Velkommen til Halvorsbakken 4!

Karmøy - Gamle Skudeneshavn - Stor, ærverdig og velholdt enebolig i Gamlebyen - Panoramautsikt!

Prisantydning:
4 590 000,-
Eiendomstype:
Enebolig
P-rom/BRA:
257/260 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr 4 590 000,-
Eiendomstype
Enebolig
Eierform
Selveier
Byggeår
1860
Primærrom
257 kvm.
Bruksareal
260 kvm.
Bruttoareal
278 kvm.
Soverom
5
Tomt
420 m²
Kommune
Karmøy
GNR
57
BNR
441
Oppdragsnr.
1-0040/19
Finnkode
156211156

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Innhold

Enebolig oppført over 2 innredede etasjer + krypkjeller, som inneholder:

1. etasje:
Stue, kjøkken, 2 soverom, 2 baderom, kinorom, hall med trapp, gang, vindfang og bod.

2. etasje:
Stue/kjøkken, 3 soverom, bad, vaskerom, wc-rom

+- Standard

Velkommen til Halvorsbakken 4 – En sjelfull, særpreget og meget innholdsrik enebolig med idyllisk beliggenhet i Gamle Skudeneshavn. Boligen var frem til midten av 1970-tallet bedehus, før boligen ble ombygd til enebolig av tidligere og nåværende eier. Eiendommen er solvendt og har en særdeles god topografi, med unik panoramautsikt over Gamlebyen og havet. Eneboligen ble oppført i 1860 og ble omfattende oppgradert og ombygget i 2006. Bygningen ble blant annet etterisolert og det ble installert vannbåren varme, noe som sørger for en jevn og lun varmefordeling i begge etasjer. Flere opprinnelige, antikvariske detaljer ved huset er godt bevart og i dag fremstår huset som meget trivelig og tidsriktig, med en gjennomført, autentisk stil, lekre kvaliteter og materialvalg. De 260 kvadratmetrene er godt og praktisk utnyttet over to etasjer, og eiendommen har flere koselige uteområder samt terrasse med boblebad.

I 1. etasje er det stor stue/spisestue med adkomst fra både hallen og kinorom via tofløyede dører. Fra spisestuen er det utgang til vestvendt terrasse med boblebad.

Kinorom som er lydisolert med takbøyler, dobbel gips og dører med lydpakninger, slik at rommet kan benyttes til filmvisninger samtidig som soverom i 2. etasje er i bruk.

Pent kjøkken med spiseplass og gode oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap.

2 gode soverom, hvorav ett med eget bad (pusset opp i 2016 og inneholder dusjkabinett, klosett og servant med underskap), og ett med eget tekjøkken. Fra tekjøkkenet er det utgang til den vestvendte terrassen.

Hovedbadet i 1. etasje ble pusset opp i 2016, med veggmontert klosett, dusjkabinett og servant med underskap. Flislagte gulv og vegger.

2. etasje har stue og kjøkken i åpen, sosial løsning. Her kommer også den nydelige panoramautsikten til sin rett takket være store vinduer. God plass til både spisegruppe og salong. Flott, arealeffektiv kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer og gasskomfyr.

I 2. etasje er det ellers 3 gode soverom, helfliset bad med hjørnebadekar, dusjkabinett og dobbel servant, wc-rom og separat vaskerom.

Hall/entré med god plass til yttertøy og sko. Det er terrasse ved inngangspartiet i 2. etasje.

+- Beliggenhet

Gamlebyen ligger vest for innseilingen til Skudeneshavn, og området her er selve definisjonen av Vestlandsidyll. Gamlebyen har en fantastisk atmosfære, spesielt om sommeren. Her ligger de gamle, hvitmalte husene som perler på en snor i de koselige, smale gatene. Fra Halvorsbakken 4 kan man rusle ned til sentrum eller ta en tur til den vakre parken i Skudeneshavn.

Skudeneshavn er en idyllisk seilskuteby – Tidligere kåret til Årets sommerby av NRKs Reiseradioen. Byen kan skilte med populær gjestehavn, trivelige butikker og spisesteder, golfklubb, samt festivaler som Skudefestivalen og SILK (Skudeneshavn internasjonale litteratur- og kulturfestival).

Ellers er det kort kjørevei til fantastiske badestrender, som Sandholmen og Sandvesanden, samt golfbane. Gangavstand til nærbutikk, barnehage og skole. Fantastiske turmuligheter i det vakre kystlandskapet på Karmøy, for eksempel til Syreneset Fort.

+- Omkostninger

114 750,- Dokumentavgift (2,5%)
525,- Tinglysning av skjøte
525,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 100,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
127 102,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger i et område hovedsakelig regulert til boligformål. Ved all utskifting av utvendinge bygningsdeler må byggherren ta kontakt med kommunen før arbeidet igangsettes. Dette gjelde alle bygg innen planområdet. Riving av bygninger helt eller delvis, er ikke tillatt. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg godt inn i reguleringskart og de gjeldende reguleringsbestemmelsene for området. Ta kontakt med megler for å få dette oversendt.

Eiendommen er fredet som kulturmiljø i 2018 og det følger egne fredningsbestemmelser.

+- Parkering

Parkering på egen tomt.

+- Adkomst

Fra hovedveien: Ta inn på Kaigata og deretter til venstre i Gunnarsbakken etter ca. 100 meter. Fortsett rett frem. Gunnarsbakken går snart over i Halvorsbakken. Boligen ligger på venstre hånd.
Det vil bli skiltet med visningsskilt fra Meglerhuset Rele ved annonserte fellesvisninger.

+- Byggemåte

Fra tilstandsrapport: Bolig med krypkjeller, 1. etasje og loft som er bygget i 1860, modernisert og restaurert i fra 2006. Boligen er oppført i grunnmur i lødd stein, trekonstruksjon som utvendig er kledd med trepaneler, trebjelkelag. Saltak i trekonstruksjon tekket med tegltakstein. Boligen har et normalt vedlikehold og er i god stand med tanke på bygningens alder. Det ble registret en del skader i tekkingen, noe oppgradering er påregnelig. Vinduer og kledning er av eldre årgang og jevnlig vedlikehold er viktig for å opprettholde tilstanden som nå er bra. På bad på loft er det sig i gulv som her medført sprekk i vegg. Se tilstandsrapport for en mer detaljert beskrivelse av boligens tekniske tilstand.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Boligen er klargjort for varmepumpe (luft til vann) og vannbåren gulvvarme som fordeler til alle rom. Vedovn i stue i 2. etasje. Ellers elektrisk oppvarming via boligens vannbårne varme.

+- Diverse

Eiendommen er registrert i Sefrakregisteret og det er utarbeidet egne bygningsvernsregler for området. Sefrakminne: 1149/6/341 Atelier/Våningshus, Halvorsbakken, Skudeneshavn (bedehus) 1850-1874.

Ved kjøp av bolig plikter du som kjøper å undersøke boligen før kjøpet gjennomføres. Kjøpers undersøkelsesplikt gjelder også de opplysninger selger alt har gitt om boligen. Vi oppfordrer derfor alle interessenter til å komme på visning, samt nøye gjennomgå prospekt, tilstandsrapport og øvrige dokumenter.

Benevnelser på rom i salgsoppgave samt selgers bruk av rom kan være i strid med byggeforskrifter selv om de er målverdige.

Boligen ble oppført så tidlig som i 1860 – Det er derfor påregnelig med ujevnheter, skjevheter og knirk i konstruksjonen.

Det er fuktig på grunn i krypkjelleren, som har gulv av pukk og jord/fjell. I bjelkelaget mot 1. etasje ble det registret fuktinnhold på 23% (noe høyt). Drenering har fått tilstandsgrad 3.

På bad på loft er det sig i gulv som her medført sprekk i vegg.

Kontakt

Øyvind Hasseløy

Stilling
Eiendomsmegler MNEF
E-post
oyvind@meglerhuset-rele.no
Telefon
92063507

Marit Melvær Solheim

Stilling
Backoffice
E-post
marit@meglerhuset-rele.no
Telefon
91586488

Last ned

Lurer du på noe?