Velkommen til P.A. Munchs gate 10!

Haugesund - Salhusvegen - P.A.Munchs gt.

Unik villaeiendom med nydelig utsikt - Utsiktstomt på ca 4365 kvm (5365)

Prisantydning:
 16 000 000
Eiendomstype:
Enebolig
P-rom/BRA:
485/804 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  16 000 000
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
1918
Primærrom
485 kvm.
Bruksareal
804 kvm.
Soverom
5
Tomt
5365 m²
Kommune
Haugesund
GNR
33
BNR
676
Oppdragsnr.
1-0484/21
Finnkode
305479194

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Velkommen til P. A. Munchs gate 10, og denne særpregede redervillaen med mange unike kvaliteter! Villaen som ble ferdigstilt i 1918, er i nybarokk stil og troner majestetisk på toppen av P. A. Munchs gate. Utsikten fra den 4365 (5365) kvm store tomten er meget flott og her ser man utover området og ned til Smedasundet. Villaen er tegnet av den kjente arkitekten Ole Landmark og er oppført over 3 plan med tillegg av kjeller. Det er oppført eget anneks som er innredet som en fullverdig enebolig.
Eiendommen ligger i et av Haugesunds best bevarte villastrøk. Villastrøket er kjent for den gjennomførte og ærverdige villabebyggelsen og ikke minst at gaten fremstår som en alle´med en flott trerekke når du kjører inn i gaten. Tomt skilles ut øst for villaen. Denne medfølger ikke ( Ca 1 mål)

+- Innhold

Boligen er innredet over fire etasjer, og inneholder:

Kjeller:
Gang, toalettrom, trappegang, teknisk rom, gang m/bi-inngang, bod, vaskerom, bod, hobbyrom og matbod.

1. etasje:
Vindfang, hall m/trapp, garderobe med eget gjestetoalett, trapperom, bibliotek, dagligstue, tv-stue, spisestue, kontor, anretning, kjøkken, spiskammers og bi-inngang.

2. etasje:
Gang, bad, 4 soverom, toalettrom, trapperom, gang, bod og vaskerom.

Loft:
Loftsrom, innredet rom m/adkomst til kott, samt 2 boder.

Anneks:
1. etasje:
Gang, bad, stue, spisestue og kjøkken.

2. etasje:
Gang, bad og soverom.

Garasje.

+- Standard

Stor og praktfull villa i et særdeles attraktivt villaområde like ved Salhusvegen i Haugesund. Eiendommens beliggenhet er unik i Haugesund. Fra ca 1918-1920 bygget byens største skipsredere sine villaer i dette boligområdet. Området hadde og har fortsatt store tomter med tilhørende store og flotte hageanlegg. Etterhvert som årene gikk ble det bygget flere boliger i gatene rundt disse villaene. Området ble raskt en idyll og med sin nærhet til Haugesund sentrum er det kun få minutters gange inn til byen. Denne unike og særpregede villaen som ble ferdigstilt i 1918 ble tegnet av Ole Landmark som tok sin oppgave seriøst og tilpasset boligen til nabolaget og byen. Resultatet er en særdeles unik villa som oser av opprinnelige kvaliteter når den tas i nærmere øyesyn. Solid byggeskikk og unike materialvalg er gjennomgående gjennom hele villaen og disse detaljene ser ut for å være godt ivaretatt og vedlikeholdt. Enkelte elementer i huset er preget av tiden og må renoveres. Dette gjelder blant annet kjøkken og baderom m.m., men alt i alt er dette en helt unik eiendom i Haugesund.

Det mest klassiske uttrykket for barokken innenfor arkitekturen er kanskje Versailles utenfor Paris. Her handler det om å vise makt uten at man lenger har behov for å gjøre det i form av en festning eller borg. Barokk-arkitektur har gjerne et tydelig artikulert midtparti med fløyer som er føyet til. I nybarokk byggestil er hovedinngangsdøren plassert midt på husets fasade, gjerne med en trapp som leder opp til inngangsdøren. I P. A. Munchs gate 10, er det en «hovedinngang» fra hagen, men det gjør ingen forskjell i forhold til det barokke uttrykket. Maktens brynde uttrykkes også ved at huset «troner» på et høydedrag.
Eiendommen har i tillegg mange særpregede elementer som en nydelig alle´som fører deg opp til eiendommen. Innkjøring gjennom en nydelig portal med port gjør eiendommen særdeles privat. På gårdstunet er det oppført eget anneks med et innredet areal på 96 kvm. Dette var opprinnelig oppført som stall for hester. På østsiden av eiendommen var det en gang tørkeplass. Dette fremstår idag som et privat område som sikrer eiendommen for innsyn mot inngangspartiet.

Villaen er bygget med særdeles gode kvaliteter fra byggeår. Her er solide materialer og lekre detaljer. Et særdeles flott inngangsparti med bue av granitt og en solid dobbel teakdør ønsker deg velkommen inn i villaen. Når man kommer inn i hallen skjønner man at arkitekten har tenkt på alt. Nydelige materialvalg på gulv, i tak samt innerdører m.m kan knapt beskrives med ord. Her er nydelige utsmykninger og ornamenter i tak, flott granittpeis, heltre eikegulv m.m. Alle vinduer er originale og laget i edeltre. Teak-vinduene i stuen og huset forøvrig gir boligen det unike særpreget som mange huskjøpere er ute etter. Ytterdører og verandadører er i likhet med innerdører i gang et møbel i seg selv.

Hovedetasje
Yttergang har fliser på gulv. Særdeles flott buet dør i heltre fører deg inn til hallen.

Hall innredet med en-stavs heltre gulv og flotte takdetaljer i heltre. En majestetisk og solid trapp tretrapp opp til 2. etg.

Tv-stue er innredet med en-stavs heltre gulv i eik. Dette matcher teaken i taket på en god måte. Særdeles flotte dører ut til hagen. Flott åpen peis med front og gnistplate i marmor. Vegger har flott mørk brystning. Fra tv-stue er det skyvedører inn mot dagligstuen som har teppe på gulv, brystning på vegger og nydelig tapet på vegg.

Fra dagligstuen har man adkomst videre inn til villaens bibliotek, som fra opprinnelsen var innredet som egen røkestue. Her er stilen mer maskulin og det er mørke heltretak og flotte mørke tapeter. Gulv i heltre eik.

Spisestuen i huset er helt unik og bærer preg av særdeles flott håndtverk og solide kvaliteter. Gulvene i heltre eikeplank er lagt i et flott mønster og vinduene er beholdt i original trefarge. De flotte heltrebjelkene i takhimling kompletterer rommet. Fra spisestuen er det adkomst til eget hjemmekontor og videre inn i anretningen som igjen fører deg til kjøkkenet.

Anretningen er et særpreget rom hvor de plassbygde skapene for dekketøy og servise fortsatt er inntakt og i god stand.
Kjøkken innredet med praktisk belegg på gulv. Eldre kjøkkeninnredning. Kjøkkenet har adkomst til eget spiskammers og egen kjøkkeninngang fra gårdsplassen.

Wc-rom tilknyttet hallen innredet med flotte Hexagon-fliser på gulv og vegg. Dette har wc og servant.

Andre etasje:
Stor og luftig soveroms-korridor fører deg videre inn til 3 av soverommene i boligen, samt til bad og toalettrom. Fra korridoren fører en egen dør inn til boligens nordre fløy som er en avdelt med egen stue/soverom, bod og vaskerom/kjøkken. Denne delen av boligen har eget trappeløp som fører deg både til loft og videre ned til kjøkken og kjeller.
Korridoren er lys og meget pent innredet med heltre gulv, flott brystning på vegger, samt plassbygde garderobeskap. Takstukkatur er nydelig utført og det er flott tapet på veggene.

Meget pent og sjarmerende baderom som er flisbelagt på gulv og delvis opp på veggene. Særpreget buet speil samt utgang til egen balkong. Baderom holder hovedsakelig opprinnelig standard fra byggeår.

Toalettrom har fliser på gulv og delvis på vegger.

Hovedsoverom innredet med nyere parkett på gulv. Flott tapet på vegger. Plassbygget buenisje med flott utsikt over hagen og ned mot sjø. Plassbygde garderobeskap. Rommet oppleves som svært luftig og pent.

Soverom 2 innredet med eikeparkett på gulv tapet og på vegger.
Soverom 3 innredet med eikeparkett på gulv og tapet på vegger.
Soverom 4 innredet med eikeparkett på gulv og tapet på vegger.

Underetasje:
Boder, disp.rom, fyrrom med betonggulv.
Hobbyrom som er innredet.

+- Beliggenhet

Stor og praktfull utsiktseiendom i et særdeles attraktivt villaområde like ved Salhusvegen i Haugesund. Eiendommens beliggenhet er unik i Haugesund. Fra ca 1918-1920 bygget byens største skipsredere sine villaer i dette boligområdet. Området hadde og har fortsatt store tomter med tilhørende store og flotte hageanlegg. Etterhvert som årene gikk ble det bygget flere boliger i gatene rundt disse villaene. Området ble raskt en idyll og med sin nærhet til Haugesund sentrum er det kun få minutters gange inn til byen. Samme avstand til Haugesund sykehus. Kort avstand til skole og barnehage. Lillesund og Håvåsen skole ligger like i nærheten. Haugesund tennisklubb ligger kun et steinkast fra eiendommen. Kort avstand til Karmsundet.

+- Omkostninger

500 000,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
512 872,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger i et område hovedsakelig regulert til boligformål. Deler av området øst for boligen er regulert til friområde. Kopi av reguleringsbestemmelser og kart, kfr. megler. I tillegg gjelder sentrumsplanen (RL1700). P.A. Munchs gate 10 ligger i Hensynssone H570_10 – Bevaring kulturmiljø.
Vi oppfordrer interessenter til å sette seg spesielt godt inn i reguleringskart og de gjeldende reguleringsbestemmelsene for området. Ta kontakt med megler for å få dette oversendt.

+- Energimerking

Megler har oppfordret eier til å innhente energiattest for eiendommen, men denne er ikke fremlagt for megler. Interessenter bør derfor legge til grunn at eiendommen har energiklasse G.

+- Parkering

Gode parkeringsmuligheter i stort gårdsrom, samt i enkel garasje.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:
Enebolig:
Villaen er oppført på grunnmur i støpt betong, sparesteinsmur. Betonggulv. Yttervegger i engelsk hulmur som er utvendig pusset og malt og innvendig utforet og plateslått. Etasjeskillere i tre. Saltak i trekonstruksjon som er utvendig tekket med teglstein.

Tilstandsgrad 2 er gitt på følgende:
– Taktekking
– Nedløp og beslag
– Takkonstruksjon
– Veggkonstruksjon
– Vinduer
– Dører
– Utvendige trapper
– Overflater
– Etasjeskiller
– Radon
– Pipe og ildsted
– Innvendige trapper
– Innvendige dører
– Kjøkken
– Wc 1. etasje
– Wc 2. etasje
– Vannledninger
– Varmesentral
– Varmtvannstank
– Vannbåren varme
– Drenering
– Grunnmur og fundamenter

Tilstandsgrad 3 er gitt på følgende:
– Vinduer i kjeller
– Balkonger, terasser og rom under balkonger og terrasser
– Rom Under Terreng
– Bad 2. etasje
– Vaskerom 2. etasje
– Wc kjeller
– Avløpsrør
– Elektrisk anlegg
– Branntekniske forhold
– Forstøtningsmurer

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Peis i tv-stue. Vedkamin i dagligstue. Fyringsanlegg i fyrrom i kjeller. Det er vannbårne kobberledninger som mater alle radiatorer. Selger opplyser at det benyttes bioolje, som hentes fra nedgravd tank, som er plassert øst for mur i nord. Det har tidligere vært lekkasjer på anlegget, og på grunn av dette er den nordre fløyen frakoblet det vannbårne systemet.

+- Diverse

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Selger jobber for tiden med fradeling av tomt på baksiden av eiendommen. Dette blir øst for inngangspartiet bak muren til gårdsplassen. Arealet på eiendommen vil med dette bli redusert med ca 1 mål. Tomten medfølger ikke i handelen

Kontakt

Øyvind Hasseløy

Stilling
Eiendomsmegler MNEF
E-post
oyvind@meglerhuset-rele.no
Telefon
92063507

Lurer du på noe?