Velkommen til Jonas Lies gate 1!

Haugesund - Lillesund

Haugesund - Særdeles flott og velholdt herskapsvilla beliggende i etablert og bynært villaområde

Prisantydning:
 6 100 000
Eiendomstype:
Enebolig
P-rom/BRA:
258/352 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  6 100 000
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
1932
Primærrom
258 kvm.
Bruksareal
352 kvm.
Soverom
5
Tomt
646 m²
Kommune
Haugesund
GNR
40
BNR
759
Oppdragsnr.
1-0139/21
Finnkode
254711477

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Kort om eiendommen

Velkommen til Jonas Lies gate 1 – En særdeles flott og velholdt herskapsvilla som er bevart i original forfatning. Villaen er helt unik og har en meget attraktiv beliggenhet i et etablert og rolig villastrøk like sør for Haugesund sentrum. Området består hovedsakelig av flotte herskapsvillaer som ble oppført i perioden 1918-1925. Her finnes god eksempler på jugendstil, romantikk og 20-talls klassisisme. Jonas Lies gate 1 er tegnet av Moldenhauer og Steffens og er en flott innholdsrik villa oppført over 3 plan med tillegg av kjeller. Meget god planløsning med 4 stuer, kjøkken, 2 bad, gang, hall, 5 soverom m.m God kjeller med rikelig med lagringsplass. Lillesund barneskole og Haugesunds sykehus ligger kun få meter unna. Haugesund sentrum ligger 5 minutters gangtid unna.

+- Innhold

Boligen er innredet over 3 plan med tillegg av kjeller.

Hovedplan: Inneholder stor og romslig hall med plassbygde garderober, egen garderobesone med gjestetoalett, kjøkken, bibliotek, oppholdsstue og spisestue.

2.etasje: Gang, toalettrom, 2 bad, 3 soverom og stue/arbeidsrom med peis.

Loft: Gang, 2 kott, 2 soverom, alkove/kontor. Det er gode knekott for lagring

Kjeller: Gang, vaskerom med fyrkjele, snekker/hobbyrom, 3 store boder samt gang med utgang til bakhagen

+- Standard

Velholdt og i stor grad original villa. Nåværende eier har tatt godt vare på huset og eiendommen bærer preg av å være meget velholdt og godt ivaretatt. Det er lagt vekt på å bevare husets særpreg og dens opprinnelige kvaliteter. Blant annet er fasadeutrykkene uendret og arkitektens særpregede vinduer, dører m.m er bevart i original forfatning. Huset er antatt oppført i perioden 1917-1925 (Oppgitt byggeår 1932) etter tegninger fra arkitektene Moldenhauer & Steffens. Huset er romantisk inspirert. Detaljene i dette huset knytter huset til Bergenske forbilder rent arkitektonisk. Detaljene er særdeles omsorgsfullt utført. Formkvaliteten i profiler, omramminger, hjørnelistverk og allmenn proporsjonering i hjemmebyggeskikken var nettopp det denne arkitektgenerasjonen ble oppmerksom på, og som de ønsket å fornye i sine byggverk.

Eiendommen er oppført på grunnmur i teglstein, engelsk hulmur som utvendig er pusset. Det er betonggulv i kjeller. Yttervegger ovenpå grunnmur er i tømret utførelse som utvendig er kledd med trepaneler av høvlede vannrette bord. Etasjeskillere i trekonstruksjon. Åstakskonstruksjon som utvendig er tekket med teglestein. Pipe i tegl som er pusset. Vinduer er i all hovedsak originale og med enkle glass. Nåværende eier har lagt stor vekt på å bevare husets originale detaljer og form.

Innvendige vegger er bygget opp i tømret plank Vegger er i all hovedsak plater med huntonittplater/ eller panel. Takhimlinger er av typen strukket tak som er helmalt. Blant andre kvaliteter kan det nevnes at vegger som er tapetsert er tapetsert med lintapeter. Innvendige dører er originale. Baderom og kjøkken er oppgradert og modernisert til dagens krav om bruk. Det er baderom med fliser på vegger og gulv. Her er varmekabler m.m. Kjøkkeninnredning i eikeutførelse. Stuer har heltre eikegulv. Forøvrig god standard med eikeparkett og tregulv på øvrige gulv. Det er flott åpen peis i den ene stuen på hovedplan.

+- Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget sentralt og etterspurt boligområde like nord for Lillesund skole. Området som ble utbygget i perioden 1918-1925 bærer preg av jobbetiden i Haugesund. På denne tiden ble byens mest ærverdige villaer tegnet og bygget. Området består hovedsakelig av flotte herskapsvillaer med innslag av en flott barneskole m.m Fra denne eiendommen er det kun få meters gange til Haugesund sykehus og kun 20 meter til skoleporten på Lillesund skole. Beliggenheten passer for de fleste. Det er svært barnevennlig for småbarnsfamilier med tanke på nærheten til både barneskole, ungdomsskole, videregående skoler og barnehager. Alt dette ligger like i nærheten og med en spesielt trygg og bilfri skolevei. Det er lekeplass og tennisbaner like ved. Ønsker du å bo sentralt er ligger dette området perfekt. Her tar det kun 5 min å spasere inn til sentrum. Byens store arbeidsplasser ligger i kort gang og sykkelavstand. Området og gaten er en blindvei så her er ingen gjennomgangstrafikk og bilstøy.

+- Omkostninger

162 500,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
175.372,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger i et område hovedsakelig regulert til boligformål. Kopi av reguleringsbestemmelser og kart, kfr. megler.

+- Energimerking

Megler har oppfordret eier til å innhente energiattest for eiendommen, men denne er ikke fremlagt for megler. Interessenter bør derfor legge til grunn at eiendommen har energiklasse G.

+- Parkering

På eget gårdstun

+- Adkomst

Følg Salhusveien sørover fra Haugesund sentrum. Ta opp til venstre like ved Toppbakeren sine lokaler. Fortsett opp bakken og eiendommen kommer på venstre side av veien like ved inngangsportalen til Lillesund skole

+- Byggemåte

Eiendommen er oppført på grunnmur i teglstein, engelsk hulmur som utvendig er pusset. Det er betonggulv i kjeller. Yttervegger ovenpå grunnmur er i tømret utførelse som utvendig er kledd med trepaneler av høvlede vannrette bord. Etasjeskillere i trekonstruksjon. Åstakskonstruksjon som utvendig er tekket med teglestein. Pipe i tegl som er pusset. Vinduer er i all hovedsak originale og med enkle glass. Nåværende eier har lagt stor vekt på å bevare husets originale detaljer og form.

Innvendige vegger er bygget opp i tømret plank Vegger er i all hovedsak plater med huntonittplater/ eller panel. Takhimlinger er av typen strukket tak som er helmalt.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Elektrisk, ved og Bio-olje/diesel.

+- Diverse

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Kontakt

Øyvind Hasseløy

Stilling
Eiendomsmegler MNEF
E-post
oyvind@meglerhuset-rele.no
Telefon
92063507

Lurer du på noe?