Velkommen til Hemmingstad gård - Spannavegen 99!

En særdeles unik mulighet i Haugesund - NY PRIS
Den berømte villaen på Hemmingstad Gård er nå til salgs

Prisantydning:
kr 3 800 000,-
Eiendomstype:
ENEBOLIG
P-rom/BRA:
321/592 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr 3 800 000,-
Eiendomstype
ENEBOLIG
Eierform
Selveier
Byggeår
1922
Primærrom
321 kvm.
Bruksareal
592 kvm.
Bruttoareal
677 kvm.
Soverom
5
Tomt
1497 m²
Kommune
HAUGESUND
GNR
34
BNR
347
Oppdragsnr.
217344
Finnkode
103803739

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Innhold

Villaen er oppført over 4 etasjer og inneholder:

1. etasje (P-rom/BRA 165/165 m2):
Vindfang, entré, hall med trapp, kjøkken 1, kjøkken/anretning, peisstue, stue 1, stue 2, spisestue, soverom, wc og 2 trapperom.
Etasjehøyde 311 cm.

2. etasje (P-rom/BRA 156/173 m2):
4 soverom, bad, bad/vaskerom, wc, innglasset veranda, hall med trapp og trapperom.
Etasjehøyde 287 cm.

Kjeller (BRA 174 m2):
9 boder og wc.
Etasjehøyde 257 cm.

Høgloft (BRA 80 m2):
Gang og 6 boder.

+- Standard

Hvis du beveger deg bortover Spannavegen vil du se et herskapelig grått murhus i øst, stolt ruvende som et monument over den øvrige og til dels homogene bygningsmassen i området. Hovedhuset på det som tidligere var Hemmingstad gård kan tilby 1.5 mål tomt, stor og delvis skjermet hage, utsikt over ‘hele’ byen samt ideell beliggenhet. Huset er oppført over 4 meget innholdsrike etasjer som til sammen har et bruksareal på nesten 600 kvadratmeter! I de to hovedetasjene, 1. og 2. etasje, finner du primærrommene, som stuer, kjøkken, soverom, hall og flere wc/baderom. Loft og kjeller har per i dag enormt med lagringsplass og potensiale. Eiendommen er omgitt av frittliggende eneboliger og grøntareal regulert til friområde i vest.

Planløsningen er utformet med flere innganger – Tre innganger til 1. etasje: Hovedinngang til hall, kjøkkeninngang, og inngang fra hage til midtstue. og én inngang i kjelleretasjen.

Huset er oppført i svært robust betongkonstruksjon, som medfører minimalt vedlikehold av eksteriøret, utover det estetiske.

Når du trer gjennom hoveddøra er det første som møter deg en romslig hall med særdeles god takhøyde. Original stil og materialvalg preger fortsatt huset, med staselige vedkaminer, utskjæringer, fiskebensparkett, teak og glassmalerier. Huset vitner i all sin prakt om en tid hvor kvalitet var høyt prioritert. Se tilstandsrapporten for en nærmere teknisk beskrivelse av boligens tilstand.

Grunnet boligens historie og karakteristikk er den verneverdig. For utfyllende informasjon om hva som kreves ved oppussing, se til avsnittet om regulering lenger ned.

Kom gjerne innom på visning og opplev Hemmingstad Gård!

+- Beliggenhet

Unik beliggenhet på selveste hovedbruket Hemmingstad Gård. Topografien her gir flotte utsiktsforhold mot øst og vest. Området i front av eiendommen er regulert til friareal. Eiendommen ligger tilbaketrukket og meget barnevennlig til, samtidig som det er kort vei inn til alle fasilitetene i Haugesund sentrum.

Fra Spannavegen er det anlagt gangvei/allé som passerer rett nord for eiendommen. Om du følger veien videre ankommer du de gamle jordene til Hemmingstad Gård, «Akebakken» og de flotte turområdene ved Storasundsfjellet. Herfra kan du ta deg videre til toppen av Vardafjellet, med flott utsikt over byen, eller inn i Djupadalen med et vell av opparbeidede turveier og turstier, samt bademuligheter i Eivindsvatnet.

Spaserturen ned til Haugesund sentrum tar ca. 25 minutter. Rossabø Skole (1-7 kl.) og Rossabø Fus Barnehage på Hemmingstad ligger like ved. Fra Hemmingstad Gård tar det få minutter med bil til Handelsområdet Raglamyr.

Her ligger alle forholdene til rette for en komfortabel hverdag i historiske omgivelser.

+- Omkostninger

95 000,- Dokumentavgift (2,5%)
525,- Tinglysning av skjøte
525,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
11 100,- Boligkjøpeforsikring (valgfritt)
———————————-
107 352,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer. Eventuelt valg av Boligkjøpeforsikring pluss vil øke totalomkostningene med kr. 2 800,-.

+- Regulering

Bygningen er bevaringsverdig. Krav som stilles av byantikvar ved renovering:

Vinduer: Blyglassvinduene mot øst må bevares som de er og eventuelt utstyres fagmessig med varevindu på innsiden.
Øvrige vinduer kan byttes med nye trevinduer med kittfals, med dimensjoner, hengsling og sprosseinndeling lik originalt. Intet krav om at teak-treverk skal benyttes. Slike vinduer har i dag typisk isolerglass med alle de egenskaper moderne isolerglass har. Kjellervinduer kan vurderes utført i andre materialer enn tre dersom hengsling og profil er tilnærmet lik original. Dette kan være aluminiumskledd tre eller kompositt av rett type.

Dører: Originale teak-dører må bevares

Takvinduer: Nye takvinduer er fullt mulig, men disse må ha noenlunde størrelsen til gamle jernvinduer, men de kan godt monteres parvis om ønskelig. Ved kjøp av er det anbefalt at man går gjennom planløsning i 2. etg, ser for seg hvor nye takvinduer trengs, og går gjennom dette med byantikvar. Byantikvar er innstilt på å finne løsninger som både fungerer for bruk og arkitektur. Generelt kan sies at om takvinduer monteres fagmessig og i samråd med byantikvar er dette en mindre vesentlig- og dermed ikke-søknadspliktig fasadeendring. Større takvinduer, som takvindu i nordøstre hjørne, er søknadspliktig fasadeendring.

Taktekking: Som råd anbefales det å legge ut ny taktekking på huset (og tatt takvinduer, takrenner mm i denne forbindelse). Huset er bygget med svart glasert tegl og tidstypisk flat jugendtype. Det vil være et krav om slik taktekking ved renovering. Flere passende alternativ er i handel.

Glassveranda: Sprosseinndeling og hengsling bør gjøres bedre enn i dag, slik at den ikke virker skjemmende.

Generelt vil listen ligge slik at huset bevares best mulig utvendig, dvs umalte pussfasader med struktur og diverse hvitmalt fasadeutstyr.

Innvendig i huset, og da spesielt i stuene, finnes en del særtrekk som parkett og dører. Disse anbefales bevart, men dette er ikke noe krav.

+- Energimerking

Det er ikke foretatt energimerking av boligen.

+- Parkering

Rikelig med parkeringsmuligheter i det store gårdsrommet.

+- Adkomst

Adkomst med bil via Storasundgata. Ta inn på Boreas gate og hold til venstre i veiskillet. Etter en skarp høyresving ser du villaen på høyre hånd. Alternativt kan man spasere opp alléen fra Spannavegen.

Det vil bli skiltet med visningsskilt fra Meglerhuset Rele ved annonserte fellesvisninger.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Villaen har tre teglsteinspiper, tre vedovner, en kamin og to peiser. Oppvarming via ved og elektrisitet.

Kontakt

Øyvind Hasseløy

Stilling
Eiendomsmegler MNEF
E-post
oyvind@meglerhuset-rele.no
Telefon
92 06 35 07

Marit Solheim

Stilling
Medhjelper/Meglersekretær
E-post
marit@meglerhuset-rele.no
Telefon
91 58 64 88

Lurer du på noe?