Velkommen til Kritlevegen 17B!

Haugesund - Solvang

Innholdsrik enebolig i enden av gaten mot friområde - 2 garasjer på 54 kvm - Populær, familievennlig beliggenhet!

Prisantydning:
 1 690 000
Eiendomstype:
Enebolig
P-rom/BRA:
176/182 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  1 690 000
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
1920
Primærrom
176 kvm.
Bruksareal
182 kvm.
Bruttoareal
182 kvm.
Soverom
4
Tomt
433 m²
Kommune
Haugesund
GNR
30
BNR
352
Oppdragsnr.
2-0022/22
Finnkode
251644664

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

I Kritlevegen 17B bor en barne- og familievennlig med kort avstand til Haugesund sentrum, byens turområder, barnehager, skoler i alle alderstrinn og aktivitetstilbudet rundt Haraldsvang.

Eneboligen ligger tilbaketrukket til i enden av gaten uten gjennomgangstrafikk mot friområde i sør. En rolig beliggenhet med uteområde mot sør og vest som gir gode solforhold store deler av dagen.

Innholdsrik innredet over 3 etasjer med utleieleilighet i underetasjen (ikke godkjent) og hovedbolig over 3 etasjer med vindfang, hall, mellomgang, vaskerom, bad, 2 soverom, 2 walk-in-closet, tidligere kjøkkenrom, kjøkken og stor stue.

Asfaltert gårdsrom, enkel garasje på ca. 16 kvm og stor garasje på ca. 38 kvm.

+- Innhold

I 1. etasje – hovedboligen:
Vindfang, hall, bod under trapp, bad, kjøkken og stue.

I 2. etasje – hovedboligen:
Mellomgang, 2 soverom, 2 walk-in-closet, tidligere kjøkkenrom.

I underetasjen – hovedboligen:
Vaskerom.

I underetasjen utleieleilighet (ikke godkjent):
Gang, mellomgang, matbod, garderoberom, toalett, bad, soverom, stue og kjøkken.

+- Standard

– Tomten til eneboligen ble skilt ut i 1920, så det antas at byggeåret til eneboligen er en gang på 1920-tallet. Videre ble enebolig påbygd øst i 1955 med bad og mot nord i 1969 med vindfang og utvidelse av kjøkken.
– Det er eldre kledning mot øst, sør og nord. Kledning mot vest ble skiftet i 2016. Det er varierende alder på vinduene i eneboligen og taket er tekket med skifer.
– Eneboligen anses som ett renoveringsobjekt og har behov for betydelige påkostninger både inn- og utvendig for å nå dagens krav til standard.
– Eldre bad i hovedetasjen med belegg på gulv og våtromstapet på vegg. Det er varmeovn, toalett, baderomsinnredning, sideskap, speil og badekar.
– Eldre kjøkken i hovedetasjen med eikefronter, 2 utslagsvasker og integrert komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. Enkel kjøkkeninnredning i underetasjen med fronter i hvit eller teak utførelse.
– Toalett i underetasjen med gulvbelegg, toalett og vask. Bad med belegg på gulv, våtromstapet, opplegg for vaskemaskin, hvit baderomsinnredning, sideskap, speil med belysning og varmeovn på vegg.
– Det er skade på pipe på loftet og det må påregnes betydelig oppgraderinger av pipen/pipeløp før en kan ta i bruk vedfyring i eneboligen.
– Varmtvannstank til hovedboligen fra 2006 og eldre varmtvannstank til underetasjen.
– Sikringsskap med automatsikringer, eget sikringsskap til underetasjen med minusmåler.
– Enkel garasje oppført i 1960 og dobbelgarasje oppført i 1986. Det er vask i den doble garasjen, det er ikke sikkert denne har vanntilførsel.

+- Beliggenhet

Kritlevegen 17B har flott og tilbaketrukket beliggenhet i enden av gaten mot friområde.

Rolig, barne- og familievennlig område. Kort avstand til barnehage, Solvang barneskole, ungdomsskole og de videregående skolene i Haugesund. Ellers kort avstand til aktivitetstilbudene rundt Haraldsvang.

Fantastisk og praktisk beliggenhet for familien med kort avstand til alle av barnas aktiviteter. Her har en rikelig med sportsklubber, treningssenter, turnhall, svømmehall og ishall innenfor kort gangavstand.

Kort avstand til det meste i og rundt sentrumskjernen. Ønsker en shopping har en tilgang til alle butikkene i gågaten samt byens kjøpesenter i Markedet som kan skilte med 25 butikker og godt utvalg. Kveldsunderholdningen kan en legge til kaien og bylivet eller finn en god film som vises på lerretet i en av Edda-kinos 5 saler.

Enten en ønsker turområder for gå eller treningsøkter har en alt i nærområde. Gangavstand til både Vangen og Djupadalen. Djupadalen er perfekt for koselig spaserturer eller joggeturer. I varmere tider er Djupadalen en svært populær badeplass. I varmere tider kan Vangen by på volleyballbaner, fotballbinger og bading med stupebrett i de fleste høyder. Ta med familien på en koselig spasertur og mat endene i Skeisvatnet.

+- Omkostninger

42 250,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
55 122,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger i et område hovedsakelig regulert til boligformål. Kopi av reguleringsbestemmelser og kart, kfr. megler. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg spesielt godt inn i reguleringskart og de gjeldende reguleringsbestemmelsene for området. Ta kontakt med megler for å få dette oversendt.

+- Energimerking

Megler har oppfordret eier til å innhente energiattest for eiendommen, men denne er ikke fremlagt for megler. Interessenter bør derfor legge til grunn at eiendommen har energiklasse G.

+- Parkering

I garasje og i eget gårdsrom.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:
Enebolig med to garasjer. Boligen er oppført på grunnmur i støpt betong, sparesteinsmur, og betonggulv. Yttervegger ovenpå grunnmur i tømmer og tradsijonelt bindingsverk for påbygg. Etasjeskillere tre. Saltak i trekonstruksjon som er utvendig tekket med bølgeeternitt. Boligen er grepet av elde og slitasje, og det kan derfor påregnes oppgraderinger. Boligen er å anse som et renoveringsobjekt. Tilstandsgrader gitt i tilstandsrapport baserer seg i hovedsak på slitasje av bygningsdeler, men også mangler/avvik/feil/skader som vil utløse tiltak.

TG:3 er gitt på følgende:
– Taktekking: Det er påvist skader eller avvik på selve taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
– Vinduer: Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne Det er registrert råteskader på vinduer enkelte steder. Det vil derfor være påregnelig med utskifting av enkelte vinduer i denne boligen.
– Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 – 20 mm innenfor en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20mm innenfor en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er skjevhet i konstruksjonen. Det er i 2 etasje skjevhet i midtre del av boligen, og det er skjevhet i stuen mot vest i 1 etasje. Påviste avvik har allikvel ingen betydning for byggets bæreevne, og er normalt å regne i en slik gammel bolig.
– Pipe og ildsted: Det er påvist at pipe har sprekker og riss. Det er påvist betydelige sprekker i pipe. Pipevanger er ikke synlige.
– Innvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Det er ikke rekk verk i nedre dl av trappen.
– Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Hulltaking er ikke utført fordi avvik med sannsynlighet for fuktskade allerede er påvist på annen måte, og fordi undersøkelsen ikke er nødvendig.
– Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Hulltaking er ikke utført fordi avvik med sannsynlighet for fuktskade allerede er påvist på annen måte, og fordi undersøkelsen ikke er nødvendig. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Hulltaking er ikke utført fordi avvik med sannsynlighet for fuktskade allerede er påvist på annen måte, og fordi undersøkelsen ikke er nødvendig.
– Stue/kjøkken: Det er registrert avvik med avtrekk. Ventilator i kjeller fungerte ikke ved funksjonstest på befaringsdagen.

TG:2 er gitt på følgende (avvik som kan kreve tiltak):
– Nedløp og beslag: Det er påvist skader i beslagløsninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
– Takkonstruksjon/Loft: Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Det er enkelte fuktskjolder rundt gjennomføringer. Hovedsakelig rundt pipen. Det er også synlig tegn til noe borebiller.
– Utvendige dører: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Påregnelig med noe justering av instatte dører. Det vil også være påregnelig med behandling av teakdører. Balkongdøren har fuktskjolder innvendig som tyder på at vann presses inn ved nedbør i kombinasjon med nedbør.
– Balkonger, terasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Balkong/terrasse ligger over innredede boligrom, usikker konstruksjon. Konstruksjonsutforming gir økt fare for skader.
– Utvendige trapper: Betongtrapp har mindre sprekker/skader. Det er stedvise sprekker/riss i utvendige trapper, og det vil være påregnelig med utbedring.
– Overflater: Det er registrert svertesopp på overflater. Det er synlig noe svertesopp på overflater i innredet kjeller. Overflater har også slitasje og er utdaterte. Overflater kan påregnes å oppgraderes. Det er fuktskjolder i tak i boden i kjeller, under badet i 1 etasje.
– Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
– Rom under terreng: Det er registrert typisk «kjellerlukt». Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking. Det er fuktskjolder i nedre del av vegger på soverom i kjeller. Det er også betydelig saltutslag på åpne vegger på vaskerommet.
– Innvendige dører: Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l.
– Stue/kjøkken: Enkelte bruksmerker og justering av fronter.
– Kjøkken: Innredningen begynner å nærme seg sin oppsatte gjennomsnittlige levetid. Eldre kjøkkeninnredning fra 60-70 tallet i 2 etasje.
– Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
– Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
– Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Noe avvik i antall ventiler i yttervegger.
– Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank ihht gjeldende forskrift.
– Byggegrunn: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur. Det er stedvise riss i grunnmur.
– Drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
– Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser.
– Forstøtningsmurer: Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren.

TG:2 er gitt på følgende (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
– Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Det er stedvise skader i plastkledning, og det er også stedvis synlig råte på trekledning. Noe dårlig underventilert i nedre del av kledning mot grunnmur. Det er ikke registrert museband i nedre del av kledning. Det kan påregnes kontroll av nedre del av bunnramme på yttervegger ved utskifting av kledning da det kan være noe følgeskader på denne bygningsdelen.
– Kjøkken: Rommet har kun naturlig avtrekk.
– Wc: Rommet er slitt og overflater er ca 40 år gamle. Det vil være påregnelig med oppgradering.
– Varmesentral: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Normal levetid for en luft/luft varmepumpe er 12 – 15 år.
– Elektrisk anlegg: Det anbefales generelt å få det elektriske anlegget kontrollert i forbindelse med kjøp av bolig. Det lokale el-tilsyn er offentlig kontrollmyndighet på elanlegget.
– Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

Garasje oppført i 1988. Oppført på ringmur i betong, betonggulv. Vegger ovenpå ringmur i tradisjonelt bindingsverk som er utvendig kledd med trepaneler. Saltak i trekonstruksjon som er tekket med betongtakstein. Det er råteskader på vinduer på denne garasjen, og det vil derfor være påregnelig med utskifting. Det er også værslitasje på utvendige overflater generelt og det kan derfor påregnes generelt vedlikehold av garasje. Innvendig vegger er kledd med plater og paneler. Det er utført stedvise fuktmålinger uten at dette ga utslag av betydning. Anbefaler at dette undersøkes noe nærmere.Vinduer TG3. Garasjeport TG2. Garasje og overflater generelt TG2. Det kan påregnes noe utskifting og vedlikehold av denne garasjen.

Garasje (1960) oppført i enkelt bindingsverk.
Oppført på ringmur i betong, betonggulv. Bindingsverkskonstruksjon som er utvendig kledd med trepaneler. Saltak i trekonstruksjon som er tekket med bølgeeternitt. Det er registrert stedvise råteskader på utvendige overflater. Det er også råte på inngangsdør til garasje mot vest. Garasjeporten har også råte i nede del. Det vil være påregnelig med oppgradering av utvendige overflater og garasje skal brukes til sin hensikt. Det kan være hensiktsmessig å fjerne denne garasjen da det er bygget større garasje på baksiden, og det er også noe trang passasje ned til nyere garasje. Tilstandsgrad TG2 – 3.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Varmeovn på bad i underetasjen og i hovedetasjen.

Varmpumpe i stue.

Det er skade på pipe på loft og det må større oppgraderinger til på pipe/pipeløp før denne kan tas i bruk.

+- Diverse

Kritlevegen 17 B er registrert med 2 boenheter, hvorav boenheten i underetasjen ikke er godkjent. Kommunen opplyser at dersom en eller flere av eksisterende boenheter mangler godkjenning etter plan- og bygningsloven har eier 2 muligheter:
1. Tilbakeføre til opprinnelig godkjent bruk
2. Søke om bruksendring fra godkjent bruk til nåværende bruk
Dersom en bygning/boenhet brukes til annet enn det den er godkjent for kan kommunen ilegge den som er ansvarlig et overtredelsesgebyr på inntil kr. 200 000 for privatpersoner og inntil kr. 400 000 for profesjonelle foretak. Overtredelsesgebyr kan gis både til tiltakshaver og de foretak som har utført arbeidet uten at det foreligger tillatelse fra kommunen. Ved salg av en ulovlig bruksenhet vil ny eier overta ulovligheten, og dermed være den ansvarlige overfor kommunen. En ulovlig bruksenhet vil også kunne medføre problemer i forbindelse med et forsikringsoppgjør.

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Radonmåling: Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Kontakt

Christoffer K. Frøyland

Stilling
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
E-post
christoffer@meglerhuset-rele.no
Telefon
92678313

Lurer du på noe?