Velkommen til Rygg 1!

Haugesund - Haugesund

Sjelden eiendom, generasjonsbolig/enebolig med utleiedel - Innholdsrik hovedbolig på 202 kvm m/5 soverom - Dbl. garasje

Prisantydning:
 3 790 000
Eiendomstype:
Enebolig
P-rom/BRA:
298/304 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  3 790 000
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
1975
Primærrom
298 kvm.
Bruksareal
304 kvm.
Soverom
8
Tomt
756 m²
Kommune
Haugesund
GNR
23
BNR
125
Oppdragsnr.
2-0021/22
Finnkode
248755833

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Rygg 1 er en sjelden og stor generasjonsbolig/enebolig med utleiedel på 298 kvm med en barne- og familievennlig beliggenhet i nordre bydel.

Innholdsrik hovedbolig på 202 kvm med bi-inngang underetasjen, gang, mellomgang, hall, vaskerom, 2 bad, 5 soverom, kjøkken, kjellerstue og stue. Utleieboligen på 96 kvm med gang, bod, 3 soverom, bad, kjellerstue og åpen kjøkken/stueløsning.

Holder normalt god standard med nymalt fasade 2021, nytt ledningsnett og sikringsskap, flott helfliset bad fra 2019 og tiltalende kjøkken fra 2020 i hovedetasjen.

Familievennlig beliggenhet med kort avstand til flotte turområder, barnehage, barneskole og trygg gangavstand til aktivitetene rundt Haraldsvang.

Pen tomt med stort gårdsrom, dobbelgarasje med 2 porter, sørvendt terrasse og stor hage.

+- Innhold

Generasjonsbolig/enebolig med utleiedel over 2 plan som inneholder:

Det er dør (låst og blendet med skap) i underetasjen mellom hovedboligen og utleieboligen.

Hovedboligen:
1. etasje:
Entré/gang, bad, 3 soverom, kjøkken og stue.

Underetasjen:
Vindfang, gang, , 2 soverom, bod, vaskerom, bad og kjellerstue.

Utleieboligen:
1. etasje:
Vindfang, gang, trapperom, bad/vaskerom, soverom og åpen kjøkken/stueløsning.

Underetasjen:
Bod, 2 soverom og kjellerstue.

Garasje med tilhørende bod.

+- Standard

– Generasjonsbolig/enebolig med utleiedel og dobbelgarasje oppført i 1974, videre påbygd med terrasse mot sør i 1983, hall i ca. 1985 og fasade ble malt i 2021.
– Det er original kledning, tak og hovedsakelig er de fleste vinduer fra byggeår utenom vinduer i hall fra 1985. Vindu på et soverom fra 2019.
– Skiftet det meste av ledningsnettet og 2 sikringsskap med nye automatsikringer. Arbeidet er utført av ufaglært, men hele anlegget er gjennomgått og nødvendige utskiftninger er gjort av Norelco AS. Innlagt tv og internett fra Altibox.
– Lagt opp ventilasjon/avtrekk i de fleste rom i underetasjen i begge boligene.

Hovedboligen:
– Lyse og lette fargevalg gjennom boligen, de fleste vegger og tak i hele boligen er malt i 2021. Parkett på gulv i gang, på 4 soverom, i kjellerstue og i stue. Det er nylagt gulv på kjøkken fra 2020.
– Tiltalende kjøkken fra 2020 med hvite fronter, grålig benkeplate og kjøkkenplater mellom under- og overskap. Medfølgende komfyr og oppvaskmaskin.
– Helfliset, flott bad i hovedetasjen som er pusset opp i 2019 (utført av ufaglært). Iflg. selger er det er lagt smøremembran og sveismembran/sarnafil eller lignende, grå fliser på gulv og hvite fliser på vegg. Hvit baderomsinnredning, overskap med speil, medfølgende skap, mekanisk avtrekk, downlights i tak og dusjhjørne i glassbyggesten.
– Helfliset bad i underetasjen med lyse fliser på vegg, hvit baderomsinnredning, speil med belysning, toalett og dusj. Nytt mekanisk avtrekk fra 2019.
– Vaskerom med fliselagt gulv, fliselagte vegger/panel på vegg og malt tak. Varmtvannstank fra 2013, opplegg for vaskemaskin, tørketrommel og utslagsvask.
– Rør-i-rør system til bad og kjøkken fra 2019 med fordelerskap på bad arbeidet er utført av faglært iflg. selger.

Utleieboligen:
– Ny ytterdør fra 2019 og et vindu i stue vil bli skiftet før overtagelsen.
– Parkett på gulv i gang, soverom og i den åpne kjøkken/stueløsningen. Det ble i 2021 lagt nytt gulv i kjellerstue og på begge soverommene. Det er satt inn brukt skyvedørsgarderobe på soverom i hovedetasjen i 2021.
– Bad med fliselagt gulv, varmekabler og fliselagte vegger. Mekanisk avtrekk, opplegg for vaskemaskin, plass til tørketrommel, hvit baderomsinnredning, toalett, speil med belysning og dusjkabinett.
– Fint eikekjøkken med heltre benkeplate og svarte fliser mellom under- og overskap. Oppvaskmaskin fra ca. 2019.

+- Beliggenhet

Rygg 1 har attraktiv beliggenhet i et barne- og familievennlig område på Kvala.

Like ved eneboligen finner en Kvala senteret med dagligvarebutikk og bensinstasjon. I nordre bydel og i Rygg 1 bor en i et svært barne- og familievennlig område med barn i alle aldersgrupper.

Ønsker familien å gå tur eller benytte treningsmuligheter i nærområdet, kan nordre bydel by på en rekke flotte tur- og treningsområder i umiddelbar nærhet. Vangen er perfekt for koselige spaser- og joggeturer, eller en kan ta med barna og mate fuglene i Skeisvannet. I varmere tider kan Vangen også by på volleyballbaner, fotballbinger og bading med stupebrett i de fleste høyder. Kattanakk ligger heller ikke langt i fra boligen. Fra Kattanakk kan en gå videre inn i Djupadalen med uendelige turmuligheter, en kan også gå hele veien opp til Steinsfjellet om ønskelig.

Trygg skolevei gjennom et friområde til Haraldsvang ungdomsskole og flere videregående skoler i Haugesund. Her finner en også mange aktivitetsmuligheter rundt Haraldsvang. Med sportsklubber som Djerv 1919, Haugar og Vard skal det ikke stå på fasilitetene eller tilbudet. Videre kan området by på flere treningssentre, klatrehall, svømmehall, turnhall og ishall.

+- Omkostninger

94 750,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
107 622,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger i et område hovedsakelig regulert til boligformål. Kopi av reguleringsbestemmelser og kart, kfr. megler. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg spesielt godt inn i reguleringskart og de gjeldende reguleringsbestemmelsene for området. Ta kontakt med megler for å få dette oversendt.

+- Energimerking

Megler har oppfordret eier til å innhente energiattest for eiendommen, men denne er ikke fremlagt for megler. Interessenter bør derfor legge til grunn at eiendommen har energiklasse G.

+- Parkering

I garasje og i eget gårdsrom.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:
Enebolig med bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Betonggrunnmur. Grunnmur er beskyttet med grunnmursplast. Grunnmur på tilbygg med Lecablokker. Etasjeskiller med trebjelkelag. Utvendig kledd med stående og liggende bordkledning. W-takstoler i tre. Taket er tekket med betongtakstein. Undertak av sponplater med papp over. Takrenner og nedløp av plast.

TG:3 er gitt på følgende:
– Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk.
– Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det registreres knirk i gulv i kjellerstue mot nord. Det ble målt 35 mm høydeforskjell på gulv i kjellerstue mot nord. Det ble målet 25 mm høydeforskjell på gulv i stue mot nord.

TG:2 er gitt på følgende (avvik som kan kreve tiltak):
– Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier.
– Vinduer: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Vinduer i kjeller mot nord er vanskelige å åpne/lukke. Vinduer mot sør i kjeller har påbegynt råte i karm og punkterte glass. Ett vindu i stue mot nord har knust glass. Eier opplyser om at det vil bli montert nytt vindu som skal erstatte vinduet med knust glass. Det nye vinduet vil har et felt som det er mulig å åpne.
– Terrassedør: Terrassedør mot nord har punktert glass.
– Pipe og ildsted: Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke.
– Bad/vaskerom nord: Dusjkabinett mangler sokkel mot gulv. Dører i dusjkabinett er slitte. Det er sprekk i toalett.
– Vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Sluket har begrenset inspeksjonsmulighet og er dermed vanskelig å rengjøre. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er en slukrist av plast under den øverste slukristen av metall. Slukristen av plast gjør rengjøring og kontroll av sluket vanskelig.
– Vaskerom: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
– Bad kjeller sør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Utførelse med lister av plast og tre i våtsone til dusj er risikokonstruksjon.

TG:2 er gitt på følgende (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
– Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Det registreres moderate merker etter fukt på takplater i stue mot sør. Eier opplyser om at merket skyldes en lekkasje fra takhatt på tak når forrige eier hadde boligen i ca 2013. Lekkasjen ble utbedret. Eier opplyser om at enkelte taksteiner er skiftet ved behov.
– Balkonger, terasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
– Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
– Rom under terreng: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Det ble målt 26,2 vekt-% fukt i utforet vegg mot terreng i kjellerstue mot nord. Vekt-% mellom 19,5 % og 27,9 vurderes som meget fuktig, som gir fare for treødeleggende sopper, muggdannelse, stripet borebille (mott), og råteborebille etc. Fuktigheten i vegg kan skyldes kondens. Det er foretatt hulltaking med fuktverdi på 13 % inne i konstruksjonen i yttervegg i soverom mot sørøst i kjeller, som anses som akseptabelt. Vekt-% mellom 12% og 15,9%, vurderes som liten fare for angrep av stripet borebille (mott), det kan være spor etter muggdannelser på bygningsdeler som er utsatt for høyere fukt deler av året/kortere tid.
– Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
– Bad/vaskerom nord: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Gulvet har ikke fall til sluk.
– Bad/vaskerom nord: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning.
– Vaskerom: Det er påvist sprekker i fliser. Flis på kant under vaskemaskin er knekt.
– Bad hovedetasje sør: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er områder på gulv i dusjnisje som ikke har fall til sluk.
– Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
– Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
– Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

Det er oppført en frittstående dobbel garasje med bod på eiendommen. Garasjen er oppført i bindingsverk av tre med trekledning på utvendig fasade. Det er saltakkonstruksjon av tre. Taket er tekket med betongtakstein. Garasjen er kun enkelt beskrevet. Den er ikke inngående vurdert og fuktsøk er ikke gjennomført. Tilstandsgrad settes derfor ikke.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Hovedboligen:
Det er montert peisinnsats i stue og i soverom i underetasjen.

Varmepumpe i stue.

Varmekabler i hall og på begge badene.

Utleieboligen:
Varmekabler på bad.

Ellers elektrisk oppvarming av boligen.

+- Diverse

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Radonmåling: Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Kjeller mot nord har ikke godkjent rømningsveg. Vinduer i kjeller har høyde 0,5 meter og bredde 1,1 meter bredde. Rømningsvindu må ha høyde minimum 0,6 meter og bredde minimum 0,5 meter etter dagens krav. Summen av høyde og bredde må være minimum 1,5 meter. Kjellerstuer har ikke vindu/dagslys. Ett soverom mot nord i kjeller og soverom mot sørøst i kjeller har for liten lysflate i vinduer i forhold til veiledningen i teknisk forskrift. Krav om tilstrekkelig dagslys er oppfylt når dagslysflate utgjør minst 10 % av bruksarealet. Takhøyde i kjeller ble målt til 2,2 meter. I henhold til forskrift som var gjeldende når boligen ble bygget (Byggeforskrift 1969), skal romhøyde ikke være under 2,4 meter. I deler av rom og i enkelte rom i leiligheter kan netto høyde reduseres til 2,2 m.

Det er montert dør mellom bruksenhetene i kjeller. Døren bryter brannskille mellom boenhetene. Det kan monteres brann-klassifisert dør. Det er ikke brannskille mellom boenheter på kaldtloft.

Kontakt

Christoffer K. Frøyland

Stilling
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
E-post
christoffer@meglerhuset-rele.no
Telefon
92678313

Lurer du på noe?