Velkommen til Rådhusgata 69!

Haugesund - Sentrum -
Særdeles velholdt og ærverdig villa v/ rådhuset - 6 soverom - Nydelig uteområde/terrasse

Prisantydning:
kr 6 750 000,-
Eiendomstype:
ENEBOLIG
P-rom/BRA:
352/362 m2
Visning:
Etter avtale
med megler

NØKKELINFO

Prisantydning
kr 6 750 000,-
Eiendomstype
ENEBOLIG
Eierform
Selveier
Byggeår
1917
Primærrom
352 kvm.
Bruksareal
362 kvm.
Bruttoareal
401 kvm.
Soverom
6
Tomt
498 m²
Kommune
HAUGESUND
GNR
40
BNR
669
Oppdragsnr.
217031
Finnkode
95131226

Beskrivelse

Klikk på de forskjellige punktene for å lese mer.

+- Innhold

Ærverdig og sjarmerende sentrumsvilla i Haugesund. Huset ble oppført tidlig på 1900-tallet og er ifølge takstmann i god stand, bygningens alder tatt i betraktning. Villaen er velholdt, samtidig som byggets sjel og særpreg er ivaretatt. Takpapp, lekter og takstein ble skiftet i 2015. I den forbindelse ble det også lagt nytt beslag, nye takrenner samt nedløp. Takstein er glassert og importert fra Tyskland. En stor del av vinduene i 3. etasje og på loft ble også skiftet i denne perioden. Huset har generelt blitt vesentlig oppgradert i perioden 2005 til 2015. Se vedlagt tilstandsrapport fra takstmann, og øvrige enkeltpunkter under.

Enebolig oppført over 4 plan, som inneholder:

Underetasje: bad/vaskerom, entre, gang, kjøkken, stue, vaskerom og to soverom. Delvis innredet som hybel.

1.etg: Entré, hall m/ trapp, kjøkken, 3 stuer, trapperom og wc.

2.etg: Bad, gang, hall m/trapp, trapperom, vaskerom, 2 soverom, 1 soverom/walk-in closet og wc.

Loft: gang, loftstue og soverom.

+- Standard

1. etasje:
Du ankommer huset via en tofløyet inngangsdør. Entréen gir et godt førsteinntrykk. Rommets gulv er kledelig belagt med sjakkrutede fliser og parkett. Det er god plass til yttertøy og sko. Fra entréen går det trapp opp til 2. etasje.

Videre er det adkomst til stue, tv-stue og spisestue – En romslig og sosial arena med utstrakt bruk av parkett og store vindusflater med utsyn mot park og rådhus. Her er utallige innredningsmuligheter! Den flotte klebersteinsvedovnen som ble installert i 2016 er prikken over i’en i hovedetasjen. Kjøkkenet er praktisk plassert mot spisestuen i delvis åpen løsning.

Tidløs og funksjonell kjøkkeninnredning fra Alno, ny omkring 2004. Innredningen har integrerte hvitevarer, side-by-side kombiskap og speilfronter i eik som er aldringsbehandlet. Godt med oppbevarings- og benkeplass.

Separat gjeste-wc med toalett og servant med skap.

Underetasje:
Underetasje består av vaskerom, badstue og kjølerom. I tillegg er kjeller innredet med hybel. Hybelen i kjeller tilfredsstiller ikke dagens krav til romhøyde, og det er heller ikke megler/eier bekjent søkt bruksendring. Hybelen består av kjøkken, stue, bad og to soverom. Badet i kjeller med vinylbelegg på gulv, fliser/aquatilplater på vegg. Badet ble pusset opp i ca. 2006 (i følge forrige eier). Kjøkkeninnredning med hvite fronter. Normal slitasje. Kjøkkenet ble satt inn i 2010 iflg. Forrige eier.

2. etasje:
Baderom fra ca. 2006 med fliser på gulv og vegger. Baderomsinnredning med to vasker, dusjkabinett med dyser, vegghengt toalett og badekar med dyser.

Vaskerom med belegg på gulv, tapet og noe fliser på vegg. Opplegg for vaskemaskin og baderomsinnredning med vask.

For øvrig delvis parkett, delvis originale tregulv og original stavparkett i fiskebensmønster på gulv. Malte/tapetserte vegger og malt himling.

Loft:
Delvis tregulv og delvis teppe på gulv. Hovedsakelig malte vegger og malt himling.

Garasje:
Garasje på ca. 23m2 med gulv i betong, vegger i teglstein som er pusset og svakt skrånende tak som er tekket med papp. Ledd-port i metall med elektrisk åpner. Det er påregnelig med fornying av taktekking.

+- Beliggenhet

I Rådhusgata bor du meget sentralt, og samtidig usjenert og tilbaketrukket i et rolig villastrøk. Fra ditt nye hjem ligger alle fasilitetene i Haugesund sentrum kun en spasertur unna – Enten du ønsker å få med deg en teateroppsetning, spise et bedre måltid på indre kai, treffe venner over en kaffe, kjøpe nytt antrekk til sommerfesten eller få anbefalt en hvitvin til rekene. Bilen står og bena går; Det i seg selv er en god investering.

Søndagsturen legges gjerne til Vangen eller Djupadalen – Selv da med gåavstand fra døren. Ta en kopp kaffe og et pust i bakken ved HIL-hytta, og returner hjem til søndagsmiddagen.

Kort vei også til skole og barnehage.

+- Omkostninger

174 750,- Dokumentavgift (2,5%)
525,- Tinglysning av skjøte
525,- Tinglysning av pant
202,- Attestgebyr
12 000,- Boligkjøpeforsikring pluss (valgfritt)
———————————-
188 002,- (omkostninger totalt)

Omkostningene gjelder ved kjøp for prisantydning. Det tas forbehold om endringer i ovennevnte gebyrer.

+- Regulering

Eiendommen ligger i et område hovedsakelig regulert til boligformål. Kopi av reguleringsbestemmelser og kart, kfr. megler.

I følge byantikvaren har huset høy bevaringsverdi, inngår i hensynssone og grenser opp til fredet anlegg. Alle utvendige arbeider må utføres i samråd med byantikvar.

Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i reguleringskart og de gjeldende reguleringsbestemmelsene for området. Ta kontakt med megler for å få dette oversendt.

+- Energimerking

Det er ikke foretatt energimerking, og ny eier må dermed legge til grunn at eiendommen har energiklasse G.

+- Parkering

I garasje og ellers på egen tomt.

+- Adkomst

Det vil bli skiltet med visningsskilt til fellesvisning.

+- Overtakelse

Overtakelse av eiendommen etter nærmere avtale mellom partene.

+- Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedovn. Luft til luft-varmepumpe i 1. etasje, samt varmepumpe i kjeller. Varmekabler i gulvene i bad i kjeller og bad i 2. etasje.

Kontakt

Torbjørn Håvås Tjønn

Stilling
Jurist/Fagansvarlig/Eiendomsmegler MNEF
E-post
torbjorn@meglerhuset-rele.no
Telefon
99 24 69 65

Lurer du på noe?