Velkommen til Skjerdalen 45!

Sjarmerende hytte med nydelig utsikt - Super beliggenhet med kort vei til alpinanlegg og skiløyper

Prisantydning:
 3 250 000
Eiendomstype:
Fritidseiendom
P-rom/BRA:
79/84 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr  3 250 000
Eiendomstype
Fritidseiendom
Eierform
Selveier
Byggeår
1992
Primærrom
79 kvm.
Bruksareal
84 kvm.
Bruttoareal
92 kvm.
Soverom
3
Tomt
843 m²
Kommune
Vinje
GNR
99
BNR
173
Oppdragsnr.
1-0284/20
Finnkode
189213080

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Innhold

Hytta er oppført over én etasje + hems og inneholder:
– 1. etasje: Stue, stue/kjøkken, 3 soverom, bad, gang, entré og bod.
– Hemsen har ikke målbar høyde (minst 190 cm i en bredde på 60 cm).

+- Standard

Hytta holder en normalt god hyttestandard.
– Trivelig stue med god takhøyde, vedovn, store vindusflater og utgang til solrik terrasse. Nydelig utsikt mot fjellene! Åpen løsning mot kjøkken. God plass til stor spisegruppe.
– Praktisk hyttekjøkken med innredning i fra byggeår som er supplert med enkelte skap. Speilfronter i furu og eik. Det er ventilator over komfyr.
– Stue nr. 2, påbygget i 2006, gir masse ekstra plass i hytta. Også her er det vedovn, god takhøyde og utgang til terrassen.
– Hytta har til sammen tre soverom. Pt er det 7 sengeplasser fordelt på rommene.
– Baderommet inneholder dusjkabinett med forheng, klosett og servant. Vindu som kan åpnes. Vinylbelegg på gulv og trepanel på vegger.
– Gang med adkomst til hems via trappestige.
– Vindfang med plass til yttertøy og klær.
– Praktisk bod med adkomst fra gangen.

+- Beliggenhet

Eiendommen ligger i Skjerdalen på Vågslid, usjenert og med flott utsikt mot fjellene, skianlegget og nærområdet for øvrig. Eiendommen grenser til regulert friluftsområde mot øst.

Skjerdalen ligger like vest for alpintanlegget på Vågslid. Anlegget har hele 13 preparerte skiløyper og 6 skitrekk samt eget barnetrekk/band. I tillegg – Varmestue med afterski og sportsbutikk. Skjerdalen er et godt utgangspunkt for flotte langrennsturer. Herfra er det kort avstand til mange skiløyper og man har enkel tilgang til høyfjellsløypa i vakker natur. Ved avkjørselen fra E139 er det også løypenettet som går innover mot Fossen og videre. Like i nærheten av denne ligger også lysløype som går til Hotellet og videre til Botn.

Vågslid har med sine 950 høydemeter over havet en meget snøsikker beliggenhet. Et eget selskap har ansvaret for det omfattende løypenettet starter sin virksomhet så snart snøforholdene tillater det. Traseene varierer fra de helt enkle og korte, til lange, utfordrende høyfjellsløyper som ligger fra ca. 800 – 1600 moh. Området rundt Haukeliseter er også viden kjent som et ypperlig sted for kiting.

På sommerstid er det flotte turløyper, bademuligheter i fjellvann, jakt og fiske. Området kan tilby flere soltimer enn de fleste vinterdestinasjonene det er naturlig å sammenlikne seg med. Dette gjør at Vågslid trekker folk fra Haugalandet, Bergen, Stavanger, Skien og Oslo.

Vågslid/Haukeliområdet er også svært godt egnet for fjellvandring. Fra Vågslid går løypene både mot Haukeliseter, turisthyttene på Hardangervidda og Setesdal/Ryfylkeheiene. Området er rikt på bær og Vågslid er omgitt av meget gode fiskevann. Ved å kjøpe et fiskekort har man tilgang til ca. 60 vann i storområdet.

Dersom det skulle være behov for påfyll i form av dagligvarer ligger Arbuvollen kiosk ca. 3 minutters kjøring fra eiendommen, godt innenfor gangavstand med ski. Ved behov for større matvareforretning, sportsbutikk, bensinstasjon eller lignende ligger Edland ca. 15-20 minutters kjøring i fra. Ved ønske om en god middag uten egeninnsats ligger Haukeliseter ca. 10 minutters kjøring i fra.

+- Omkostninger

81 250,- Dokumentavgift (2,5%)
585,- Tinglysning av skjøte
585,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 500,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
94 122,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen omfattes av:
– Kommuneplanen for Vinje kommune. Området er avsatt til fritidsbebyggelse (nåværende).
– Reguleringsplan 20030001 for Flåmyrane/Skjærdalen. Området er hovedsakelig regulert til fritidsbebyggelse. Området mot nord, sør og øst for eiendommen er regulert til friluftsområde.

Det gjøres oppmerksom på at området som i reguleringsplankartet er regulert til friluftsområde, er avsatt til fritidsbebyggelse i kommuneplanen. Kommuneplanen åpner for fortetting av hytteområdet som ligger et stykke øst for eiendommen (Flåmyrane). Det finnes ingen garantier for at friluftsområdet vil bli forsøkt omregulert til fritidsbebyggelse en gang i fremtiden. I følge Vinje kommune foreligger det ingen konkrete planer om dette pt.

+- Parkering

Parkering på egen tomt. Eier har parkert på felles parkeringsplass like oppi vegen om vinteren, og har ikke bestilt brøyting inn til hytten. Dette kan imidlertid avtales med de som brøyter, for kostnad som normalt ligger rundt 2000 per år på Vågslid.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport: Fritidsbolig med en etasje og loft som er bygget i 1992 med påbygg i 2008. Boligen er oppført med mur i betong, trekonstruksjon som utvendig er kledd med trepaneler. Saltak i trekonstruksjon tekket med papp med torv. Merk at boligen er oppført etter kravene fra byggeåret.
Boligen har følgende anmerkninger på TG.2.
– Vinduer, takkonstruksjon, tekking, takrenner, terrasser, vedovn og brannmur i stue/kjøkken, bad og ledningsnett for sanitærinstallasjoner.
Boligen har følgende anmerkninger på TG.3.
– Gulv på bad mangler sluk og belegg med oppbrett på vegg.

Se ellers kommentarer og begrunnelser av tilstandsanmerkninger fra takstmann i fullstendig tilstandsrapport.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Elektrisk og ved. Det er to vedovner i hytta.

+- Diverse

Årlig strømavgift på ca. 600-900,- kr per år per hytte til felles varmekabel på vannledning som går til 3 hytter (øvrige er Meling og Lothe).

Spisebord, 4 stoler, slagbenk samt sofagruppe med salongbord medfølger. Det samme gjør kombiskap og komfyr.

Kontakt

Marius Kallevik

Stilling
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
E-post
marius@meglerhuset-rele.no
Telefon
90776949

Lurer du på noe?