Velkommen til Nausttomt og hyttetomt Skjold - Håvik!

Vindafjord - Håvik

Naust fra 2020 og stor hyttetomt med sjøutsikt - Beliggende i idylliske Ålfjorden! Gode solforhold!

Prisantydning:
 1 590 000
Eiendomstype:
Tomt
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  1 590 000
Eiendomstype
Tomt
Eierform
Selveier
Tomt
1367 m²
Kommune
Vindafjord
GNR
146
BNR
20
Oppdragsnr.
1-0198/21
Finnkode
219336499

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Velkommen til idylliske Håvik/Dalavik i Ålfjorden! Råtomt med sjøutsikt og naust i svært attraktive Ålfjorden. Naustet ble ferdigstilt i 2020 og har en fantastisk beliggenhet. Hyttetomten ligger rolig og skjermet til, med lite innsyn fra andre hyttenaboer. Her er det gode solforhold, og man kan nyte kveldssol og morgensol. Somrene i Ålfjorden er magiske: Med sjø og båtliv like ved, står de gode opplevelsene i kø for både store og små!

Båttur til Vikebygd for å besøke det populære Plassabakeriet kan anbefales! Ellers er Ålfjorden er en aktiv og populær fjord med gode fiskemuligheter for både fisk og skalldyr. Det kan også nevnes attraktive badeplasser som Finnsberg og Holsvik, Våga har sommeråpen kiosk.

Tillatt bebygd areal BYA er 135 m2 for fritidsbolig og uthus pr. tomt.

+- Beliggenhet

Denne eiendommen ligger rolig og skjermet til, med lite innsyn fra andre hyttenaboer. Her er det gode solforhold, og man kan nyte både kveldssol og morgensol. Tomten ligger fritt til med flott utsikt over Ålfjorden. Alle årstider er vakre på Håvik, men somrene her er spesielt magiske: Med sjø og båtliv like ved, står de gode opplevelsene i kø for både store og små.

Sjøen innbyr til bading og båtliv, og fra naustet kan du fange krabber, eller prøve fiskelykken. Ålfjorden er en aktiv og populær fjord med gode fiskemuligheter for både fisk og skalldyr.

Båttur til Vikebygd for å besøke det populære Plassabakeriet kan absolutt anbefales! Det kan også nevnes attraktive badeplasser som Finnsberg og Holsvik. På Våga er det sommeråpen kiosk!

Eiendommen ligger ca. 40 min kjøring fra Haugesund og ca. 11 minutter fra Isvik i Skjold, noe som er behagelig reisevei. I Isvik finner man blant annet KIWI butikk, legesenter, frisør og flere koselige spiseplasser. Frøken fryd er en populær kafe og interiørbutikk. I Haugesund finner du alt av bymessige fasiliteter som forretninger, kjøpesenter, spisesteder, kino og teater.

+- Omkostninger

39 750,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
52 622,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Hyttetomt: Tomten er regulert til «fritidsbustadar».
Navn på plan: Håvik hyttegrend

Naust: Regulert til småbåtanlegg i sjø og vassdrag med tilhørende strandsone, uthus/naust/badehus, renovasjonsanlegg og avløpsanlegg. Grenser til ferdsel, badeområde og friluftsområde. Deler av nausttomten ligger i friluftsområde.

Reguleringsplan for Håvik hyttegrend
Plannummer 1160-12-07
Formålet med reguleringsplanen er å legge til rette for fritidsbustader, naust, småbåtanlegg, veganlegg og friluftsområde.

Verdt å merke seg fra reguleringsplan:

Tomten ligger utenfor 100-metersbeltet jf. §2 punkt 2.1.3 i reguleringsplanen. Fritidsbolig kan føres opp i en etasje med inntil 135 kvadratmeter BYA, inklusiv uthusfunksjon. Parkeringsareal kommer i tillegg. (gjelder bare for tomter som har veg frem). Det er ikke tillatt å føre opp frittstående uthus, garasje eller anneks til fritidsboliger.

Hver fritidsbolig med veg frem til tomta, skal ha oppstillingsplass til minimum 2 biler på egen grunn eller 1,5 biler på felles parkeringsplass.

Fritidsboliger skal utformes med karakter, stiluttrykk og fargebruk som passer omgivelsene. Utvendige farger skal være jordfarger som grått, brunt og oliven.

Fritidsboligene skal ha saltak eller pulttak og trekkes med lite reflekterende materiale, t.d. tre, torv eller skifer. Takvinkel ved saltak skal være minimum 27 grader. Ved pulttak skal takvinkel være mellom 10 og 30 grader. Fritidsboligene skal ha en gesimshøyde på maksimalt 3,5 meter og mønehøyde på maksimalt 6,5 meter. Ved pulttak skal maksimal gesimshøyde være 6,5 m. Andre takformen kan godkjennes dersom det er vist at dette gir en bedre tilpassing til landskap/terreng og omkringliggende hytter.

Grunnmur skal være så lave som mulig og bør ikke være høyere enn 0.5 meter.

Vi oppfordrer interessenter til å sette seg spesielt godt inn i reguleringskart og de gjeldende reguleringsbestemmelsene for området. Se vedlagt reguleringsplan.

+- Adkomst

Kjør mot skjold og ta til venstre ved Dalavik. Kjør ca. 2,5 før du tar av til venstre til Håvik. Her følger du vegen helt til endes ved en gård. Kjør så ned mot sjøen, til parkeringsplassen.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Diverse

Det foreligger ferdigattest for 6 naust i rekke datert 28.10.2020.

Kontakt

Elise Knutsen Skogland

Stilling
Eiendomsmegler MNEF
E-post
elise@meglerhuset-rele.no
Telefon
94861650

Lurer du på noe?