Velkommen til Førresfjorden brygge 26!

Tysvær - Førresfjorden

Sjelden 728 kvm bolig 14 m fra sjøen - 566 kvm hovedbolig - 150 kvm garasje - Nydelig sjøutsikt - 21.000 i leieinntekter

Prisantydning:
 12 900 000
Eiendomstype:
Enebolig
P-rom/BRA:
448/728 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  12 900 000
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
2013
Primærrom
448 kvm.
Bruksareal
728 kvm.
Soverom
9
Tomt
1649 m²
Kommune
Tysvær
GNR
79
BNR
766
Oppdragsnr.
2-0242/21
Finnkode
290135368

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Førresfjorden Brygge 26 ligger innerst i Førresfjorden med herlig nærhet til sjø og med fantastisk sjøutsikt, 14 m fra sjøen.

Sjeldent store dimensjoner i et nyere bygg med et totalareal på hele 728 kvm.

To utleide leiligheter og en innholdsrik hovedbolig, med heissjakt gjennom alle 4 etasjene, som har et totalareal på 566 kvm. Alternativt en perfekt generasjonsbolig.

Høy standard med kostbar konstruksjon, takhøyder fra 2,5 m opptil 7,9 m, utstrakt bruk av store vindusflater, vannbåren varme fra jordvarme, påkostet el-anlegg med KNX system, helflisede bad og kostbart Stray kjøkken.

Det gjenstår noe arbeid før boligen er komplett ferdigstilt.

I underetasjen har en garasjeanlegg på opptil 150 kvm.

Barne- og familievennlig beliggenhet med kort avstand til barnehage og skoler.

+- Innhold

1. etasje – Underetasjen:
Uinnredet pr. i dag, men tiltenkt med stor garasje, hobbyrom, kinorom/treningsrom, trapperom/heisrom, bod, teknisk rom og bad.

– Garasjen har en takhøyde på ca. 2,63 – 2,68 m og 5 m åpning på garasjeporten. I garasjen har en vann og avløp til vask på vegg mot øst. Satt opp rammeverk til bod i garasjen.
– 2,2 m åpning videre til tiltenkt hobbyrom med kjøkkeninnredning og veteranbil. I hobbyrommet har en 4 vinduer mot sjøen og det er takhøyde på ca. 2,570 m.
– Klargjort for dør mellom hobbyrom og stort kinorom/treningsrom på 57,5 kvm iflg. tegninger med 2,54 m takhøyde. Videre har en i etasjen trapperom/gang, tiltenkt rom for bad og heissjakt gjennom alle av boligens 4 etasjer.

Etasjen er på tegninger godkjent med gang, heissjakt, teknisk rom, bod, 2 disponible rom og verksted/lager. Rom for varig opphold som bad, kinorom og hobbyrom er ikke omsøkt godkjent i Tysvær Kommune.

2. etasje – Hovedboligen:
Sluse mellom trapp til garasjen og boligen, gang, oppbevaringsrom under trapp i vaskerom og vaskerom.

Leiligheten på 84 kvm mot sør var tiltenkt som en del av hovedboligen.

– Ved å installere heis i sjakten kan en parkere bilen i garasjen og ta heisen opp til hovedetasjen eller rett opp til foreldreavdelingen i 4. etasje.
– Mektig gang ønsker deg velkommen inn i hovedboligen og Førresfjorden Brygge 26. Inngangsdør fra garasjen og hoveddøren til boligen ligger rett ved vaskerommet som også har egen praktisk bi-inngang.
– Stort vaskerom med kjekk innredning med skuffer, vask, overskap og vaskerom/tørketrommel i praktisk høyde. Tiltenkt bod under trapp. Det er utvendig sjakt fra bod i 4. etasje og fra bad i hovedetasjen og ned til vaskerommet.
– I denne etasjen har en takhøyde 2,45 – 2,79 m og i trapperom mellom 2. etasje og opp til taket i 4. etasje måler takhøyden opptil 7,9 m.

3. etasje – Hovedboligen:
Gang, bad, kontor, 2(3) soverom, grov-kjøkken og åpen kjøkkenstueløsning.

– Herlig og åpen kjøkken/stueløsning på hele 96,8 kvm iflg. tegninger med stigende takhøyder fra 2,95-3,79 m. Romfølelsen er allerede god med det store arealet og takhøydene, men blir enda mer forsterket med utstrakt bruk av store vindusflater som slipper sjøen inn i stuen og byr på nydelig sjøutsikt.
– I stuen har en rikelig med plass til ønskede innredninger, stor sofa med plass til hele familien, godstoler og det en ellers skulle ønske. Peisen er som et møblement i seg selv, sørger for god oppvarming og koselig atomsfære.
– Rikelig med areal har en også i kjøkkendelen av rommet og en har god plass til spisebord for alle anledninger. I rommet er det satt inn stort kjøkken med det en skulle trenge av skap-, skuffe- og benkeplass samt hvitevarer. I denne boligen blir kjøkkenet blir fort et naturlig samlingsplass for familien.
– Skyvedør fra kjøkken til grovkjøkken hvor det er satt inn kjøkkeninnredning med underskap, overskap, vask og medfølgende kjøleskap med isbitfunksjon.
– Det er laget til kontor like ved stuen mot vest med herlig takhøyde opptil 3,434 m, nydelig utsikt utover båthavnen og sjøen samt utgang til den store terrassen. Et kontor og mulig hjemmekontor, hvor en kan trives med dagens arbeidsoppgaver i vakre omgivelser.

Grovkjøkken er tegnet inn som bod på tegninger og godkjent som bod.

4. etasje – Hovedboligen:
Gang, bod/walk-in-closet, walk-in-closet, hovedsoverom, kontor/soverom og bad.

– Denne etasjen som måler 72 kvm var tiltenkt som foreldreavdeling med walk-in-closet, hovedsoverom, bad og stor, overbygd terrasse med upåklagelig sjøutsikt. Hvis det blir installert heis, vil heisen åpne seg rett inn i boligens hovedsoverom.
– Herlige baderom med vinduer mot sør og vest og nydelig sjøutsikt. Tiltenkt bad med walk-in-dusj med to takdusjer, vegghengt toalett, stor baderomsinnredning og badekar (lagt opp til boblebad).

Det er gjort noe fasadeendring og utvidet etasjen i forhold til tegninger med soverom 2 i etasjen, dette er ikke omsøkt/godkjent i Tysvær kommune.

2. etasje – Leilighet 1:
Gang, bod, bad/vaskerom, 2 soverom og åpen kjøkken/stueløsning.

Denne leiligheten på 84 kvm var opprinnelig tiltenkt som en del av hovedboligen.

– Det er store vindusflater som gir masse naturlig lys i leiligheten.
– Herlig 2,5 m takhøyde.
– Utgang til stor terrasse mot vest med gode solforhold.
– Stort bad.
– Åpen kjøkken/stueløsning.
– 2 store soverom, soveromme er innredet med skyvedørsgarderobe.

Utleid for kr. 11.000 pr. mnd inkluderer varmtvann, gulvvarme og 2. mnd oppsigelsestid.
Leietaker har leid i ca. 1 år.

2. etasje – Leilighet 2:
Gang, mellomgang, 2 soverom, bad/vaskerom og åpen kjøkken/stueløsning.

– Separat inngang utvendig til leiligheten.
– Det er store vindusflater for godt med naturlig lys i leiligheten og nydelig sjøutsikt.
– Herlig 2,5 m takhøyde.
– Åpen kjøkken/stueløsning med utgang til terrasse.
– 2 soverom, 1 soverom med stort vindu mot sjøen.
– Stort soverom med skyvedørsgarderobe.

Utleid for kr. 10.000 pr. mnd inkludert gulvvarme og 2. mnd oppsigelsestid.
Leietaker har leid i ca. 1 år.

+- Standard

Hele boligen:
– Det ble påbegynt graving på tomten i 2009/2010, grunnmur ble påbegynt i 2011. Den første leiligheten var klar til innflytting først i 2014 og hovedboligen ble innflyttet i 2017.
– Spennende arkitektur med store vindusflater, herlige takhøyder og skrånet yttervegg mot nord. Fra trappetrinn i 1. etasje og opp til taket i 4. etasje er det 7,9 m. Nordan spesiallagde ytterdører til hovedboligen, til sluse og til leiligheten. Ny hoveddør 2022 til hovedboligen. Yttertak av sink med snøfangere montert av Spannablikk. Kraftig forsterket takkonstruksjon, basert på firkant-skifer. Glassrekkverk uten søyler på alle terrassene.
– Boligen er oppført med solid grunnmur i 30 cm betong, solide innervegger i betong i flere rom og etasjeskiller i alle etasjer i huldekker fra Spencon AS utenom utstikk i 1. etasje, 2 .etasje og 3. etasje mot nord. Støpt trapp fra underetasjen til 1. etasje og støpt heissjakt som strekker seg fra underetasjen til 4. etasje, tiltenkt Schindler heis. Plassbebygd trapp fra 1. etasje til 4. etasje (Det er ikke lagte parkett eller lignende).
– Energieffektiv bolig med vannbåren varmeanlegg med jordvarme/borehull. Det er lagt opp til varme i gulv i stort sett hele boligen, inkludert leilighetene. Egen varmtvannstank til leilighet mot vest og leilighet mot sør har varmtvann felles med hovedboligen.
– Sikringsskap med automatsikringer. Påkostet elektrisk anlegg med KNX system og elko-pluss stikk/brytere i hele boligen. Innlagt Altibox tv/internett. Skap med tp-punkter til de fleste rom i boligen. Lagt opp til kamera ved inngangsparti, hjørne nord/øst, sør/øst og i front. 2022 installert lys i garasjen.
– Felles kloakkpumpe med årlig vedlikeholdsavtale med Pumpefirma Mapex AS. Avtalen er iflg. selger at en betaler kr. 100 pr. boenhet pr. mnd, denne boligen betaler kr. 300 pr. mnd iflg. selger. Det har vært forslag om å øke til 160 pr. boenhet, ikke vedtatt.
– Opprinnelig tiltenkt basseng på sørsiden av boligen. Det ligger 3 store trekkrør ut, to til vann og et til strøm. Et stort trekkrør for strøm fra teknisk rom til baksiden av boligen.
– Kompakte innerdører, listfrie overganger vegger/tak.
– Sentralstøvsuger i alle etasjene i hovedboligen.
– Klargjort for høyttalere på begge overbyggene i hovedetasjen og toppetasjen.

– Tegninger/arkitekt Sven Schober (Nordflis). Utgraving av tomt Skånvik Maskinstasjon AS, Haukås Maskin AS og Johannes Kvalevågnes AS. Betong i grunnmur, sjakt, etasjeskiller, oppføring i tre utført av selger (Ølen Betong AS levert betong). Murpuss utført av firma. Spanne Blikk sink på tak og takrenner. Haugesund Takservice sarnafil på terrasser. Pipeløp og vegg med puss Murmester Espen Askeland AS. Rørarbeid og vannbåren varme Karsten Bjelland AS. Membran baderom Fred Lippert AS og flisarbeid av Espen Askeland AS. Elektriker Øystein Trovåg gjennom firmaene First Elektro AS, Bjelland AS og Øystein Trovåg AS. Søyler terrasse Haaland og Karlsen. Glassrekkverk uten søyler på alle terrassene levert Kaland Glass. Mur baksiden mot øst Johannes Kvalevågnes AS med Skudemur og rekkverk fra Haaland og Karlsen AS.

Underetasjen:
– Uinnredet pr. i dag, men tiltenkt med stor garasje, hobbyrom, kinorom/treningsrom, trapperom/heisrom, bod, teknisk. rom og bad.

– 7 trekkrør i betongvegg i garasje mot nord er tiltenkt trekkrør for lys i trappetrinn.
– Hobbyrom på vegg i hjørne sør/vest med vann/avløp tiltenkt til kjøkkeninnredning. Deler av gulvet er ekstra armert og forsterket for plassering av bil.
– Lagt opp til ventilasjon i tiltenkt hobbyrom, i tiltenkt kino/treningsrom, på tiltenkt bad og teknisk rom. Motor til ventilasjonsanlegget i denne etasjen er ikke montert, men motor medfølger.
– Tiltenkt bad. Det er lagt opp avløp til toalett, dusj og baderomsinnreding. Ventilasjonskanaler klar og det må hentes vann fra naborommet som er teknisk rom.
– Fliselagt gulv i trapperom/gang og teknisk rom med sluk i gulvet I teknisk rom. Teknisk rom med skap til den vannbåren varmen for regulering av temperaturen i gulvene. Sikringsskap som gjelder underetasjen og hovedsikringen til resten av boligen.

1. etasje – Hovedboligen:
– Fliselagt gang med dør inn til vaskerom med fliselagt gulv (60×60 fliser). Vaskerom med hvit innredning fra HTH med hvit benkeplate, stor vask, skuffer/hyller, plass til vaskemaskin og tørketrommel med skuffer under samt 4 overskap. Skap til vannbåren varmen (reguleres her), skap til rør-i-rør system og stort ventilasjonsanlegg.
– Klartgjort for høyttalere i gang.

2. etasje – Hovedboligen:
– Boen Chaletino 20 mm bord som er 30 cm bord hvit-tonet eik mot moderne listfrie overganger. Taket i stue/kjøkken malt i 2022. Heissjakten går igjennom hele hovedboligen og er et tøft uttrykk med sin naturlige betong.
– Klargjort for høyttalere i tak i stue, kontor, bad, soverom, soverom 2 og kjøkken.
– Peisovn med murpuss på hele veggen ved peisovn med svart ramme. Montert elektrisk avsug i pipen i 2020 og glassplate forran peisen i 2022.
– Stray Kjøkken levert av Knapphus kjøkkensenter. Kjøkkenøy i heltre på benkeplate og på 2 sideplater med innfelt pop-up stikk. Kjøkken med hvite fronter og silestone (stein) benkeplate, Faber ventilator nedfelt i benkeplate, integrert 80 cm platetopp, oppvaskmaskin, dampovn, komfyr, mikro og kaffemaskin. Skuffer med elektriske åpnere, vask med cooker og innfelt såpedispenser.
– Nydelig, helfliset bad med 60×60 fliser grå/beige sandfliser på gulv og 30×60 fliser på vegg. Vegghengt toalett, solid innredning med svarte fronter og hvit benkeplate og servant, speil med svart ramme og lys på vegg samt dusjhjørne med mosaikk-fliser i gulv, dusjhjørne med 2 dører, rainshower og hånddusj.
– På rommet som er innredet som grovkjøkken ble det satt inn innredning med hvite fronter, grå benkeplate, vask og 4 overskap i 2020.
– Solskjerming på stort vindu i stue fra 2021.
– 3 trekkrør klar til høytalere.

4. etasje – Hovedboligen:
– Klargjort for høytalere i hovedsoverom og på bad.
– Lagt parkett trapperom, gang, walk-in-closet, soverom og laget soverom 2 2021.
– Walk-in-closet mot øst ligger det klart vann og avløp til kjøkken i vegg.
– Klartgjort for bad med Fossefall dusjer fra tak.

1. etasje – Leilighet 1 (84 kvm):
– En stavs parkett lagt i hele leiligheten, moderne gipsvegger med listefrie overganger til tak.
– Nydelig, helfliset bad med 60×60 fliser på gulv, 30×60 fliser på vegg behagelige beige. Stort dusjhjørne, klargjort for badekar, stor baderomsinnredning med to servanter, vegghengt toalett, speil på vegg med belysning, opplegg for vaskemaskin, plass til tørketrommel, rør-i-rør skap og dusjhjørne med to glassdører, rainshower og hånddusj. Klargjort for håndklevarmer på vegg mot gang.
– Monter kjøkken med hvite fronter, mørk benkeplater. Integrert komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Moderne ventilator i stål.
– Downlights kjøkken, stue, gang, bad, teknisk. rom og 2 soverom. Innfelt høytalere i tak i åpen/kjøkkenstueløsning, terrassen, 2 soverom og bad som er driftet med SONOS. 5 forsterkere medfølger.
– Vannbåren varme tilknyttet KNX systemet med termostater i gang/bod, stue/kjøkken, bad og soverom.
– Lavspent strømskap med nettverkspunkt i de fleste rom.
– Sentralstøvsuger.
– Vannbåren varmeskap i bod.
– Eget balansert ventilasjonsanlegg.
– Eget sikringsskap med egen tavle og strømmåler.

1. etasje – Leilighet 2 (75 kvm):
– En stavs parkett lagt i hele leiligheten, moderne gipsvegger med listefrie overganger til tak. Kompakte dører i leiligheten og videre i hele boligen.
– Tiltalende HTH kjøkken med eikefronter på underslag og høyskap og hvite overskap. Integrert platetopp, komfyr og oppvaskmaskin og kjøleskap. Røroshetta ventilator i Stål.
– Flott, helfliset bad beige fliser på gulv 30×30 og hvite 20×60 på vegg. Vegghengt toalett, hvit baderomsinnredning, overskap med speilfronter, dusjhjørne med to glassdører, rainshower og hånddusj. Opplegg for vaskemaskin/rør-skap.
– Downlights kjøkken, stue, gang, mellomgang, bad og 2 soverom. Innfelt høyttalere i tak i åpen kjøkken/stueløsning, terrassen, 1 soverom og bad som er driftet med SONOS 4 forsterkere medfølger.
– Eget sikringsskap, balansert ventilasjonsanlegg, skap til vannbåren varme i gang og lav-strøm skap med tp-punkter.

+- Beliggenhet

Innerst i Førresfjorden ved båthavnen ligger denne boligen i Førresfjorden Brygge 26. Her har en fantastisk nærhet 14 m fra sjøen og nydelig utsikt utover båthavnen, sjøen og ut Førresfjorden.

36 m sjølinje til Førresfjorden med gode bademuligheter. Med flytebrygge og båt til Førresfjorden har en kort båtvei til flere badeplasser, øyer en kan legge til og mulighet for båttur videre til Fosen og mot Haugesund.

På terrassene oppholder en seg tilnærmet usjenert og kan nyte gode solforhold til ca. 22:15 sommerstid samt nydelig utsikt utover sjøen. Gangavstand til flotte turområder i nærmområde enten innover Førre eller til Aksdalsvatnet. Turløypene rundt Aksdalsvannet har nylig blitt opparbeidet og har allerede rukket å bli svært attraktive. Ta på joggeskoene og legg kveldsøkten rundt Aksdalsvannet eller ta familie med på en koselig spasertur.

Barne- og familievennlig beliggenhet med kort avstand til barnehage, barneskole og Frakkagjerd ungdomsskole. Aktiv idrettsklubb i Stegaberg IL med gode fasiliteter og nyere arena med en rekke aktivitetstilbud og arrangementer.

Kort avstand til Frakkagjerd med butikker, apotek og andre fasiliteter. Boligen er beliggende mellom Raglamyr og Aksdal. På Raglamyr finner man de fleste servicetilbud og fasiliteter i bl.a. Amanda storsenter, bensinstasjon, flere dagligvarebutikker, apotek, post og bank. I Aksdal har en Tysværtunet Kulturhus, med badeland, bibliotek og kino.

+- Omkostninger

322 500,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
335 372,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger i et område hovedsakelig regulert til boligformål. Kopi av reguleringsbestemmelser og kart, kfr. megler. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i reguleringskart og de gjeldende reguleringsbestemmelsene for området. Se vedlagt reguleringsplan.

+- Parkering

Parkering i gruset gårdsrom og i stor garasje i boligens 1. etasje.

Noen riss i betonggulv innenfor garasjeport.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:
Taket er tekket med båndtekking av sink. Takrenner og nedløp av aluminium. Sperrekonstruksjon. Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Utvendige fasader er kledd med liggende kledning av tre, stående kledning av tre og puss. Betong grunnmur. Grunnmur er utvendig isolert og beskyttet med grunnmursplast. Vinduer av tre med utvendig aluminiumsbekledning.

TG:2 er gitt på følgende:
– Skyvedører leiligheter: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm, dvs. at kald trekk kan oppstå. En utvendig glasslist til skyvedør i leilighet mot sør er løs. Skyvedører i leiligheter har slitte pakninger.
– Overflater: Det er sotflekk i innvendig tak over peisovn i stue. Eier opplyser om at flekken skyldes tidligere dårlig trekk i pipe. Trekk i pipe er utbedret med elektrisk vifte, så dette skal ikke lenger være noe problem. Vegg med gipsplater mellom stue og og soverom mot vest i 2.etasje er ikke sparklet eller malt. Det er klargjort hull for høyttalere i innvendige tak i 2.etasje og på loft.
– Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under ildstedet. Ubrennbart materiale på gulv skal ligge minimum 30 cm ut foran ilegger til ovn.
– Bad/vaskerom leilighet vest: Det er påvist fuktskjolder/svelling i skapinnredning. Midtstokk i baderomsseksjon har svulmet opp på grunn av fukt.
– Stue/kjøkken leilighet vest: Front på oppvaskemaskin har løsnet fra skruen på ene siden.
– Radon: Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke.
– Rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det registreres merker etter fukt i overgang mellom hulldekker og grunnmur i uinnredet rom mot sør og garasje i sokkeletasje. Dette var tørt på befaringsdagen. Eier opplyser om at det har kommet antydning til fukt ett par ganger tidligere.

TG:3 er gitt på følgende:
– Innvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
– Branntekniske forhold: Røykvarslere er ikke tilkoblet strømnettet eller seriekoblet iht dagens krav. Det ble krav til fast tilkobling i 2010. Eier opplyser om at det ligger klar ledninger for tilkobling av røykvarslere.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

I underetasjen.
Vannbåren varme i tiltenkt kinorom, i trapperom, i gang, i teknisk rom, i hobbyrom og på bad.

I 1. etasje leilighet 1:
Vannbåren varme i gang, bad, 2 soverom og åpen kjøkken/stueløsning.

I 1. etasje leilighet 2:
Vannbåren varme i gang, bad, 2 soverom og åpen kjøkken/stueløsning.

I 1. etasje hovedboligen:
Alle rom unntatt den delen som ligger utenfor heissjak/ yttervegg i stue mot nord. Deler av soverom og deler av gang.

I 2. etasje hovedboligen:
Alle rom unntatt rom på nordsiden av heissjakten.

I 3. etasje hovedboligen.
På bad.

Peisovn i hovedetasjen.

+- Diverse

– Personlige gjenstander/inventar som er leietaker sine medfølger ikke i handelen selvom de er fastmonterte. Oppgitt leiepriser er gjeldende fra 01.10.2022 iflg. selger.
– Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Kontakt

Christoffer K. Frøyland

Stilling
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
E-post
christoffer@meglerhuset-rele.no
Telefon
92678313

Lurer du på noe?