Velkommen til Hemmingstad gård - Spannavegen 99!

En særdeles unik mulighet i Haugesund -
Den berømte villaen på Hemmingstad Gård er nå til salgs

Prisantydning:
kr 4 200 000,-
Eiendomstype:
ENEBOLIG
P-rom/BRA:
321/592 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr 4 200 000,-
Eiendomstype
ENEBOLIG
Eierform
Selveier
Byggeår
1922
Primærrom
321 kvm.
Bruksareal
592 kvm.
Bruttoareal
677 kvm.
Soverom
5
Tomt
1497 m²
Kommune
HAUGESUND
GNR
34
BNR
347
Oppdragsnr.
217344
Finnkode
103803739

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Innhold

Villaen er oppført over 4 etasjer og inneholder:

1. etasje (P-rom/BRA 165/165 m2):
Vindfang, entré, hall med trapp, kjøkken 1, kjøkken/anretning, peisstue, stue 1, stue 2, spisestue, soverom, wc og 2 trapperom.
Etasjehøyde 311 cm.

2. etasje (P-rom/BRA 156/173 m2):
4 soverom, bad, bad/vaskerom, wc, innglasset veranda, hall med trapp og trapperom.
Etasjehøyde 287 cm.

Kjeller (BRA 174 m2):
9 boder og wc.
Etasjehøyde 257 cm.

Høgloft (BRA 80 m2):
Gang og 6 boder.

+- Standard

Hvis du beveger deg bortover Spannavegen vil du se et herskapelig grått murhus i øst, stolt ruvende som et monument over den øvrige og til dels homogene bygningsmassen i området. Villaen er kjent for de fleste i byen vår og er på folkemunne kalt «Huset på prærien». Den har en helt særegen utstråling, og det med god grunn. Dette er ikke bare et hus, men et solid stykke av byens historie – Med andre ord presenterer vi her en boligannonse litt utenom det vanlige.

Hovedhuset så dagens lys så tidlig som i 1922 (ca) og er i dag vernet av byantikvaren i Haugesund grunnet sin historiske bakgrunn og utforming. Vi er derfor på utkikk etter en engasjert kjøper som ønsker å dedikere både tid og ressurser i denne unike eiendommen. Til gjengjeld kan den tilby fantastiske muligheter, suveren beliggenhet og en stor, vakker og sjelfull villa helt utenom det vanlige.

Villaen er oppført over 4 meget innholdsrike etasjer som til sammen har et bruksareal på nesten 600 kvadratmeter! I de to hovedetasjene, 1. og 2. etasje, finner du primærrommene, som stuer, kjøkken, soverom, hall og flere wc/baderom. Loft og kjeller har per i dag enormt med lagringsplass og potensiale.

Planløsningen er utformet med flere innganger – To innganger til 1. etasje og én inngang i kjelleretasjen. Den ene inngangen i 1. etasje var opprinnelig inngang for de ansatte på Hemmingstad Gård og har sådeles separat adkomst opp til loftsetasjen hvor det finnes en egen fløy.

Når du trer gjennom hoveddøra er det første som møter deg en romslig hall med særdeles god takhøyde. Tidligere var det som i dag er en av peisstuene en del av hallen, men planløsningen ble endret i senere tid. Tollak og Laura Skoglands originale stil og materialvalg preger fortsatt huset, med staselige vedkaminer, utskjæringer, fiskebensparkett, teak og glassmalerier. Huset vitner i all sin prakt om en tid hvor kvalitet var høyt prioritert. Vi ser for oss en innvendig renovering hvor man ivaretar mye av boligens originale særpreg. Se tilstandsrapporten for en nærmere teknisk beskrivelse av boligens tilstand.

Kom gjerne innom på visning og opplev Hemmingstad Gård! Vi, med mange andre, gleder oss over at det nå skal pustes nytt liv i denne fantastiske eiendommen!

+- Beliggenhet

Unik beliggenhet på selveste hovedbruket Hemmingstad Gård. Topografien her gir flotte utsiktsforhold mot øst og vest. Området i front av eiendommen er regulert til friareal. Eiendommen ligger tilbaketrukket og meget barnevennlig til, samtidig som det er kort vei inn til alle fasilitetene i Haugesund sentrum.

Fra Spannavegen er det anlagt gangvei/allé som passerer rett nord for eiendommen. Om du følger veien videre ankommer du de gamle jordene til Hemmingstad Gård, «Akebakken» og de flotte turområdene ved Storasundsfjellet. Herfra kan du ta deg videre til toppen av Vardafjellet, med flott utsikt over byen, eller inn i Djupadalen med et vell av opparbeidede turveier og turstier, samt bademuligheter i Eivindsvatnet.

Spaserturen ned til Haugesund sentrum tar ca. 25 minutter. Rossabø Skole (1-7 kl.) og Rossabø Fus Barnehage på Hemmingstad ligger like ved. Fra Hemmingstad Gård tar det få minutter med bil til Handelsområdet Raglamyr.

Her ligger alle forholdene til rette for en komfortabel hverdag i historiske omgivelser.

+- Omkostninger

130 000,- Dokumentavgift (2,5%)
525,- Tinglysning av skjøte
525,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
9 200,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
140 452,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Bygningen er bevaringsverdig – Eiendommen ligger i spesialområde bevaring (B19 i reguleringsplanen). Ved vedlikehold, istandsetting eller andre tiltak på bygningen skal taktekking, eldre vinduer, kledning og andre fasadeelementer bevares eller tilbakeføres. Manglende eller skadde elementer kopieres fra original. Alle slike tiltak må foregå/avklares i samråd med antikvarfaglig sakkyndig.

Nærområdet er hovedsakelig regulert til boligformål og området i front av eiendommen er regulert til friareal/park. Det er byggeaktivitet (bolig) på tomta som ligger sydvest for eiendommen.

Vi anbefaler alle interessenter å sette seg godt inn i reguleringskart for området/eiendommen med bestemmelser, som kan fås ved henvendelse til megler

+- Energimerking

Det er ikke foretatt energimerking av boligen.

+- Parkering

Rikelig med parkeringsmuligheter i det store gårdsrommet.

+- Adkomst

Adkomst med bil via Storasundgata. Ta inn på Boreas gate og hold til venstre i veiskillet. Etter en skarp høyresving ser du villaen på høyre hånd. Alternativt kan man spasere opp alléen fra Spannavegen.

Det vil bli skiltet med visningsskilt fra Meglerhuset Rele ved annonserte fellesvisninger.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Villaen har tre teglsteinspiper, tre vedovner, en kamin og to peiser. Oppvarming via ved og elektrisitet.

Kontakt

Stilling
Eiendomsmegler MNEF
E-post
oyvind@meglerhuset-rele.no
Telefon
92 06 35 07

Lurer du på noe?