Velkommen til Alexander Kiellands gate 7!

Haugesund - Sentrum -
Ærverdig, velholdt villa i attraktivt strøk - Garasje

Prisantydning:
kr 4 300 000,-
Eiendomstype:
ENEBOLIG
P-rom/BRA:
162/279 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr 4 300 000,-
Eiendomstype
ENEBOLIG
Eierform
Selveier
Byggeår
1919
Primærrom
162 kvm.
Bruksareal
279 kvm.
Bruttoareal
300 kvm.
Soverom
4
Tomt
563 m²
Kommune
HAUGESUND
GNR
40
BNR
891
Oppdragsnr.
219016
Finnkode
139191564

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Innhold

Enebolig oppført over 3 plan + loft, som inneholder:

1. etasje: Stue, spisestue, kjøkken, soverom, bibliotek/kontor, bad, gang, hall m/trapp, bod.

2. etasje: Stue, 2 soverom, bad/vaskerom, gang og 2 boder.

Kjeller: Peisstue (ikke byggemeldt), bod og lagring/grovkjeller. Hele kjelleretasjen er sekundærareale.

Loft: Lagring.

I tillegg er det oppført garasje på eiendommen, med et BRA på 15 m2.

+- Standard

Velkommen til Alexander Kiellands gate 7 – En stor, innholdsrik og ærverdig familiebolig bygget over 3 etasjer + lagringsloft. Boligen sto ferdig oppført i 1919, og har senere gjennomgått større oppgraderinger i tidsrommet 2010 – 2016, herunder oppussing av bad og kjøkken, ny kledning/etterisolering av hele boligen, ny taktekking med gjennbruk av skifer, nytt innvendig reisverk og nye tak. Boligen er i tillegg påbygget nytt soverom og bad i 1. etasje, samt terrasse i 2. etasje. Selv om boligen er betydelig oppgradert, har man likevel valgt å ivareta enkelte originale bestanddeler, som for eksempel innvendige dører i heltre fra byggeår og en flott, gammel vedkamin i spisestuen. Det er godt med lagringsmuligheter i blant annet kjeller og på loft.

Hovedetasje (1. etasje):
I denne etasjen finner dere meget romslige og luftige oppholdsrom med mange innredningmuligheter. Dagens eiere har innredet med henholdsvis stue, spisestue og kontor/bibliotek. I stue og spisestue er det god plass til stor spisegruppe og salong. Utgang til vestvendt terrasse via tofløyet balkongdør.

I hovedetasjen er det i tillegg flott kjøkkeninnredning fra kvalitetsleverandøren Schmidt (nytt i 2016), med heltre benkeplate og integrerte hvitevarer. Innredningen har demping på skuffer og skap. Plass til frokostbord.

Videre har hovedetasjen hovedsoverom med tilnærmet direkte adkomst til baderom. Baderommet ble oppgradert i senere tid, og fremstår som tidsriktig. Badet inneholder dusjhjørne med svingbare dusjhjørner, veggmontert klosett og servant nedfelt i baderomsinnredning med skuffer. Veggskap med speil. Mekanisk avtrekk.

Trivelig entré/hall med adkomst til 2. etasje via trapp. Entréen har flisbelagt gulv og plass til oppbevaring av yttertøy og sko, ved f.eks montering av knagger på vegg, eller stumtjener på gulv.

I 2. etasje er det 2 gode soverom, loftstue (evt. soverom), samt romslig bad. Badet ble oppgradert i 2010. Badet inneholder dusjkabinett, veggmontert klosett, servant nedfelt i baderomsinnredning med skuffer, veggspeil, samt opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk. Fra trappegang i 2. etasje er det utgang til østvendt terrasse. Ellers har denne etasjen hall og lagringsbod.

I kjeller er det innredet kjellerstue med peis. Panel på vegger og tak. Teppebelegg på gulv. Ellers grovkjeller med lagringsmuligheter. Det gjøres oppmerksom på at det i byggetegningene for boligen ikke er avsatt areal til oppholdsrom i underetasjen.

Overflater:
Gulv: Hovedsakelig eikeparkett, gulvbelegg på kjøkken og begge bad. Kjeller: Teppebelegg i kjellerstue. Ellers hovedsakelig betong.
Vegger: Hovedsakelig tapetserte flater. Baderomspanel på begge bad. Panel på vegger og tak i kjellerstue.
Himlinger: 1. etasje: Malte bygningsplater, gips. Takess på kjøkken og soverom. 2. etasje: Trepanel og bygningsplater.

+- Beliggenhet

Ønsker dere å bo i rolige omgivelser, men samtidig ha alle fasilitetene i sentrum innen gangavstand? I så fall kan Alexander Kiellands gate 7 være verdt et besøk. Boligen ligger i blindvei, i et nabolag som i all hovedsak består av flotte, gamle eneboliger. Herfra kan man spasere eller sykle ned til bykjernen på få minutter. I sentrum finner dere gode shoppingmuligheter i blant annet handlegaten og Markedet kjøpesenter, et bredt utvalg av restauranter og kaféer, kino, Festiviteten, samt en rekke andre servicetilbud. Haugesund Stadion ligger også i gangavstand. Eiendommen sokner til Lillesund skole (kun ca. 150 meter å gå fra boligen). Kort vei også til flere barnehager, som Espira Bråsteintunet barnehage og IOGT barnehage.

+- Omkostninger

107 500,- Dokumentavgift (2,5%)
525,- Tinglysning av skjøte
525,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 100,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
119 852,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Eiendommen ligger i et område hovedsakelig regulert til boligformål og kommunale, tekniske anlegg. Viktig: Eiendommen ligger i hensynssone nr. 9 «Lillesund». Alt arbeid på fasader og takflater skal avklares med byantikvar. Kopi av reguleringsbestemmelser og kart, kfr. megler.

+- Energimerking

Megler har oppfordret eier til å innhente energiattest for eiendommen, men denne er ikke fremlagt for megler. Interessenter bør derfor legge til grunn at eiendommen har energiklasse G.

+- Parkering

Parkering i egen garasje, samt gårdsrom.

+- Adkomst

Adkomst fra krysset Salhusveien/Bjørgvinsgaten. Kjør forbi Lillesund skole og sving nordover mot sykehusets akuttinngang. Boligen ligger på høyre hånd. Det er gatenavn og nummer på huset.

Det vil bli skiltet med visningsskilt fra Meglerhuset Rele ved annonserte fellesvisninger.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Hovedsakelig elektrisk oppvarming og ved. Luft/luft varmepumpe. Eldre vedkamin i spisestue, og eldre plassbygget peis i kjeller.

Kontakt

Asbjørn Hovland

Stilling
Eiendomsmeglerfullmektig
E-post
asbjorn@meglerhuset-rele.no
Telefon
91 30 77 90

Marit Solheim

Stilling
Medhjelper/Meglersekretær
E-post
marit@meglerhuset-rele.no
Telefon
91 58 64 88

Lurer du på noe?