Velkommen til Spannavegen 654!

Karmøy - Kontakt megler for visning - Røyksund

Ny pris! Velholdt hytte over 2 plan m/nydelig utsikt til Førresfjorden - Store og usjenerte terrasser - Idyllisk område

Prisantydning:
 890 000
Eiendomstype:
Fritidseiendom
P-rom/BRA:
61/61 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  890 000
Eiendomstype
Fritidseiendom
Eierform
Selveier
Primærrom
61 kvm.
Bruksareal
61 kvm.
Bruttoareal
69 kvm.
Soverom
2
Tomt
514 m²
Kommune
Karmøy
GNR
118
BNR
51
Oppdragsnr.
2-0175/21
Finnkode
231330772

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

KONTAKT MEGLER FOR VISNING!

– Velholdt og pen hytte over 2 plan
– Nydelig utsikt til Førresfjorden
– Like I nærheten av Aksnesstranda
– Landlig, barnevennlig og idyllisk område
– Store, lune og usjenerte terrasser (delvis overbygde)
– Velholdt og påkostet ved behov
– 4 km til Amanda kjøpesenter
– Ca 15 min fra Hgsd sentrum, 20 min til Kopervik
– 2 soverom
– Lyst og pent kjøkken (pusset opp i 2021)
– Flott helfliset bad (2016)
– Pen stue med vedovn fra 2015
– Nye sponplater og laminat i kjellerstue/soverom (2021)
– Vann fra brønn med pumpe (ikke drikkevann)
– Forbrenningstoalett
– Nyere vannrør til kjøkken og bad (rør i rør)
– Nye automatsikringer og inntak (ca 2015)
– Kledning skiftet ved behov (2006/2018)
– Nytt yttertak mot vest i 2015
– Malt utvendig i 2021
– Snekkerbod/utvendig bod

+- Innhold

Fritidsbolig over 2 plan som inneholder:

Kjeller: Kjellerstue/soverom.
Hovedetasje: Stue, kjøkken, soverom og bad.
Snekkerbod/utebod.

+- Standard

I følge selger så er det gjort mange oppgraderinger på hytta/tomta etter byggeår/de senere år, bl.a:

Utvendig/tomt:
– Stor ny terrasse med overbygg på solide støpte murer. Det ble også lagt opp strøm og downlights i tak. Alt ble gjort i 2016 (kostnad ca 250.000,-).
– Stor terrasse rundt hytte (bygd ut på 2000-tallet).
– Skiftet det meste av kledningen i 2006, mot nord i 2018. 3 sider er isolert, selger vet ikke om den siste siden er isolert.
– Nytt yttertak mot vest i 2015 (metallplater med takpanneprofil). Resterende tak er trolig fra ca 1985. Ny takhatt i 2021.
– Vinduer av varierende årstall.
– Montert grunnmursplast mot vest.
– Hytta ble malt i 2021.

Innvendig:
– Nytt sikringsskap og inntak (ca 2015).
– Nyere vannrør til kjøkken og bad (rør i rør).
– Flott helfliset bad med dusjhjørne som ble pusset opp i 2016. Nye vann og avløpsrør. Downlights i tak. Flott badersomsseksjon med god skap- og skuffeplass.
– Lyst og pent kjøkken med integrerte hvitevarer (stekeovn og platetopp). Malt skapdører/skuffer, vegger og tak samt nytt gulv i 2021.
– Pen stue med nyere vedovn (ca 2015).
– Stort soverom som ble pusset opp i 2021 (nytt tak med isolasjon, nytt gulv og malt vegger).
– Kjellerstue/soverom: nye sponplater og laminat i 2021.
– Selger bruker canal digital.

Hytte er velholdt og påkostet ved behov og holder generelt god standard med tanke på alder.

+- Beliggenhet

Flott beliggenhet på utsiktstomt i landlige og idylliske omgivelser. Rolig og barnevennlig område. Hytta ligger på Myklebust like sør for Aksnes badestrand. Kun 15 min fra Haugesund sentrum og 20 minutter fra Kopervik sentrum.

+- Omkostninger

22 250,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
35 122,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger utenfor regulert område, men er i kommuneplanens arealdel merket som «grønn», dvs. at kommunale myndigheter ser på området som et LNF-område. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i reguleringskart og de gjeldende reguleringsbestemmelsene for området. Se vedlagt reguleringsplan.

+- Parkering

På gårdsplass.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport:
Taket er tekket med metallplater med takpanneprofil. Eier opplyser om at taktekking mot vest er fra 2015. Tak over utvendig bod i kjeller er tekket med shingel. Undertak av pløyde bord. Takrenner og nedløp av plast. Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og liggende bordkledning. Eier opplyser om at kledning på fasade mot nord er fra 2018. Valmtakkonstruksjon med sperrer av tre. Byggegrunn er ikke kjent. Det er synlig grunnmursplast på mur mot vest. Det er drensrist i terreng på sørsiden av bad. Forøvrig er det ingen tilgjengelig drenering. Grunnmur ved bad, soverom og utvendig bod er med betongblokker. Gulv i bad er på støpt plate på mark. Grunnmur på opprinnelig del er murt med lødd stein. Terrenget skråner mot øst.

TG:3 er gitt på følgende:
– Terrasse på nederste nivå øst for kjeller: Konstruksjonene har omfattende skjevheter. Det er ikke montert rekkverk. Terrasse på terreng mot øst har seget og har råteskader. Det mangler rekkverk på en del av terrassen. Terrasse og rekkverk har svikt.
– Etasjeskille/gulv mot grunn: Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr Målt høydeforskjell på over 30mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Takstmann observerte merker etter fukt og spor etter stripet borebille (mott) i utvendig panel under gulv stue i område under hovedinngangsdør. Det ble målt 50 mm høydeforskjell på gulv i stue. Det ble målt 20 mm høydeforskjell på gulv på kjøkken.
– Bad: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Eier opplyser om at avtrekksvifte ikke er tilkoblet.
– Branntekniske forhold: Det er mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav.
– Byggegrunn: Det er registrert utsigning av masser under grunnmuren. Det har seget ut masse i underkant av grunnmur under utvendig bod i kjeller.
– Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Terrenget mot vest kan gi tilsig av vann mot bolig.

TG:2 er gitt på følgende (avvik som kan kreve tiltak):
– Takkonstruksjon/loft: Det registreres nedbøyning i bæring over vinkel i stue. Bæringen er trolig underdimensjonert.
– Vinduer: Ett vindu mot øst i stue har punktert glass. Vindu i spisestue har rust på utvendige beslag og råte i karm. Vinduet lot seg ikke åpne på befaringen.
– Dører: Hovedinngangsdør tar i karm.
– Balkonger, terasser og rom under balkonger: Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Veggen er vanskelig å vedlikeholde bak terrassebord. Det registreres nedbøyning i tak over terrasse med utgang fra stue. Bjelken i front under tak er underdimensjonert. Rekkverk på terrasse med utgang fra stue har skjevheter. Det er knekt takrennekrok til takrenne på øverste terrasse mot vest.
– Utvendige trapper: Konstruksjonene har skjevheter. Trapper på terreng har seget. Skifer på trapper mellom parkering og hytte er løse. Rekkverk på trapp mellom parkering og hytte har skjevheter. Utvendig trapp mellom terrasse og kjeller har lav overhøyde. Overhøyde ble målt til 176 cm.
– Innvendige dører: Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l.
– Bad: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
– Kjøkken: Innredningen på kjøkken er slitt og har skjevheter. Skjøting av benkeplate i vinkelen er ikke fagmessig utført. Det er manglende mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken.
– Vannledninger: Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Eventuell lekkasje fra rør i rør-system under vask vil ikke ledes til sluk.-
– Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
– Elektrisk anlegg: Elektriske ledninger med stikkontakt i vegg ved hovedinngangsdør er ikke lovlige. Bør undersøkes av elektriker.
– Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
– Grunnmur og fundamenter: Det registreres byggskum i overgang mellom grunnmur og utvendig bod i kjeller. Byggskum er ikke egnet til å stå åpent i dagen. Eier opplyser om at byggskummet er brukt for å hindre vepsebol. Masse under grunnmur på utvendig bod i kjeller siger ut.

TG:2 er gitt på følgende (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
– Taktekking: Takflate mot vest har lite fall. Takplatene er lagt på mindre fall enn det som leverandør oppgir som minimum (min 12 grader). Tak med liten takvinkel har større risiko for lekkasje. Det registreres fuktskade i himling over kjøkken. Dette var tørt på befaringsdagen.
Forkantbord på tak over utvendig bod i kjeller er løst.
– Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det er ikke montert bordtakbeslag i nedre kant av taktekking over utvendig bod. Det er ikke montert takrenne mot nord.
– Veggkonstruksjon: Konstruksjonene har skjevheter. Innvendige og utvendige vegger har loddavvik.
– Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.
– Rom under terreng: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Det ble målt 20,7 vekt-% fukt i utforet vegg mot terreng i kjeller. Vekt-% mellom 19,5% og 27,9% vurderes som meget fuktig, som gir fare for treødeleggende sopper, muggdannelse, stripet borebille (mott), og råteborebille etc. Det ble målt 80 mm høydeforskjell på gulv i kjeller.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Vedfyring og ellers elektrisk oppvarming.

+- Diverse

– Det foreligger ingen originale bygningstegninger i kommunens arkiver. Megler har derfor ikke anledning til å undersøke hvilke forhold ved eiendommen som er godkjent/omsøkt i Karmøy kommune.
– Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.
– Utvendig bod i kjeller har ikke måleverdige arealer på grunn av lav takhøyde. Rom må ha takhøyde på minimum 1,9 meter (i en bredde på min. 60 cm) for å være måleverdige iht NS 3940 og Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling.
– Kjellerstue/soverom har utvendig tilkomst.
– I følge kart (usikre grenser) så ser det ut som at en liten del av terrasse går over nabogrense og at parkering står på nabotomt.
– Byggeår er ukjent, men tomten er etablert i 1944. Så det er antatt at hytta først ble bygget i 1944/45.
– Badet ble bygget ut i 2015, og terrasse m/overbygg ved veien ble bygget i 2016. Dette er ikke omsøkt i Karmøy kommune.
– Vann fra brønn med pumpe. Vannet har aldri blitt testet, så det er ikke drikkevann. Brønn har aldri gått tom i følge selger.

Kontakt

Olav Lauvås

Stilling
Eiendomsmegler MNEF
E-post
olav.lauvaas@meglerhuset-rele.no
Telefon
90272710

Lurer du på noe?