan kreve tiltak):
– Nedløp og beslag: Det er rust på innfestingen av takrenner/nedløp. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
– Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Kledningen er nært terreng og delvis bak fliser ved støpt platting foran hovedinngang.
– Takkonstruksjon/Loft: Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr. Det registreres spor etter stripet borebille (mott) i takkonstruksjon. Usikkert om det er aktivitet.
– Vinduer: Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Utførelse av utvendig listverk på vinduer i kjeller er ikke fagmessig utført.
– Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr. Det registreres spor etter stripet borebille (mott) i etasjeskille over kjeller. Det ble målt 25 mm høydeforskjell på gulv i spisestue. Det ble målt 24 mm høydeforskjell på gulv i soverom mot sørøst. Det ble målt 20 mm høydeforskjell på gulv i soverom mot sørvest.
– Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Utvendig pipepuss er slitt.
– Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
– Innvendige dører: Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l. Dør i vindfang tar i karm. Låsekasse i dør mellom spisestue og kjøkken er slitt.
– Bad 2.etg: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Gulv har ikke fall til sluket. Gulvbelegg har ikke oppkanter. Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.
– Kjøkken: Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken.
– Ventilasjon: Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.
– Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.
– Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det registreres sprekk i mur over vindu i vaskerom.
– Forstøtningsmurer: Konstruksjonene har skjevheter. Det er ikke montert rekkverk på forstøtningsmur.

TG:2 er gitt på følgende (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
– Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
– Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Glassfibertekking er sårbar for bevegelser i konstruksjonene, som resulterer i rissdannelser og utettheter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
– Overflater: Det er merke etter fukt på plater på innvendig tak i stue (under bad). Dette var tørt på befaringsdagen. Innvendige overflater på vegg er ujevne, noe som skyldes tømmerkonstruksjonen bak plater.
– Bad 2.etg: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Dører er plassert i våtsone til dusj. Våtsone på vegg i bad er minimum 1 meter til side for dusj.
– Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
– Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
– Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Eier opplyser om at de har opplevd at avløp har blitt tett.

Det er oppført en frittstående garasje på eiendommen. Garasjen er oppført i bindingsverk av tre med trekledning på utvendig fasade. Det er saltakkonstruksjon av tre. Taket er tekket med shingel. Garasjen er kun enkelt beskrevet. Den er ikke inngående vurdert og fuktsøk er ikke gjennomført. Tilstandsgrad settes derfor ikke.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Peisovn og varmepumpe i stuen.

Varmeovn på vegg bad.

Ellers elektrisk oppvarming.

+- Diverse

Enkelte/flere lamper i hele eneboligen både vegg- og taklamper medfølger ikke i handelen.

Byggeår er omtrentlig, ny dokumentasjon/informasjon kan gjøre at byggeåret blir vesentlig endret i forhold til informasjon i salgsoppgaven om byggeår 1935/1936.

Høyde i kjellerstue og bad i kjeller ble målt til ca 2 meter.

Kontakt

Christoffer K. Frøyland

Stilling
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
E-post
christoffer@meglerhuset-rele.no
Telefon
92678313

Lurer du på noe?