Velkommen til Fartein Valens gate 8B!

Haugesund - Søre bydel

Stor enebolig med garasje og carport - Beliggende rolig og fint til i endegate - Tomt 912 kvm - Rossabø skolekrets

Prisantydning:
 3 100 000
Eiendomstype:
Enebolig
P-rom/BRA:
177/204 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  3 100 000
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
1959
Primærrom
177 kvm.
Bruksareal
204 kvm.
Soverom
3
Tomt
912 m²
Kommune
Haugesund
GNR
33
BNR
248
Oppdragsnr.
1-0112/22
Finnkode
254052799

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Velkommen til Fartein Valens gate 8B! Denne eneboligen går over 2 plan og inneholder blant annet: Romslig og innbydende entrè og gang, 3 soverom, walk-in-closet, 3 baderom, vaskerom, flott kjøkken fra 2016 og oppusset stue/spisestue med flott og dekorativ peis. Det er utgang til en solrik terrasse og en herlig utestue, her kan man nyte både varme og litt kaldere vår- og sommerdager. I tillegg er det svært gode parkeringsmuligheter med garasje, carport og stort gårdsrom.
Fasaden er oppgradert våren 2022 med ny kledning, nye krabbelister, vinduslister flere steder. I tillegg er både huset og grunnmur nymalt. To av ytterdørene er restaurert.

Sentralt beliggende enebolig like utenfor sentrumskjernen. Boligen ligger svært fint og rolig til i endegate, et barne- og familievennlig område.

+- Innhold

Innholdsrik enebolig over 2 plan:

1. etasje:
Gang , Bad , Stue/kjøkken , Vaskerom Overbygget terrasse, Utvendig Bod

Underetasjen:
Entré , Gang , Bad , Gang 2, Kjellerstue , Soverom , Soverom 2, Bad 2, Garderobe/kott

Det er også carport og tilhørende bod på ca 18m2.
Separat garasje.

+- Standard

Entrè: Innbydende og romslig entrè med plass til å henge fra seg yttertøy i medfølgende garderobeskap. Lys og moderne laminat på gulv.

Soverom: Denne eneboligen har totalt 3 soverom. Hovedsoverommet er romslig med god plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord, fra dette rommet er det også inngang til walk-in-closet og eget baderom. Soverom 2 passer utmerket som gjesterom, barnerom eller kontor. Varmekabler i gulv. Soverom 3 er innredet som kjellerstue og soverom og er av svært god størrelse, rommet er også utstyrt med medfølgende garderobeskap. Det er varmekabler i gulv og det ble lagt ny parkett og panel i senere år.

Stue: Stor og koselig stue med kvalitetsgulv i furu og beisede panelvegger. Stuen er i dag delt inn i ulike soner: stue, tv-stue og spisestue. I stuen er det montert en lekker og dekorativ peisovn belagt med naturstein, det er i tillegg montert en nyere varmepumpe. Det er store vindusflater som slipper inn godt med naturlig dagslys.

Kjøkken: Praktisk åpen løsning fra spisestue til kjøkkenet. Pent kjøkken fra 2016 i lys utførelse, det er integrerte hvitevarer som komfyr, mikro, platetopp og oppvaskmaskin. I tillegg er det en flott, dobbel vask og glassplate over koketopp. God plass til en hyggelig frokostplass i enden av kjøkkenet, her kan man nyte morgenkaffen.

Vaskerom: Praktisk vaskerom med opplegg for vaskemaskin, utslagsvask og medfølgende garderobeskap og skap. Det er god plass til tørketrommel. Fra rommet er det egen utgang til hagen samt utestue. Vaskerom må oppgraderes for å tale normal bruk etter dagens krav.

Baderom hovedetasje: Baderom oppusset i 2007. Badet har våtromsplater på vegg, vinylbelegg på gulv og malte plater i himlinger. Badet inneholder dusjkabinett, gulvstående toalett, baderomsinnredning med vask og speil.

Baderom underetasje: Panel på vegger og vinlylbelegg på gulv. Rommet inneholder gulvstående toalett, vask med innredning og speil, dusjsone. Baderommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Baderom underetasje: Panel på vegger og belegg på gulv. Rommet inneholder baderomsinnredning med vask og speil og dusjkabinett. Baderommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

+- Beliggenhet

Sentralt beliggende enebolig like utenfor sentrumskjernen. Boligen ligger svært fint og rolig til i endegate, et barne- og familievennlig område med kort og trygg gangavstand til barnehage, Rossabø barneskole, aktivitetsmuligheter og kulturhus. Nærmeste dagligvarebutikk blir Kiwi som ligger rett nedi gata. Ellers er det kort vei til både Haugaland vidergående skole samt Vardafjell vidergående skole.

Turløype opp til byheiene og Vardafjellet som kan skilte med flott natur, historie og panoramautsikt over Haugesund. Ellers gangavstand opp til Djupadalen. Djupadalen er perfekt for koselig spaserturer eller joggeturer, og i varmere tider er Djupadalen en svært populær badeplass.

En har gangavstand ned til Haugesund sentrum om en skulle ønske å ta en spasertur. Her har en tilgang på shopping og alle butikkene i gågaten samt byens kjøpesenter Markedet som kan skilte med 25 butikker og godt utvalg. Legg middagen til kaien og nyt et bedre måltid på en av byens restauranter med mat av god kvalitet. Kveldsunderholdningen kan en legge til kaien med et pulserende byliv, eller finn en god film som vises på lerretet i en av Edda-kinos 5 saler.

+- Omkostninger

77 500,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
90 372,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger i et område hovedsakelig regulert til boligformål. Kopi av reguleringsbestemmelser og kart, kfr. megler.

+- Energimerking

Megler har oppfordret eier til å innhente energiattest for eiendommen, men denne er ikke fremlagt for megler. Interessenter bør derfor legge til grunn at eiendommen har energiklasse G.

+- Parkering

Parkering i garasje og carport. God plass i eget gårdsrom.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:
Enebolig oppført i 1959. Oppført på grunnmur i betong, sparesteinsmur og betongblokker. Betonggulv. Yttervegger i bindingsverk som er utvendig kledd med trepaneler. Etasjeskiler i tre. Valmet tak i trekonstruksjon som er tekket med eternittplater.

Tilstandsgrad 2 er gitt på følgende:
– Utvendig – Vinduer
– Utvendig – Veggkonstruksjon
– Innvendig – Overflater
– Innvendig – Radon
– Innvendig – Pipe og ildsted
– Innvendig – Rom Under Terreng
– Innvendig – Krypkjeller
– Innvendig – Innvendige trapper
– Innvendig – Innvendige dører
– Våtrom – Sluk, membran og tettesjikt – Bad
– Våtrom – Ventilasjon – Bad
– Kjøkken – Overflater og innredning – Stue/kjøkken
– Tekniske installasjoner – Ventilasjon
– Tekniske installasjoner – Varmtvannstank
– Tekniske installasjoner – Elektrisk anlegg
– Tomteforhold – Byggegrunn
– Tomteforhold – Grunnmur og fundamenter
– Tomteforhold – Utvendige vann- og avløpsledninger
– Våtrom – Overflater Gulv – Bad
– Tekniske installasjoner – Vannledninger
– Tekniske installasjoner – Avløpsrør
– Tekniske installasjoner – Varmesentral
– Tomteforhold – Drenering

Tilstandsgrad 3 er gitt på følgende:
– Utvendig – Taktekking
– Utvendig – Nedløp og beslag
– Utvendig – Takkonstruksjon/Loft
– Utvendig – Balkonger, terasser og rom under balkonger
– Utvendig – Utvendige trapper
– Innvendig – Etasjeskille/gulv mot grunn
– Våtrom – Generell – Vaskerom
– Våtrom – Generell – Bad
– Våtrom – Generell – Bad 2

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Vedovn og 2 varmepumper. Ellers er det varmekabler i gulv på 2 av soverommene nede.

+- Diverse

Oppgraderinger av fasade gjort våren 2022:
Vegg mot sør – byttet all kledning opp til vindu, samt nye krabbelister og vinduslister.
Vegg mot øst mot vaskerom – Byttet all dårlig kledning, restaurert dør med ny panel.
Vegg øst – byttet all dårlig kledning og lister.
Dør til terrasse sør er restaurert med ny panel.

Opplysningene er gitt av selger.

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

«Disponibelt rom» er en uformell klassifisering av rom i bolig/bygning som innebærer at arealet kan tas i bruk, men høyst sannsynlig ikke oppfyller gjeldende krav til varig oppholdsrom.

Kontakt

Elise Knutsen Skogland

Stilling
Eiendomsmegler MNEF
E-post
elise@meglerhuset-rele.no
Telefon
94861650

Lurer du på noe?