Velkommen til Tyrveli 39!

Sjarmerende fjellhytte med fantastisk utsikstbeliggenhet - Like ved skisenteret - Stor, solrik terrasse med gapahuk

Prisantydning:
 4 000 000
Eiendomstype:
Fritidseiendom
P-rom/BRA:
107/108 m2
Visning:
19.09.2020 13:00 - 15:00
Legg til i kalender

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  4 000 000
Eiendomstype
Fritidseiendom
Eierform
Selveier
Byggeår
1987
Primærrom
107 kvm.
Bruksareal
108 kvm.
Bruttoareal
117 kvm.
Soverom
4
Tomt
926 m²
Kommune
Vinje
GNR
99
BNR
91
Oppdragsnr.
1-0236/20
Finnkode
190897716

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Innhold

Hytta er oppført over 2 plan og inneholder:
Hovedetasje: Entré/gang, stue, kjøkken, 4 soverom, 2 baderom, gang/hall og kott.
Loftsetasje: Loftstue/soverom.

I tillegg er det oppført gapahuk på eiendommen med et bruttoareal på 12 kvadratmeter.

+- Standard

Hytta holder en normalt god hyttestandard. Utstrakt bruk av trepanel og enstavs parkett.

Hovedplan:
– Entré/hall med trapp opp til loftsetasje.
– Romslig gang/hall. Herfra er det adkomst til kott.
– Stor, luftig stue med god takhøyde og flere innredningsmuligheter. Utsikten mot snødekte fjelltopper skaper en vakker bakgrunn gjennom de store vindusflatene. God plass til både sofa og spisebord. Dekorativ peisovn som har plassbygde hyller for ved. Det er natursteinsvegg rundt peisen som gir en fin kontrast til treverket. Fra stuen er det utgang til fantastisk terrasse!
– Pent og praktisk hyttekjøkken med integrert komfyr, platetopp og ventilator.
– Hovedetasjen har til sammen 4 soverom – God plass til storfamilien.
– Bad nr. 1 er etablert, men ikke helt ferdigstilt, og er derfor ikke tatt i bruk. Følgende er ikke er ferdigstilt: Baderomspanel ved dusj og sokkelflis ved gulv. Det er synlig membran på baderommet. Det er også lagt klart til mekanisk ventilering, men ikke montert.
– Bad nr. 2 har panel på vegger og belegg på gulv. Badet inneholder gulvmontert toalett, vask med speil. Dusjløsning med garnityr. Baderommet er ikke ventilert – Det bør installeres mekanisk vifte og etableres luftespalte under døren for tilstrekkelig ventilering av baderommet.

Loftsetasje:
– Romslig loftstue med plass til både sofa og ekstra seng. Nydelig utsikt!

Overflater:
Gulv: Laminat, fliser og teppefliser.
Vegger: Panelte flater.
Himlinger: Panelte flater. Enkelte av overflatene er overmalte.

For øvrig:
– Brannalarmer og slukkeapparat.
– Automatsikringer og AMS strømmåler. Hovedsikringer er skrusikringer. Det foreligger sluttkontroll/samsvarserklæring av det elektriske anlegget i denne fritidsboligen datert 09.03.2017. Dokumentasjon kan fremlegges på forespørsel.

+- Beliggenhet

Eiendommen ligger på Tryveli med fantastiske solforhold og panoramautsikt til både Vågslidvatnet og fjellene.

Tyrveli 39 ligger i kort gangasvstand for alpintanlegget på Vågslid. Dette har hele 13 preparerte skiløyper og 6 skitrekk samt eget barnetrekk/band. Anlegget har varmestue med afterski og sportsbutikk. Tyrveli er et godt utgangspunkt for flotte langrennsturer. Herfra er det kort avstand til mange skiløyper, blant annet nyere og forlenget lysløype som går helt til Botn. Denne er perfekt for treningsturer om kvelden. Fra denne løypa har man også tilgang til det omfattende løypenettet som går innover mot Fossen og videre. Man kan og ta skiheisen opp til trasé på toppen.

Vågslid har med sine 950 høydemeter over havet en meget snøsikker beliggenhet. Et eget selskap har ansvaret for det omfattende løypenettet starter sin virksomhet så snart snøforholdene tillater det. Traseene varierer fra de helt enkle og korte, til lange, utfordrende høyfjellsløyper som ligger fra ca. 800 – 1600 moh. Området rundt Haukeliseter er også viden kjent som et ypperlig sted for kiting.

På sommerstid er det flotte turløyper, bademuligheter i fjellvann, jakt og fiske. Området kan tilby flere soltimer enn de fleste vinterdestinasjonene det er naturlig å sammenlikne seg med. Dette gjør at Vågslid trekker folk fra Haugalandet, Bergen, Stavanger, Skien og Oslo.

Vågslid/Haukeliområdet er også svært godt egnet for fjellvandring. Fra Vågslid går løypene både mot Haukeliseter, turisthyttene på Hardangervidda og Setesdal/Ryfylkeheiene. Området er rikt på bær og Vågslid er omgitt av meget gode fiskevann. Ved å kjøpe et fiskekort har man tilgang til ca. 60 vann i storområdet.

Dersom det skulle være behov for påfyll i form av dagligvarer ligger Arbuvollen kiosk ca. 3 minutters kjøring fra eiendommen, godt innenfor gangavstand med ski. Ved behov for større matvareforretning, sportsbutikk, bensinstasjon eller lignende ligger Edland ca. 15-20 minutters kjøring i fra. Ved ønske om en god middag uten egeninnsats ligger Haukeliseter ca. 10 minutters kjøring i fra.

+- Omkostninger

100 000,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
112 872,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen omfattes av:
– Kommunedelplan for Vågslid. Arealbruk: Fritidsbebyggelse, nåværende.
– Reguleringsplan 19970001 for Tyrvelid. Regulert til fritidsbebygelse og felles avkjørsel.

Reguleringsplan under arbeid: ID 20190002 – Tyrvelid/99/6. Detaljregulering.

+- Parkering

God parkering på egen tomt.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport: Fritidsbolig bygget i 1987, som er påbygget flere ganger. Boligen er oppført på forstøtninger og søyler i betongstein. Etasjeskillere i tre. Yttervegger i bindingsverk som er utvendig kledd med trepaneler. Saltak i trekonstruksjon som er utvendig tekket med torv. Element pipe som er utvendig pusset. Enkelte overflater i denne boligen er ikke ferdigstilt, gjeldende avslutninger og listverk/foringer. Dette gjelder også for baderom mot nord. Det mangler her sokkelfliser og baderomspanel i våt sone.

Det er i denne rapport gitt TG3 på følgende:
– Overflater på innvendige gulv – 1. etasje / Bad 2
– Luftbehandling, generelt – 1. etasje / Bad 2

Tilstanden på boligen fremstår som generelt god, både innvendig og utvendig. Det må allikevel påregnes vedlikehold og noe oppgradering av boligen. Det må også påregnes ferdigstillelse av diverse overflater.

Gapahuk oppført på støpt såle, deler av mur er forblendet med skiferstein. Reisverk i trekonstruksjon som er utvendig kledd med trepaneler. Pulttak. Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann senere i rapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Elektrisk og vedfyrt. Flott peisovn i hovedstuen.

+- Diverse

Eiendommen er tilknyttet hytteforening. Årlig foreningsavgift er pt 8 500,-. Avgiften dekker vedlikehold av tilførselsveier, tekniske fellesanlegg, brøyting av veier og løypenett.

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Kontakt

Marius Kallevik

Stilling
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
E-post
marius@meglerhuset-rele.no
Telefon
90776949

Lurer du på noe?